cosmos000 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Την αγγελια του κινητου δεν μπορώ να την δω...αλλά στις άλλες που εχει πχ τα γυαλιά προσφέρει 14 μέρες επιστροφή και εγγυηση το ebay για προστασία... Returns: 14 days money back, buyer pays return shipping | See details Guarantee: Money Back Guarantee | See details - opens in a new window or tab Get the item you ordered or get your money back. Covers your purchase price and original shipping. Αν τα γράφει και στην δική σου αυτά προχώρα άφοβα. Και λεει ότι τα στέλνει 1 μερα μετά την πληρωμή...οπότε λογικά αν πληρώσεις αυριο...Δευτέρα θα το χεις.Επίσης με το που πληρώσεις του ζητάς tracking number και μετά παρακολουθείς μόνος σου την πορεία του δέματος...
zio10 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Μα δεν έχει να προτείνουμε τίποτα.Απ την στιγμή που είσαι ο τελικός νικητής σε δημοπρασία δεν μπορείς να κάνεις πίσω...πρεπει να πληρώσεις.Και μην είσαι τόσο αρνητικός...ένα μακ που πούλησε ο πωλητης στα 520 ευρω μια χαρά έγινε η αγοραπωλησία.... Αυτό που λες σωστότατο....αλλά το κάνουμε πριν λήξει η δημοπρασία και πριν "χτυπήσουμε"....γι αυτό δεν πρέπει να βιαζόμαστε...να κάνουμε την έρευνα αγοράς πρώτα Καλά θεωρητικό είναι το πρέπει, αν δεν θέλει δεν πληρώνει. 1
cosmos000 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Καλά θεωρητικό είναι το πρέπει, αν δεν θέλει δεν πληρώνει. Κάνεις λάθος... Αλλιώς θα ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε εκεί μέσα... Υπάρχουν δύο περιπτώσεις :1) Αν ο πωλητής έχει την καλή διάθεση να το δεχτεί...δεν υπάρχει θέμα ακυρώνει την δημοπρασία και όλα οκ 2) Αν ο πωλητής δεν το δέχεται...ανοίγει case και διεκδικεί τα fees τουλάχιστον απ τον νικητή.Αν το τραβήξει και άλλο μπορεί να "αναγκασει" τον αγοραστή να πληρώσει κανονικά γιατί διεκδικεί και "χαμένα χτυπήματα" που είναι χρήματα γι αυτόν.Το ebay αποφασίζει στο τέλος.Επίσης σε περίπτωση που δεν πληρωθεί αντικείμενο σε "μαρκάρει" το ebay και μπορεί έως και τον λογαριασμό να σου κλειδώσει...
ziaba Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 απλά κάποιος άφησε αρνητική και έπεσε η αξιοπιστία του τα λεφτά πάντως δεν τα χάνεις αν γίνει στραβη
zio10 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Κάνεις λάθος... Αλλιώς θα ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε εκεί μέσα... Υπάρχουν δύο περιπτώσεις :1) Αν ο πωλητής έχει την καλή διάθεση να το δεχτεί...δεν υπάρχει θέμα ακυρώνει την δημοπρασία και όλα οκ 2) Αν ο πωλητής δεν το δέχεται...ανοίγει case και διεκδικεί τα fees τουλάχιστον απ τον νικητή.Αν το τραβήξει και άλλο μπορεί να "αναγκασει" τον αγοραστή να πληρώσει κανονικά γιατί διεκδικεί και "χαμένα χτυπήματα" που είναι χρήματα γι αυτόν.Το ebay αποφασίζει στο τέλος.Επίσης σε περίπτωση που δεν πληρωθεί αντικείμενο σε "μαρκάρει" το ebay και μπορεί έως και τον λογαριασμό να σου κλειδώσει... Ισχύουν αυτά που λες αλλά έχω την εντύπωση πως ισχύει κι αυτό που γράφω εγώ. Λες στον πωλητή ότι τελικά δεν το θέλεις για οποιοδήποτε λόγο, δεν έχεις λεφτά, έκανες λάθος, έχουμε cc, οτιδήποτε. Μάλλον θα δεχτεί, αν δεν δεχτεί και το τραβήξει τόσο πολύ δεν μπορείς απλά να κλείσεις το λογαριασμό σου και να ανοίξεις άλλον; Δηλαδή, αν δεν θες με τίποτα να πληρώσεις νομίζω ότι γίνεται. 1
cosmos000 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Ισχύουν αυτά που λες αλλά έχω την εντύπωση πως ισχύει κι αυτό που γράφω εγώ. Λες στον πωλητή ότι τελικά δεν το θέλεις για οποιοδήποτε λόγο, δεν έχεις λεφτά, έκανες λάθος, έχουμε cc, οτιδήποτε. Μάλλον θα δεχτεί, αν δεν δεχτεί και το τραβήξει τόσο πολύ δεν μπορείς απλά να κλείσεις το λογαριασμό σου και να ανοίξεις άλλον; Δηλαδή, αν δεν θες με τίποτα να πληρώσεις νομίζω ότι γίνεται. Το ebay τις έχει σκεφτεί όλες τις περιπτώσεις...για να έχει αξιοπιστία και να συνεχίζει ο κόσμος να το χρησιμοποιεί.Όπως είναι εξασφαλισμένος ο αγοραστής (μέσω paypal πχ) έτσι πρέπει να είναι εξασφαλισμένος και ο πωλητής (αλλιώς δεν θα έβαζε κανείς να πουλήσει εκεί).Το ανάφερα και πριν....αν ο πωλητής έχει την καλή διάθεση και του στείλεις ενα pm.. έκανα λάθος κτλ κτλ στο ακυρώνει μόνος του (στέλνει και στο ebay μνμ στο οποίο απαντάς κ εσύ για να μην τον χρεώσει)και όλα καλά.Αυτό υποκείται στην περίπτωση που αναφέρεις.Αν όμως δεν το δέχεται για τους χ δικούς του λόγους υποχρεούσαι να πληρώσεις (πάρτο και ξαναπούλα το αν κατάλαβες ότι δεν ειναι σωστή αγορά).Το να κλείσεις τον λογαριασμό σου μόνος σου δεν είναι λύση...γιατί μετά δεν θα μπορείς να ξαναχρησιμοποιήσεις τα αληθινά σου στοιχεία (αυτά που έχεις στο paypal) άρα είσαι εκτός εντελώς.Επίσης αυτό συμβαίνει για προστασία από απάτη....πχ εμεις οι δυο είμαστε φίλοι...βάζεις κάτι να πουλήσεις...και εγώ χτυπάω επίτηδες (δεν εχω σκοπό να αγοράσω...συννενοημένα) για να ανεβάσω την τιμή ψηλά και να το πάρει την τελευταία στιγμή κάποιος άλλος...εαν στο τέλος μείνω εγώ ο νικητής...όπως καταλαβαίνεις είναι εικονική η αγοραπωλησία....Αλλιώς θα ήταν όλο ακυρώσεις...εις βάρος των αγοραστών. Οπου παίζει χρήμα....δεν είναι το μπακάλικο του κυρ Κώστα...και το ebay το συμφέρει να ολοκληρωθεί η συναλλαγή γιατί φυσικά έχει κέρδος!!! Και μενα μου εχει τυχει 2 φορες σαν πωλητής να ζητήσει ακύρωση ο αγοραστής.Στην πρώτη που το άτομο ήταν ευγενικό του έκανα την χάρη και το ακυρωσα και όλα οκ....στην δευτερη που ήταν αγενής και ξερόλας...δεν του έκανα την χάρη και το ebay μετά από case τον υποχρέωσε να πληρώσει... Για να μην κουράζω αλλο...κλείνω λέγοντας ότι το πάτημα του κουμπιού "αγοράζω" είναι υπεύθυνο και η ανευθυνότητα πληρώνεται 2
zio10 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Το ebay τις έχει σκεφτεί όλες τις περιπτώσεις...για να έχει αξιοπιστία και να συνεχίζει ο κόσμος να το χρησιμοποιεί.Όπως είναι εξασφαλισμένος ο αγοραστής (μέσω paypal πχ) έτσι πρέπει να είναι εξασφαλισμένος και ο πωλητής (αλλιώς δεν θα έβαζε κανείς να πουλήσει εκεί).Το ανάφερα και πριν....αν ο πωλητής έχει την καλή διάθεση και του στείλεις ενα pm.. έκανα λάθος κτλ κτλ στο ακυρώνει μόνος του (στέλνει και στο ebay μνμ στο οποίο απαντάς κ εσύ για να μην τον χρεώσει)και όλα καλά.Αυτό υποκείται στην περίπτωση που αναφέρεις.Αν όμως δεν το δέχεται για τους χ δικούς του λόγους υποχρεούσαι να πληρώσεις (πάρτο και ξαναπούλα το αν κατάλαβες ότι δεν ειναι σωστή αγορά).Το να κλείσεις τον λογαριασμό σου μόνος σου δεν είναι λύση...γιατί μετά δεν θα μπορείς να ξαναχρησιμοποιήσεις τα αληθινά σου στοιχεία (αυτά που έχεις στο paypal) άρα είσαι εκτός εντελώς.Επίσης αυτό συμβαίνει για προστασία από απάτη....πχ εμεις οι δυο είμαστε φίλοι...βάζεις κάτι να πουλήσεις...και εγώ χτυπάω επίτηδες (δεν εχω σκοπό να αγοράσω...συννενοημένα) για να ανεβάσω την τιμή ψηλά και να το πάρει την τελευταία στιγμή κάποιος άλλος...εαν στο τέλος μείνω εγώ ο νικητής...όπως καταλαβαίνεις είναι εικονική η αγοραπωλησία....Αλλιώς θα ήταν όλο ακυρώσεις...εις βάρος των αγοραστών. Οπου παίζει χρήμα....δεν είναι το μπακάλικο του κυρ Κώστα...και το ebay το συμφέρει να ολοκληρωθεί η συναλλαγή γιατί φυσικά έχει κέρδος!!! Και μενα μου εχει τυχει 2 φορες σαν πωλητής να ζητήσει ακύρωση ο αγοραστής.Στην πρώτη που το άτομο ήταν ευγενικό του έκανα την χάρη και το ακυρωσα και όλα οκ....στην δευτερη που ήταν αγενής και ξερόλας...δεν του έκανα την χάρη και το ebay μετά από case τον υποχρέωσε να πληρώσει... Για να μην κουράζω αλλο...κλείνω λέγοντας ότι το πάτημα του κουμπιού "αγοράζω" είναι υπεύθυνο και η ανευθυνότητα πληρώνεται Κατανοητό, αλλά στο σημείο που λες για εικονική αγορά όντως μπορεί να γίνει αν είναι δύο φίλοι και απλά αν ο φίλος είναι ο νικητής δεν πληρώνει και κάνει αυτό που είπαμε πριν. Εκεί νομίζω δεν μπορεί να επέμβει το ebay.
cosmos000 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Και όμως...παλιότερα μπορούσες να το κάνεις αυτό...πλέον επειδή πρέπει αναγκαστικά να επικοινωνήσεις με το ebay σαν πωλητής και σαν αγοραστής για να ακυρώσουν την δημοπρασία (για να μην χρεωθεί ο αγοραστής τις χρεώσεις του ebay) αντε 1-2 να το περάσουν...αλλά στην τρίτη σου χώνει περιορισμούς ...έως και κλείσιμο λογαριασμού.. Το να ανοίγεις λογαριασμούς και να κλείνεις μόνος σου...δεν συμφέρει γιατί τα feedback που έχεις μετράνε πάρα πολύ για να έχεις επιτυχείς συναλλαγές.Με 0 feedback σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορείς να χτυπήσεις καν αντικείμενο να αγοράσεις.Εγώ σαν πωλητής πχ δεν αφήνω αυτούς με κάτω από 10 feedback να χτυπήσουν σε πώληση μου. Με λίγα λόγια η επιχείρηση που λέγεται ebay πρώτα απ όλα για το δικό της κέρδος και δεύτερον για την αξιοπιστία της τα χει σκεφτεί όλα!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα