EimaiMiaXara Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) καλησπερα παιδια εδω και ενα χρονο περιπου εχω μια μηχανη Espresso τελευταια αρχιζει και αλλωτε "πεταει" των καφε εξω από το ποτηρι -άλλες φορες μυριζει λιγο καμμενο.. σκεφτηκα ότι πρεπει να την καθαρισω? μηπως γνωρίζεται πως και με τι ?διαβασα με ξυδι? αλλα σκέφτομαι μην την χαλασω... Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2016 από EimaiMiaXara
EimaiMiaXara Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 κανενας δεν ξερει ρε παιδια ? είναι κριμα να την καταστρεψω...
γροσερισοπ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 man μου μας πετάει σε μια εφημερίδα του Κ****ου
EimaiMiaXara Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 οχι παιδια δεν ειναι καποιο λινκ απλα ηθελα να το γραψω σωστα και απλα εκανα copy paste απο google..σορρυ το διορθωνω..
zio10 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Έχει στο σούπερ μάρκετ καθαριστική σκόνη. Τη ρίχνεις στο δοχείο νερού, δουλεύεις τη μηχανή με σκέτο νερό (για 2-3 δοχεία) και καθαρίζει.
EimaiMiaXara Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 πως την ζηταω ? λεγεται καθαριστικη σκονη για καφετιερες? ριχνω ολο το κουτι με νερο ? εαν οχι ποσο αναλογια ? συγγνωμη που ειμαι τοσο ασχετος.μηπως υπαρχει καποιο βιντεακι ? θα το εκτιμουσα παρα πολυ σε ευχαριστω zio για την βοηθεοα
zio10 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Ζήτα καθαριστικό για καφετιέρες, νομίζω υπάρχει και σε υγρό και σε σκόνη. Έχει οδηγίες πάνω αλλά δες μήπως έχει και η μηχανή σου πιο συγκεκριμένες οδηγίες. Αν όχι απλά ρίχνεις την ποσότητα που λέει στο νερό και κάνεις αυτό που σου είπα. Δες κι εδώ, γράφει κάποια πράγματα και μάλλον θα υπάρχουν κι άλλα θέματα αν ψάξεις: http://www.insomnia.gr/topic/571672-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CF%83%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%BF/
EimaiMiaXara Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 να μην κανω αυτό που λενε με το ξυδι ετσι ? σε ευχαριστω παρα πολύ καλη συνεχεια
zio10 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δεν ξέρω, δεν το έχω κάνει ποτέ! Αλλά το λένε πολλοί άρα δε νομίζω να κάνει κακό! Επίσης, καλή συνέχεια και καλούς καφέδες! 1
AntiCambeR Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Αγόρασε κιτρικό οξύ απο φαρμακείο,είναι πάμθηνο.Πιθανότατα οι ταμπλέτες έχουν την ίδια ουσία αλλά είναι ακριβές.Στην Delonghi που έχω έτσι την καθαρίζω κάθε 200-300 καφέδες με κιτρικό οξύ σύμφωνα με το manual. 1
draculias Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Καλημέρα & καλή εβδομάδα Έχω εδώ και σχεδόν 5 χρόνια μια επαγγελματική (σε mini size όμως) Delonghi για οικιακή χρήση. Τα σακουλάκια της ίδιας της εταιρίας για την αφαλάτωση της μηχανής τότε κόστιζαν 10 ευρώ το ένα. Μετά από συμβουλή συναδέλφου που έχει μια κάποια "τρέλα" με μηχανές espresso, χρησιμοποιώ ξύδι χωρίς κανένα θέμα. Μετά την αφαλάτωση "θυσιάζω" 2-3 διπλούς espresso για να φύγει εντελώς το (όποιο) ίχνος ξυδιού και μετά ready to serve. Δεν θυμάμαι κάθε πότε για να σου πω συχνότητα ή πόσους καφέδες, μου βγάζει μήνυμα για descale όταν είναι η ώρα.
opera Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Λευκό ξύδι+ κιτρικό οξύ (στα μπαχαρικά θα το βρείς σε όλα τα σμ)+νερό.
isim Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Ποια ειναι η μηχανη σου; Εχει 3 way valve (δεν γνωριζω την ορολογια στα ελληνικα); αν ναι, τοτε εχεις κανει ποτε backflush με το τυφλο καλαθακι; Αν δεν εχει 3 way valve τοτε ξεβιδωσε το shower head πλυντο καλα με απορρυπαντικο πιατων και καθαρισε την κεφαλη απο υπολλειματα καφε. βαλε το καθαριστικο διαλυμα στο δοχειο και τραβα γυρο στα 250 μλ με την μηχανη, σβηστην και αστην γυρω στα 30 λεπτα να διασπαση τα αλατα. Μετα απο τα 30 λεπτα τραβα αλλα 250 μλ διαλυματος διαδοχικα απο το ακροφυσιο ατμου και απο την κεφαλη και ξανα σβησε τη μηχανη και αστην αλλο ενα τεταρτο. Μετα διαδοχικα τραβα ολο το διαλυμα απο την καφαλη και το ακροφυσιο μεχρι να αδειασει το καθαριστικο διαλυμα. Γεμισε ξανα το δοχειο με καθαρο νερο και επανελαβε την διαδικασια (χωρις τις ενδιαμεσες παυσεις) τουλαχιστον 2 φορες. Οταν εχει ξεπλυθει η μηχανη τοτε θα πρεπει να χαλασεις 2-3 μεριδες καφε μεχρι να φυγει η γευση του καθαριστικου.
EimaiMiaXara Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 http://arielli.bg/en/products/coffee_machines/km_150bs/ αυτή εχω ,την ειχα αγορασει από τοeshop παιδια σημερα που περασα από τα Lidl Και μαρινοπουλο δεν ηξεραν καν τη είναι η καθαριστική σκόνη για καφετιερες
sphinxgr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Ποια ειναι η μηχανη σου; Εχει 3 way valve (δεν γνωριζω την ορολογια στα ελληνικα); Τρίοδη βαλβίδα Λοιπόν πρέπει να κάνεις αφαλάτωση. Κανονικά πρέπει να κάνεις ανά τακτά διαστήματα. Το ιδανικό στο βάζω ανά 100 παρασκευές καφέ. Υπάρχουν πολλά προιόντα, αλλά μάλλον όχι στα σουπερ μάρκετ. Πάρε μια ιδέα http://www.barista.gr/el/urnex-dezcal-home-ka8aristiko-alatwn-gia-mhxanes-oikiakhs-xrhshs-2 http://www.barista.gr/el/katharistika-kai-petsetses#/specFilters=31m!#-!143 Ψάξτα στο google να βρεις κανά μαγαζί στην περιοχή σου κοντά. Video υπάρχουν άπειρα στο youtube που σου δείχνουν πως γίνεται το σκηνικό. *Επίσης αν κάποια στιγμή θες να αναβαθμίσεις τον καφέ που πίνεις, πάρε ένα μύλο άλεσης. Η διαφορά που θα δεις θα είναι μεγάλη. Αν ψάξεις μπορείς να βρεις και σχετικά φθηνούς που κάνουν για espresso (δεν κάνουν όλοι)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα