p8denu Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μελέτες έχουν αποδείξει οτι οταν κοιμάσαι το μυαλό ειναι ενεργό και πολυ δραστήριο μάλιστα. Όσο για το διαλογισμό δεν νομίζω να καταφέρνει κανεις να αδειάσει το κεφάλι του, αλλα να επικεντρωθεί στην αναπνοή βάζοντας όλα τα αλλα στην άκρη μεχρι να ηρεμίσει. Το ίδιο κανει και μια βολτα ή τρέξιμο, για κάποιους άλλους το μαγείρεμα και γενικά κάνοντας κατι άλλο που σε ευχαριστεί και επικεντρωνεσαι σε αυτο. Ετσι πιστεύω δηλαδή. Εγω παντως πάω για τρέξιμο.
thomasG4 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 το meditation βοηθαει σαυτα; Με λίγα λόγια, ναι βοηθάει. Αλλά μην περιμένεις άμεσα αποτελέσματα στη καθημερινή σου ζωή μετά απο λίγα sessions. Θέλει χρόνια ενασχόληση για να έχεις απτά αποτελέσματα. Αυτό που περιγράφεις που έχεις κατά πάσα πιθανότητα είναι ADHD
doubtful Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Διαλογισμος λεγεται στα ελληνικα; ωραια. Οταν λες βοηθαει σε ολο το σωμα τι εννοεις; που ακριβως και πως; Το προβλημα με μενα ειναι οτι δε μπορω να αφοσιωθω. Διαβαζω πχ μια παραγραφο και πολλες φορες τη ξαναδιαβαζω γιατι δεν εδεινα σημασια. Μπορει να μου πει καποιος το ονομα του και το ξεχναω κατευθειαν. Το ιδιο και με οδηγιες. Επισης δε μπορω να θυμαμαι νουμερα, αν μου πει καποιος ενα τηλεφωνο και παω να το καλεσω ρωταω παλι 2-3 φορες. Σα να μη δινει σημασια το μυαλο μου στο τη κανω.....το meditation βοηθαει σαυτα; Πρεπει να εισαι μιρκος η κανω λαθος ? Ο εγκεφαλος σου θελει γυμναστικη, εχει τεμπελιαση Και ναι, το meditation βοηθαει στη λειτουργια του εγκεφαλου και της μηνημης. Ειναι ο συνειδητος ελεχγος του νου. ΔΕΝ μπορεις να κανεις meditation αν δεν συγκεντρωνεσε. Υπαρχει ενα βιβλιο που λεγετε: Η μηνημη και η λογικη και πως να τις ενισχυσετε (απο Paul Jagot). Μπορεις να το βρεις σε βιβιλιοθηκη.
Hellaslover Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Με λίγα λόγια, ναι βοηθάει. Αλλά μην περιμένεις άμεσα αποτελέσματα στη καθημερινή σου ζωή μετά απο λίγα sessions. Θέλει χρόνια ενασχόληση για να έχεις απτά αποτελέσματα. Αυτό που περιγράφεις που έχεις κατά πάσα πιθανότητα είναι ADHD ADHD εχει ενας φιλος μου απο μικρος και ειναι το αντιθετο απο μενα. Θυμαται τα παντα και προσεχει καθε λεπτομερεια, εκτος απο διαβασμα που κ αυτος διαβαζει κατι 2-3 φορες να καταλαβει. Ειναι και πιο "ορεξατος" απο μενα και το χα ψαξει μια φορα και δε νομιζω να εχω γιατι δεν εχω τα υπολοιπα συμπτωματα. Πρεπει να εισαι μιρκος η κανω λαθος ? Ο εγκεφαλος σου θελει γυμναστικη, εχει τεμπελιαση Και ναι, το meditation βοηθαει στη λειτουργια του εγκεφαλου και της μηνημης. Ειναι ο συνειδητος ελεχγος του νου. ΔΕΝ μπορεις να κανεις meditation αν δεν συγκεντρωνεσε. Υπαρχει ενα βιβλιο που λεγετε: Η μηνημη και η λογικη και πως να τις ενισχυσετε (απο Paul Jagot). Μπορεις να το βρεις σε βιβιλιοθηκη. Δεν ειμαι μικρος οχι. Ειχα παντα προβλημα στη λεπτομερεια, τα μαθηματικα δε τα μπορουσα για αυτο το λογο.
doubtful Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μελέτες έχουν αποδείξει οτι οταν κοιμάσαι το μυαλό ειναι ενεργό και πολυ δραστήριο μάλιστα. Όσο για το διαλογισμό δεν νομίζω να καταφέρνει κανεις να αδειάσει το κεφάλι του, αλλα να επικεντρωθεί στην αναπνοή βάζοντας όλα τα αλλα στην άκρη μεχρι να ηρεμίσει. Το ίδιο κανει και μια βολτα ή τρέξιμο, για κάποιους άλλους το μαγείρεμα και γενικά κάνοντας κατι άλλο που σε ευχαριστεί και επικεντρωνεσαι σε αυτο. Ετσι πιστεύω δηλαδή. Εγω παντως πάω για τρέξιμο. Οταν κοιμασαι ο εγκεφαλος ειναι ενεργος αλλα οχι συνειδητος.... Γραφουμε τα ιδια πραγματα 12123 φορες... @Hellaslover Ωραια. Ξεκινα με τον διαλογισμο, δεν ειναι τοσο δυσκολο και την ημερα 10-20 λεπτα σου φτανει. Αν θες διαλογισου δυο φορες την ημερα απο ενα 15 λεπτο τη φορα και εισαι BOMBA! Ουτε λεφτα θελει, μονο προσπαθεια θελει και ενα 30λεπτο την ημερα
Vapir Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Όσο για το διαλογισμό δεν νομίζω να καταφέρνει κανεις να αδειάσει το κεφάλι του, αλλα να επικεντρωθεί στην αναπνοή βάζοντας όλα τα αλλα στην άκρη μεχρι να ηρεμίσει. έχω δοκιμάσει meditation και έφτασα σε σημείο να νιώσω πως δεν υπάρχει τίποτα άλλα απο το κενό , το απόλυτο σκοτάδι γύρω μου η αίσθηση οτι επιπλέεις σε νερό είναι πολύ ευχάριστη . Αυτό βέβαια 3:00 το βράδυ , θέλει ησυχία
Θεkλα Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 ADHD εχει ενας φιλος μου απο μικρος και ειναι το αντιθετο απο μενα. Θυμαται τα παντα και προσεχει καθε λεπτομερεια, εκτος απο διαβασμα που κ αυτος διαβαζει κατι 2-3 φορες να καταλαβει. Ειναι και πιο "ορεξατος" απο μενα και το χα ψαξει μια φορα και δε νομιζω να εχω γιατι δεν εχω τα υπολοιπα συμπτωματα. Δεν ειμαι μικρος οχι. Ειχα παντα προβλημα στη λεπτομερεια, τα μαθηματικα δε τα μπορουσα για αυτο το λογο. Παντως, αν η διαγνωση ειναι σωστη στο φιλο σου, τοτε παιρνει σιγουρα φαρμακακια για να λειτουργεί τοσο καλα. Χωρις να υπαρχει κατι μεμπτο σε αυτο.
doubtful Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Καλα αν ειναι να ψαχνετε δικαιλογιες σε "αρρωστιες" για την κατασταση στην οποια βρισκεστε κανεις δεν μπορει να σας βοηθησει.
Θεkλα Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Ρε συ αδυναμια συγκέντρωσης περιγραφει. Που μερικοι γεννιούνται ετσι, που λεει ο λόγος. Αν συμβαίνει κατι τέτοιο, δεν είναι αδικο να ταλαιπωρειται αδικα για το τι μπορει να φταιει και αν και πως μπορει να το διορθωσει;
Hellaslover Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Παντως, αν η διαγνωση ειναι σωστη στο φιλο σου, τοτε παιρνει σιγουρα φαρμακακια για να λειτουργεί τοσο καλα. Χωρις να υπαρχει κατι μεμπτο σε αυτο. Επαιρνε μικρος, τωρα δε παιρνει. Γινεται "σπαστικος" πολλες φορες αλλα αυτο οφειλετε στο adhd. Τετοια ατομα ειναι γνωστο οτι παρατηρουν πραγματα και λεπτομερειες, δε μπορουν να κατσουν φρονιμα δηλαδη ειναι hyper, του αρεσει να μαστορευει να φτιαχνει πραγματα κτλ. Δε τον ξερω απο μικρο αλλα φανταζομαι δεν ειναι τοσο χαλια σαν ενηλικας για να χρειαζεται φαρμακα.
leftis95 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Διαλογισμος λεγεται στα ελληνικα; ωραια. Οταν λες βοηθαει σε ολο το σωμα τι εννοεις; που ακριβως και πως; Το προβλημα με μενα ειναι οτι δε μπορω να αφοσιωθω. Διαβαζω πχ μια παραγραφο και πολλες φορες τη ξαναδιαβαζω γιατι δεν εδεινα σημασια. Μπορει να μου πει καποιος το ονομα του και το ξεχναω κατευθειαν. Το ιδιο και με οδηγιες. Επισης δε μπορω να θυμαμαι νουμερα, αν μου πει καποιος ενα τηλεφωνο και παω να το καλεσω ρωταω παλι 2-3 φορες. Σα να μη δινει σημασια το μυαλο μου στο τη κανω.....το meditation βοηθαει σαυτα; Μπορείς να ψάξεις στο internet "meditation effects on body" και να δείς από άρθρα μέχρι έρευνες. Με ένα πρόχειρο search: Site: Benefitsof meditation Αυτό που μπορεί να έχεις, είναι πολύ πιθανό να το έχεις πάθει από χρόνιο multitasking. Ζούμε στην εποχή όπου το να κάνεις ένα πράγμα μόνο τη φορά και να επικεντρώνεσαι σε αυτό, θεωρείται αντιπαραγωγικό και επομένως κάνουμε πολλά ταυτόχρονα. Από πολλά tabs στο internet μέχρι συνδυασμό τηλεφωνικής επικοινωνίας, με γράψιμο e-mail και άκουσμα μουσικής ταυτόχρονα στο γραφείο. Ο διαλογισμός βοηθάει σε αυτό, επειδή σε "αναγκάζει" να συγκεντρωθείς σε αυτό που κάνεις, να είσαι όπως λένε και στην γλώσσα του διαλογισμού Mindful. Σίγουρα τις πρώτες φορές, θα το βρείς δύσκολο και τρομερά βαρετό αλλά αμα συνεχίσεις θα δείς βελτίωση. Επίσης, προσπάθησε να μειώσεις το multitasking όπου μπορείς. Πχ, όταν θα τρως το μεσημεριανό σου, προσπάθησε να μην έχεις ούτε τηλεόραση, ούτε κινητό να τσεκάρεις ειδήσεις κλπ. Δεν είμαι ψυχολόγος btw, αυτά στα λέω απο πράγματα που έχω μάθει από προσωπική μελέτη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα