Gigamestin Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα στην παρέα.Κάνω πρακτική,παράλληλα πτυχιακή και σε λιγο καιρό θα ολοκληρώσω τις σπουδές μου.Το θέμα που εχω ειναι συγκεκριμένο.Σκέφτομαι αφου παω και τελιώσω με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις,να πιάσω μια δουλίτσα και να ξεκινήσω ενα μεταπτυχιακό επάνω στα ρομποτικά συστήματα που με ενδιαφέρει αρκετα.Πιστεύετε οτι στην Ελλάδα με 400ευρώ θα μπορέσω να το πληρώσω?Στο εξωτερικό ποσα περίπου(αν γνωρίζεις κάποιος) θα χρειαστώ για 2-3 χρόνια αν δεν βρω εκεί δουλειά? Αξίζει να μείνω στο εξωτερικό αν μου προταθεί ή βρω κατι καλό? Αξίζει να περιμένω ποτε θα ξανανοίξουν οι δουλείες στην Ελλάδα.? Θα ήθελα την γνώνη σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Νικόλας.
Papakaliati Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα στην παρέα.Κάνω πρακτική,παράλληλα πτυχιακή και σε λιγο καιρό θα ολοκληρώσω τις σπουδές μου.Το θέμα που εχω ειναι συγκεκριμένο.Σκέφτομαι αφου παω και τελιώσω με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις,να πιάσω μια δουλίτσα και να ξεκινήσω ενα μεταπτυχιακό επάνω στα ρομποτικά συστήματα που με ενδιαφέρει αρκετα.Πιστεύετε οτι στην Ελλάδα με 400ευρώ θα μπορέσω να το πληρώσω?Στο εξωτερικό ποσα περίπου(αν γνωρίζεις κάποιος) θα χρειαστώ για 2-3 χρόνια αν δεν βρω εκεί δουλειά? Αξίζει να μείνω στο εξωτερικό αν μου προταθεί ή βρω κατι καλό? Αξίζει να περιμένω ποτε θα ξανανοίξουν οι δουλείες στην Ελλάδα.? Θα ήθελα την γνώνη σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Νικόλας. Κάτσε να ρωτήσω τον Τειρεσια να μας πει. Σε ποια χώρα; Αν αξίζει να μείνεις εξωτερικό με ποια κριτήρια; Ποτέ θα ανοίξουν οι δουλειές στην Ελλάδα; Κάποιοι μια χαρά δουλειες έχουνε ακόμη και τώρα με μισθούς 3,4 φορές αυτό που ανέφερες. Ούτε καν τι έχεις τελειώσει δεν αναφέρεις. Είσαι τόσο ασαφής που για μένα είναι προφανές ότι δεν έχεις κάτσει λεπτό να το ψάξεις. Σαν να περιμένεις από άλλους να σου βρούνε την σωστή πορεία της ζωής σου.
Veyron94 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Επειδή το έχω κοιτάξει αρκετά το θέμα των μεταπτυχιακών στο εξωτερικό,το σημαντικότερο είναι να αποφασίσεις που ακριβώς θες να το κάνεις.Σε ποια χώρα,αν το πανεπιστήμιο είναι δημόσιο ή ιδιωτικό κ.λ.π.Αν μιλάμε για Αμερική ακόμα και για τα πολιτειακά(δημόσια) πανεπιστήμια το κόστος συνολικά είναι 20.000 ευρώ τον χρόνο στην καλύτερη περίπτωση,ενώ για τα ιδιωτικά ξεφεύγει ακόμα παραπάνω.Αν μιλάμε για Ευρώπη που έχουμε ως επί το πλείστον δημόσια πανεπιστήμια και υπάρχουν και τα προνόμια της Ε.Ε,το κόστος είναι πιο "γήινο" αλλά και πάλι αρκετά σημαντικό.Θα θες σίγουρα 8 με 12 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο ανάλογα και την χώρα που θα πας. Αυτό που θα μπορούσε να σε σώσει είναι κάποια υποτροφία σε πρώτο πλάνο ή κάποια δουλειά.Ευκαιρίες για υποτροφίες υπάρχουν για να τις διεκδικήσεις,δυστυχώς όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιος για να σε συμβουλέψει ή να σε κατευθύνει στον τομέα αυτό.Δεν σου κρύβω ότι ακόμα και εγώ προσωπικά ψάχνομαι στο θέμα των υποτροφιών(έχω ανοίξει και ανάλογο topic) και από ότι έχω καταλάβει αν σταθείς τυχερός ίσως βρεις κάτι. Η κατάσταση φίλε μου στην χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ούτε σε βάθος 15 ετών(και ίσως λέω και λίγο),εκτός εάν συμβεί κάτι συνταρακτικό σε επίπεδο Ε.Ε και υπάρξουν συλλογικές αποφάσεις για διαφορετική κατεύθυνση.Γιατί μπορεί κάποιος τώρα που είναι π.χ 26 ετών να παίρνει 550 ευρώ και να λέει "έλα μωρέ καλά είμαι,για τα ποτάκια μου βγαίνω,τις βόλτες μου τις κάνω κ.α" αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση(που θα συνεχιστεί) σε 4,5,10 χρόνια που θα θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην ζωή του,να ανοίξει ένα σπίτι κ.λ.π θα πέφτει πάνω στην θλιβερή πραγματικότητα που έχει χτίσει αυτή η χώρα τα τελευταία 6 χρόνια. Κοντολογίς εάν βρεις μια καλή ευκαιρία για εξωτερικό καν΄την με την πρώτη ευκαιρία.Μπορεί φαινομενικά να δυσκολευτείς στην αρχή όμως κατά 90% θα έχεις εξασφαλίσει την ψυχική,οικονομική και πνευματική σου υγεία. Υ.Γ Το ότι κάποιος αναφέρει έναν προβληματισμό για το μέλλον του ή ζητάει απόψεις στο forum και μερικοί μόνο που δεν τον βρίζετε,είναι απαράδεκτο. 2
Gigamestin Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Επειδή το έχω κοιτάξει αρκετά το θέμα των μεταπτυχιακών στο εξωτερικό,το σημαντικότερο είναι να αποφασίσεις που ακριβώς θες να το κάνεις.Σε ποια χώρα,αν το πανεπιστήμιο είναι δημόσιο ή ιδιωτικό κ.λ.π.Αν μιλάμε για Αμερική ακόμα και για τα πολιτειακά(δημόσια) πανεπιστήμια το κόστος συνολικά είναι 20.000 ευρώ τον χρόνο στην καλύτερη περίπτωση,ενώ για τα ιδιωτικά ξεφεύγει ακόμα παραπάνω.Αν μιλάμε για Ευρώπη που έχουμε ως επί το πλείστον δημόσια πανεπιστήμια και υπάρχουν και τα προνόμια της Ε.Ε,το κόστος είναι πιο "γήινο" αλλά και πάλι αρκετά σημαντικό.Θα θες σίγουρα 8 με 12 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο ανάλογα και την χώρα που θα πας. Αυτό που θα μπορούσε να σε σώσει είναι κάποια υποτροφία σε πρώτο πλάνο ή κάποια δουλειά.Ευκαιρίες για υποτροφίες υπάρχουν για να τις διεκδικήσεις,δυστυχώς όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιος για να σε συμβουλέψει ή να σε κατευθύνει στον τομέα αυτό.Δεν σου κρύβω ότι ακόμα και εγώ προσωπικά ψάχνομαι στο θέμα των υποτροφιών(έχω ανοίξει και ανάλογο topic) και από ότι έχω καταλάβει αν σταθείς τυχερός ίσως βρεις κάτι. Η κατάσταση φίλε μου στην χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ούτε σε βάθος 15 ετών(και ίσως λέω και λίγο),εκτός εάν συμβεί κάτι συνταρακτικό σε επίπεδο Ε.Ε και υπάρξουν συλλογικές αποφάσεις για διαφορετική κατεύθυνση.Γιατί μπορεί κάποιος τώρα που είναι π.χ 26 ετών να παίρνει 550 ευρώ και να λέει "έλα μωρέ καλά είμαι,για τα ποτάκια μου βγαίνω,τις βόλτες μου τις κάνω κ.α" αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση(που θα συνεχιστεί) σε 4,5,10 χρόνια που θα θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην ζωή του,να ανοίξει ένα σπίτι κ.λ.π θα πέφτει πάνω στην θλιβερή πραγματικότητα που έχει χτίσει αυτή η χώρα τα τελευταία 6 χρόνια. Κοντολογίς εάν βρεις μια καλή ευκαιρία για εξωτερικό καν΄την με την πρώτη ευκαιρία.Μπορεί φαινομενικά να δυσκολευτείς στην αρχή όμως κατά 90% θα έχεις εξασφαλίσει την ψυχική,οικονομική και πνευματική σου υγεία. Υ.Γ Το ότι κάποιος αναφέρει έναν προβληματισμό για το μέλλον του ή ζητάει απόψεις στο forum και μερικοί μόνο που δεν τον βρίζετε,είναι απαράδεκτο. Σε ευχαριστώ πολύ φιλε για τις απαντήσεις σου που με κατατόπισες οσο μπορούσες .Οσο για αυτο που λες στο τελος συμφωνω απολυτως αλλά παντα θα υπάρχουν τέτοιο τύποι.Στο κάτω κάτω δεν με ενδιαφέρει τι λέει αυτος,αλλά ενας άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει.Να εισαι καλά και πάλι.
Postmort3m Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Υ.Γ Το ότι κάποιος αναφέρει έναν προβληματισμό για το μέλλον του ή ζητάει απόψεις στο forum και μερικοί μόνο που δεν τον βρίζετε,είναι απαράδεκτο. Δεν έχουν που αλλού να βγάλουν τα κόμπλεξ τους και έρχονται εδώ που είναι εύκολο μιας και δεν τον έχεις τον άλλο μπροστά σου. Απλά τους αγνόησε τους.
Papakaliati Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Το γεγονός ότι κάποιος δεν έχει σκεφτεί σταλα συγκεκριμένα πράγματα για το μέλλον του αλλά περιμένει μια έτοιμη στρωμένη απάντηση με ξεπερνά. Δεν αναφέρει τίποτα για τίποτα . Ούτε αντικείμενο εργασιακό, ούτε χώρες που σκέφτεται ούτε τι κεφάλαιο διαθέτει, απολύτως τίποτα.
Postmort3m Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Το γεγονός ότι κάποιος δεν έχει σκεφτεί σταλα συγκεκριμένα πράγματα για το μέλλον του αλλά περιμένει μια έτοιμη στρωμένη απάντηση με ξεπερνά. Δεν αναφέρει τίποτα για τίποτα . Ούτε αντικείμενο εργασιακό, ούτε χώρες που σκέφτεται ούτε τι κεφάλαιο διαθέτει, απολύτως τίποτα. Και πρέπει να απαντήσεις με ειρωνεία δηλαδή? Τον ξέρεις και απο χθες? Προφανώς δεν ξέρει τι να κάνει γι' αυτό και δημιούργησε αυτό το θέμα, αν ήξερε δεν θα ήταν εδώ. Και τέλοσπαντων αν σε ενοχλεί κάτι μην ασχολείσαι. Δεν έκανε κάτι κακό, ερωτήσεις έκανε. Ούτε ρώτησε εσένα συγκεκριμένα. Οπότε μην ασχολείσαι απλά. Αν θες να τον βοηθήσεις με απαντήσεις πες του με ευγενικό τρόπο ότι ξέρεις κάτι δεν μας λες κάτι συγκεκριμένο για να σου απαντήσουμε. Δεν είναι ανάγκη να απαντάς με τον τρόπο που απάντησες. Καλησπέρα στην παρέα.Κάνω πρακτική,παράλληλα πτυχιακή και σε λιγο καιρό θα ολοκληρώσω τις σπουδές μου.Το θέμα που εχω ειναι συγκεκριμένο.Σκέφτομαι αφου παω και τελιώσω με τις στρατιωτικές υποχρεώσεις,να πιάσω μια δουλίτσα και να ξεκινήσω ενα μεταπτυχιακό επάνω στα ρομποτικά συστήματα που με ενδιαφέρει αρκετα.Πιστεύετε οτι στην Ελλάδα με 400ευρώ θα μπορέσω να το πληρώσω?Στο εξωτερικό ποσα περίπου(αν γνωρίζεις κάποιος) θα χρειαστώ για 2-3 χρόνια αν δεν βρω εκεί δουλειά? Αξίζει να μείνω στο εξωτερικό αν μου προταθεί ή βρω κατι καλό? Αξίζει να περιμένω ποτε θα ξανανοίξουν οι δουλείες στην Ελλάδα.? Θα ήθελα την γνώνη σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Νικόλας. 1. Δεν ξέρω αν υπάρχει καν μεταπτυχιακό στην περιοχή σου με το συγκεκριμένο θέμα. Κάθε μεταπτυχιακό έχει άλλα δίδακτρα, βρες συγκεκριμένα κάτι που να σε ενδιαφέρει και μετά σου λέμε αν θα σου φτάσουν τα 400 ευρώ (το μήνα ή γενικά?) 2. Γενικά αξίζει αλλά αυτό θα πρέπει να το δεις συγκεκριμένα. Τι μισθό σου προσφέρουν, το κόστος διαβίωσης κλπ. 3. Δεν προβλέπεται να ξανανοίξουν οι δουλειές στην Ελλάδα, όπως είναι η κατάσταση τώρα θα είναι και σε μερικά χρόνια. Δεν έχει συμβεί κάτι που να δείχνει το αντίθετο. Οι γονείς σου δεν μπορούν να σε βοηθήσουν με το θέμα του μεταπτυχιακού?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα