BritGreek Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Παιδιά, τη βοήθειά σας. Πριν από λίγο που έφυγα από τη δουλειά, το αυτοκίνητο άρχισε να κομπιάζει πολύ στις χαμηλές ταχύτητες και άρχισε να αναβοσβήνει το check engine. Έσβησε μόνο του (το λαμπάκι), και μετά άναψε και πάλι σταθερά. H μηχανή δεν σβήνει και αν φτάσω τα 50-60 χλμ/ώρα κινείται κανονικά. Επειδή το συνεργείο μου απέχει 50 χιλιόμετρα, θα ήθελα να μου πείτε τι θα μπορούσε να είναι, κι αν όταν αναβοσβήνει το check, μπορεί να πάθει ζημιά ο κινητήρας αν διανύσω αυτά τα χιλιόμετρα για να πάω στο συνεργείο. Η άλλη λυση είναι η οδική, αλλά από τη στιγμή που κινείται το αυτοκίνητο, έλεγα μήπως αποφύγω την ταλαιπωρία. Σας ευχαριστώ.
tzioros Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Παιζει να ειναι πολλαπλασιαστες αν λες οτι στα χαμηλα κομπιαζει.Η μπορει και η βενζινη να ειναι χαλια πηγαινε σε ενα ηλεκτρολογιο να συνδεσουν το διαγνωστικο για να δουν το σφαλμα και να το σβησουν.
BritGreek Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Σ' ευχαριστώ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν πρέπει να καλέσω οδική επειδή αναβοσβήνει το check engine, γιατί το συνεργείο μου απέχει 50 χιλιόμετρα και θέλω να το πάω εκεί. Σκέφτομαι να προσπαθήσω να το πάω αργά τη νύχτα (μετά τις 12.00), για να μην έχει κίνηση, αλλά φοβάμαι μην κάνω ζημιά στη μηχανή.
teddy71 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Αν μια αναβει τη μια και σβηνει την αλλη ισως και να ειναι και εξαιτιας φτωχου μειγματος και αυτο εξαιτιας καμμια κωλοβενζινης που μας πουλανε. Δηλαδη μπορει αν ειναι απο κατι απλο εως και κατι σοβαρο κατι που δυστυχως κανεις μας δεν μπορει να σου πει και ακομη αν κανει η οχι να το μετακινησεις τοση αποσταση. Ισως αμα μπρουσες να δεις τι κωδικο βλαβης εχει γραφεί στον εγκεφαλο ισως να ηταν δυνατο να γινοταν μια πρωτη διαγνωση.
BritGreek Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 For the record, μπουζοκαλώδια ήταν το πρόβλημα. Κόστος ανταλλακτικών και εργατικών, 43 ευρώ. Στο διαγνωστικό έβγαζε βλάβη στον 3ο κύλινδρο. Ενημερωτικά, όταν αναβοσβήνει το check engine απαιτείται ακινητοποίηση και συνεργείο, για να μην καούν πολλαπλασιαστές, οι οποίοι εννοείται ότι είναι ακριβότερη ζημιά. Τα μπουζοκαλώδια αλλάζονται κάθε 70.000 χλμ, τουλάχιστον στο Getz. 1
zio10 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 For the record, μπουζοκαλώδια ήταν το πρόβλημα. Κόστος ανταλλακτικών και εργατικών, 43 ευρώ. Στο διαγνωστικό έβγαζε βλάβη στον 3ο κύλινδρο. Ενημερωτικά, όταν αναβοσβήνει το check engine απαιτείται ακινητοποίηση και συνεργείο, για να μην καούν πολλαπλασιαστές, οι οποίοι εννοείται ότι είναι ακριβότερη ζημιά. Τα μπουζοκαλώδια αλλάζονται κάθε 70.000 χλμ, τουλάχιστον στο Getz. Τελικά πήρες οδική δηλαδή;
BritGreek Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Τελικά πήρες οδική δηλαδή; Όχι, ευτυχώς. Μου πρότειναν ένα πολύ καλό συνεργείο πολύ κοντά μου, το οποίο δεν γνώριζα, καθώς όλα τα service τα κάνω στον Πειραιά εδώ και πολλά χρόνια. Αν είχα πάει Πειραιά, θα είχα μάλλον κάψει και πολλαπλασιαστή. Μου είπε ότι το πρόλαβα. Επειδή θέλει και service το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, η προσφορά που μου έδωσε μου φάνηκε πολύ καλή σε σχέση με τους άλλους που συνεργάζομαι. Ενδεικτικά, σετ αμπραγιάζ Aisin πλήρες, σετ ιμάντες (με εξωτερικούς για δυναμό και κλιματιστικό), δισκόπλακες, τακάκια, μπουζί, λάδια, φίλτρο λαδιού και φίλτρο αέρος, 486 ευρώ τελική με εργασία. Όλα original της Hyundai, εκτός από το σετ αμπραγιάζ, καθώς ζήτησα εγώ Aisin (έχει πολύ μαλακό συμπλέκτη η συγκεκριμένη μάρκα και με βολεύει). Πώς σας φαίνεται η τιμή που έδωσε; 1
sam75 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Λοιπόν καλή η τιμή αλλά να ξέρεις αν αγοράζεις τα ανταλλακτικά μόνος θα πληρώνεις πάντα 30% το λιγότερο την επόμενη φορά στείλε μου να σου πω που θα πας για ανταλλακτικά μόνο. 1
BritGreek Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Λοιπόν καλή η τιμή αλλά να ξέρεις αν αγοράζεις τα ανταλλακτικά μόνος θα πληρώνεις πάντα 30% το λιγότερο την επόμενη φορά στείλε μου να σου πω που θα πας για ανταλλακτικά μόνο. 240 είναι η εργασία. Κι εγώ μόνος μου τα αγοράζω για τα εταιρικά. Η τιμη που μου έδωσε για τα ανταλλακτικά είναι 15 ευρώ ακριβότερη σε σχέση με τις τιμές που πήρα εγώ. Μιλάμε πάντα για original, γιατί δεν βάζω ιμιτασιόν ποτέ.
sam75 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 240 είναι η εργασία. Κι εγώ μόνος μου τα αγοράζω για τα εταιρικά. Η τιμη που μου έδωσε για τα ανταλλακτικά είναι 15 ευρώ ακριβότερη σε σχέση με τις τιμές που πήρα εγώ. Μιλάμε πάντα για original, γιατί δεν βάζω ιμιτασιόν ποτέ. 240; σε ποια πόλη ρε φίλε; με 240 άλλος σου κάνει επισκευή την μηχανή. Σου έκανε ένα σερβις 50 ευρώ σου βάζω το ανώτερο συν τον δίσκο Αντε να βάλω την ανώτερη τιμή; 100,σύνολο 150. Εντελώς τυχαία στην seat Θεσσαλονίκη αν τους πας στον ιμάντα χρονισμου στον αλλάζουν με 40 ευρώ. Στο κορολα μου έκανα τα ίδια με εσένα αλλαγή εκτός δίσκο αλλά συν ιμάντες όλους και μου πήρε 60 εργασία. Και γνήσια που λες οκ το δέχομαι αλλά για εργασία μου φαίνονται πολλά.
BritGreek Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 240; σε ποια πόλη ρε φίλε; με 240 άλλος σου κάνει επισκευή την μηχανή. Σου έκανε ένα σερβις 50 ευρώ σου βάζω το ανώτερο συν τον δίσκο Αντε να βάλω την ανώτερη τιμή; 100,σύνολο 150. Εντελώς τυχαία στην seat Θεσσαλονίκη αν τους πας στον ιμάντα χρονισμου στον αλλάζουν με 40 ευρώ. Στο κορολα μου έκανα τα ίδια με εσένα αλλαγή εκτός δίσκο αλλά συν ιμάντες όλους και μου πήρε 60 εργασία. Και γνήσια που λες οκ το δέχομαι αλλά για εργασία μου φαίνονται πολλά. Μόνο για τοποθέτηση δίσκου σε οποιοδήποτε συνοικιακό συνεργείο, η ταρίφα είναι 150 ευρώ. Τα 240 που μου είπε το συγκεκριμένο συνεργείο, ήταν χώμα τιμή σε σχέση με όλους τους άλλους που ρώτησα. Και έχω ρωτήσει, όπως έγραψα 8 διαφορετικά συνεργεία. Αν έχεις κάποιον που ξέρεις ότι είναι καλός στην Αττική, στείλε μου σε παρακαλώ pm, αρκεί να κόβει τιμολόγιο για την τοποθέτηση, για να ισχύει η εγγύηση των ανταλλακτικών. Γι' αυτό παίρνω πάντα original, για να κάνω χρήση της εγγύησης που ισχύει, αν τοποθετηθούν από πτυχιούχο μηχανικό. Και μου έχει χρειαστεί. 1
sam75 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Μόνο για τοποθέτηση δίσκου σε οποιοδήποτε συνοικιακό συνεργείο, η ταρίφα είναι 150 ευρώ. Τα 240 που μου είπε το συγκεκριμένο συνεργείο, ήταν χώμα τιμή σε σχέση με όλους τους άλλους που ρώτησα. Και έχω ρωτήσει, όπως έγραψα 8 διαφορετικά συνεργεία. Αν έχεις κάποιον που ξέρεις ότι είναι καλός στην Αττική, στείλε μου σε παρακαλώ pm, αρκεί να κόβει τιμολόγιο για την τοποθέτηση, για να ισχύει η εγγύηση των ανταλλακτικών. Γι' αυτό παίρνω πάντα original, για να κάνω χρήση της εγγύησης που ισχύει, αν τοποθετηθούν από πτυχιούχο μηχανικό. Και μου έχει χρειαστεί. Για θεσσαλονικη ξερω οτι : αν παω εγω το ανταλλακτικο στην περιπτωση μας δισκο , μου το βαζει το πολυ 100. Ειδικα ρε συ για GETZ που ειναι σχετικα ευκολο σου πηρε πολλα, να ηταν κανα Ford Focus να πω οκ. Εγγυηση εχουν και τα ιμιτασιον 1 ετος να το ξερεις . οτι και να παθει σου δινουν αλλο πανω στο χρονο.
BritGreek Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Για θεσσαλονικη ξερω οτι : αν παω εγω το ανταλλακτικο στην περιπτωση μας δισκο , μου το βαζει το πολυ 100. Ειδικα ρε συ για GETZ που ειναι σχετικα ευκολο σου πηρε πολλα, να ηταν κανα Ford Focus να πω οκ. Εγγυηση εχουν και τα ιμιτασιον 1 ετος να το ξερεις . οτι και να παθει σου δινουν αλλο πανω στο χρονο. Δεν το έχω πάει ακόμα για το service. Μόνο τα μπουζοκαλώδια άλλαξα. Γι' αυτό ψάχνομαι, γιατί είναι αρκετά τα αυτοκίνητα τα εταιρικά. Για τα ιμιτασιόν είσαι σίγουρος; Σε δύο άλλα getz έβαλα ιμιτασιόν αντλία βενζίνης. Στο ένα, χάλασε στο δίμηνο. Δεν μου την άλλαξαν με τίποτα.
zio10 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Για θεσσαλονικη ξερω οτι : αν παω εγω το ανταλλακτικο στην περιπτωση μας δισκο , μου το βαζει το πολυ 100. Ειδικα ρε συ για GETZ που ειναι σχετικα ευκολο σου πηρε πολλα, να ηταν κανα Ford Focus να πω οκ. Εγγυηση εχουν και τα ιμιτασιον 1 ετος να το ξερεις . οτι και να παθει σου δινουν αλλο πανω στο χρονο. Μετράει και το τιμολόγιο που λέει πάντως ο BritGreek. Εσύ εννοείς 100€ με τιμολόγιο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα