batman_gardiki Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) έχω ένα πολύ ιδιαίτερο μπάνιο και θέλω έμπειρες γνώμες. είναι ένα πολύ κρύο και αμόνωτο μπάνιο 7-8 τετραγωνικών. στο πάτωμα μπορώ να τοποθετήσω συσκευή μόνο κάτω από συρταριέρα που έχει καινό 16εκ ύψος. στον τοίχο μπορώ να τοποθετήσω μόνο πάνω από τα 2 μέτρα λόγο άλλων συσκευών, καθρέφτη, παραθύρων κτλ. τι νομίζεται ότι θα με βόλευε στην περίπτωση μου και κυρίως για την ώρα που θα γίνετε η χρήση της μπανιέρας με υδρατμούς κτλ; ποιό θα είναι πιο αποδοτικό σε σχέση και με την κατανάλωση ; έχετε να μου προτείνεται συσκευές που αξίζουν τα λεφτά τους; ευχαριστώ!! Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2016 από batman_gardiki
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δεν υπάρχει καμιά απόδοση, και οι 2 αυτές συσκευές το 1W ηλεκτρικής ισχύος το μετατρέπουν σε 1W θερμότητας. Το αερόθερμο θα ζεστάνει πιο γρήγορα το μπάνιο λόγω του ανεμιστήρα ενώ ο θερμοπομπός θα αργήσει περισσότερο. Οι συσκευές να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο μακρια από την μπανιέρα. Για τα μέτρα προστασίας, πρώτα απ' όλα να προσέχεις εσύ ο ίδιος μην έρθει σε επαφή με νερό η συσκευή, να αγοράσετε μοντέλο από καλή μάρκα και οχι μούφες, ελπίζω να υπάρχει γείωση που να την έχει ελέγξει ηλεκτρολόγος οτι δουλεύει σωστά. Έχω ακούσει οτι υπάρχουν κάποιοι θερμοπομποί οι λεγόμενοι τριπλής προστασίας ή διπλής μόνωσης που έχουν κάποια επιπλέον ασφαλιστική διάταξη για την αποφυγή ηλεκτροπληξίας, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ας το επιβεβαιώσει κάποιος ηλεκτρολόγος που ξέρει καλύτερα. 2
EvilEyes Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Πιστεύω το αερόθερμο θα σε καλύψει καλύτερα για να ζεστάνεις γρήγορα το χώρο για να κάνεις ένα μπάνιο. Δε γνωρίζω βέβαια επειδή έχεις μικρό μπάνιο εάν θα υπάρχει πρόβλημα με τους υδρατμους. Απόδοση μη περιμένεις, τέτοιες συσκευές ότι κάψουν ζεσταίνουν και μόλις τις κλείσεις παγώνει ο χώρος. Ένας άλλος λόγος που είναι καλύτερο το αερόθερμο είναι ότι μπορείς να το τοποθετήσεις ψηλά ενώ το θερμοπομπο όχι. Για μάρκα νομίζω οι kerosun βγάζει καλά προϊόντα. 1
elenit24 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Εγώ σε μικρό μπάνιο μέ μόνωση βέβαια, χρησιμοποιώ αερόθερμο,το βάζω ακριβώς απέναντι απο την μπανιέρα , δηλαδή όσο πιο μακριά γίνεται ,το ζεστένει στο άψε σβήσε , η ζέστη που βγάζει είναι απολαυστική,το ζεστένει γρήγορα δηλαδή εγώ το χρησιμοποιώ ακόμα και όταν ξυπνάω που θέλω να πλύνω τα δόντια μου , το ανάβω 5 λεπτάκια πρώτα . Για λόγους ασφαλείας επείδη δεν είναι και καμιάς μάρκας, το βάζω να κάνει το μπάνιο σάουνα και μετά το κλείνω και κάνω μπάνιο, ή απλά κάνω με κρύο νερό μπάνιο και δεν δημιουργούνται υδρατμοί.Χωράει παντού χωρίς να φαίνεται, Το πας παντού ανάλογα με τις ανάγκες. 1
batman_gardiki Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Πιστεύω το αερόθερμο θα σε καλύψει καλύτερα για να ζεστάνεις γρήγορα το χώρο για να κάνεις ένα μπάνιο. Δε γνωρίζω βέβαια επειδή έχεις μικρό μπάνιο εάν θα υπάρχει πρόβλημα με τους υδρατμους. Απόδοση μη περιμένεις, τέτοιες συσκευές ότι κάψουν ζεσταίνουν και μόλις τις κλείσεις παγώνει ο χώρος. Ένας άλλος λόγος που είναι καλύτερο το αερόθερμο είναι ότι μπορείς να το τοποθετήσεις ψηλά ενώ το θερμοπομπο όχι. Για μάρκα νομίζω οι kerosun βγάζει καλά προϊόντα. αυτό νομίζω και εγώ. επειδή το αερόθερμο κρεμιέται σε ύψος ή μπορώ να το βάλω κάτω από έπιπλο που δεν θα έχει και θέμα με υδρατμούς θα μου ταίριαζε καλύτερα. Βαςίλης_29 σίγουρα όμως δεν υπάρχουν θερμοπομποί για ύψος και με βεντιλατερ για ταχεία θέρμανση;
EvilEyes Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Στην ουσία θερμοπομπός και αερόθερμο λειτουργούν ακροβώς με τον ίδιο τρόπο, με αντιστάσεις και ανεμιστήρα. Εσύ λόγο χώρου κοιτάς πιο θα είναι πιο λειτουργικό για εσένα.
Haldol Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Και τα δύο αποδίδουν το ίδιο, όπως σου είπαν ήδη. Θα καις 1kW σε ρεύμα, θα παίρνεις 1kW σε ζέστη. Μόνο το aircondition, οι αντλίες θερμότητα, το καλοριφέρ (με οποιοδήποτε καύσιμο) και το τζάκι καίνε λιγότερο ή περισσότερο από όσο αποδίδουν. Όλα τα υπόλοιπα έχουν αναλογία 1:1. Τον θερμοπομπό θα τον πάρεις εάν θέλεις να διατηρήσεις συνεχώς ζεστό το μπάνιο, λειτουργώντας τον με τον θερμοστάτη του για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Δεν κάνει για να ζεστάνεις το χώρο στα γρήγορα. Εάν θέλεις να το αφήνεις όλη μέρα παγωμένο και 15 λεπτά πριν μπεις για μπάνιο να το ανάψεις να σπάσει το κρύο, θα πάρεις αναγκαστικά αερόθερμο. Επειδή είναι χώρος με υγρασία πρόσεχε τι θα πάρεις. Ούτε όλοι οι θερμοπομποί, ούτε όλα τα αερόθερμα είναι κατάλληλα για τέτοιο περιβάλλον. 1
batman_gardiki Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 τα κεραμικά είναι στην πράξη καλύτερα ή δεν κερδίζεις ουσιαστικά κάτι παραπάνω;
Haldol Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Κερδίζεις, μεταφέρεις λιγότερο βάρος στο πορτοφόλι σου, οπότε περπατάς πιο ξεκούραστα. Σε θέρμανση είναι το ίδιο πράγμα. 1
batman_gardiki Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Έως 90€ είναι αρκετό το φίλτρο αναζήτησης ή υπερβολικό ;;;; .... http://www.bestprice.gr/cat/5807/aerotherma.html?max=9000&min=0&o=2 http://www.skroutz.gr/c/1499/Aerotherma.html?price_max=80.0&price_min=30.001 ποιες θεωρούνται καλές εταιρίες από τα παραπάνω;
zio10 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Πρέπει να υπάρχουν και αερόθερμα για μπάνιο που μάλλον είναι ανθεκτικά στην υγρασία, υδρατμούς κλπ.
batman_gardiki Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Πρέπει να υπάρχουν και αερόθερμα για μπάνιο που μάλλον είναι ανθεκτικά στην υγρασία, υδρατμούς κλπ.ναι, απλά στις αναζητήσεις best & skroutz δεν το έχουν σαν κατηγορία.το ψάχνεις μέσα στο προϊόν αν έχει την προστασία για υδρατμούς IP24. το ερώτημα μου όμως είναι ποιες εταιρίες θεωρούνται καλές γιατί όλα το ίδιο φαίνονται και made in China και ποσά χρήματα αξίζει να δώσω για 7-8 παγωμένα τετραγωνικά με υγρασία;
Dagobert Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Καλύτερα αερόθερμο κατάλληλο για χρήση σε περιβάλλον με υδρατμούς. Από εταιρείες κινήσου στις γνωστές.
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Βαςίλης_29 σίγουρα όμως δεν υπάρχουν θερμοπομποί για ύψος και με βεντιλατερ για ταχεία θέρμανση; Οι θερμοπομποί έχουν προσαρτημένη μια βάση στο πίσω μέρος τους και μπορείς να τους τοποθετήσεις στον τοίχο με ούπα, δεν ξέρω αν το έχουνε όλοι, οι δικοί μου το έχουνε. Πρέπει να υπάρχουν και με βεντιλατέρ αλλά αυτά περισσότερο τα λέμε convectors, είναι κάτι μεταξύ αεροθέρμου και θερμοπομπού. Έως 90€ είναι αρκετό το φίλτρο αναζήτησης ή υπερβολικό ;;;; .... http://www.bestprice.gr/cat/5807/aerotherma.html?max=9000&min=0&o=2 http://www.skroutz.gr/c/1499/Aerotherma.html?price_max=80.0&price_min=30.001 ποιες θεωρούνται καλές εταιρίες από τα παραπάνω; Για αερόθερμο να κοιτάξεις από 30-40 ευρώ και πάνω. Για θερμοπομπό από 70-80 ευρώ και πάνω. 1
zio10 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Οι θερμοπομποί έχουν προσαρτημένη μια βάση στο πίσω μέρος τους και μπορείς να τους τοποθετήσεις στον τοίχο με ούπα, δεν ξέρω αν το έχουνε όλοι, οι δικοί μου το έχουνε. Πρέπει να υπάρχουν και με βεντιλατέρ αλλά αυτά περισσότερο τα λέμε convectors, είναι κάτι μεταξύ αεροθέρμου και θερμοπομπού. Για αερόθερμο να κοιτάξεις από 30-40 ευρώ και πάνω. Για θερμοπομπό από 70-80 ευρώ και πάνω. Βλέπω και κάτι αερόθερμα που μπαίνουν στον τοίχο και υποθέτω θα κάνουν για μπάνιο γιατί έχουν και θέση για την πετσέτα: http://www.skroutz.gr/c/1499/Aerotherma.html?keyphrase=%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF+%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85+%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%85
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα