Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά πήγα να πατήσω σε μίσ φωτό που έμοιαζε με video (είχε το play στο κέντρο της) και με βγάζει και καλά μέσα στην φωτό και δίπλα είχε 5 λινκ  τα οποία δεν συγκράτησα τι γράφανε. Κάτι και καλά από blog και νόμιζα πως πατώντας θα μου ανοίξει το περιβόητο βίντεο. Μόλις πάτησα και πήγα να παρακάμψω όλες τις ασφάλειες που μου εμφάνησε η google, στα καπάκια χωρίς να το πάρω γραμμή είχα στείλει ίσως σε όλους τους φίλους στο fb μήνυμα προσωπικό στον καθένα που εμφάνιζε την εικόνα του προφίλ τους με το όνομά τους και καλά να πατίσουν... ξέρει κανείς τίποτα; 

Μήπως ξέρει κανείς τι να κάνω τώρα πυο είμαι ακόμα on-line γαι να αποφύγω τις όποιες συνέπειες;

Δημοσ.

Στειλε μυνημα τι εχει γινει στο support facebook "αναφορα προβληματος" πανω δεξια βελακι νομιζω ειναι και αν εχει περασει στο προφιλ σου θα στο φτιαξουν και εαν χρειαστει ενημερωνεις και τις επαφες σου.. 

Δημοσ.

Επιβεβαινω.

Παιρνει μια εικονα φιλου σου, της βαζει ενα εικονιδιο Play επανω (και καλα video) και εχει 5 links προς ενα blogspot (το οποιο δεν εμφανιζεται στο google) στο οποιο οταν πας, σε κανει redirect σε ενα αλλο domain (με καταληξη .pw) που ειναι μισος κλωνος του youtube και ζηταει αδεια να εγκαταστησει ενα extension στον chrome. (δηθεν για να παιξει το υποτιθεμενο video) Ειχα ηδη καταλαβει απο την αρχη για το τι προκειται οποτε δεν συνεχισα, απλα το εκλεισα.

Προσοχη λοιπον.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι ενώ μπήκα σε κάθε μήνυμα και έκανα αναφορά (όπως λέει το fb στις οδηγίες στην αναφορά προβλήματος), κάθε φορά που το ανοίγω στέλνει μηνύματα συνέχεια.Έλεος

Η λύση μάλλον είναι ότι αλλάζεις κωδικό και σταματάει. Τι και πως δεν ξέρω λεπτομέρειες. Ευχαριστώ γαι τις πληροφορίες παιδιά! Καλό Σαββατόβραδο!

Δημοσ.

Ειναι γενικο αυτο τρεχει σε πολλους αν ισχυει απο οτι βλεπω..οποτε θα το φτιαξουν.

Επίσης!

Δημοσ.

Επειδή η φάση συνεχίστηκε, έφτιαξα καινούριο προφίλ και όσο ήμουν συνδεδεμένος μέσω κινητού, όλα καλά. Μόλις μπήκα από το pc πάλι άρχισε να μοιράζει

Δημοσ.

Δεν μπλοκάρει όλη τη JavaScript, μόνο τα 3rd party scripts. Έχει και ρυθμίσεις.

Δημοσ.

Τελικά, αυτό που έκανα ήταν το εξής. Αφού παρατήρησα πως η ζημιά γινόταν μέσω pc, έμπαινα και στους δύο λογαριασμούς μέσω κινητού και έσβησα ότι είχα στείλει είτε σε μήνυμα είτε σε ποστ στους τοίχους των φίλων μου. Παράλληλα συνειδητοποίησα πως κάποιοι φίλοι μου είχαν στείλει κάποιες συμβουλές. Ο καθένας προφανώς όπως το έβλεπε. Από το να διαγράψω όλες τις εφαρμογές ( που δεν έχω) μέχρι να μπω με άλλον browser, κι από το να στείλω αναφορά στο fb μέχρι το να χρησιμοποιήσω το malwarebytes (αν το λέω καλά). Εν τέλει αυτό που έκανα ήταν on-line scanning στο pc με διάφορα antivirous. Ένα από αυτά και το malwarebytes. Εν τέλει, μετά από κανα 2μερο ξαναμπήκα στον λογαριασμό μου όπου το fb μου έγραφε ότι στέλνω επικίνδυνο υλικό και θα πρέπει να μου κάνει scanning να το εντοπίσει και να το διαγράψει. Καλώς ή κακώς δέχθηκα, το alwarebytes χρησιμοποίησε και το fb και όλα καλά. Μετά ξαναμπήκα κανονικά. Το ίδιο έγινε και στους δύο λογαριασμούς. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...