Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια,

επειδη ειμαι τελοιοφοιτος θελω να φτιαξω ενα καλο και δομημενο 

βιογραφικο για ευρεση εργασιας. Απο τα παραδειγματα που 

βλεπω στο διαδικτυο διαφερουν κατα πολυ μεταξυ τους 

(πχ στο europass εχει πολλες σελιδες ενω καπου αλλου 2 max).

Απο οτι εχω δει το σωστο ειναι 2 σελιδες το ΠΟΛΥ. Η ερωτηση 

μου ειναι η εξης.

α)Τι πρεπει να περιεχουν αυτες οι 2 σελιδες? 

β)Δεν εχω καποια προυπηρεσια πανω στο αντικειμενο της πληροφορικης

στο οποιο ψαχνω δουλεια(εκτος απο την 6μηνη πρακτικη), βαζω κατι ακυρες

δουλειες που εχω κανει οταν σπουδαζα(πχ σερβιτορος ντελιβερυ μπαρμαν)?

γ)Το χομπυ-ενδιαφεροντα μπαινουν στο βιογραφικο ή ειναι ακυρο?

Οποιαδηποτε γνωμη δεκτη. Αν υπηρχε και καποιο demo απο καποιο "σωστο"

δομημενο CV θα μου ηταν πιο βολικο. 

Ευχαριστω για το χρονο σας.

Νομίζω πως σε κάλυψαν τα παιδιά στα περισσότερα. Απλά να πω τη γνώμη μου όσον αφορά τις ιστοσελίδες σου που λες... εγώ τα μικρά μου projectάκια έχω αρχίσει και τα ανεβάζω στο account μου στο github. Εσύ αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις μια ιστοσελίδα η οποία θα κάνει μια παρουσίαση (ίσως) του ποιος είσαι και θα δείχνει και τις δουλειές σου (με Links, περιγραφές κλπ.). Έτσι και γλυτώνεις από ένα κατεβατό με λινκς στο βιογραφικό (αφού θα βάλεις μόνο το "κεντρικό") και σιγά σιγά θα αρχίσεις να φτιάχνεις ένα καλό και αξιοπρεπές portfolio. Σκέψου να κάνεις 15 ιστοσελίδες, ε δε μπορείς να βάλεις και τις 15 στο βιογραφικό και να περιμένεις ο άλλος να ανοίξει 15 λινκς. Ενώ με αυτό που σου προτείνω, είναι όλα μαζεμένα και νοικοκυρεμένα. Τουλάχιστον όσους ξέρω που ασχολούνται με ιστοσελίδες έτσι το κάνουν.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απλα ειναι τα πραγματα με το βιογραφικο.

-Βλεπεις καμια 10ρια βιογραφικα ανθρωπων στον τομεα σου.

-Ξεχωριζεις αυτα που διαβασες πιο ευχαριστα απο αυτα που σε κουρασαν. Επισης ξεχωριζεις αυτα απο τα οποια απεκτησες σαφεστερη εικονα για τον υποψηφιο.

-Επαναλαμβανεις την ιδια διαδικασια, αυτη τη φορα θεωρωντας τον εαυτο σου ως ατομο HR με πιεση και 500 CV να κοιταξεις για μια θεση.

Εχοντας πλεον φιλτραρει απο την παραπανω διαδικασια τι σου αρεσει ως CV και τι οχι, κρατας αυτα που σου αρεσουν και χτιζεις πανω τους το δικο σου CV.

*Απαραιτητη προυποθεση στα παραπανω ειναι να εχεις την αντιστοιχη κριτικη ικανοτητα για να μπορεις να ξεχωρισεις το καλο απο το κακο CV.

Υπαρχουν ωστοσο καποιοι κανονες απαραβατοι:

-Δεν θα υπερβεις ποτε σου τις 2 σελιδες ως ανειδικευτος.

-Δεν θα γραψεις ποτε σε πρωτο ενικο.

-Δεν θα βαλεις ποτε δουλειες ασχετες με το αντικειμενο σου. Και καλα ειναι να μην τις αναφερεις ουτε και στο interview. Πχ αν κοιτας για προγραμματιστης , δεν θα βαλεις οτι εκανες ντελιβερας. Η λογικη ειναι ακριβως η ιδια με το να πας να ριξεις μια θεογκομενα -ειναι λιγο γραφικο το παραδειγμα, αλλα ελα που βλεπω ατομα εδω μεσα που δε παιρνουν χαμπαρι ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ειναι να αναφερεις οτι εκανες πχ σουβλατζης-. Πανω στο ψησιμο λοιπον, ποτε δε θα της πεις οτι προηγουμενως τα ειχες με μια σπυριαρα-χοντρη που ειχε περιοδο-νευρα-γκρινια 365 μερες το χρονο, αυτοματως ριχνεις την αξια σου και δειχνεις στον αλλο οτι δεν εχεις να αναφερεις κατι πιο σημαντικο για σενα. Συνεπως, οι αναφορες σε ασχετες χαμαλοδουλειες δειχνουν οτι δεν εχεις τιποτε καλυτερο να πεις για τον εαυτο σου περαν του οτι εκανες... τον χαμαλη. Προσοχη με αυτο, γιατι ειδα κατι σχεδον επικινδυνες συμβουλες οτι καλο ειναι λεει να αναφερεις στο CV και τις ασχετες δουλειες που εκανες, σε σχεση με το τι αναζητας.

Δημοσ.

-Ξεχωριζεις αυτα που διαβασες πιο ευχαριστα απο αυτα που σε κουρασαν. Επισης ξεχωριζεις αυτα απο τα οποια απεκτησες σαφεστερη εικονα για τον υποψηφιο.

-Επαναλαμβανεις την ιδια διαδικασια, αυτη τη φορα θεωρωντας τον εαυτο σου ως ατομο HR με πιεση και 500 CV να κοιταξεις για μια θεση.

Εχοντας πλεον φιλτραρει απο την παραπανω διαδικασια τι σου αρεσει ως CV και τι οχι, κρατας αυτα που σου αρεσουν και χτιζεις πανω τους το δικο σου CV.

*Απαραιτητη προυποθεση στα παραπανω ειναι να εχεις την αντιστοιχη κριτικη ικανοτητα για να μπορεις να ξεχωρισεις το καλο απο το κακο CV.

-Δεν θα βαλεις ποτε δουλειες ασχετες με το αντικειμενο σου. Και καλα ειναι να μην τις αναφερεις ουτε και στο interview. Πχ αν κοιτας για προγραμματιστης , δεν θα βαλεις οτι εκανες ντελιβερας. Η λογικη ειναι ακριβως η ιδια με το να πας να ριξεις μια θεογκομενα -ειναι λιγο γραφικο το παραδειγμα, αλλα ελα που βλεπω ατομα εδω μεσα που δε παιρνουν χαμπαρι ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ειναι να αναφερεις οτι εκανες πχ σουβλατζης-. Πανω στο ψησιμο λοιπον, ποτε δε θα της πεις οτι προηγουμενως τα ειχες με μια σπυριαρα-χοντρη που ειχε περιοδο-νευρα-γκρινια 365 μερες το χρονο, αυτοματως ριχνεις την αξια σου και δειχνεις στον αλλο οτι δεν εχεις να αναφερεις κατι πιο σημαντικο για σενα. Συνεπως, οι αναφορες σε ασχετες χαμαλοδουλειες δειχνουν οτι δεν εχεις τιποτε καλυτερο να πεις για τον εαυτο σου περαν του οτι εκανες... τον χαμαλη. Προσοχη με αυτο, γιατι ειδα κατι σχεδον επικινδυνες συμβουλες οτι καλο ειναι λεει να αναφερεις στο CV και τις ασχετες δουλειες που εκανες, σε σχεση με το τι αναζητας.

Χολυ Φακερι αυτη η συγκριση... Αλλα ναι.

Δημοσ.

Χολυ Φακερι αυτη η συγκριση... Αλλα ναι.

Ειναι οτι καλυτερο μπορουσα να κανω για τυπους που ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ οτι ειναι καλη ιδεα να γραφεις στο CV οτι εκανες σουβλατζης ενω ψαχνεις για δουλεια ως προγραμματιστης.

Και η αληθεια οτι δεν με ενδιαφερουν οι ιδιοι τοσο -αυτοι ας προσεχαν αν εχουν καταντησει στο σημειο να πιστευουν τετοια πραγματα-, οσο αυτοι τους οποιους προσπαθουν να συμπαρασυρουν μεσα στην συγχυση και την αγνοια τους.

Πριν την γραφικη συγκριση που απευθυνεται μονο στους γραφικους, ανελυσα και με επιχειρηματα γιατι πρεπει κανεις να το αποφευγει, βεβαιως βεβαιως.

Δημοσ.

Μπερδευεις τα πραγματα.

Καταρχην με 2-3 γραμμες στο βιογραφικο κανεις δεν γινεται απο μονομερης οπως θετεις, ισορροπημενος, και αντιθετα η ελλειψη την ενοτητας των χομπι δεν σε καθιστα απο ισορροπημενο μονομερη. 

Δευτερο ειναι φυσικα σημαντικο να ενταχθεις στην εταιρικη κουλτουρα, αλλα το βιογραφικο σου ειναι αυστηρα η επαγγελματικη σου εικονα. Σαν προσωπικοτητα θα σε γνωρισουνε στην συνεντευξη, κανεις ποτε δεν ειδε ενα βιογραφικο, διαβασε τα χομπι και ειπε να ενας υπεροχος ανθρωπος και ανυπερβλητος υποψηφιος συναδελφος. 

Απο εκει και περα θα χρησιμοποιησεις τα χομπι σου σαν εργαλειο, μονο αμα εχουνε καποια σχεση με την εταιρια/θεση. Αμα πχ μια εταιρια που σχετιζεται με αυτοκινητα, ενα strong passion for cars δεν θα βλαψει. Αλλα και παλι σαυτην την περιπτωση, ειναι κατι που θα ηθελες να το χωσεις στο motivation letter, οποτε και παλι καταλειγουμε οτι ειναι περιττο.

Πως να το κανουνε, κανεις απο τα ατομα που θα αποφασιζουνε αμα θα σε καλεσουνε σε συνεντευξη δεν ενδιαφερεται για το ποσο αθλητικος τυπος εισαι και αμα σου αρεσουν τα ταξιδια και το να διαβαζεις αρλεκιν, η για οτιδηποτε αλλο που δεν εχει σχεση με την θεση.

Αμα δεν μπορεις να κρινεις αμα πρεπει να συμπεριλαβεις κατι στο βιογραφικο, τοτε σχεδον παντα ειναι περιττο.

Τεσπα, έγραψα κάποια πράγματα.

Πράγματα που ξέρω ότι ισχύουν και τα ζητάν εδώ.

Τα παίρνεις σαν face value,ή/και γνώμες και συνεχίζεις.

Σε κάποιους θα είναι χρήσιμα, σε άλλους όχι.

Πάντως όσοι θέλουν να ανέβουν τότε πρέπει να τα έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Επειδή αναφέρθηκε το Europass πάλι: δεν αντιλέγω ότι είχε μια λογική η δημιουργία του και εξυπηρέτησε πολύ κόσμο, ωστόσο πλέον θεωρείται μάλλον βαρίδι παρά πλεονέκτημα για ένα βιογραφικό. Είναι αδικαιολόγητα μακροσκελές και σε εμποδίζει να εστιάσεις στην ουσία, χάνεται όλο το μήνυμα, σε μια εποχή που τα βιογραφικά διαβάζονται σε 5-10 δευτερόλεπτα. Σε κάποιες χώρες το μισούν. Απλά επειδή απαιτεί προσπάθεια να πεις την ουσία σε 2 μόνο σελίδες, ειδικά αν κάποιος έχει πολλά προσόντα, επιλέγεται (κακώς) από κάποιους σαν εύκολη λύση.

Για τη φωτογραφία που αναφέρθηκε έχω ένσταση. Εάν κάποιος δεν έχει εξαιρετική φωτογένεια ή δεν ανήκει στο ανώτερο 10% του πληθυσμού από εμφανισιακή άποψη, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει υποσυνείδητη αρνητική επιρροή σε αυτόν που θα διαβάσει το βιογραφικό (που δεν θα ξοδέψει έτσι κι αλλιώς παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα να το διαβάσει). Σε αυτά τα πράγματα οι άνθρωποι, ακόμα και σε υψηλά ιστάμενες θέσεις, δεν λειτουργούν απαραίτητα με βάση τη λογική. Δεν λέω ότι απαγορεύεται να μπει, απλά ότι χρειαζεται προσοχή.

Για τα χόμπι, άλλοι τα επανέλαβαν καλύτερα από μένα: αν δεν κάνεις κάτι αξιοπρόσεκτο ή ιδιαίτερο, δεν έχει κανένα νόημα να αναφέρεις "διάβασμα, μπάσκετ, σινεμά", δηλαδή ό,τι θα γράφτεί στο 90% των βιογραφικών.

Όπως έγραψα παραπάνω, πάρε το σαν face value σχόλιο και μπορεί να μην ισχύει σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

Πάντως προσωπικά δεν είδα, δεν ξέρω και δεν έχω ακούσει κανέναν που να μην έχει φωτογραφία στο βιογραφικό του. (εδώ στα βόρεια πάντα)

Είναι τόσο απαραίτητο όσο και το ονοματεπώνυμο για την εδώ κατάσταση.

Αλλού δεν ξέρω όπως έγραψα.

Ξανά μανά, πάρτε το σαν γνώμη, αλλά εδώ εκτιμούν ότι δεν κάθεσαι και ιδίως σε μετανάστες θέλουν να βλέπουν έστω και "άσχετη" εμπειρία στην τοπική αγορά(τεράστιο μπόνους για το πως θα σε δουν),εφόσον έχεις κάτσει κάποιους μήνες/χρόνια εδώ.

Πάντα σε λογικά όρια και με πολύ μέτρο-προσοχή όπως έγραψα σε προηγούμενα ποστ.

Όπως είπα ξανά, διαφορετικές καταστάσεις.

Δημοσ.

Ξανά μανά, πάρτε το σαν γνώμη, αλλά εδώ εκτιμούν ότι δεν κάθεσαι και ιδίως σε μετανάστες θέλουν να βλέπουν έστω και "άσχετη" εμπειρία στην τοπική αγορά(τεράστιο μπόνους για το πως θα σε δουν),εφόσον έχεις κάτσει κάποιους μήνες/χρόνια εδώ.

Πάντα σε λογικά όρια και με πολύ μέτρο-προσοχή όπως έγραψα σε προηγούμενα ποστ.

Όπως είπα ξανά, διαφορετικές καταστάσεις.

Αυτο στο interview, σε αντιστοιχη ερωτηση, που πιστεψε με την κανουν στεγνα και επιδεικτικα αδιακριτα: -Βλεπουμε στο cv σου ενα κενο απο το 2012 ως το 2014, πες μας για εκεινη την περιοδο που φαινεται νεκρη-αδρανης, τι ακριβως εκανες;

Εκει και μονο εκει απαντας οτι δουλευες περιστασιακα σε διαφορους εργοδοτες που δεν δραστηριοποιουνταν πανω στο αντικειμενο. Αν ρωτηθεις τι δουλειες εκανες, θα απαντησεις. Με λιγα λογια οταν σε ρωτανε αν τα εξυνες απαντας πως δεν τα εξυνες. Τοτε μονο.

Ειναι πολυ διαφορετικο αυτο ομως, απο το να ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ τον εαυτο σου (με το cv σου) ως πρωην σουβλατζη, ντελιβερα και λαχειοπωλη. Στην 2η περιπτωση δεν δειχνεις πως δεν τα εξυνες, αλλα δειχνεις πως δεν εχεις τιποτε καλυτερο να παρουσιασεις για τον εαυτο σου, περαν του να λες για τελειως ασχετες περιστασιακες εργασιες, σε σχεση με τη δουλεια που ψαχνεις αυτη τη στιγμη. Επιμενω, ειναι λαθος.

Δημοσ.

Αυτο στο interview, σε αντιστοιχη ερωτηση, που πιστεψε με την κανουν στεγνα και επιδεικτικα αδιακριτα: -Βλεπουμε στο cv σου ενα κενο απο το 2012 ως το 2014, πες μας για εκεινη την περιοδο που φαινεται νεκρη-αδρανης, τι ακριβως εκανες;

Εκει και μονο εκει απαντας οτι δουλευες περιστασιακα σε διαφορους εργοδοτες που δεν δραστηριοποιουνταν πανω στο αντικειμενο. Αν ρωτηθεις τι δουλειες εκανες, θα απαντησεις. Με λιγα λογια οταν σε ρωτανε αν τα εξυνες απαντας πως δεν τα εξυνες. Τοτε μονο.

Ειναι πολυ διαφορετικο αυτο ομως, απο το να ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ τον εαυτο σου (με το cv σου) ως πρωην σουβλατζη, ντελιβερα και λαχειοπωλη. Στην 2η περιπτωση δεν δειχνεις πως δεν τα εξυνες, αλλα δειχνεις πως δεν εχεις τιποτε καλυτερο να παρουσιασεις για τον εαυτο σου, περαν του να λες για τελειως ασχετες περιστασιακες εργασιες, σε σχεση με τη δουλεια που ψαχνεις αυτη τη στιγμη. Επιμενω, ειναι λαθος.

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να θεωρήσουν εξ' αρχής μόλις δουνε το βιογραφικό σου οτι τα ξύνεις επειδή δεν αναφέρεις κάτι και έτσι να μην κληθείς καν στην συνέντευξη ώστε να σου δωθεί η ευκαιρία να τα αναφέρεις εκεί;

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να θεωρήσουν εξ' αρχής μόλις δουνε το βιογραφικό σου οτι τα ξύνεις επειδή δεν αναφέρεις κάτι και έτσι να μην κληθείς καν στην συνέντευξη ώστε να σου δωθεί η ευκαιρία να τα αναφέρεις εκεί;

Θα το σκεφτω μολις σκεφτεις οτι οταν ψαχνεις μια δουλεια-επιστημη συγκεκριμενης ειδικοτητας (πχ προγραμματιστης/ΙΤ κλπ) και το HR κολλαει (πριν σε καλεσει) στο αν τα εξυνες 2 χρονια, δεν θα αλλαξει γνωμη αν αυτα τα 2 χρονια τους περιγραφεις μεσα στο CV οτι ησουν σουβλατζης. Διοτι απλουστατα ΚΑΝΕΝΑ ΗR δεν θα σκαλωσει να καλεσει εναν υποψηφιο που φαινεται ικανος λογω μιας γκριζας περιοδου που δεν διασαφηνιζεται στο CV. Οπως επισης κανενα HR που σκαλωνει γιαυτην την γκριζα περιοδο, δεν θα αλλαξει γνωμη αν του πεις οτι ησουν πρωην σουβλατζης και νυν wannabe προγραμματιστης.

Αντιθετως, πολυ ευκολα θα θεωρησει οτι δεν εχεις να παρουσιασεις τιποτα σπουδαιο για σενα, οταν διαφημιζεις τον εαυτο σου ως πρωην σουβλατζη.

Ασε που θα τους κανεις πολυ πιο ευκολο το εργο του ξεσκαρταρισματος βιογραφικων: Οταν εχουν CV's με ατομα με προυπηρεσια στην ειδικοτητα που ζητανε ή CV's με ατομα με πτυχια/projects/whatever στην ειδικοτητα που ζητανε, μαντεψε που θα παει το CV με την προυπηρεσια σουβλατζη.

Πιο κατανοητα δε γινεται. Συνεχισε να δηλωνεις σουβλατζης σε IT εταιρειες εσυ.

Δημοσ.

Θα το σκεφτω μολις σκεφτεις οτι οταν ψαχνεις μια δουλεια-επιστημη συγκεκριμενης ειδικοτητας (πχ προγραμματιστης/ΙΤ κλπ) και το HR κολλαει (πριν σε καλεσει) στο αν τα εξυνες 2 χρονια, δεν θα αλλαξει γνωμη αν αυτα τα 2 χρονια τους περιγραφεις μεσα στο CV οτι ησουν σουβλατζης. Διοτι απλουστατα ΚΑΝΕΝΑ ΗR δεν θα σκαλωσει να καλεσει εναν υποψηφιο που φαινεται ικανος λογω μιας γκριζας περιοδου που δεν διασαφηνιζεται στο CV.

Αντιθετως, πολυ ευκολα θα θεωρησει οτι δεν εχεις να παρουσιασεις τιποτα σπουδαιο, οταν διαφημιζεις τον εαυτο σου ως πρωην σουβλατζη.

Πιο κατανοητα δε γινεται. Συνεχισε να δηλωνεις σουβλατζης σε IT εταιρειες εσυ.

Σουβλατζής δεν έχω κάνει, ούτε σχετίζομαι με τον ΙΤ τομέα.

Δημοσ.

Δεν το διατύπωσα ολοκληρωμένα γιατι περίμενα από LongTom να πει τι εννοεί με τα "παραδείγματα".

Νομίζω πως έτσι όπως το θέτεις δε θα τα έβαζα ποτέ, απλά διακρίσεις σε αθλήματα με μετάλλια+αρχηγός σε ομάδα τα έχω βάλει. Προφανώς σε 2-3 γραμμές κι όχι παραπάνω.

Με όσους έχω μιλήσει και διατείνονται για το αντίθετο, δεν βρίσκω πειστικό (αντ)επιχείρημα γιατί να τα βγάλω.

Δημοσ.

Πάντως προσωπικά δεν είδα, δεν ξέρω και δεν έχω ακούσει κανέναν που να μην έχει φωτογραφία στο βιογραφικό του. (εδώ στα βόρεια πάντα)

Είναι τόσο απαραίτητο όσο και το ονοματεπώνυμο για την εδώ κατάσταση.

Κι αυτό το "βόρεια" κάπως γενικό είναι, στη Γερμανία όντως θέλουν, Ολλανδία δεν συνηθίζεται (όχι ότι δεν έχω δει).

Εγώ προτιμώ χωρίς αν και πλέον με το LinkedIn, αν θέλει ο άλλος να δει πως είσαι, το κάνει πολύ εύκολα.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν δεν είστε ο εαυτός σας και στο στυλ του CV, να το ξέρετε πως θα φανεί κατά τη συνέντευξη (αν μιλάμε για "σοβαρή" δουλειά & αξιολόγηση).

Οπότε αν αυτό που θα ετοιμάσετε, το διαβάσετε μετά και νιώσετε πως διαβάζετε για κάποιον ...άλλο, καλό θα ήταν να το πετάξετε και να αρχίσετε από την αρχή.

Μια σελίδα φτάνει, τις λεπτομέρειες σχετικά με τις ικανότητες και τα ταλέντα σας, θα τα ανακαλύψουν όταν πάτε στη συνέντευξη.

:)

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν είστε ο εαυτός σας και στο στυλ του CV, να το ξέρετε πως θα φανεί κατά τη συνέντευξη (αν μιλάμε για "σοβαρή" δουλειά & αξιολόγηση).

Οπότε αν αυτό που θα ετοιμάσετε, το διαβάσετε μετά και νιώσετε πως διαβάζετε για κάποιον ...άλλο, καλό θα ήταν να το πετάξετε και να αρχίσετε από την αρχή.

Μια σελίδα φτάνει, τις λεπτομέρειες σχετικά με τις ικανότητες και τα ταλέντα σας, θα τα ανακαλύψουν όταν πάτε στη συνέντευξη.

:)

Μία σελίδα εννοείς γενικά ή για την περίπτωση του ts που δεν έχει καθόλου εργασιακή εμπειρία;

Πάντως, όπως είχα γράψει και παλιότερα, πιστεύω ότι θα ήταν καλό θέματα όπως αυτό και θέματα που έχουν να κάνουν με δουλειά στην Ελλάδα ή το εξωτερικό να υπάρχουν μόνιμα και sticky αν είναι δυνατόν και όλες οι πληροφορίες να είναι μαζεμένες εκεί. Γιατί τώρα υπάρχουν 50 θέματα για βιογραφικά και άλλα τόσα για δουλειά και μετανάστευση με πολλές χρήσιμες αλλά σκόρπιες πληροφορίες!

• Like 1
Δημοσ.

Μία σελίδα εννοείς γενικά ή για την περίπτωση του ts που δεν έχει καθόλου εργασιακή εμπειρία;

Πάντως, όπως είχα γράψει και παλιότερα, πιστεύω ότι θα ήταν καλό θέματα όπως αυτό και θέματα που έχουν να κάνουν με δουλειά στην Ελλάδα ή το εξωτερικό να υπάρχουν μόνιμα και sticky αν είναι δυνατόν και όλες οι πληροφορίες να είναι μαζεμένες εκεί. Γιατί τώρα υπάρχουν 50 θέματα για βιογραφικά και άλλα τόσα για δουλειά και μετανάστευση με πολλές χρήσιμες αλλά σκόρπιες πληροφορίες!

Μία σελίδα ίσως να βολεύει μόνο όσους έχουν μηδενική εμπειρία. Και πάλι όμως θεωρώ ότι προκαταλαμβάνει εξίσου αρνητικά με το τεράστιο βιογραφικό των 5+ σελίδων. Οι 2 σελίδες θεωρούνται ο χρυσός κανόνας.

Για τα σκόρπια θέματα έχεις δίκιο. Αυτό όμως που φταίει είναι ότι προτού ανοίξει κάποιος καινούριο θέμα βαριέται να κάνει μια απλή αναζήτηση. Δεν υπάρχει κάποια λύση σε αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

ίσως θα μπορούσες να το βάλεις ως εξυπηρέτηση πελατών. Έγω έτσι αναφέρω την προηγούμενη εμπειρία μου σε εκθέσεις που ουσιαστικά χαμογελούσα ευγενικά κι ελεγα και καμια πληροφορία για τα προιοντα

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...