bedazzled Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Ό,τι πεις Mr Proper. Γιατί δεν δίνουν πιστωτικές αντί για χρεωστικές οι τράπεζες λες... γιατί να μην δίνουν καταναλωτικά δάνεια σε όλους αν το πάμε έτσι. Όταν μάθεις την διαφορά χρεωστικής (μηδέν fees) με prepaid (€1-2 η φόρτιση), τότε έλα να μας κάνεις μαθηματάκια. Στο εξωτερικό επίσης υπάρχει ο διαχωρισμός debit VS credit card. ΥΓ: Τις Maestro τις κατάργησε μέχρι και ο δεινόσαυρος η Εθνική Τράπεζα και τις αντικατέστησε με MasterCard.
Faeton Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Ό,τι πεις Mr Proper. Γιατί δεν δίνουν πιστωτικές αντί για χρεωστικές οι τράπεζες λες... γιατί να μην δίνουν καταναλωτικά δάνεια σε όλους αν το πάμε έτσι. Όταν μάθεις την διαφορά χρεωστικής (μηδέν fees) με prepaid (€1-2 η φόρτιση), τότε έλα να μας κάνεις μαθηματάκια. Στο εξωτερικό επίσης υπάρχει ο διαχωρισμός debit VS credit card. ΥΓ: Τις Maestro τις κατάργησε μέχρι και ο δεινόσαυρος η Εθνική Τράπεζα και τις αντικατέστησε με MasterCard. Καταρχήν τι επαναλαμβάνεις το όνομα ξανά και ξανά νομίζεις πως κάνεις κάτι; Γιατί η πινακωτή πήγε απο το άλλο μου το αυφτί; Τα γιατί και γατιά ειναι για τους λαϊκίζοντες σαν εσένα σε όλες τις πολιτισμένες χώρες και δει της ΕΕ μπορείς να βγάλεις μια πιστωτική κάρτα έστω χαμηλής όψης γιατί πολύ απλά ετσι πρέπει να ειναι τα πράματα (για να μην μιλήσω για overdraft σε λογαριασμούς μισθοδοσίας by default που συμβαίνει παντού και αυτό) το χρήμα πρέπει να κινείται αλλιώς δεν βγαίνει. εδώ το έχουν εξελίξει ακόμη πιο πολύ με NFC μέσα στην κάρτα και seamless ανέπαφες συναλλαγές και εμείς στο ελλάντα θα πρέπει να μπούμε στο αμάξι (ειδικά αν εισαι μακριά απο την τράπεζα ή σε κάποιο χωριό) να κάψεις βενζίνα να χάσεις χρόνο που θα μπορούσες να τον επενδύσεις αλλού (και να ελπίσεις να μην έχει πάθει κάτι το windows 98 ΑΤΜ) για να βάλεις λεφτά να γυρίσεις σπίτι σου να φορέσεις κάτι πιο άνετο να κάτσεις στο PC για να αγοράσεις τελικά κάτι στο ebay ή το skroutz κτλ ή να ανανεώσεις το netflix σου... μεσαίωνας πραγματικά. τέλος ΑΥΤΗ ηταν ή τοσο μεγάλη αντίθεση σου ρε πανέξυπνε φιλε μου; και ήμουν σε αγονία τώρα αυτός γιατι νε με κοροϊδεύει γιατι να με κοροϊδεύει κάτι καλό θα εχει κατα νου... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τεράστια διαφορά... υπάρχουν κάποιες χρεωστικές που ειναι τσάμπα αν έχεις λογαριασμό στην ίδια τράπεζα και κάποιες που χρεώνουν 1-2 ευρώ αν έχεις δεν έχεις λογαριασμό στην τράπεζα.. πω πω βαβε παπέ έπαθα την πλάκα μου μιλάμε με κόλλησες στον τοίχο τώρα με τη ενημερότητα σου σε 3 ποστ δήλωσα την ασήμαντη διαφορά σε τέτοιες λεπτομέρειες αλλά που να το καταλάβεις lol και τι έγινε το ίδιο πράγμα πάλι ειναι ποια η διαφορά; ααα κάτσε έχουν και διαφορετικά χρώματα σωστά... ναι βέβαια τώρα πρέπει να το βουλώσω... ΥΓ ακόμη υπάρχουν maestro και τελευταία φορά που ανανέωσα την δική μου το 2016 maestro πήρα κάτι δεν θα κατάλαβες μάλλον... για πιστωτικές θα είδες.
Heybro Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτή λέγεται κάρτα ταμιευτηρίου όχι χρεωστική και ειναι συνήθως μια maestro δεν υπάρχει όρος χρεωστική ή προπληρωμένη αυτά ειναι απλά ονόματα της πιάτσας που ο καθένας τα λέει όπως θέλει Παίρνεις VISA (electron) ή Mastercard (debit) όπου και τα δύο ειναι το ίδιο πράμα απλά διαφορετική εταιρία. Όλα τα άλλα τσιγκελάκια και σπαζαρχιδούλες έχουν να κάνουν με το τι καπνό θέλει να σου φουμάρει η τράπεζα που στην σπρώχνει σαν προϊόν. Και όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια γίνονται γιατι δεν θέλουν να εκδίδουν πιστωτικές κάρτες οι ελληνικές τράπεζες. Εσύ τώρα λογικά έχεις λογαριασμό στην Πειραιώς ή σε κάποια άλλη τράπεζα που σου εκδίδει χρεωστική (visa electron) πακέτο με τον λογαριασμό χωρίς να σου δώσει ταμιευτηρίου (πατέντα δηλαδή). Άλλες τράπεζες που δίνουν προπληρωμένη που λές (και όχι πιστωτική προπληρωμένη δεν υπάρχει κάτι τέτοιο η προπληρωμένη εξ ορισμού έχει 0 πίστωση) δίνουν ακριβώς την ίδια κάρτα... πχ visa electron(το ίδιο προϊόν δηλαδή) απλά ως μεταπωλητές (Γιατι αυτό ειναι) βάζουν δικούς τους όρους διαφορετικούς απο αυτούς της δικής σου τράπεζας. Ρε συ εγώ τόσα χρόνια σαν χρεωστικες τις ξέρω αυτές που βγάζεις από το atm και τις χρησιμοποιώ και σε ανανέωση κάρτας στο κινητό μεταφορά σε paypal μέσω send money αγορά από καταστήματα αγορές από super market βενζινάδικα και γενικά πιάνει παντού. Στην εθνική έχω μια Mastercard και στην Πειραιώς Visa. Και οι 2 είναι τελευταίας κοπής και υποστηρίζουν ανεπαφες συναλλαγές. Ποτε δεν είχα πιστωτική. Μια φορά έκανα το λάθος και εβγαλα προπληρωμενη γιατί ήμουν μικρός και από τότε μόνο χρεωστικη. Επίσης τις στέλνω χρήματα μέσω e-Banking από ποιο λογαριασμό θέλω σε 1 με 2 λεπτά χωρίς προμήθειες κτλ. Καταρχήν τι επαναλαμβάνεις το όνομα ξανά και ξανά νομίζεις πως κάνεις κάτι; Γιατί η πινακωτή πήγε απο το άλλο μου το αυφτί; Τα γιατί και γατιά ειναι για τους λαϊκίζοντες σαν εσένα σε όλες τις πολιτισμένες χώρες και δει της ΕΕ μπορείς να βγάλεις μια πιστωτική κάρτα έστω χαμηλής όψης γιατί πολύ απλά ετσι πρέπει να ειναι τα πράματα (για να μην μιλήσω για overdraft σε λογαριασμούς μισθοδοσίας by default που συμβαίνει παντού και αυτό) το χρήμα πρέπει να κινείται αλλιώς δεν βγαίνει. εδώ το έχουν εξελίξει ακόμη πιο πολύ με NFC μέσα στην κάρτα και seamless ανέπαφες συναλλαγές και εμείς στο ελλάντα θα πρέπει να μπούμε στο αμάξι (ειδικά αν εισαι μακριά απο την τράπεζα ή σε κάποιο χωριό) να κάψεις βενζίνα να χάσεις χρόνο που θα μπορούσες να τον επενδύσεις αλλού (και να ελπίσεις να μην έχει πάθει κάτι το windows 98 ΑΤΜ) για να βάλεις λεφτά να γυρίσεις σπίτι σου να φορέσεις κάτι πιο άνετο να κάτσεις στο PC για να αγοράσεις τελικά κάτι στο ebay ή το skroutz κτλ ή να ανανεώσεις το netflix σου... μεσαίωνας πραγματικά. τέλος ΑΥΤΗ ηταν ή τοσο μεγάλη αντίθεση σου ρε πανέξυπνε φιλε μου; και ήμουν σε αγονία τώρα αυτός γιατι νε με κοροϊδεύει γιατι να με κοροϊδεύει κάτι καλό θα εχει κατα νου... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τεράστια διαφορά... υπάρχουν κάποιες χρεωστικές που ειναι τσάμπα αν έχεις λογαριασμό στην ίδια τράπεζα και κάποιες που χρεώνουν 1-2 ευρώ αν έχεις δεν έχεις λογαριασμό στην τράπεζα.. πω πω βαβε παπέ έπαθα την πλάκα μου μιλάμε με κόλλησες στον τοίχο τώρα με τη ενημερότητα σου σε 3 ποστ δήλωσα την ασήμαντη διαφορά σε τέτοιες λεπτομέρειες αλλά που να το καταλάβεις lol και τι έγινε το ίδιο πράγμα πάλι ειναι ποια η διαφορά; ααα κάτσε έχουν και διαφορετικά χρώματα σωστά... ναι βέβαια τώρα πρέπει να το βουλώσω... ΥΓ ακόμη υπάρχουν maestro και τελευταία φορά που ανανέωσα την δική μου το 2016 maestro πήρα κάτι δεν θα κατάλαβες μάλλον... για πιστωτικές θα είδες. Κάνω ανεπαφες συναλλαγές κάτω των 20 ευρώ εδώ και 2 χρονια σίγουρα στα καταστήματα που έχουν το μηχάνημα που το υποστηρίζει. Είχα χρεωστικη maestro από εθνική από το 2008 και το 2014 έβγαλα κανονικά Mastercard χρεωστικη και καταργησα την άλλη. Πολύ μεγάλη πληροφόρηση σε ότι γράφεις. 1
Faeton Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Ρε συ εγώ τόσα χρόνια σαν χρεωστικες τις ξέρω αυτές που βγάζεις από το atm και τις χρησιμοποιώ και σε ανανέωση κάρτας στο κινητό μεταφορά σε paypal μέσω send money αγορά από καταστήματα αγορές από super market βενζινάδικα και γενικά πιάνει παντού. Στην εθνική έχω μια Mastercard και στην Πειραιώς Visa. Και οι 2 είναι τελευταίας κοπής και υποστηρίζουν ανεπαφες συναλλαγές. Ποτε δεν είχα πιστωτική. Μια φορά έκανα το λάθος και εβγαλα προπληρωμενη γιατί ήμουν μικρός και από τότε μόνο χρεωστικη. Επίσης τις στέλνω χρήματα μέσω e-Banking από ποιο λογαριασμό θέλω σε 1 με 2 λεπτά χωρίς προμήθειες κτλ. Κάνω ανεπαφες συναλλαγές κάτω των 20 ευρώ εδώ και 2 χρονια σίγουρα στα καταστήματα που έχουν το μηχάνημα που το υποστηρίζει. Είχα χρεωστικη maestro από εθνική από το 2008 και το 2014 έβγαλα κανονικά Mastercard χρεωστικη και καταργησα την άλλη. Πολύ μεγάλη πληροφόρηση σε ότι γράφεις. ρε φίλε είσαι εκτός θέματος τι σχέση έχουν όλα αυτά που λες με το αν πρέπει να εκδίδονται πιστωτικές αντι για χρεωστικές κάρτες στην Ελλάδα και το πως ειναι ταλαιπωρία.. Και εγώ έχω mastercard απο γερμανική τράπεζα και κάνω ανέπαφες συναλλαγές με το κινητό μου έχει καμία σχέση αυτό;; ή το άλλο "εγώ ξέρω η χρεωστική ειναι..." τι γράφει πάνω στην χρεωστική σου? μήπως visa electron το θεωρείς σύμπτωση πως όλες τις θες χρεωστικές θες προπληρωμένες θες ότι θες να τις πεις αν ειναι πχ Visa θα γράφει visa electron είναι σύμπτωση αυτό; έχεις δει καμιά electron πιστωτική; ο καθένας αυτό που νομίζει και αυτό που έχει ακούσει λέει και βγαίνω εγώ ο παραπληροφορητης που μιλάω με δεδομένα.
bedazzled Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Ρε συ εγώ τόσα χρόνια σαν χρεωστικες τις ξέρω αυτές που βγάζεις από το atm και τις χρησιμοποιώ και σε ανανέωση κάρτας στο κινητό μεταφορά σε paypal μέσω send money αγορά από καταστήματα αγορές από super market βενζινάδικα και γενικά πιάνει παντού. Στην εθνική έχω μια Mastercard και στην Πειραιώς Visa. Και οι 2 είναι τελευταίας κοπής και υποστηρίζουν ανεπαφες συναλλαγές. Ποτε δεν είχα πιστωτική. Μια φορά έκανα το λάθος και εβγαλα προπληρωμενη γιατί ήμουν μικρός και από τότε μόνο χρεωστικη. Επίσης τις στέλνω χρήματα μέσω e-Banking από ποιο λογαριασμό θέλω σε 1 με 2 λεπτά χωρίς προμήθειες κτλ. Κάνω ανεπαφες συναλλαγές κάτω των 20 ευρώ εδώ και 2 χρονια σίγουρα στα καταστήματα που έχουν το μηχάνημα που το υποστηρίζει. Είχα χρεωστικη maestro από εθνική από το 2008 και το 2014 έβγαλα κανονικά Mastercard χρεωστικη και καταργησα την άλλη. Πολύ μεγάλη πληροφόρηση σε ότι γράφεις. Εδώ ρε συ επιμένει ότι έχουν Windows 98 τα ATM... ενώ έχουν XP (NT kernel δηλαδή, άρα καμία σχέση). Επιμένει κιόλας ότι δεν έχουν NFC οι κάρτες, ενώ έχουν και η Εθνική και η Πειραιώς... μόνο η Revolut μου δεν έχει. Όσο για τις πιστωτικές, συνεχίζει κι επιμένει ότι στο εξωτερικό βγάζουν όλοι τέτοιες... για να πάει σε καμία Γερμανία (και γενικά κεντρική Ευρώπη) να δει τι έχει ο πολύς ο κόσμος. 1
JohnTehGreek Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Ρε παιδιά λύστε μου μια απορία, καλύτερα κάποιος πελάτης Πειραιώς. Αυτά είναι τα δικαιολογητικά που ζητάνε http://www.piraeusbank.gr/~/media/Gr/Idiwtes/Files/Kartes/Piraeus-Prepaid-Gift-Card/Dikaiologitika-Anavathmisis-Gift-Se-Reloadable.pdf Μάλλον πρέπει να είμαι λίγο χαζός γιατί δεν πολυκαταλαβαίνω, τα θέλουν όλα αυτά; Ή είναι κατηγορίες;
Soulseeker Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Στην ουσια αυτα που θες ειναι:. Ταυτοτητα, ΑΦΜ , Εκκαθαριστικό και ενα λογαριασμο ΔΕΗ ή κατι αλλο που να φαινεται η διεύθυνση σου. Δηλ ενα απο καθε κατηγορία στην δεξια στηλη απο το λινκ που εβαλες
JohnTehGreek Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος λέει, αλλά το θέμα είναι ότι είμαι άνεργος και ούτε έχω εργαστεί ποτέ. Σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται; Γράψε άκυρο χαμπάρι δεν πήρα το από κάτω. Edit Παιδιά μπορεί να με ενημερώσει που μπορώ να βγάλω την Βεβαίωση περί µη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης; Απλα εκτυπώνω και συμπληρώνω αυτό το έγγραφο; Και το πάω στην τράπεζα ή το καταθέτω στην Εφορία; http://www.publicrevenue.gr/kpi/public/blog/attach/files/rss/eggrafo_ypefthinis_dilwsis.pdf
logistoulis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ ξέρω ότι αυτή τη βεβαίωση στη δίνουν στη ΔΟΥ σου στο τμήμα του εισοδήματος, πιο μικρός που δεν έκανα δήλωση εκεί μου την έδωσαν
theopan Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ για αυτό το λόγο πρότεινα τη Viva Wallet, αλλά μπαινάκις-βγαινάκις κατά πως φαίνεται... Χωρίς νόμιμο, φορολογημένο εισόδημα και φυσικά εκκαθαριστικό, δεν περνάμε πλέον εδώ και καιρό ούτε την πόρτα Ελληνικής τράπεζας. Τώρα αν νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα εσείς στα 18-19 σας χρόνια, κάνετε ό,τι καταλαβαίνετε... Υ.Γ. Θα πρότεινα να κλειδωθεί το τόπικ αυτό γιατί μάλλον παραπληροφόρηση δημιουργεί.
JohnTehGreek Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Μάλιστα, να σε ενημερώσω theopan ότι η τράπεζα δέχεται κανονικά να εκδόσεις κάρτα χωρίς να έχεις κάποιο εισόδημα και χωρίς εκκαθαριστικό. Όπως λέει και το χαρτί που μου έδωσαν αντί για εκκαθαριστικό εφορίας μπορείς να πας με μια βεβαίωση αποδοσης ΑΦΜ και κάρτα ανεργίας. Και στα λέω φρέσκα φρέσκα γιατί πριν καμια ώρα γύρισα από την τράπεζα. Οπότε μάλλον εσύ την δημιουργείς την παραπληροφόρηση. Φιλικα πάντα.
theopan Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Ευχαριστώ για την ενημέρωση! Χρειάστηκες 2 έγγραφα επιπλέον (το ένα τουλάχιστον με διαδικασία από ΔΟΥ) και ταυτότητα (και θα έχεις και συνέχεια σε διαβεβαιώ αν υπάρξει μεγάλη κίνηση φορτίσεων) για να κάνεις μια δουλειά που γινόταν σε 5 λεπτά από το PC σου χωρίς κανένα έγγραφο. Και πήρες μια κάρτα που για κάθε φόρτιση θα σε χρεώνει 1-3€, θα αναγκάζεσαι -εφόσον δεν διαθέτεις όπως λες τραπεζικό λογαριασμό και e-banking- να στήνεσαι στην ουρά του γκισέ για να τη φορτίσεις κάθε τόσο, δεν θα μπορείς -αν χρειαστεί- να την εκφορτίσεις χωρίς προμήθεια και θα πρέπει να επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία κάθε 1-2 χρόνια (αναλόγως την κάρτα) με νέα έγγραφα και νέες διατυπώσεις. Συγχαρητήρια... Υ.Γ. Για δική σου ωφέλεια κυρίως, θα πρέπει να μάθεις να λαμβάνεις -έστω- υπόψη σου τις συμβουλές ανθρώπων που συναλλάσονται με τράπεζες περισσότερα χρόνια από όσα βρίσκεσαι σε αυτόν τον κόσμο. Εντελώς φιλικά μόνο αυτό το τελευταίο, τα υπόλοιπα, ούτε "φιλικά" ούτε "εχθρικά" (στα fora συνηθίζω απλά να ενημερώνομαι και να ενημερώνω).
logistoulis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Με μία απλή χρεωστική από ταμιευτήριο σε σου κρατάνε τίποτα, τώρα αν δεν έχεις εισόδημα και καταγράφεται στη τράπεζα ότι κινεις λεφτά είναι άλλο θέμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα