Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο ενοικιαστής σε σπίτι που νοικιάζει η γιαγιά μου έφυγε τρεις μήνες πριν την λήξη του συμβολαίου και άφησε φέσι στη ΔΕΗ 1000 ευρώ , το οποίο είναι βλακωδως στο όνομα της γιαγιάς μου.

Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τα πληρώσει; Δικαστικά ίσως;

ΥΓ: μην αρχισετε τα ήθελε καιβτα έπαθε κλπ. Ξέρω ότι ήταν βλακεία που τα είχε στο όνομα της.

Δημοσ.

Ο ενοικιαστής σε σπίτι που νοικιάζει η γιαγιά μου έφυγε τρεις μήνες πριν την λήξη του συμβολαίου και άφησε φέσι στη ΔΕΗ 1000 ευρώ , το οποίο είναι βλακωδως στο όνομα της γιαγιάς μου.

ΥΓ: μην αρχισετε τα ήθελε καιβτα έπαθε κλπ. Ξέρω ότι ήταν βλακεία που τα είχε στο όνομα της.

Γενικώς οχι.

Ειδικώς, ρωτήστε δικηγόρο μήπως υπάρχει κάποια οδός να αποφύγετε την πληρωμή.

Δημοσ.

Μπράβο βοηθησες πολύ... Μου αρέσει π λέω να μην αρχισετε αυτά που γραφεις

Copy paste μιας προηγούμενης απάντησής σου είναι αλλά μάλλον ξεχνάς εύκολα...

Δημοσ.

Δύσκολη περίπτωση, αν και δεν γνωρίζω το θέμα καλά ούτε αν η ΔΕΗ έχει συγκεκριμένη πολιτική για τους λογαριασμούς αυτούς, εφόσον υπάρχει μισθωτήριο αλλά δεν έγινε αλλαγή ονόματος. Ρώτα στη ΔΕΗ πρώτα και μετά πήγαινε σε δικηγόρο.

• Moderators
Δημοσ.

OP, δεν αξίζει τον κόπο να πάτε δικαστικώς για 1000 ευρώ, μια διαδικασία που θα κρατήσει 3 ή 5 χρόνια και που στο τέλος το πιθανότερο είναι να μην πάρετε και τίποτα.

Ρωτήστε στη ΔΕΗ μήπως υπάρχει κάποιο παραθυράκι (ξέρω 'γω να τον κυνηγήσει η ΔΕΗ στη θέση σας), διαφορετικά απλά κάντε ένα διακανονισμό με 36 δόσεις και πληρώστε το.

Δημοσ.

OP, δεν αξίζει τον κόπο να πάτε δικαστικώς για 1000 ευρώ, μια διαδικασία που θα κρατήσει 3 ή 5 χρόνια και που στο τέλος το πιθανότερο είναι να μην πάρετε και τίποτα.

Ρωτήστε στη ΔΕΗ μήπως υπάρχει κάποιο παραθυράκι (ξέρω 'γω να τον κυνηγήσει η ΔΕΗ στη θέση σας), διαφορετικά απλά κάντε ένα διακανονισμό με 36 δόσεις και πληρώστε το.

Παραθυρακι δεν υπαρχει και η ΔΕΗ απαιτει η παροχη να είναι στο ονομα του χρηστη αλλα δεν μπορει να το ελεγξει .

Για 36 δοσεις μεχρι μεθαυριο στο 11770 ή σε οποοδηποτε Πρακτορειο .Και στις δυο περιπτωσει  εχει αναμονη.

• Moderators
Δημοσ.

Παραθυρακι δεν υπαρχει και η ΔΕΗ απαιτει η παροχη να είναι στο ονομα του χρηστη αλλα δεν μπορει να το ελεγξει .

Για 36 δοσεις μεχρι μεθαυριο στο 11770 ή σε οποοδηποτε Πρακτορειο .Και στις δυο περιπτωσει  εχει αναμονη.

Το οποίο 11770 δεν το σηκώνουν ποτέ, ενώ σε ένα random πρακτορείο πρέπει να είσαι τυχερός για να πετύχεις λιγότερα από 15 άτομα ουρά στις 6:30 το πρωί, ενώ το πρακτορείο ανοίγει στις 8:00.

Σε κάθε περίπτωση, OP, ο διακανονισμός απαιτεί την φυσική παρουσία του ατόμου στου οποίου το όνομα είναι ο λογαριασμός, οπότε σε όλες τις περιπτώσεις (δικαστικά, διακανονισμός, σπάσιμο-στο-ξύλο-αυτού-που-άφησε-το-φέσι) η γιαγιά θα ταλαιπωρηθεί.

• Like 1
Δημοσ.

Το οποίο 11770 δεν το σηκώνουν ποτέ, ενώ σε ένα random πρακτορείο πρέπει να είσαι τυχερός για να πετύχεις λιγότερα από 15 άτομα ουρά στις 6:30 το πρωί, ενώ το πρακτορείο ανοίγει στις 8:00.

Σε κάθε περίπτωση, OP, ο διακανονισμός απαιτεί την φυσική παρουσία του ατόμου στου οποίου το όνομα είναι ο λογαριασμός, οπότε σε όλες τις περιπτώσεις η γιαγιά θα ταλαιπωρηθεί.

Με τοσα ληξιπρόθεσμα χρεη είναι φυσιολογικη αυτή η αναμονη.

Μπορει η γιαγια να εξουσιοδοτησει άλλο ατομο για την ρυθμιση ή από το τηλεφωνο αν δεν μπορει η ιδια καποια άλλη με τον αριθμο παροχης , ΑΦΜ και αριθμο ταυτότητας της γιαγιας να κανει αιτηση.

Αν γινει διακοπη ηλεκτροδότησης για ρυθμιση θα θελει το 20-30% προκαταβολή και 6-8 δοσεις .

• Moderators
Δημοσ.

Μπορει η γιαγια να εξουσιοδοτησει άλλο ατομο για την ρυθμιση ή από το τηλεφωνο αν δεν μπορει η ιδια καποια άλλη με τον αριθμο παροχης , ΑΦΜ και αριθμο ταυτότητας της γιαγιας να κανει αιτηση.

Είσαι σίγουρος; Την τελευταία φορά που πήγα στην ΔΕΗ (Χαλανδρίου) πριν κανά εξάμηνο έγραφε ξεκάθαρα με τεράστια γράμματα ότι για τον διακανονισμό απαιτείται η φυσική παρουσία του ατόμου που έχει στο όνομά του το λογαριασμό. Βέβαια, μπορεί να έχουν αλλάξει τα δεδομένα από τότε, δεν ξέρω.

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος; Την τελευταία φορά που πήγα στην ΔΕΗ (Χαλανδρίου) πριν κανά εξάμηνο έγραφε ξεκάθαρα με τεράστια γράμματα ότι για τον διακανονισμό απαιτείται η φυσική παρουσία του ατόμου που έχει στο όνομά του το λογαριασμό. Βέβαια, μπορεί να έχουν αλλάξει τα δεδομένα από τότε, δεν ξέρω.

Φυσικα και είμαι σιγουρος .Η εξουσιοδοτηση βεβαια να είναι θεωρημενη για το γνησιο της υπογραφης.

Αν η γιαγια δεν μπορει να παει σε ΚΕΠ ή αστυνομια παιρνεις το 100 ερχεται μεσα στην ημερα αστυνομικος μονογραφει την εξουσιοδοτηση αφου η γιαγια υπογραψει μπροστα του και πας σε αστυνομικο τμημα για την σφραγιδα .

Η ανακοινωση ηταν ελλειπης  στο Χαλάνδρι .

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...