mentoras99 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Νομιζω οτι το europass ειναι μια καλη/αξιοπρεπης επιλογη, για να φτιαξει κανεις ενα βιογραφικο με ολα τα απαραιτητα στοιχεια, και καλη δομηση, και καλο layout. Βλεπω πολλους επικριτες, και μετα ο κοσμος ξανοιγεται σε χιλιες δυο πατεντιες με αμφιβολα αποτελεσματα. Οκ, η ουσια μετραει, το content, αλλα και το πως θα μπουν και θα παρουσιαστουν αυτα σε ενα cv, θελει τροπο. Εγω ειχα για πολλα χρονια ενα cv φτιαγμενο απο εμενα, σε word, και το ειχα αρκετα προσεγμενο μπορω να πω, αλλα ενταξει, απο τοτε που το ξαναπερασα σε europass, εδειξε πολυ καλυτερα. Περαν τουτου, δυο βασικοι λογοι που δημιουργηθηκε το europass, ηταν: - να υπαρχει μια ομοιογενεια στα cv, και οχι οτι κατεβασει η 'κουτρα' του καθενος, και να βοηθαει και τον αδαη ακομη να κανει ενα αξιοπρεπες cv χωρις να ψαχνεται δεξια/αριστερα τι να γραψει και πως/που, και συνεπακολουθα--->>> - να διευκολυνει και τους recruiters/HR να κανουν τη δουλεια τους ευκολοτερη/καλυτερη/ταχυτερη, απο να εχουν ομοιογενη-δομημενα βιογραφικα, απο το να στελνει ο καθενας οτι 'φορμα' θελει, κι ο HR υπαλληλος να προσπαθει να 'αποκρυπτογραφησει'....
pokemonhunter Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Νομιζω οτι το europass ειναι μια καλη/αξιοπρεπης επιλογη, για να φτιαξει κανεις ενα βιογραφικο με ολα τα απαραιτητα στοιχεια, και καλη δομηση, και καλο layout. Βλεπω πολλους επικριτες, και μετα ο κοσμος ξανοιγεται σε χιλιες δυο πατεντιες με αμφιβολα αποτελεσματα. Οκ, η ουσια μετραει, το content, αλλα και το πως θα μπουν και θα παρουσιαστουν αυτα σε ενα cv, θελει τροπο. Εγω ειχα για πολλα χρονια ενα cv φτιαγμενο απο εμενα, σε word, και το ειχα αρκετα προσεγμενο μπορω να πω, αλλα ενταξει, απο τοτε που το ξαναπερασα σε europass, εδειξε πολυ καλυτερα. Περαν τουτου, δυο βασικοι λογοι που δημιουργηθηκε το europass, ηταν: - να υπαρχει μια ομοιογενεια στα cv, και οχι οτι κατεβασει η 'κουτρα' του καθενος, και να βοηθαει και τον αδαη ακομη να κανει ενα αξιοπρεπες cv χωρις να ψαχνεται δεξια/αριστερα τι να γραψει και πως/που, και συνεπακολουθα--->>> - να διευκολυνει και τους recruiters/HR να κανουν τη δουλεια τους ευκολοτερη/καλυτερη/ταχυτερη, απο να εχουν ομοιογενη-δομημενα βιογραφικα, απο το να στελνει ο καθενας οτι 'φορμα' θελει, κι ο HR υπαλληλος να προσπαθει να 'αποκρυπτογραφησει'.... Απο το demo europass που ειδα ειναι 6-7 σελιδες... τις οποιες για καποιον αρχαριο σαν και εμενα δεν προκειτε να γεμισει ουτε τις μισες... Γι αυτο ψαχνω να κανω ενα CV <noob friendly> διοτι δεν εχω οπως προειπα τις πολλες γνωσεις/εμπειρια στο αντιστοιχο χωρο..
LongTom Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Νομιζω οτι το europass ειναι μια καλη/αξιοπρεπης επιλογη, για να φτιαξει κανεις ενα βιογραφικο με ολα τα απαραιτητα στοιχεια, και καλη δομηση, και καλο layout. Βλεπω πολλους επικριτες, και μετα ο κοσμος ξανοιγεται σε χιλιες δυο πατεντιες με αμφιβολα αποτελεσματα. Οκ, η ουσια μετραει, το content, αλλα και το πως θα μπουν και θα παρουσιαστουν αυτα σε ενα cv, θελει τροπο. Εγω ειχα για πολλα χρονια ενα cv φτιαγμενο απο εμενα, σε word, και το ειχα αρκετα προσεγμενο μπορω να πω, αλλα ενταξει, απο τοτε που το ξαναπερασα σε europass, εδειξε πολυ καλυτερα. Περαν τουτου, δυο βασικοι λογοι που δημιουργηθηκε το europass, ηταν: - να υπαρχει μια ομοιογενεια στα cv, και οχι οτι κατεβασει η 'κουτρα' του καθενος, και να βοηθαει και τον αδαη ακομη να κανει ενα αξιοπρεπες cv χωρις να ψαχνεται δεξια/αριστερα τι να γραψει και πως/που, και συνεπακολουθα--->>> - να διευκολυνει και τους recruiters/HR να κανουν τη δουλεια τους ευκολοτερη/καλυτερη/ταχυτερη, απο να εχουν ομοιογενη-δομημενα βιογραφικα, απο το να στελνει ο καθενας οτι 'φορμα' θελει, κι ο HR υπαλληλος να προσπαθει να 'αποκρυπτογραφησει'.... Προσοχή εδώ, μόνο σε κάποιες περιπτώσεις είναι αξιοπρεπής επιλογή! Μάλιστα εδώ(Δανία) είναι μεγάλο μείον εάν έχεις europass βιογραφικό,διότι θεωρούν ότι είναι "αποστειρωμένο" και δεν αντικατοπτρίζει τον αιτούμενο σωστά. Αυτό από έμπειρη HR άλλης εταιρείας... 1
mentoras99 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Απο το demo europass που ειδα ειναι 6-7 σελιδες... τις οποιες για καποιον αρχαριο σαν και εμενα δεν προκειτε να γεμισει ουτε τις μισες... Γι αυτο ψαχνω να κανω ενα CV <noob friendly> διοτι δεν εχω οπως προειπα τις πολλες γνωσεις/εμπειρια στο αντιστοιχο χωρο.. Το europass ειναι μια 'βαση' για να δουλεψεις. Η παραμετροποιηση, κοψε/ραψε, θα γινει απο σενα. Προσοχή εδώ, μόνο σε κάποιες περιπτώσεις είναι αξιοπρεπής επιλογή! Μάλιστα εδώ(Δανία) είναι μεγάλο μείον εάν έχεις europass βιογραφικό,διότι θεωρούν ότι είναι "αποστειρωμένο" και δεν αντικατοπτρίζει τον αιτούμενο σωστά. Αυτό από έμπειρη HR άλλης εταιρείας... Ε τωρα, τελικα οσο HR, τοσες γνωμες....τι να πω, στην τελικη οπως το βλεπει κανεις. Ποτε δεν μπορει να ξερεις σε ποιον θα πεσει το cv σου, και τι διαθεσεις εχει για τα φορμα των cv. 1
zio10 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Το europass ειναι μια 'βαση' για να δουλεψεις. Η παραμετροποιηση, κοψε/ραψε, θα γινει απο σενα. Ε τωρα, τελικα οσο HR, τοσες γνωμες....τι να πω, στην τελικη οπως το βλεπει κανεις. Ποτε δεν μπορει να ξερεις σε ποιον θα πεσει το cv σου, και τι διαθεσεις εχει για τα φορμα των cv. Εκεί έχω καταλήξει κι εγώ!
Razor_7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Το europass είναι για τα μπάζα, απλά. Κατά τα άλλα γιατί να μη βάλεις τα χόμπι που θα ναι βέβαια δύο τρία όχι παραπάνω; Δεν το καταλαβαίνω αυτό, αναφέρεται από πολλούς(δε μιλάω για το φόρουμ αλλά για εργοδότες και hrίτες) και μάλιστα ρητά ότι δεν προσθέτει κάτι.
LongTom Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Το europass ειναι μια 'βαση' για να δουλεψεις. Η παραμετροποιηση, κοψε/ραψε, θα γινει απο σενα. Ε τωρα, τελικα οσο HR, τοσες γνωμες....τι να πω, στην τελικη οπως το βλεπει κανεις. Ποτε δεν μπορει να ξερεις σε ποιον θα πεσει το cv σου, και τι διαθεσεις εχει για τα φορμα των cv. Αυτό με το europass το ξέρω από πρώτο χέρι και το προσυπογράφω. Η τύπισσα απλά ήταν η απτή και επίσημη απόδειξη(σε σεμινάριο-εκδήλωση) σε κάτι που ήξερα off-the-record από άλλες πηγές. Οι ιδιώτες δεν το πολυ-γουστάρουν διότι είναι πολύ "γραφειοκρατικό" και δεν βασίζεται στις τοπικές πρακτικές. Αυτά που έγραψα και γράφω δεν είναι τυχαία, ούτε είναι πιθανό να μην ληφθούν υπ' όψιν από άτομα του χώρου και να απαιτήσουν-ζητήσουν κάτι άλλο,τουλάχιστον στην τοπική-βόρεια αγορά. Από εκεί και πέρα φυσικά ο καθένας κάνει ότι πιστεύει καλύτερο. Το europass είναι για τα μπάζα, απλά. Κατά τα άλλα γιατί να μη βάλεις τα χόμπι που θα ναι βέβαια δύο τρία όχι παραπάνω; Δεν το καταλαβαίνω αυτό, αναφέρεται από πολλούς(δε μιλάω για το φόρουμ αλλά για εργοδότες και hrίτες) και μάλιστα ρητά ότι δεν προσθέτει κάτι. Να βάλεις χομπι λέω εγώ, αλλά να είναι λίγα πράγματα και με παραδείγματα. Τουλάχιστον εδώ είναι αυτονόητο ότι έχεις section με προσωπικά δεδομένα-προσωπικότητα εκτός γραφείου.
Razor_7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 @LongTom Μα δεν ειπα οτι το ανεφερες εσυ, αναφερομαι σε οσους υποστηριζουν αυτο.Αυτό με το παράδειγμα δεν μπορω να καταλάβω πως το εννοεις, για δώσε ινφο.
LongTom Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 @LongTom Μα δεν ειπα οτι το ανεφερες εσυ, αναφερομαι σε οσους υποστηριζουν αυτο.Αυτό με το παράδειγμα δεν μπορω να καταλάβω πως το εννοεις, για δώσε ινφο. Οκ, δεν είπα ότι απευθύνεται σε εμένα, απλά απάντησα με τρόπο που ίσως παρεξηγείται. Τεσπα, με παραδείγματα εννοώ ότι γράφεις: Με αρέσει το διάβασμα== Πολύ γενικό, πρέπει να γράψεις π.χ.: Με αρέσει να διαβάζω αστυνομικές νουβέλες και μυθιστορήματα μυστηρίου. Ή η γενικούρα είμαι φαν των σπορ γίνεται: Παρακολουθώ επαγγελματικό ποδόσφαιρο και απολαμβάνω το μπάσκετ με φίλους. Αυτά πάντα για το τι θέλουν εδώ στον μακρινό βορρά, δεν ξέρω εάν αναγκαστικά ισχύουν στην ημεδαπή. Προσωπικά πάντα, θα τα έβαζα και σε βιογραφικό για την Ελλάδα, αν και μπορεί να είναι λάθος. Να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις πάντα. 1
Papakaliati Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Άμα τα χόμπι σου δεν είναι να φτιάχνεις ρομπότ από basic parts η από πλευρά διαβασματος να γράφεις μυθιστόρηματα, τότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τα αναφέρεις. Δεν κερδίζεις τίποτα, και άμα το βιογραφικό σου είναι άδειο, δεν ξεγελας κανέναν γεμιζοντας με άχρηστες πληροφορίες. Χωρίς προϋπηρεσία μια σελίδα βιογραφικό θα έχεις. 3
LongTom Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Άμα τα χόμπι σου δεν είναι να φτιάχνεις ρομπότ από basic parts η από πλευρά διαβασματος να γράφεις μυθιστόρηματα, τότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τα αναφέρεις. Δεν κερδίζεις τίποτα, και άμα το βιογραφικό σου είναι άδειο, δεν ξεγελας κανέναν γεμιζοντας με άχρηστες πληροφορίες. Χωρίς προϋπηρεσία μια σελίδα βιογραφικό θα έχεις. Ίσως. Για εμένα άχρηστα είναι όταν: Α)Είναι υπερβολικά, μια-δύο σειρές max για τα ενδιαφέροντα φτάνουν και περισσεύουν. Β)Όταν τα επαναλαμβάνεις ασκόπως. Γ)Όταν τα αναφέρεις πρώτα και όχι στο τέλος όπως κανονικά πρέπει να γίνεται. Όπως είπα αυτά για τον Βορρά που ξέρουν ότι (ίσως) έχεις ζωή και πέρα από τα δουλειά/skills σου. Μάλιστα ξέρω ότι εδώ θέλουν να δουν ότι είσαι ισορροπημένο άτομο και έχεις και προσωπική ζωή/χόμπι(σημαντικό για το εταιρικό bonding). Γενικά ισχύει ότι: -Οι ισορροπημένοι υπάλληλοι είναι καλύτεροι από τους "μονομανείς" ή/και τους "αδιάφορους"(από σχετικές έρευνες που παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε ένα συνέδριο που παρακολούθησα). -Άτομα που συνδυάζουν τεχνικές και ανθρωπιστικές/καλλιτεχνικές ευαισθησίες/γνώσεις είναι περισσότερο πιθανό να πετύχουν στο εργασιακό περιβάλλον τους(από ίδια έρευνα). Έτσι στο σύγχρονο HR, για δουλειές που επενδύουν σε εσένα,όχι part-time ή/και χειρωνακτικές, όλα παίζουν ρόλο εάν θα σε πάρουν και θα ξοδέψουν χρήμα-χρόνο να σε εκπαιδεύσουν. Από εκεί και πέρα το ξανατονίζω ότι δεν ξέρω τι συμβαίνει εις την ημεδαπή! Μπορεί να τα θεωρούν μαλακίες τα χόμπι/ζωή στο βιογραφικό. Όπως επίσης εάν γράφεις μαλακίες-σάλτσες και ψέμματα, εγώ αναφέρω ότι συμπληρώνεις με μέτρο κάποια βασικά στοιχεία της προσωπικότητας σου,ακόμη και εάν είναι άδειο κατά τα άλλα. Εννοείται ότι δεν συγγράφει μυθιστόρημα κάποιος στο CV... Καλύτερα άδειο βιογραφικό, παρά ένα τέτοιο που θα σε φέρει σε δύσκολη θέση εάν σε πιάσουν.
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Αν δεν είσαι άνω των 45 και γενικά με πολλά χρόνια εμπειρίας, η γνώμη μου είναι να φτιάξεις ένα βιογραφικό και να βάλεις όλες τις άσχετες δουλειές που έκανες, το μυστικό είναι να προσέξεις τι ορολογία θα γράψεις. Π.χ το delivery στο σουβλατζίδικο μπαρμπαμήτσος μπορείς να το γράψεις απλά ως "υπάλληλος ή υπεύθυνος καταστήματος εστίασης στην διανομή παραγγελιών" χωρίς άλλη διευκρίνηση, να βάλεις προσεγμένες εκφράσεις και οχι χύμα που βλέπω να γίνεται συχνά. Το μόνο που να αλλάζεις σε κάθε περίπτωση είναι η λεπτομέρια ανάλογα την θέση που στέλνεις το βιογραφικό, αν το στείλεις σε μαγαζί εστίασης τότε γράψε και το όνομα του μαγαζιού. Αν δεν αναφέρεις γενικά και άσχετες δουλειές θα βλέπουν τα κενά και αυτό είναι κάτι αρνητικό. Το europass δεν θα το προτιμούσα καθόλου, καλύτερα να φτιάξεις κάτι δικό σου.
Papakaliati Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Ίσως. Για εμένα άχρηστα είναι όταν: Α)Είναι υπερβολικά, μια-δύο σειρές max για τα ενδιαφέροντα φτάνουν και περισσεύουν. Β)Όταν τα επαναλαμβάνεις ασκόπως. Γ)Όταν τα αναφέρεις πρώτα και όχι στο τέλος όπως κανονικά πρέπει να γίνεται. Όπως είπα αυτά για τον Βορρά που ξέρουν ότι (ίσως) έχεις ζωή και πέρα από τα δουλειά/skills σου. Μάλιστα ξέρω ότι εδώ θέλουν να δουν ότι είσαι ισορροπημένο άτομο και έχεις και προσωπική ζωή/χόμπι(σημαντικό για το εταιρικό bonding). Γενικά ισχύει ότι: -Οι ισορροπημένοι υπάλληλοι είναι καλύτεροι από τους "μονομανείς" ή/και τους "αδιάφορους"(από σχετικές έρευνες που παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε ένα συνέδριο που παρακολούθησα). -Άτομα που συνδυάζουν τεχνικές και ανθρωπιστικές/καλλιτεχνικές ευαισθησίες/γνώσεις είναι περισσότερο πιθανό να πετύχουν στο εργασιακό περιβάλλον τους(από ίδια έρευνα). Έτσι στο σύγχρονο HR, για δουλειές που επενδύουν σε εσένα,όχι part-time ή/και χειρωνακτικές, όλα παίζουν ρόλο εάν θα σε πάρουν και θα ξοδέψουν χρήμα-χρόνο να σε εκπαιδεύσουν. Από εκεί και πέρα το ξανατονίζω ότι δεν ξέρω τι συμβαίνει εις την ημεδαπή! Μπορεί να τα θεωρούν μαλακίες τα χόμπι/ζωή στο βιογραφικό. Όπως επίσης εάν γράφεις μαλακίες-σάλτσες και ψέμματα, εγώ αναφέρω ότι συμπληρώνεις με μέτρο κάποια βασικά στοιχεία της προσωπικότητας σου,ακόμη και εάν είναι άδειο κατά τα άλλα. Εννοείται ότι δεν συγγράφει μυθιστόρημα κάποιος στο CV... Καλύτερα άδειο βιογραφικό, παρά ένα τέτοιο που θα σε φέρει σε δύσκολη θέση εάν σε πιάσουν. Μπερδευεις τα πραγματα. Καταρχην με 2-3 γραμμες στο βιογραφικο κανεις δεν γινεται απο μονομερης οπως θετεις, ισορροπημενος, και αντιθετα η ελλειψη την ενοτητας των χομπι δεν σε καθιστα απο ισορροπημενο μονομερη. Δευτερο ειναι φυσικα σημαντικο να ενταχθεις στην εταιρικη κουλτουρα, αλλα το βιογραφικο σου ειναι αυστηρα η επαγγελματικη σου εικονα. Σαν προσωπικοτητα θα σε γνωρισουνε στην συνεντευξη, κανεις ποτε δεν ειδε ενα βιογραφικο, διαβασε τα χομπι και ειπε να ενας υπεροχος ανθρωπος και ανυπερβλητος υποψηφιος συναδελφος. Απο εκει και περα θα χρησιμοποιησεις τα χομπι σου σαν εργαλειο, μονο αμα εχουνε καποια σχεση με την εταιρια/θεση. Αμα πχ μια εταιρια που σχετιζεται με αυτοκινητα, ενα strong passion for cars δεν θα βλαψει. Αλλα και παλι σαυτην την περιπτωση, ειναι κατι που θα ηθελες να το χωσεις στο motivation letter, οποτε και παλι καταλειγουμε οτι ειναι περιττο. Πως να το κανουνε, κανεις απο τα ατομα που θα αποφασιζουνε αμα θα σε καλεσουνε σε συνεντευξη δεν ενδιαφερεται για το ποσο αθλητικος τυπος εισαι και αμα σου αρεσουν τα ταξιδια και το να διαβαζεις αρλεκιν, η για οτιδηποτε αλλο που δεν εχει σχεση με την θεση. Αμα δεν μπορεις να κρινεις αμα πρεπει να συμπεριλαβεις κατι στο βιογραφικο, τοτε σχεδον παντα ειναι περιττο.
Constant1ne Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Υπάρχουν πολλά ωραία templates στο Internet για να χρησιμοποιήσει κάποιος και για εμφάνιση και για δομή του περιεχομένου. Είναι καλό το στυλ να προσαρμόζεται στο ύφος της δουλειάς. Αν π.χ. μιλάμε για μια δουλειά designer μπορεί να είναι πιο artistic. Επίσης και η δομή πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα την εργασιακή εμπειρία του κάθε ατόμου. To europass δε μου αρέσει καθόλου. Σχεδόν όλοι οι HR που έχω μιλήσει, από Ελλάδα και από εξωτερικό, προτιμούν μικρό βιογραφικό. Δε βλέπω το λόγο ένας τελειόφοιτος να έχει πάνω από 1 σελίδα.
nomikarios Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Επειδή αναφέρθηκε το Europass πάλι: δεν αντιλέγω ότι είχε μια λογική η δημιουργία του και εξυπηρέτησε πολύ κόσμο, ωστόσο πλέον θεωρείται μάλλον βαρίδι παρά πλεονέκτημα για ένα βιογραφικό. Είναι αδικαιολόγητα μακροσκελές και σε εμποδίζει να εστιάσεις στην ουσία, χάνεται όλο το μήνυμα, σε μια εποχή που τα βιογραφικά διαβάζονται σε 5-10 δευτερόλεπτα. Σε κάποιες χώρες το μισούν. Απλά επειδή απαιτεί προσπάθεια να πεις την ουσία σε 2 μόνο σελίδες, ειδικά αν κάποιος έχει πολλά προσόντα, επιλέγεται (κακώς) από κάποιους σαν εύκολη λύση. Για τη φωτογραφία που αναφέρθηκε έχω ένσταση. Εάν κάποιος δεν έχει εξαιρετική φωτογένεια ή δεν ανήκει στο ανώτερο 10% του πληθυσμού από εμφανισιακή άποψη, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει υποσυνείδητη αρνητική επιρροή σε αυτόν που θα διαβάσει το βιογραφικό (που δεν θα ξοδέψει έτσι κι αλλιώς παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα να το διαβάσει). Σε αυτά τα πράγματα οι άνθρωποι, ακόμα και σε υψηλά ιστάμενες θέσεις, δεν λειτουργούν απαραίτητα με βάση τη λογική. Δεν λέω ότι απαγορεύεται να μπει, απλά ότι χρειαζεται προσοχή. Για τα χόμπι, άλλοι τα επανέλαβαν καλύτερα από μένα: αν δεν κάνεις κάτι αξιοπρόσεκτο ή ιδιαίτερο, δεν έχει κανένα νόημα να αναφέρεις "διάβασμα, μπάσκετ, σινεμά", δηλαδή ό,τι θα γράφτεί στο 90% των βιογραφικών. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα