Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Καλησπέρα!

Έπειτα από 8 χρόνια, νιώθω ότι είναι καιρός για μια ανανέωση. Ο Q9300 τόσα χρόνια με έβγαλε και με το παραπάνω ασπροπρόσωπο με το συνεχές multitasking και θα ήθελα η σύνθεση να εμπεριέχει πάλι πολυπύρηνο (ίσως i7) και άφθονη ram.

Τέλος, θα ήθελα να είναι όσο το δυνατό πιο αθόρυβο μπορεί να γίνει (και να μην είναι λες και απογειώνεται αεροπλάνο μόλις ανοίγω κάποιο game :D )

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 

2000e

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.)

Gaming (Battlefield 1, WoW, CoD), Coding και ενίοτε video/audio editing.

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

Kάτι εφαρμογές της EpsilonNet, Photoshop, Ilustrator, Premier, Corel Draw και αραιά και που, AutoCAD.

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? 

Να συμπεριληφθεί τουλάχιστον 27άρα ή μεγαλύτερη.

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Μόνο ηχεία, υπολογίστε τα εκτός του budget.

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? 

Λόγω επαρχίας θα προτιμούσα από ένα, όπως: e-shop, vision studio ή και κάποιο άλλο αν τα έχει όλα (για τον πύργο, η οθόνη και τα ηχεία, μπορούν να είναι από διαφορετικά).

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Why not, απ' το κατάστημα.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

Υπάρχουν αυθεντικά windows 10.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)?

Μόνο κάρτα γραφικών αν χρειαστεί.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο)

Όχι, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.  

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage?

Όχι.

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

Ναί, έναν WD Caviar Black 2TB SATAIII, για αποθηκευτικό χώρο.

- Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από Oakenfold_
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από vision studio :

attachicon.gifvisionstudio111.png

Σε ευχαριστώ jeandoumpier για την πρόταση!

Ωραία η σύνθεση, αλλά το stock cooler θα είναι αρκετό για χαμηλά επίπεδα θορύβου και θερμοκρασιών;

Κάποια εναλλακτική οθόνη; Αξίζει να ανεβάσω το budget να πάω σε κάποια όπως Link.png Site: αυτή ;

Επεξ/σία από Oakenfold_
Δημοσ.

λέω να πάω για Link.png Site: υδρόψηξη

ξέρω είμαι εκτός budget 75 ευρώ, αλλά είναι build που θα έχω για αρκετά χρόνια..

για οθόνη, θα με καλύπτει η 1070 σε 29 ή 34 ίντσες (εφόσον είναι 1440p, όπως η asus);

Δημοσ.

Για 1440p, φυσικά θα σε καλύπτει η 1070. Άν και, σου γράφω ξανά πως είναι καλύτερο να πληρώσεις την ποιότητα της οθόνης, παρά τις πάρα πολλές ίντσες. Δηλαδή νομίζω μια 27άρα σαν την asus που σου πρότεινα ή ακόμη καλύτερα σαν αυτή θα είναι αρκετή και αρκετά ποιοτική για gaming. Για να πας σε 32+ καλή, ξεφεύγει πολύ το budget,και δεν ξέρω αν αξίζει κιόλας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για 1440p, φυσικά θα σε καλύπτει η 1070. Άν και, σου γράφω ξανά πως είναι καλύτερο να πληρώσεις την ποιότητα της οθόνης, παρά τις πάρα πολλές ίντσες. Δηλαδή νομίζω μια 27άρα σαν την asus που σου πρότεινα ή ακόμη καλύτερα σαν αυτή θα είναι αρκετή και αρκετά ποιοτική για gaming. Για να πας σε 32+ καλή, ξεφεύγει πολύ το budget,και δεν ξέρω αν αξίζει κιόλας.

Έχεις απόλυτο δίκιο για την ποιότητα, εφόσον θα είναι συνεχής και καθημερινή η χρήση της. Απλά το θέμα με αυτές που έχεις προτείνει, είναι πως η εξωτερική τους εμφάνιση δεν είναι μιας οθόνης που θα ήθελα να έχω καθημερινά μπροστά μου, γι' αυτό και ρωτάω για κάποια εναλλακτική πρόταση.

Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για την βοήθεια :D

Επεξ/σία από Oakenfold_
Δημοσ.

Για την χρήση που κάνει δεν χρειάζεται και s2011. 

Θα έβαζα να μου φτιάξουν αυτό από e-shop

post-283067-0-69766200-1475778530_thumb.png

με αυτή την κάρτα γραφικών http://www.skroutz.gr/s/9311147/EVGA-GeForce-GTX1070-8GB-SC-Gaming-ACX-3-0-08G-P4-6173-KR.html (ή κάποια άλλη αξιόπιστη 1070 με παρόμοιο κόστος, π.χ. http://www.skroutz.gr/s/9269191/Gigabyte-GeForce-GTX1070-8GB-G1-Gaming-GV-N1070G1-GAMING-8GD.html)

και αυτή την οθόνη http://www.skroutz.gr/s/8714167/Dell-U2717D.html

αγορασμένα ξεχωριστά.

Είσαι λίγο κάτω από 2Κ€. 

Δημοσ.

Για την χρήση που κάνει δεν χρειάζεται και s2011.

ναι ξερω οτι ειναι λιγο overkill απλα επειδη ειχε το ιδιο πισι 8 χρονια το ανεφερα ως ποιο future proof

Δημοσ.

ναι ξερω οτι ειναι λιγο overkill απλα επειδη ειχε το ιδιο πισι 8 χρονια το ανεφερα ως ποιο future proof

Το κατάλαβα πώς το είπες. Απλά, για την χρήση που κάνει, όταν ο 6700Κ θα σταματήσει να επαρκεί στο μέλλον τότε και οι πολυπύρηνοι του 2011 θα είναι κοντά στο τέλος τους και αυτοί. Ήδη η σύνθεση είναι ίσως αρκετά παραπάνω από ό,τι χρειάζεται, εφόσον τα βαρύτερα προγράμματα που χρησιμοποιεί τα έχει για ερασιτεχνική χρήση. 

Δημοσ.

Το κατάλαβα πώς το είπες. Απλά, για την χρήση που κάνει, όταν ο 6700Κ θα σταματήσει να επαρκεί στο μέλλον τότε και οι πολυπύρηνοι του 2011 θα είναι κοντά στο τέλος τους και αυτοί. Ήδη η σύνθεση είναι ίσως αρκετά παραπάνω από ό,τι χρειάζεται, εφόσον τα βαρύτερα προγράμματα που χρησιμοποιεί τα έχει για ερασιτεχνική χρήση. 

ναι δικιο εχεις ετσι κι αλλιως για να βγει αξιοπρεπες built θα πρεπει να θυσιασει αρκετα σε καρτα γραφικων και οθονη

Δημοσ.

^Φίλε alexokanenas το s2011-3 με γομαρόκαρτες,θέλει ''κυριλέ'' τσέπες,δεν διαλέγεις από το καλάθι τα φθηνότερα ,θα έχεις προβλήματα .

• Like 1
Δημοσ.

@alexokanenas, 

@pnick

σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας.

^Φίλε alexokanenas το s2011-3 με γομαρόκαρτες,θέλει ''κυριλέ'' τσέπες,δεν διαλέγεις από το καλάθι τα φθηνότερα ,θα έχεις προβλήματα .

Έχεις κάποια "κυριλέ" πρόταση; Καλοδεχούμενη!

@billiboo αν έχεις κάποια πρόταση και εσύ, επίσης καλοδεχούμενη!

Βλέπω δεν έχει προτείνει κανείς Μ.2 ssd; πως και έτσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...