Hellaslover Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Και εχετε δει καποια διαφορα, σε τι βοηθαει; Παντα το θεωρουσα "ανοησια" αλλα βλεπω πολλους να μιλανε για αυτο και να κανουν meditate συχνα. Τι γνωμη εχετε;
saxos55 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Κάθε φορά που τα παιδία μου με έχουν φέρει στο σημείο να πετάει η φλέβα στο κεφάλι και να θέλω να χτυπήσω το ένα χρησιμοποιώντας το άλλο. Βοηθάει. 2
Hellaslover Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Αν εξηγούσες και τι είναι θα βοηθούσε. Με λιγα λογια (και βασικα αυτο ειναι ολο κ ολο) ειναι να καθεσαι και να "ηρεμεις" χωρις να σκεφτεσαι τιποτα και να δινεις μονο σημασια στις αναπνοες. Και καλα αυτο βοηθαει το μυαλο να ξεκουραστει και εχει θετικες επιπτωσεις στη μνημη, αφοσιοωση κτλ. Ακουγεται γελειο αλλα οι βουδιστες και οι κινεζοι το κανουν για χιλιαδες χρονια, ακομα και γιατροι λενε οτι οντως βοηθαει. Δεν ειναι μοδα δηλαδη
Θεkλα Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Ναι βαλτε καμια λεπτομέρεια. Edit: τωρα ειδα το απο πανω ποστ. Μαλλον μοδα ειναι να πληρώνεις για να σου μαθουν το meditation απ οτι εχω καταλαβει. Το έκανε μια συναδελφος εξω, οταν δε μπορούσε να διαχειριστεί το στρες. Οχι οτι ελυνε ομως το προβλημα στην πηγή, αν το ελυνε καθολου.
Hellaslover Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Ναι βαλτε καμια λεπτομέρεια. Μαλλον μοδα ειναι να πληρώνεις για να σου μαθουν το meditation απ οτι εχω καταλαβει. Το έκανε μια συναδελφος εξω, οταν δε μπορούσε να διαχειριστεί το στρες. Οχι οτι ελυνε ομως το προβλημα στην πηγή, αν το ελυνε καθολου. Νομιζω λες για γιογκα, αλλο το ενα αλλο το αλλο
funbreaker Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Με λιγα λογια (και βασικα αυτο ειναι ολο κ ολο) ειναι να καθεσαι και να "ηρεμεις" χωρις να σκεφτεσαι τιποτα και να δινεις μονο σημασια στις αναπνοες. Και καλα αυτο βοηθαει το μυαλο να ξεκουραστει και εχει θετικες επιπτωσεις στη μνημη, αφοσιοωση κτλ. Ακουγεται γελειο αλλα οι βουδιστες και οι κινεζοι το κανουν για χιλιαδες χρονια, ακομα και γιατροι λενε οτι οντως βοηθαει. Δεν ειναι μοδα δηλαδη Κάνεις και μμμμμμ? Δεν ξέρω τι κάνουν οι βουδιστές αλλά αν δεν σου δίξει κάποιος κάποια συγκεκριμένη τεχνική νομίζω πως δεν θα καταφέρεις τίποτα μουγκρίζοντας μόνος.
doubtful Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Και εχετε δει καποια διαφορα, σε τι βοηθαει; Παντα το θεωρουσα "ανοησια" αλλα βλεπω πολλους να μιλανε για αυτο και να κανουν meditate συχνα. Τι γνωμη εχετε; Δεν ειναι καθολου ανοησια, αυτα τα λενε οσοι δεν εχουν ιδεα. Δεν νομιζω οτι βοηθαει μονο σε ενα πραγμα. Ενα σιγουρο που κανει ειναι να βελτιωνει τη λειτουργια τις μηνημης και γενικα της σκεψης. Πρωτα απο ολο πρεπει να εισαι ξεκουραστος και να μην σου λειπει υπνος αλλιως θα κοιμηθεις Ξαπλωνεις στο κρεβατι ανασκελα, χαλαρωνεις το σωμα και τις ανασες σου. Για 10-20 λεπτα εχεις το κεφαλι σου αδιο απο σκεψεις, δηλαδη διωχνεις καθε σκεψη που σου ερχετε. Αν το πετυχεις θα αρχισεις να μην νοιωθεις την υπαρξη του σωματος σου, σαν να μην εχεις χερια κτλ. (πρεπει να το ξακαρχισω και εγω)
Hellaslover Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δεν ειναι καθολου ανοησια, αυτα τα λενε οσοι δεν εχουν ιδεα. Δεν νομιζω οτι βοηθαει μονο σε ενα πραγμα. Ενα σιγουρο που κανει ειναι να βελτιωνει τη λειτουργια τις μηνημης και γενικα της σκεψης. Πρωτα απο ολο πρεπει να εισαι ξεκουραστος και να μην σου λειπει υπνος αλλιως θα κοιμηθεις Ξαπλωνεις στο κρεβατι ανασκελα, χαλαρωνεις το σωμα και τις ανασες σου. Για 10-20 λεπτα εχεις το κεφαλι σου αδιο απο σκεψεις, δηλαδη διωχνεις καθε σκεψη που σου ερχετε. Αν το πετυχεις θα αρχισεις να μην νοιωθεις την υπαρξη του σωματος σου, σαν να μην εχεις χερια κτλ. (πρεπει να το ξακαρχισω και εγω) Οταν κοιμασαι το ιδιο δε κανεις; δε σκεφτεσαι τιποτα κτλ η οχι επειδη το μυαλο δεν ειναι ενεργο; αυτο δε καταλαβαινω
thomasG4 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Το "κακό" στο meditation είναι ότι θέλει αρκετή αφοσίωση και εξάσκηση σε σταθερή βάση για να πετύχεις καλά αποτελέσματα. Απο τα πόσα sessions που έχω κάνει μόνο μια φορά μπορώ να πω ότι είχα τόσο καθαρό μυαλό που δεν έχω ξανανιώσει έτσι στη ζωή μου. Μιλάμε διάβαζα συνεχόμενα αρκετές σελίδες χωρίς να αποσπάται η προσοχή μου και καταλάβαινα τα πάντα. Για μένα που το attention span μου είναι περίπου όσο είναι ενός τετράχρονου παιδιού είναι μεγάλη υπόθεση. Υπάρχουν πολλά είδη meditation. Αυτό που περιγράφεις πιο πάνω @Hellaslover είναι το mindfulness meditation. Το session που έγραψα πιο πάνω το πέτυχα με transcendental meditation. Στην ουσία είναι σαν mantra meditation (λες συνέχεια φωναχτά ένα mantra πχ ohm) αλλά το mantra το λες απο μέσα σου. Άλλα όπως είπα για να έχεις μακροπρόθεσμα αποτελέσματα θέλει και καθημερινή ενασχόληση 10-20 λεπτών. ps: Υπόψιν για το transcendental meditation δεν χρειάζεται να πληρώσεις τίποτα. Αυτοι ζητάνε λεφτά για κάτι mantra που και καλά είναι προσαρμοσμένα πάνω σου, αλλά είναι βλακείες. Υπάρχουν τζάμπα εδώ και απλά θέλει να κάνεις εξάσκηση μόνος σου. 1
Θεkλα Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Νομιζω λες για γιογκα, αλλο το ενα αλλο το αλλο Οχι οχι δε λεω για γιογκα. Αναπνοες σιγουρα. Αλλα πηγαινε σε καποιον ειδικο για αυτο. Οποτε δε μπορώ να σου πω τι παραπανω της μαθαινε στη διαχείριση του αγχους.
leftis95 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Οταν κοιμασαι το ιδιο δε κανεις; δε σκεφτεσαι τιποτα κτλ η οχι επειδη το μυαλο δεν ειναι ενεργο; αυτο δε καταλαβαινω Το θέμα είναι να προσπαθείς συνειδητά να αδειάζεις τον νού σου. Όταν καταφέρεις να το κάνεις σε μόνιμη βάση, τότε καταφέρνεις να το μεταφέρεις και σε άλλες πτυχές της ζωής σου, και να είσαι πολύ calm ακόμα και σε crisis καταστάσεις. Ο διαλογισμός βοηθάει αποδεδειγμένα (με όλο και περισσότερες μελέτες να βγαίνουν) σε όλο το σώμα, και κυρίως στον εγκέφαλο. Πολλοί μάλιστα λένε, ότι στο μέλλον θα έχουμε τον διαλογισμό σαν στανταράκι στη ρουτίνα μας. (όπως πχ, καθε βράδυ πλένουμε τα δόντια μας, έτσι θα πρέπει να κάνουμε και 5-10 λεπτά διαλογισμό) 1
doubtful Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Οταν κοιμασαι το ιδιο δε κανεις; δε σκεφτεσαι τιποτα κτλ η οχι επειδη το μυαλο δεν ειναι ενεργο; αυτο δε καταλαβαινω Οταν διαλογιζεσε το μυαλο σου ειναι ενεργο, η αλλιως, η σκεψη/ελλειψη σκεψης ειναι συνειδητη επιλογη. 1
Hellaslover Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Διαλογισμος λεγεται στα ελληνικα; ωραια. Οταν λες βοηθαει σε ολο το σωμα τι εννοεις; που ακριβως και πως; Το προβλημα με μενα ειναι οτι δε μπορω να αφοσιωθω. Διαβαζω πχ μια παραγραφο και πολλες φορες τη ξαναδιαβαζω γιατι δεν εδεινα σημασια. Μπορει να μου πει καποιος το ονομα του και το ξεχναω κατευθειαν. Το ιδιο και με οδηγιες. Επισης δε μπορω να θυμαμαι νουμερα, αν μου πει καποιος ενα τηλεφωνο και παω να το καλεσω ρωταω παλι 2-3 φορες. Σα να μη δινει σημασια το μυαλο μου στο τη κανω.....το meditation βοηθαει σαυτα;
Θεkλα Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Πολύπλοκα και δυσκολα ακούγονται. Πχ να αδειαζεις ενεργα και συνειδητά το μυαλο σου. Φοβαμαι οτι θα με ξεπερνουσε κατι τετοιο. Το placebo σε ολα αυτα σίγουρα δεν παιζει; Σε στυλ βιονικο βραχιολακι κλπ. Διαλογισμος λεγεται στα ελληνικα; ωραια. Οταν λες βοηθαει σε ολο το σωμα τι εννοεις; που ακριβως και πως; Το προβλημα με μενα ειναι οτι δε μπορω να αφοσιωθω. Διαβαζω πχ μια παραγραφο και πολλες φορες τη ξαναδιαβαζω γιατι δεν εδεινα σημασια. Μπορει να μου πει καποιος το ονομα του και το ξεχναω κατευθειαν. Το ιδιο και με οδηγιες. Επισης δε μπορω να θυμαμαι νουμερα, αν μου πει καποιος ενα τηλεφωνο και παω να το καλεσω ρωταω παλι 2-3 φορες. Σα να μη δινει σημασια το μυαλο μου στο τη κανω.....το meditation βοηθαει σαυτα; Ισως εχεις attention deficit /hyperactivity disorder ή κατι παρομοιο. Το οποιο θα πρεπει να τεθει απο καποιο ειδικο επισημα ως διαγνωση. Και μονο τοτε, μπορει να σου δωσουν πχ καποια αγωγη. Ξερω ατομα που ειδαν δραματικη βελτιωση ετσι. Πχ χαος πανω στο γραφειο (και στο μυαλο). Και μετα απιστευτη ταξη και οργανωση. Εγω ποτε δεν τολμησα να το ψαξω παραπάνω αν και εχω αντιστοιχες δυσκολιες στην συγκεντρωση και την προσοχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα