George825 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα σας. Η ερώτηση μου είναι απλή. Αν μπαίνω facebook και youtube με VPN , αυξάνω την προστασία μου από hackers και όσους μπορεί να επιχειρήσουν να πάρουν τον έλεγχο του λογαριασμού μου? Επίσης, Μπορεί κάποιος να δει από ποια χωρα είμαι μέσα από το facebook ακόμα και να είμαι online με VPN ? Εννοείτε ότι οι ρυθμίσεις του facebook θα είναι όλες στο απόρρητο , λέω αν με "κρυφό" τρόπο μπορεί κάποιος να βρει από πια χωρα είμαι. Αν καταφέρει κάποιος τελικά να hackarei το account μου σε youtube και Facebook, μπορεί να μάθει από ποια χωρα είμαι και πιο είναι το e-mail μου ? Και από την στιγμή που μάθει το email μου να το hackarei και αυτό και να μάθει και τον αριθμό του τηλεφώνου μου , την ακριβή τοποθεσία μου και λοιπά ? Την παω μακριά την βαλίτσα και ίσως κάποιοι να μου πείτε ότι βλέπω πολλές ταινίες αλλα απο την στιγμή που δεν το..."κατέχω" το άθλημα είναι λογικό να έχω τέτοιες ανησυχίες πιστεύω.... Αν σε περίπτωση δεν χρησιμοποιήσω VPN και μπω facebook και youtube, ακόμα και με τις ανάλογες ρυθμίσεις στο profile μου, θα είναι εύκολο για κάποιον να μάθει τα προσωπικά μου στοιχεια? ( IP, Χωρα προέλευσης κλπ ) Αν τώρα το hacking αφορά καθαρά την πολυπλοκότητα του password που θα βάλω , πιστεύετε ότι συνδυασμός κεφαλαίων , μικρών , σύμβολα και αριθμοί είναι αρκετά σε ένα password ? Υπάρχει περίπτωση αν κάποιος με στοχοποίηση να μου περάσει root-kit η κάτι άλλο που θα δώσει έλεγχο του pc μου σε αυτόν ? Παράδειγμα αν με κάνει φίλο facebook και εγώ το κάνω αποδοχή , αλλα μάλλον σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να περάσει τον ιό στο facebook για να περάσει μετά σε εμενα με το click που θα κάνω στο αίτημα φιλιας, Αλλα μπορεί να ανεβάσει κάποια φωτογραφία στο facebook με keylogger την οποια εγώ θα κατεβάσω χωρίς να είμαι σε θέση να την τσεκάρω πρώτα και έτσι να μου κλέψει πολύτιμα στοιχεια ( προφανώς facebook και youtube passwords και πολλά αλλα ). Αυτά προς το παρόν , αν θυμηθώ κάτι άλλο σημαντικό θα επανέλθω αν και νομίζω ότι είδη έγραψα αρκετά και ελπίζω να μην σας κουράσω. Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε απάντηση.
xaerialtwistx Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Το fb 'δεν χακαρεται'. Καθε φορα που καποιος εχασε τον κωδικο του ειναι απο δικη του βλακεια και συνηθως συμβαινει επειδη μπαινει απο δημοσιο WiFi ή επειδη εχει ευκολο κωδικο στο router του. Αν πεσει θυμα phising και δωσει τον κωδικο του χωρις να το καταλαβει, τοτε με το VPN δεν εχεις την παραμικρη προστασια και μπορεις ανετα να την πατησεις με τον ιδιο τροπο. Εν ολιγοις, το VPN δεν προκειται να σε προστατεψει απο υποκλοπη στοιχειων. Την τοποθεσια σου οσο εισαι πισω απο VPN δεν μπορει να την μαθει αλλα αν αποκτησει προσβαση στο FB σου νομιζω πως υπαρχει μια επιλογη που αναφερει οι τελευταιες συνδεσεις απο που εγιναν και θα αναφερει και εσενα. Επισης οταν ολοι οι φιλοι σου ειναι απο μια περιοχη, δεν ειναι δυσκολο να φανταστει και απο που θα εισαι εσυ. Το email σου αναφερεται μεσα στους λογαριασμους σου οποτε ναι, θα το μαθει επισης (αν δεν το εμαθε ηδη μεσω phising, μιας και υπαρχουν και αλλοι τροποι για να μπει χωρις να χρειαζεται να ξερει email / κωδικο, αν εχει προσβαση στο ιδιο router με εσενα).
George825 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Αυτά παθαίνετε άμα βλέπετε Mr. Robot. Δυστυχώς δεν μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου τέτοια θεάματα αν και είναι στο watchlist. Το fb 'δεν χακαρεται'. Καθε φορα που καποιος εχασε τον κωδικο του ειναι απο δικη του βλακεια και συνηθως συμβαινει επειδη μπαινει απο δημοσιο WiFi ή επειδη εχει ευκολο κωδικο στο router του. Αν πεσει θυμα phising και δωσει τον κωδικο του χωρις να το καταλαβει, τοτε με το VPN δεν εχεις την παραμικρη προστασια και μπορεις ανετα να την πατησεις με τον ιδιο τροπο. Εν ολιγοις, το VPN δεν προκειται να σε προστατεψει απο υποκλοπη στοιχειων. Την τοποθεσια σου οσο εισαι πισω απο VPN δεν μπορει να την μαθει αλλα αν αποκτησει προσβαση στο FB σου νομιζω πως υπαρχει μια επιλογη που αναφερει οι τελευταιες συνδεσεις απο που εγιναν και θα αναφερει και εσενα. Επισης οταν ολοι οι φιλοι σου ειναι απο μια περιοχη, δεν ειναι δυσκολο να φανταστει και απο που θα εισαι εσυ. Το email σου αναφερεται μεσα στους λογαριασμους σου οποτε ναι, θα το μαθει επισης (αν δεν το εμαθε ηδη μεσω phising, μιας και υπαρχουν και αλλοι τροποι για να μπει χωρις να χρειαζεται να ξερει email / κωδικο, αν εχει προσβαση στο ιδιο router με εσενα). Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Οποτε , από ότι αντιλαμβάνομαι , τρόποι για να δουν την IP μου και λοιπά μάλλον δεν υπάρχουν, για να μάθουν το οτιδήποτε θα πρέπει να περάσουν σε έλεγχο του account μου. Είναι σημαντικό για εμενα η IP γιατί προφανώς θα δουν σε πια χωρα είναι ο ISP μου και φυσικά τι δικη μου χωρα. Αυτά που γραφεις παραπάνω ισχύουν φυσικά και για το google account μου ( youtube ) έτσι ? Όσο για το router , είναι WPA2-PSK αλλα όπως λες έχει σημασία και ο κωδικός πέρα από το πρωτόκολλο ασφαλειας. Θα φροντίσω να γίνει δυνατότερος και όχι δεν μπαίνω facebook και λοιπά από δημοσια router/WiFi ( Δεν έχω καν portable συσκευή για κάτι τέτοιο ). Όσο για το pishing στα emails , θα φροντίσω να έχω ανενεργά τα email που αφορούν facebook και youtube και θα έχω ενεργό ένα τρίτο email που δεν συνδέεται με αυτά. Όσο για τους φίλους μου είναι από διαφορες χώρες οποτε δύσκολο το παραπάνω που αναφέρεις περί εντοπισμού τοποθεσίας μέσο φίλων. Το θέμα είναι ότι εγώ έχω στρέψει το ενδιαφέρον μου σε άτομα από εξωτερικό ως πιθανή απειλή , για την γειτονιά μου ούτε λόγος ( αν και όπως είπα θα αυξήσω την προστασία του router ) και είναι άτομα που δυστυχώς το πορτοφόλι τους δεν έχει πάτο γιαυτο και θέλω να ξέρω σε περίπτωση που βρούν άτομο ικανό με την ανάλογη τιμή , ποσο πιθανό είναι ( εκτος router ) να μου hackaroun τα accounts. Ευχαριστώ και πάλι για όλες τις πληροφορίες και τον κόπο σας.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Για να καταλάβω, μας λες ότι κάποια άτομα που έχουν πολλά λεφτά και ζουν στο εξωτερικό σε έχουν στοχοποιήσει; Γιατί; Ναρκωτικά πουλάς; Προφανώς αν σε στοχοποιήσει κάποιος κι αυτός ο κάποιος έχει λεφτά για ξόδεμα είναι θέμα χρόνου να σε χακάρει. Τίποτα από όσα σου έγραψαν εδώ δεν πρόκειται να σε προστατέψει. Υπάρχουν και τα zero-day exploits. Γι αρχή, απενεργοποίησε τελείως τη JavaScript στον browser, κάνε update όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιείς, μην κατεβάζεις τίποτα που να είναι πειρατικό, κόψε τελείως τα attachments από τα emails (ειδικά word, excel), μην χρησιμοποιείς wi-fi αλλά ενσύρματη σύνδεση, μη συνδέεις ποτέ τις συσκευές σου σε δημόσια usb plugs για να φορτιστούν, χρησιμοποίησε διαφορετικά passwords ανά web service και το καθένα με πολύ υψηλή εντροπία, χρησιμοποίησε VPN αφού πρώτα συνδεθείς στο Tor κι όχι το ανάποδο, κόψε όλα τα cookies από τον browser και καλά ξεμπερδέματα. Sorry αλλά δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. Όσο περισσότερο ασφαλής θέλεις να είσαι τόσο πιο δύσκολη θα κάνεις τη ζωή σου.
