Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νιωθω λιγο απελπισμενος. Οχι τοσο λογω της κρισης οσο του οτι δε ξερω εγω τι θα κανω. Ειμαι οδοντιατρος, εχω μεταπτυχιακό στη μοριακή βιολογία (τωρα μπηκα στο δευτερο ετος) και απλα δεν ξερω τι θα κανω. Οι μισοι συμφοιτητες μου της οδοντιατρικης εχουν γονεις οδοντιατρους και δουλευουν ηδη. Γενικα βρισκω τραγικη αυτη την κατασταση ακομα και προπτυχιακα εμεις βλεπαμε για πρωτη φορα εργαλεια και οι αλλοι μετα τη σχολη πηγαιναν στα ιατρεια. Θα μου πειτε βεβαια ο κοσμος δεν ειναι δικαιος. Τεσπα. Εγω αυτη τη στιγμη δεν εχω οικονομικη δυνατοτητα οταν τελειωσω το μεταπτυχιακο μου να ανοιξω δικο μου ιατρειο. Και δεν ξερω αν θα την εχω ποτε. Επισης αγαπαω πολυ τη βιολογια και σκεφτομαι ενα διδακτορικο σαν συνεχεια του μεταπτυχιακου μου. Ισως κατι με βιολογια και στομα αλλα δεν ξερω τι να κανω. Γενικοτερα θελω να κανω κατι καλυτερο απο το να κανω σφραγισματα (αγαπαω πολυ την οδοντιατρικη και την ιατρικη, δεν το λεω υποτιμητικα ισα ισα απλα θελω για αρχη εστω να κανω ερευνα και οχι να κλειστω σε ενα ιατρειο με καθαρισμους και σφραγισματα).

Δημοσ.

Άνθρωποι με μεταπτυχιακά δύσκολα πάνε χαμένοι. Στο εξωτερικό πάντα.

Για Ελλάδα δυστυχώς ειδικά αν δεν κληρονομήσεις Ιατρείο (και πελατεία μεγάλη) δεν έχεις καμία ελπίδα.

Παρόλα αυτά έξω όλο και σε κάποιο Ιατρείο θα βρεις μια δουλειά ή σε κάποιο Νοσοκομείο και θα μπορέσεις να χτίσεις μια καριέρα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ λέω να συνεχίσεις με το διδακτορικό που σε ενδιαφέρει πάνω στη Βιολογία και να κοιτάξεις να φύγεις εξωτερικό,όπου θα μπορείς να ασχοληθείς με τον τομέα της έρευνας. Εδώ στην Ελλάδα δεν έχεις και πολλές επιλογές.

Δημοσ.

Νιωθω λιγο απελπισμενος. Οχι τοσο λογω της κρισης οσο του οτι δε ξερω εγω τι θα κανω. Ειμαι οδοντιατρος, εχω μεταπτυχιακό στη μοριακή βιολογία (τωρα μπηκα στο δευτερο ετος) και απλα δεν ξερω τι θα κανω. Οι μισοι συμφοιτητες μου της οδοντιατρικης εχουν γονεις οδοντιατρους και δουλευουν ηδη. Γενικα βρισκω τραγικη αυτη την κατασταση ακομα και προπτυχιακα εμεις βλεπαμε για πρωτη φορα εργαλεια και οι αλλοι μετα τη σχολη πηγαιναν στα ιατρεια. Θα μου πειτε βεβαια ο κοσμος δεν ειναι δικαιος. Τεσπα. Εγω αυτη τη στιγμη δεν εχω οικονομικη δυνατοτητα οταν τελειωσω το μεταπτυχιακο μου να ανοιξω δικο μου ιατρειο. Και δεν ξερω αν θα την εχω ποτε. Επισης αγαπαω πολυ τη βιολογια και σκεφτομαι ενα διδακτορικο σαν συνεχεια του μεταπτυχιακου μου. Ισως κατι με βιολογια και στομα αλλα δεν ξερω τι να κανω. Γενικοτερα θελω να κανω κατι καλυτερο απο το να κανω σφραγισματα (αγαπαω πολυ την οδοντιατρικη και την ιατρικη, δεν το λεω υποτιμητικα ισα ισα απλα θελω για αρχη εστω να κανω ερευνα και οχι να κλειστω σε ενα ιατρειο με καθαρισμους και σφραγισματα).

Την περίπτωση να εργαστείς ως βοηθός οδοντιάτρου μέχρι να ανοίξεις το δικό σου ιατρείο δεν την εξετάζεις; Άσε τους συμφοιτητές σου. Στο κάτω κάτω, όλα θέλουν την εμπειρία τους, αν νομίζεις οτι θα είναι εύκολη η δουλειά σου εργαζόμενος μόνος επειδή θα έχεις τα λεφτά για να ανοίξεις το δικό σου ιατρείο είσαι γελασμένος, στο λέω εμπειρικά από τα δικά μου προβλήματα και περιπτώσεις που έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσει η δική μου οδοντίατρος, αν δεν ήταν 50 ετών με εμπειρία αλλά ξεκινούσε τώρα το επάγγελμα μάλλον θα είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά και θα με έστελνε σε άλλον συνάδελφό της με περισσότερη πείρα.

Δημοσ.

Δεν ξερεις τι θες να κανεις και ανοιγεις τοπικ στο ινσομνια για να σου πουμε εμεις τι να κανεις; :S

Δημοσ.

Φοβαμαι δε μπορω να σε βοηθήσω γιατι και εγω σε μια αντίστοιχη κατασταση είμαι. Δυο-τρεις ιδεες ισως.

α.Πας για διδακτορικό εξω. Εξω γιατι θα βγαζεις οσα χρειαζεσαι (και μονο) για να ζεις. Και γιατι αν κατσεις στην Ελλάδα θα σπας πετρες με τα μεσα /χρηματα που διαθετουμε. Το θεμα ειναι οτι μετα το διδακτορικό πρέπει να μπεις σε διαδικασία postdoc και μετα να κυνηγας ακαδημαικη καριερα. Postdoc και παλι εχει αβεβαιότητα. Με καλα χαρτια παλι, κατι μπορεί να καταφέρεις πισω Ελλαδα (αν και παλι στο ιδιο συστημα θα βρεθείς). Βασικο - μετα απο 3-4 χρονια διδακτορικό απο εργαλεια θα χειρίζεσαι μονο την ταναλια - δε θα εχεις ακουμπήσει δοντι χρονια θελω να πω.

Β. Διδακτορικό Ελλαδα και παραλληλα κανα δυο απογεύματα δουλεια με αλλο οδοντριατρο. Πουλμουρ λύση. Απλα θα παρεις ενα ακομα χαρτι αλλα δε θα ξεχασεις τουλάχιστον την κλινική πραξη και θα βγαζεις το χαρτζιλίκι σου. Μετα ανοιγεις μαλλον δικο σου ιατρειο, οπως το βλεπω.

Γ. Κανενα πολυ καλο κεντρο εξω που να ασχολείται κλινικά αλλα να φημίζεται και ερευνητικα. Εκει εχεις τη χαρα οτι αυτο που κανεις ισως δεν είναι μονο σφραγισματοδουλεια αλλα παραγεις και γνωση.

Αν εχεις την πολυτέλεια να πας με καποια υποτροφια /με δικες σου οικονομιες 1-2 μηνες εξω ειτε για το α ειτε για το γ μαλλον θα ηταν καλα για να παρεις μια μυρωδια.

Δημοσ.

Τα πραγματα ειναι απλουστατα.

Πας Αγγλια και χεζεσαι στο ταλαρο...

Εχω φιλο οδοντιατρο (ο οποιος εχει πατερα οδοντιατρο εντωμεταξυ) ο οποιος ειχε παει Αγγλια για δουλεια 2-3 χρονια πριν γυρισει Ελλαδα και ανοιξει εδω ιατρειο. Μου λεει πως μετανιωσε που δεν εκατσε καμια δεκαετια ακομα και να κανει τωρα χαβαλε....

ΥΓ. Ασε τα διδακτορικα και τραβα να κονομησεις...

Δημοσ.

Δίχως κεφάλαιο προσωπικά θα το έκανα ως εξής(επειδή κιόλας δεν γουστάρεις πολύ την ρουτίνα του οδοντιάτρου):

+Μεταπτυχιακό(να το τελειώσεις)--->διδακτορικό με μισθό στο εξωτερικό(κατά προτίμηση)--->έρευνα/πανεπιστημιακή θέση

+Δουλειά στο εξωτερικό σε οδοντίατρο άλλου(λόγω πολύ καλύτερων μισθών)--->πιστοποίηση από τις                       τοπικές αρχές(για plan Β )--->περαιτέρω εξειδίκευση ή/και διδακτορικό--->δουλειά στην εκπαίδευση                                     

edit:Βγήκε σκατά το φορμάτ και το άλλαξα....

Δημοσ.

Σχετικα με βοηθο οδοντιατρου αφενος βρισκω λιγο χασιμο χρονου να κανω τον βοηθο με 7 χρονια σπουδες οταν για βοηθος οδοντιατρου δεν χρειαζονται καν σπουδες, αφετερου οντως θα το εκανα για ενα διαστημα εστω αλλα απο αυτα που ξερω προτιμανε σχεδον παντα γυναικες (εχω δει και αγγελια να ζηταει εμφανισιμη 30ρα για βοηθο). Μαλλον ενα διδακτορικο θα κανω εξω με αμοιβη. Και παλι ομως δεν ξερω τι θα κανω, πιστευω μπορω να "χωθω" σε ενα διδακτορικο (μιας και το μεταπτυχιακο μου ειναι στη μοριακη βιολογια και οχι στην οδοντιατρικη πανω) που να εχει να κανει με βιολογια και ιατρικη και να μελετησω μια παθηση μαλλον (η καμια πρωτεινουλα) αλλα μετα απο αυτο τι; Θα δουλευω σε εργαστηριο βιολογιας σαν βιολογος; Θα με προσλαβει ποτε κανενας ετσι; Θελω να κανω κατι ομορφο στην καριερα μου αγαπαω την ερευνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...