Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα ενυδριο 20 λιτρα τι ψαρακι να βαλω μεσα για να ζησει.

εχω αεραντλια και φιλτρο οπως υπαρχει και φωτησμος.

για δωστε μου τα φωτα σας.

Δημοσ.

Ένα εκατομμύριο φόρουμ για ψάρια υπάρχουν, στο ινσο μπήκες :P

Δημοσ.

TS, το θέμα δεν είναι τι ψαράκι να βάλες για να ζήσει. Το θέμα είναι να βάλεις ένα ψαράκι, που να μπορεί να ζήσει εκεί και να είναι ok οι συνθήκες γι' αυτό. Το ενυδρείο είναι ακατάλληλο. Ίσως κανένα μονομάχο, ας πούμε. Αν σ' ενδιαφέρει να βάλεις κοπαδάκια, ή/και μεγαλύτερα είδη, τότε κοιτάς για κάτι άλλο.

Ψάξε καμιά κοινότητα για ενυδρεία. Θα σε κατευθύνουν οι χομπίστες, και θα μάθεις πολλά.  :-)

Δημοσ.

Όπως βλέπεις σου λένε ότι το ενυδρείο είναι ακατάλληλο...

Δημοσ.

αν θα βαλεις μονομαχο, χρειαζεσαι οπσδηποτε και μια θερμαντικη αντισταση. ιδιαιτερα τωρα που χειμωνιαζει.

εγω θα σου προτεινα, να βαλεις το μεγιστο, 2 κλασσικα χρυσοψαρα (μην παρεις αυτα τα υβριδια με τα περιεργα χρωματα και τα φουσκωμενα μαγουλακια, ειναι πολυ αυαισθητα και δε θα σου κρατησουν πολυ).

Πριν όμως βαλεις οποιοδήποτε ψαρι μεσα, πρεπει να κανεις δυο αναγκαια και επιτακτικα πραγματα, για να αυξησεις την βιωσιμοτητα των ψαριων σου σε μεγαλο ποσοστο.

1ον να αποχλωριωσεις το νερο που θα πληρωσεις το ενυδρείο. (υπαρχει ειδικο υγρο για αυτό το σκοπο) 

2ον και βασικοτερο, να "στρωσεις" το ενυδρειο σου. (δεν είναι περιπλοκη διαδικασια, αλλα είναι όμως χρονοβορα. Για περισσοτερες λεπτομεριες, ρωτα στο κατάστημα που θα αγορασεις τα ψαρια και το ειδικο υγρο αποχλωριωσης, ή ενημερωσου από ειδικα φορουμ).

Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι μικρός πήγα μαζί με (κατα αρκετά χρόνια μεγαλύτερη ) ξαδέρφη μου στο ενυδρείο να πάρει ψάρια και επειδή μου αρέσανε τόσο πολύ αυτά που πήρε πήρα και εγώ 3

Τα έβαλε η μάνα μου σε μια γυάλα με το σκεπτικό ότι θα τα αλλάζουμε συχνά νερό οπότε θα ειναι εντάξει.

πηδούσαν ενα ενα απο την γυάλα για να αυτοκτονήσουν την πρώτη εβδομάδα....

κάθε αυτοκτονία και καημός

Τι τα κάνω και τα βασανίζω τόσο πολύ; ή με μισούν τοσο που προτιμούν να αυτοκτονίσουν; ήμουν καμιά 6 τότε. 

μου έχει μείνει τραύμα απο τότε και δεν ξαναπήρα ψάρι. 

Δημοσ.

Δε θα κάτσω να γράψω για συνθήκες, στρωσίματα και ιστορίες γι' αγρίους. Θεωρώ ότι τα ξέρεις εφόσον έχεις ενυδρείο με φίλτρο (έστω και λιλιπούτειο). Εάν δε τα ήξερες λογικά θα είχες γυάλα. 

:P

Σε ~20 λίτρα το πολύ να βάλεις έναν betta splendens (μονομάχο). Εϊναι πολύ μικρός όγκος νερού για οτιδήποτε άλλο. Και έναν μόνο του, καθότι οι betta δεν είναι και ιδιαίτερα κοινωνικά ψάρια. Θα φαγωθούν αν βάλεις 2+ μαζί. 

Τα χρυσόψαρα π.χ., που πολλοί τα βάζουν ακόμα και σε... γυάλες, θέλουν ~60 λίτρα το καθένα για να ζήσουν σωστά. Καταλαβαίνεις ότι στο δικό σου κανονικά δε πρέπει να μπει ούτε ένα. Απλά είναι αρκετά ανθεκτικά τα κακόμοιρα και πληρώνουν τα κέφια ή/και την άγνοια του καθενός. 

Εάν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά, πήγαινε σε 100-150 λίτρα ώστε να μπορέσεις να ξεκινήσεις σωστά το χόμπι και να έχεις μία μεγαλύτερη ποικιλία στις επιλογές σου. 

• Like 3
Δημοσ.

το ενυδριο ειναι στρωμενο,απλα οτι εβαζα μεσα το πολυ να ζουσε 3 μηνες και ειναι αμαρτια.

για αυτο μεχρι να κανω κινηση για μεγαλυτερο θα ηθελα να βαλω ενα μονο του.

νομιζω σε μονομαχο θα παω.

Δημοσ.

Η καλύτερη επιλογή για μένα.  ;)

Να έχεις στο νου σου ότι οι μονομάχοι δεν θέλουν μεγάλη ροή νερού ή ρεύματα. Οπότε πρόσεξε η έξοδος του φίλτρου σου να μην δημιουργεί πολλές αναταράξεις, ή στην χειρότερη "πλάτυνέ" την λίγο (ώστε να μειωθεί η πίεση εξόδου). Ούτε η αερόπετρα είναι χρήσιμη γι' αυτό το ψαράκι.

Επίσης είναι τροπικά ψάρια, οπότε ετοιμάσου για αγορά και θερμοστοιχείου. Δε θυμάμαι ακριβώς τι θερμοκρασία θέλει, αλλά το πιθανότερο είναι να μην εκτιμάει πολύ τους 15-20 βαθμούς που θα έχει το νερό του το χειμώνα.

Τέλος, να θυμάσαι ότι θέλουν κρυψώνες (ξύλα, ή φυτά) και σκούρο βυθό για να μη στρεσσάρονται αλλά και το ότι είναι εξαιρετικοί... άλτες! Κοινώς, θα καπακώνεις οπωσδήποτε το ενυδρείο σου με κάτι για να μην τον βρεις απ' έξω. Τώρα τα ξύλα ίσως είναι δύσκολη υπόθεση σε 20 λίτρα ενυδρείο, αλλά βρες κάτι να βάλεις μέσα που να του προσφέρει κρυψώνες.

• Like 2
Δημοσ.

Δε θα κάτσω να γράψω για συνθήκες, στρωσίματα και ιστορίες γι' αγρίους. Θεωρώ ότι τα ξέρεις εφόσον έχεις ενυδρείο με φίλτρο (έστω και λιλιπούτειο). Εάν δε τα ήξερες λογικά θα είχες γυάλα. 

:P

Σε ~20 λίτρα το πολύ να βάλεις έναν betta splendens (μονομάχο). Εϊναι πολύ μικρός όγκος νερού για οτιδήποτε άλλο. Και έναν μόνο του, καθότι οι betta δεν είναι και ιδιαίτερα κοινωνικά ψάρια. Θα φαγωθούν αν βάλεις 2+ μαζί. 

Τα χρυσόψαρα π.χ., που πολλοί τα βάζουν ακόμα και σε... γυάλες, θέλουν ~60 λίτρα το καθένα για να ζήσουν σωστά. Καταλαβαίνεις ότι στο δικό σου κανονικά δε πρέπει να μπει ούτε ένα. Απλά είναι αρκετά ανθεκτικά τα κακόμοιρα και πληρώνουν τα κέφια ή/και την άγνοια του καθενός. 

Εάν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά, πήγαινε σε 100-150 λίτρα ώστε να μπορέσεις να ξεκινήσεις σωστά το χόμπι και να έχεις μία μεγαλύτερη ποικιλία στις επιλογές σου. 

είχα μια κοπέλα που νόμιζε ότι τα χρυσόψαρα ειναι πολύ ευαίσθητα και ψοφάνε γρήγορα επειδή της ψόφησαν μερικά και τα είχε σε ενα πλαστικό ενιδρύω μερικών λίτρων χαχααχαα

που να άκουγε πως ειναι και ανθεκτικά :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...