George825 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Sorry αλλά δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. Όσο περισσότερο ασφαλής θέλεις να είσαι τόσο πιο δύσκολη θα κάνεις τη ζωή σου. Κατανοητό. Προφανώς αν σε στοχοποιήσει κάποιος κι αυτός ο κάποιος έχει λεφτά για ξόδεμα είναι θέμα χρόνου να σε χακάρει. Ευχαριστώ που το έκανες ξεκάθαρο αν και είχα είδη τις υποψίες μου περί αυτού οι οποιες έγιναν βεβαιότητα με την βοήθεια σου. Για να καταλάβω, μας λες ότι κάποια άτομα που έχουν πολλά λεφτά και ζουν στο εξωτερικό σε έχουν στοχοποιήσει; Γιατί; Ναρκωτικά πουλάς; Άμα κάτσω και σου πω τι ακριβώς παίζει θα με βαράτε όλοι εδώ μέσα και θα με θεωρείτε troll και με το δίκιο σας Αλλα για να σου λυθεί η απορία, όχι...Ούτε ναρκωτικά ούτε τίποτα άλλο μεμπτό και παράνομο. Θα μου πεις...Γιατί τότε ? Απλά γιατί κάποιοι μπορούν και αν μπλέξεις μαζί τους και τους τσαντισεις σε μεγάλο βαθμό και λες πράματα που ΔΕΝ τους αρέσουν, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χερια. Και όχι , δεν κάνω εικασίες , έχει υπάρξει ανεπιθύμητο άτομο είδη και έφαγε hack στο FB και ύστερα το χρησιμοποιούσαν σαν Imposters για να τον μπλέξουν... Για να μην έχω λοιπόν την ίδια κατάληξη ( ίσως και χειρότερη ) κοιτάω να δω τι μετρα μπορώ να πάρω... Γενικά όταν κάποιος δεν ξέρει να χάνει και θυμώσει και έχει την δυνατότητα να σου κάνει ζημια , θα στην κάνει και δυστυχώς ( η ευτυχώς για εμενα ) έχει αποδειχτεί αυτό. Μπορεί βεβαια να το τραβάω λίγο το σχοινι γιατί το άλλο περιστατικό μονο hacking στο account έφαγε αλλα ήτανε βλέπεις και λεφτάς ( το ίδιο με τους άλλους ) και έβαλε δικηγόρο και λύθηκε αμέσως η υπόθεση και φρενάρανε οι άλλοι, αν όμως ήταν κανένας φτωχός , μπορεί ακόμα και να πληρώνανε ( λέω εγώ ) κανένα άτομο να τον τουλούμιαζε. Οποτε καλο είναι να μην ρισκάρεις με τέτοια άτομα και να παίρνεις τα μετρα σου όσο μπορείς, για αυτό και μπήκα στον κόπο να σας συμβουλευτώ. Ευχαριστω για ακόμα μια φορα για τις πολύτιμες πληροφορίες σας.
mad-proffessor Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Για την ασφάλεια: -Δε βάζουμε απλά passwords π.χ την ημερομηνία γέννησης 10/12/80 που την έχουμε στα προφίλ στο facebook, insta. - Επιβάλλεται να ενεργοποιούμε two factor authentication όπου είναι εφικτό με πρώτο και κυριότερο τις τράπεζες. Δηλαδή πριν γίνει αλλάγη σε στοιχεία του e-banking μας πέρα απο το password πρέπει να επιβεβαιώσουμε το κωδικό που μας ηρθε στο κινητό. Αυτα είναι τα πιο βασικά απο εκει και έπειτα όσο πιο εξοικιωμένος είναι κάποιος με την τεχνολογία, δίκτυα , ασφάλεια πράττει και ανάλογα.
George825 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Για την ασφάλεια: -Δε βάζουμε απλά passwords π.χ την ημερομηνία γέννησης 10/12/80 που την έχουμε στα προφίλ στο facebook, insta. - Επιβάλλεται να ενεργοποιούμε two factor authentication όπου είναι εφικτό με πρώτο και κυριότερο τις τράπεζες. Δηλαδή πριν γίνει αλλάγη σε στοιχεία του e-banking μας πέρα απο το password πρέπει να επιβεβαιώσουμε το κωδικό που μας ηρθε στο κινητό. Αυτα είναι τα πιο βασικά απο εκει και έπειτα όσο πιο εξοικιωμένος είναι κάποιος με την τεχνολογία, δίκτυα , ασφάλεια πράττει και ανάλογα. Αγαπητέ professor, Τα παραπάνω που αναφέρεις τα γνωρίζω αλλα χαίρομαι που τα επισημαίνεις και εσύ φρεσκάροντας την μνήμη μου
Silverage Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Επειδή με έχει φάει η περιέργεια, πες μας περίπου γιατί σε κυνηγάνε.
George825 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Επειδή με έχει φάει η περιέργεια, πες μας περίπου γιατί σε κυνηγάνε. Το παράδειγμα με την γάτα και την περιέργεια έχει γίνει πολύ γραφικό για να μπω στον κόπο να το επαναλάβω Επίσης καλο είναι να δουλεύει και λίγο η φαντασία μας και να μην τα θέλουμε όλα στο πιάτο Φιλικά.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείς να πεις κάτι για ελίτ και να τους εκνευρίσεις. Είτε να είσαι δημοσιογράφος, οπότε σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν ειδικοί μηχανισμοί να σε προστατέψουν, είτε απλά ανόητος που γράφει συκοφαντίες. Υποψιάζομαι ότι δεν είσαι το πρώτο. Καλά ξεμπερδέματα.
George825 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 είτε απλά ανόητος που γράφει συκοφαντίες. Υποψιάζομαι ότι δεν είσαι το πρώτο. Καλά ξεμπερδέματα. Γενικά όταν κάποιος δεν ξέρει να χάνει και θυμώσει και έχει την δυνατότητα να σου κάνει ζημια , θα στην κάνει Δεν σε αδικώ σε καμια περίπτωση και ειδικά από την στιγμή που δεν γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει. Πρώτα από όλα, δεν με κυνηγάει κανεις ακόμα, λέω ότι γνωρίζω άνθρωπο που δυσαρέστησε "elite" άτομα -όπως ανέφερες πιο πάνω- και αυτά τα άτομα για να τον εκδικηθούν πέρασαν την κόκκινη γραμμή που χωρίζει την εικονική πραγματικότητα από την πραγματική γιατί πολύ απλά μπορούσαν. Υπάρχουν άτομα στη ζωή αυτή που έχουν την μύτη τους πιο ψιλά από τα σύννεφα και αν τους τσαλακώσεις την εικόνα σε ψεύτικο η αληθινό κόσμο τότε γίνονται κοράκια να σε κατασπαράξουν και χάνουν κάθε έννοια λογικής ( αν είχαν ποτέ ). Και πέρα από αυτό, υπάρχει και το συμφέρον. Πάντα... Η κουτάλα με αλλα λόγια...Αν δουν ότι είσαι απειλή για αυτούς και χάνουν έδαφος θα σε κατατροπώσουν. Ελπίζω να έγινα όσο μπορούσα κατανοητός για να αποφύγουμε μελλοντικές -πιθανές- παρεξηγήσεις και παρερμηνεύσεις...
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δεν υπάρχει εικονική και πραγματική πραγματικότητα. Υπάρχει μέτρο και νόμοι. Όταν μπαίνεις και γράφεις συκοφαντίες για κάποιους ανθρώπους είτε έχουν λεφτά είτε δεν έχουν θα σε κυνηγήσουν. Απλά αν έχουν λεφτά μπορούν να το κάνουν πιο εύκολα. Επομένως δεν είναι τα λεφτά το πρόβλημα σου, αλλά οι βλακείες που ενδεχομένως θα πεις για κάποιον δημοσίως.
George825 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δεν υπάρχει εικονική και πραγματική πραγματικότητα. Υπάρχει μέτρο και νόμοι. Όταν μπαίνεις και γράφεις συκοφαντίες για κάποιους ανθρώπους είτε έχουν λεφτά είτε δεν έχουν θα σε κυνηγήσουν. Απλά αν έχουν λεφτά μπορούν να το κάνουν πιο εύκολα. Επομένως δεν είναι τα λεφτά το πρόβλημα σου, αλλά οι βλακείες που ενδεχομένως θα πεις για κάποιον δημοσίως. Κουβέντα με αυτό το ρυθμό δεν γίνετε και δεν καταλαβαίνω γιατί απαντάς επιλεκτικά κάθε φορα σε σημεία του μηνύματος μου ενώ επανειλημμένα επιχείρησα να εξηγήσω με λεπτομέρεια την κατάσταση... Αλλα δεν έχει και σημασία στο κάτω κάτω, φτάνει που είχατε την καλοσύνη να με πληροφορήσετε επί του θέματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα