Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλεπω τις τελευταιες μερες μια διαφημιση που λεει οτι αν καταδοσεις αυτους που χρησιμοποιουν πειρατικα προγραμματα κερδιζεις λεφτα

Τι ρολο παιζει αυτο ειναι νομιμο ?

http://www.triklopodia.gr/no-piracy-%CE%B7-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85/

https://www.facebook.com/reportsoftwarepiracy/about/?entry_point=page_nav_about_item

Δημοσ.

Τα παντα εξαρτώνται από το ποσα δινουν. Παντως αν το γυρισεις σε εκβιασμο, το μεγιστο που μπορεις να βγαλεις ειναι το αθροισμα της αξιας των προγραμματων που ειναι κοπιαρισμενα. Η σωστοτερα ενα τμημα απο αυτο.

Δημοσ.

Kαλά κάνουν. Άμα ο "επαγγελματίας" δεν θέλει να πληρώσει για άδεια, τότε να μάθει να κάνει τη δουλειά του με free software.

• Like 13
Δημοσ.

Τι ρολο παιζει αυτο ειναι νομιμο ?

Ποιό ακριβώς αν είναι νόμιμο; Το να σου δώσω εγώ λεφτά επειδή μου είπες κάτι που θεωρώ χρήσιμο; Μάλλον νόμιμο είναι.

FYI η ιστορία αυτή (όχι η συγκεκριμένη δράση, το concept "κάντε report" γενικότερα) τρέχει δεκαετίες ολόκληρες με διάφορες μορφές (παράδειγμα), οπότε μόνο καινούριο δεν είναι.

Δημοσ.

Όσοι θεωρείτε ΟΚ το να βγάζεις λεφτά με τη δουλειά του άλλου πείτε μου αν έχετε κάποιο μαγαζί να περάσω να πάρω τζάμπα αυτό που πουλάτε.

• Like 4
Δημοσ.

Όσοι θεωρείτε ΟΚ το να βγάζεις λεφτά με τη δουλειά του άλλου πείτε μου αν έχετε κάποιο μαγαζί να περάσω να πάρω τζάμπα αυτό που πουλάτε.

Ας προετοιμαστούμε για τα σχόλια "είσαι τρολ γιατί με το πειρατικό software δε στερείς τίποτα από το μαγαζάτορα".

Λοιπόν που λέτε εφόσον δεν έχω λεφτά οπότε δε θα πάω να κάτσω στο sports bar να παραγγείλω έτσι κι αλλιώς, και εφόσον το μαγαζί έχει άδεια τραπέζια, για ποιό λόγο να μη πάω να καθήσω;

Ο Τάκης έχει επιχείρηση και παίρνει τα προγράμματα που χρησιμοποιεί για να κάνει τη δουλειά του από το θείο. Ο Μάκης έχει παρόμοια επιχείρηση αλλά πληρώνει κανονικά. Σαν αποτέλεσμα, ο Μάκης δε μπορεί να ανταγωνιστεί τον Τάκη στο κόστος πράγμα που έχει συνέπειες όσον αφορά την υγεία της επιχείρησής του. Ποιά από τις παρακάτω προτάσεις είναι σωστή;

1. Ο Τάκης δεν προκαλεί ζημιά σε κανέναν. Και καλά να πάθουν οι πολυεθνικές.
  2. Ο Μάκης είναι μαλάκας που για δικούς του ακατανόητους λόγους θέλει να είναι νόμιμος. Κατ' επέκταση, οποιοσδήποτε άλλος θέλει να είναι νόμιμος είναι επίσης μαλάκας και η πραγματική τελειότητα θα επιτευχθεί μόνο όταν γίνουν όλοι παράνομοι.
  3. Ηρακλάρα μια ζωή.
  • Like 11
Δημοσ.

Καταγγελία-ρουφ εταιρίας για παράνομο λογισμικό από ένα τυχαίο σάιτ.

Δεν υπάρχει καμία, μα καμία περίπτωση για κατάχρηση....

Από εκεί και πέρα ιδεολογικά θεωρώ τους ρουφ εμετικά κατασκευάσματα,όπως και αυτήν την "πρωτοβουλία".

Μέσα υπάρχουν για έλεγχο, όπως και υπηρεσίες.

Δημοσ.

Aρχισε η γνωστη κουβεντα για την πειρατεια με τους τζαμπατζηδες που πειρατευουν για το δικο μου καλο .

Με χαρα και αφιλοκερδως θα εδινα αυτη την κατηγορια τζαμπατζηδων που leechαρουν τα παντα και το υπερηφανευονται κιολας τονιζοντας απο μονοι τους οτι ΚΛΕΒΟΥΝ οχι για την παρτη τους αλλα.. για το καλο της κοινωνιας (να καταπολεμησουν τις πολυεθνικες και αλλα τετοια ασυναρτητα-σαθρα επιχειρηματα που δεν πειθουν ουτε χρυσοψαρο). Επαναλαμβανω, μονο τη συγκεκριμενη κατηγορια. Που ειναι παρομοια κατηγορια (σε επιπεδο εγκεφαλου αλλα και προκλητικοτητας) με οσους υποστηριζουν το επιχειρημα "δε φταιει ο βιαστης, αλλα οι γυναικες που ντυνονται προκλητικα".

Επισης και τους εξυπνοβλακες που υπερηφανευονται για το... κατορθωμα τους να χρησιμοποιουν πειρατικο λογισμικο για επαγγελματικους σκοπους.

Δημοσ.

Ντάξει, άλλο αν έχεις πχ το Photoshop για να φιλτραρεις τις φωτογραφίες που τραβηξες στις διακοπές και άλλο αν το χρησιμοποιείς επαγγελματικά...

• Like 2
Δημοσ.

Και δεν έχει να κάνει καν με πειρατικό software για προσωπική χρήση το θέμα. Το να χρησιμοποιεί κάποιος πειρατικό software για να έχει κέρδος από αυτό είναι πολύ χειρότερο για μένα.

Είδα και κάτι σχόλια στο Facebook στη σχετική διαφήμιση που ξεχείλιζαν από κλεφτοκοτάδικο ταμπεραμέντο. Κάτω οι πολυεθνικές! Που στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας για να δουλεύει κάποιος. Αλλά όχι δούλευε για το μπαρμπαμήτσο που αν δε γουστάρει να πληρώνει για τα εργαλεία της δουλειάς του κάτι μου λέει ότι δε θα γουστάρει και τόσο να πληρώνει τους υπαλλήλους του.

• Like 2
Δημοσ.

Ντάξει, άλλο αν έχεις πχ το Photoshop για να φιλτραρεις τις φωτογραφίες που τραβηξες στις διακοπές και άλλο αν το χρησιμοποιείς επαγγελματικά...

Γιατί οτιδήποτε λιγότερο από Photoshop δε μπορεί να ακολουθήσει τις μαγικές σου ικανότητες στο φιλτράρισμα φωτογραφίας.

Alternatively, έχεις δώσει 1-2-3-5Κ για DSLR και φακούς ως ερασιτέχνης αλλά για Photoshop δεν περισσεύουν.

Αλλά πάντως ναι, στο επαγγελματικό vs home use και γω βρίσκω διαφορά γενικά μιλώντας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...