nikolasR200 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Καλημερα, προγραμματιζω την αντικατασταση των παλιων κουφωματων αλουμινιου (30ετιας) με νεα. Εχω παρει καποιες προσφορες και ειμαι στο τελικο σταδιο της επιλογης. Απο τις επικρατεστερες, εχω μια προσφορα με κουφωματα metaloumin και μια με etem και λιγο πιο πισω μια με elitesystem. Σαν "φιρμα" πιο γνωστη μου ειναι η etem λογω διαφιμησης, η metaloumin ή η elite που "στεκονται"? Προσανατολιζομαι σε κουφωματα με θερμοδιακοπη. Επισης σε αντιθεση με αλλες εταιρειες στο site της etem αναφερεται οτι δεν υπαρχει το προβλημα με το επιπλεον "δοντι" στους οδηγους των συρομενων, οτι δλδ εχει χαμηλο προφιλ ~2.5cm ενω αν δεν απατωμαι σχεδον ολοι οι αλλοι μιλανε για 4cm
stelios18120 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Πόσο σ βγήκε σαν τιμή περίπου φίλε; Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για αλλαγη Ποσα τμ είναι ο χώρος σου; Πόσες πόρτες και παράθυρα θα αλλάξεις;
nikolasR200 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 4 συρομενες πορτες 1 ανοιγομενη πορτα και 2 παραθυρα Αλλα το κοστος ειναι σχετικο, εξαρταται και απο τις διαστασεις που εχεις
gr1goris Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Ξεχνα τις διαφημησεις και τις μαρκες πηγενε σε 4-5 αλουμιναδες και πες τους να μετρησουν και παρε προσφορες απλα δες ποια σειρα αλουμηνιου σου αρεσει σε οποιον καταληξεις ζητα να δεις δουλειες που εχει τοποθετηση
bill999r Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Φίλε οι μάρκες λίγο ρόλο παίζουν. Αυτό που πρέπει να δεις είναι οι συντελεστές μόνωση κουφωματων και τζαμιού. Έπειτα τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο εγκαταστατης. Αν τοποθετηθουν σωστά τότε και αυτά θα αποδοσουν και εσύ δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα. Γενικά όταν αποφασίσεις ποιον θα επιλέξεις θα δώσεις μια προκαταβολή και θα εξοφλησεις μόνο όταν περαστουν και βεβαιωθεις ότι περαστηκαν σωστά και έχουν τελειωσει με τα μερεμετια. Διότι πολλοι μαστορες-ευτυχως όχι ολοι- εξαφανιζονται μετά την εξόφληση 1
NikosKallithea Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Ή ουσία είναι να καταργήσεις τα συρώμενα, εκεί παίζουν ολες οι απώλειες. Μετά αν βάλεις συρώμενα οι θερμοδιακοπτες και λοιπές πα@$%ες είναι άχρηστες 2
nikolasR200 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Σωστά τονίζετε το κομμάτι του εγκαταστάτη όπως είχα διαβάσει και σε άλλες συζητήσεις, και δεν το έβαλα σαν παράγοντα, καθώς οι "επικρατέστεροι" είναι τελικά εγκαταστάτες που μου έχουν έρθει συστημένοι από τοποθετήσεις σε φίλους, οπότε θεωρώ ότι μιλάμε για καθαρή δουλειά, και απλά αναρωτιόμουν αν θα πρεπε να με προβληματίσουν οι διαφορές στις εταιρείες. @NikosKallithea πράγματι, μου το χουν αναφέρει ότι το κέρδος από τη θερμοδιακοπή δεν θα είναι το μέγιστο, και είναι και λογικό, τόσο λόγω συρόμενων όσο και γενικά λόγω οικοδομής, αφού σίγουρα οι προδιαγραφές μονώσεων πριν 30 χρόνια (τοίχοι, κουφώματα) απέχουν μακρά με τις σύγχρονες προδριαγραφές. Απλά σκεφτόμουν (απλοϊκά) ότι επειδή τα κουφώματα είναι μια κίνηση με ορίζοντα (εκτός απροόπτου) άλλων 30 χρόνων, μήπως πήγαινα σε θερμοδιακοπή αφού το τελικό κόστος δεν αποκλίνει σημαντικά.
NikosKallithea Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Οι οικοδομές με συρώμενα μπορεί να μην έχουν προδιαγραφές αλλά μπορείς να τις κάνεις με προδιαγραφές και με ενα μικρό επιπλέον κόστος, αλλάζεις τα συρώμενα και βάζεις ανοιγώμενα, οι εξωτερικοί σου τοίχοι είναι διπλοί με κενό στην μέση, αυτό το κενό το γεμίζεις με μονωτικό υλικό το οποίο γίνεται με έγχυση https://www.google.gr/search?q=εγχυση+μονωτικου+σε+τοιχο&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwii3aK_iavPAhVCRhQKHcfgBPsQvwUIFSgA&biw=360&bih=559#imgrc=GieX_wFo745iPM%3A 1
bill999r Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ σου προτείνω μόνο με θερμοδιακοπη. Το κέρδος θα είναι πολλαπλασιο σε σχέση με την διαφορά τιμής. Επίσης η διαφορά στη χρήση θέρμανσης πάλι θα είναι σηναντικη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα