Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κράτος, με την ελληνική πελατειακή νοοτροπία δεν μπορεί να γίνει σοβαρός business man και να αυξήσει τα κέρδη, με οποιοδήποτε κόμμα.

• Like 5
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν απαντησε κανεις με γεγονοτα, απαντησαν με αναμασημενες γραφικοτητες για φοιτητες και καθυστερημενους που δεν εχουν καμια επαφη με την πραγματικοτητα .

Το αρθρο δεν το εβαλε εγω μην μπερδευεσαι .

Για το τωρα μιλαμε παρολο που αγνοειτε  τα βασικα  και  αναγκαζομαστε να εξηγουμε καθε φορα τα αυτονοητα.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά εσχεμενα υποβαθμισαν σταδιακά όλες τις δημόσιες δομές. Η λύση είναι η συμμόρφωση των δημοσίων υπηρεσιών και όχι το χαρισμα τους σε ιδιώτες λαμογια για να πιουν το αίμα του κοσμάκη.

Και εγώ προτιμώ σωστές δημόσιες υπηρεσίες, που δεν λειτουργούν αποκλειστικά με βάση το κέρδος, αλλά όταν υπάρχουν ελλείμματα δεκαδων ή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ συμμόρφωση σημαίνει δραστικες αλλαγές, απολύσεις, αναδιαρθρωσεις, κτλ. όχι ανακάτεμα της τράπουλας.

Όταν πάει το κράτος να κάνει κάτι τέτοιο, οι συνδικαλιστες πλακωνουν τις απεργίες, κρατώντας τους πολίτες όμηρους, και τα κάνουν πλακάκια με την αντιπολιτευση για να γίνει βαβουρα στη βουλή. Στην τελική η κυβέρνηση υποχωρεί και την πληρώνουν όσοι δεν φταίνε αλλά δεν έχουν πολιτική στήριξη.

Εδώ χθες ΔΥ έκαναν τριωρη στάση εργασίας γιατι τους εθιξαν οι δηλώσεις της υπουργού, Lol.

Imo, όταν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα ας το πάρει ιδιώτης και ας βγάλει μόνος άκρη, το κράτος οφείλει να παρέχει την νομοθεσία για να αντιμετωπίσει αισχροκερδια, εκμετάλλευση, κτλ. και να εισπραττει έσοδα μόνο από τους φόρους.

• Like 5
Δημοσ.

Ακου Fotis13 για να τελειώνουμε.

Εγω θέλω να ζω σε μια χωρα Ευρωπαική. Να έχω την εργασία μου, να πληρώνω τους φόρους μου, να έχω και τις ανάλογες παροχές, να πηγαίνω σαν ευρωπαίος πολίτης σε όποια χώρα θέλω, στο πλαίσιο μιας ενωμενης Ευρωπης όπως δηλαδή σε κάθε φυσιολογική χώρα (για αυτό και θεωρω αστεία τα δημοψηφίσματα κτλ. Αν είναι δυνατον να παιζουμε τωρα με το ευρωπαϊκό μέλλον της χωρας). Αν μπορεις εσύ η κάποιος άλλος να μου εγγυηθεί ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ θα μου προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον, δέχομαι τα πάντα. Εχουμε όμως πολλά παραδείγματα με επιχειρηματίες που διέλυσαν τα πάντα και φοβάμαι ότι θα έχουμε και πάλι ιστορίες. Γενικά με φοβίζει αρκετά η ιδιωτικοποίηση μια κερδοφόρας επιχείρησης ενός αγαθου που είναι απαραίτητο. Και με φοβίζει διοτι δεν γινεται να μην είναι μονοπώλιο. Ότι και να γινει, όσοι και αν μπουν στη μέση, τους σωληνες τις ευδαπ θα χρησιμοποιούν. Και αν τους αλλάξουν θα το κάνουν με σκοπό την αυξηση του κέρδους τους, που θα έρθει με αυξηση τιμολογίου του 3μηνιαίου λογαριασμου. Έχουμε το φθηνοτερο νερό στην Ευρωπη. Αυτό είναι ένα δωρο που δε το αλλάζεις.Άποψή μου.

Aς δουμε το προγραμμα που έχει ο ιδιωτης που θέλει να την αναλάβει να κρινουμε καλυτερα. Αλλιως μιλάμε στον αέρα.

update: Οτι οι μισθοι ειναι αυτοι που λέω, αποτελει γεγονος. Οτι έχουμε το φθηνοτερο νερο στην ευρωπη ειναι γεγονος, Οτι η επιχειρηση εχει κερδος επισης ειναι γεγονος. Ολα τα άλλα ειναι υποθέσεις. Το τι ειναι γραφικότητα η οχι με απαντήσεις του στυλ "αυτοι που ψήφισες" σε αφηνω να το κρινεις εσυ καλυτερο. Έξυπνο παιδί είσαι. 

Δημοσ.

Το φθηνοτερο νερο της ευρωπης; Στο τιμολογιο στο τελικο καταναλωτη ισως αλλα ως γενικο κοστος εισαι σιγουρος για αυτο;

Δεν το γνωριζω αλλα ως πολιτης του κρατους πληρωνεις και μεσω των διαφορων φορων. Οποτε ειμαστε σιγουροι οτι τελικα το ολο προιον μας κοστιζει φθηνα; Η απλως ειναι πανακριβο αλλα δεν μπορεις να το βρεις γιατι το πραγματικο κοστος ειναι θαμμενο καπου στους λογαριασμους του κρατους.

Δεν το γνωριζω ρωταω πραγματικα.

• Like 1
Δημοσ.

Του μαρινοπουλου τα φεσια τα πληρωνεις εσυ ?

Μαντεψε ποιος πληρωνει τον οργανισμο αποξηρανσης της κωπαιδας ομως.

Τους οργανισμούς της φωτιάς της Ηλείας που τους βάζεις;

Ορίστε και ένα εξαιρετικό άρθρο για να καταλάβει τεχνικές λεπτομέρειες για το τι είναι το ΤΑΙΠΕΔ ο κόσμος από τον Πέτρο Λάζο του capital.gr

http://www.capital.gr/o-petros-lazos-grafei/3157828/to-nero-neraki

Σύμφωνα με το άρθρο όλοι εμείς που δεν έχουμε ζήσει εις βάρος κανενός πρέπει να ευχαριστούμε το Σόιμπλε.

Σε μια χωρα οπως η ελλαδα αυτη τη στιγμη ειναι τουλαχιστον αστειο να εχουμε αριστερες ή δεξιες προσεγγισεις. Μπορουν να υπαρξουν πραγματιστικες προσεγγισεις ή ονειροπαρμενες. Ολα τα αλλα ειναι για να συζητανε οι καμμενοι εντος και εκτος βουλης.

Υπαρχει ενα ΑΔΙΑΜΦΗΣΒΗΤΗΤΟ δεδομενο: οτι κανει το ελληνικο κρατος αποτυγχανει στην καλυτερη και κοστιζει υπερογκα ακριβα σε ολους. Απο εκει και περα ο καθενας ας πιστευει οτι νομιζει, δεν θα μας τρελανετε ομως.

Το θέμα δεν είναι αν σε τρελάνει ο άλλος.

Το θέμα είναι αν ζει εις βάρος σου.

Και όταν αυτό το νούμερο πάρει μυθικές διαστάσεις δε μπορείς παρά να αλλάξεις χώρα αν θέλεις να επιβιώσεις.

Δημοσ.

Πάντως τα φέσια των ιδιωτικών τραπεζών τα πληρώνουμε εμείς...

Από 1/1/2016 απαγορεύεται στην Ε.Ε να σώζονται τράπεζες από κράτη.

Τώρα βέβαια αν έχεις σύγχρονο κράτος τα παίρνεις τα λεφτά πίσω όπως έγινε με το αμερικάνικο κράτος και τη Lehman Brothers.

Αλλά μιλάμε για κράτος που βγάζει λεφτά μέχρι και από πλειστηριασμούς bitcoin δε μιλάμε για κράτη που η μόνη τεχνογνωσία που έχει είναι το ρουσφέτι και η εσκεμμένη παραγωγή γραφειοκρατίας με σκοπό την δημιουργία ψευτο-θέσεων εργασίας.

• Like 2
Δημοσ.

To ιδιωτικο ειναι καλο εφοσον λειτουργει ο ανταγωνισμος. Στο νερο πως θα λειτουργησει αυτο? Μια ειναι η πηγη που υδροδοτειται η Αττικη για παραδειγμα. Μπορει καποιος αλλος να φτιαξει και αλλη πηγη?

Το κρατος πρεπει να ειναι οσο πιο μικρο γινεται και παντα θα είναι χειρότερος μανατζερ, αλλα απο το ιδιωτικο μονοπωλιο καλυτερο ειναι το δημοσιο ( το λιγοτερο κακο ).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως τα φέσια των ιδιωτικών τραπεζών τα πληρώνουμε εμείς...

Τωρα σοβαρα  ?

7 χρονια μεσα στην κριση που εχουν γραφει τα παντα εσυ εχεις το επιχειρημα αποφοιτου δημοτικου της Ανω Ραχουλας ?Γιατι το ιδιο λεει και αυτος  οτι εμεις πληρωσαμε τις ιδιωτικες  τραπεζες .Και οι θειτσες στο σουπερμαρκετ διπλα σου αν τις ακουσεις το ιδιο λενε.Σωσαμε τους τραπεζιτες ...

Επειδη εχουν ειπωθει αυτα και επειδη εγω βαριεμαι να γραφω σεντονια  να σε αφησω  να  το δεις γιατι πληρωσαμε εμεις τις ανακεφαλαιοποιησεις των κρατικων τραπεζων εεε? Οχι ιδιωτικων  ,ιδιωτικες ηταν παρα πολυ παλια τοτε που σου εφταιγαν οι Ολλανδοι ?

Μην ξεχνιομαστε  μονο εσυ νομιζεις πως ειναι ιδιωτικες και τα παραδειγματα που εφερα παραπανω κανεις αλλος ...

Να στα πω επιγραμματικα   psi,προστασια πρωτης κατοικιας νομος κατσελη, κουρεμα ομολογιουχων ,κουρεμα και υποχρεωτικη συμμετοχη των τραπεζων στις κρατικες δημοπρασιες ομολογων ,8 χρονια μετα συζηταμε αν θα δωσουν τα κοκκινα δανεια σε funds για να τα διεκδικησουν .Και αλλα αν θες στα γραφω και αναλυτικα αλλα εχετε καταντησει αηδια και βαρετοι  πραγματικα .

Εκει ειναι η πληροφορια λιγη κριτικη ικανοτητα θελει ,βασικο i.q  και κοινη λογικη τιποτα αλλο.

Και να αυτοαποκλειστειτε απο το δικαιωμα της ψηφου μηπως και γλιτωσουμε οι υπολοιποι (αυτο μεταξυ σοβαρου και αστειου  με εμφαση στο σοβαρο).

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.

Φίλτατε Φώτη, αν υπάρχει κάτι που μισώ είναι τα double standards.

Ο σωστός φιλελεύθερος αφήνει την ιδιωτική επιχείρηση να χρεοκοπήσει... δεν εφαρμόζει «προστατευτισμό» εκεί που τον βολεύει.

Άσε τις προσβολές και την ειρωνεία, γιατί αυτό είναι το μόνο εύκολο. Κι εγώ μπορώ να το κάνω, αλλά δεν θα σου αρέσει.

Νεοφιλελέδες της φακής (Μηλιώνης) και ροζ αριστερούς (Φωτόπουλος) εγώ τους θέλω στην φυλακή. Εσείς καθίστε να σφάζεστε υπέρ του ενός ή του άλλου, με τις ιδεολογικές σας παρωπίδες.

• Like 4
Δημοσ.

Φίλτατε Φώτη, αν υπάρχει κάτι που μισώ είναι τα double standards.

Ο σωστός φιλελεύθερος αφήνει την ιδιωτική επιχείρηση να χρεοκοπήσει... δεν εφαρμόζει «προστατευτισμό» εκεί που τον βολεύει.

Άσε τις προσβολές και την ειρωνεία, γιατί αυτό είναι το μόνο εύκολο. Κι εγώ μπορώ να το κάνω, αλλά δεν θα σου αρέσει.

Ε και τι μου λες για  φιλελευθερισμο? Ειχαμε ποτε εδω? Το τελευταιο σοβιετικο κρατος στην Ευρωπη ειμαστε με αυτους τους ορους λειτουργουμε .

Τα επιχειρηματα σου ειναι  ιδια με αυτους που ανεφερα αυτο θα επρεπε να σε προβληματισει και να σε προσβαλει  .Τα υπολοιπα που λες  ειναι ασχετα με αυτα που ειπα εγω .Ειπες κατι για να πεις και απο ουσια μηδεν .

Ακου πληρωσαμε τις ιδιωτικες τραπεζες...

• Like 2
Δημοσ.

Χαχα! Μερικοι νεοφιλελε δεν παιζονται!

Ρε Φωτη, το κρατος (δηλαδη ολοι εμεις) δεν δανειστηκε για να τα δωσει στις τραπεζες ετσι ωστε να ανακεφαλαιοποιηθουν? Μηπως δανειστηκαν οι τραπεζες μονες τους, τις οποιες δεν δανειζει κανεις επειδη ειναι χρεωκοπημενες? Δεν ειναι ιδιωτικες οι τραπεζες? Σε ποια ακριβως τραπεζα εκτος της Εθνικης (για την οποια δεν ειμαι και σιγουρος πια) εχει συμμετοχη το δημοσιο?

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...