Προς το περιεχόμενο

Περικοπές 4000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η HP για τα επόμενα τρία χρόνια


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ή εύκολη λύση στις περικοπές πάντα...

 

Απολύσεις ομαδικές κατά χιλιάδες στην προκειμένη περίπτωση και όλα καλά.

Οι πολυεθνικές έχουν οικονομικούς αναλυτές, μέτοχους και επενδυτές. Αυτοί οι κύριοι (και κυρίες) θέλουν ένα συγκεκριμένο κέρδος κάθε χρόνο, οι πρώτοι επειδή πληρώνονται για να φροντίζουν να είναι κερδοφόρα η εταιρεία, οι υπόλοιποι επειδή έχουν χώσει λεφτά και θέλουν να τα κάνουν απόσβεση για να τα επενδύσουν αλλού.

 

Εσύ αν είχες δώσει ένα δις σε μια εταιρεία με πλάνο απόσβεσης τα 4 χρόνια και ξαφνικά πήγαινε άσχημα, τι θα έκανες για να κρατήσεις το πλάνο απόσβεσης στο χρόνο που θέλεις; Σίγουρα δεν θα το "χάριζες" για να μην χάσουν τη δουλειά τους 20 ή 100 ή 1000 εργαζόμενοι.

 

Θεωρώ ότι οι επενδυτές ενδιαφέρονται για τις τάσεις της αγοράς μέχρι το σημείο που μπορούν να πουλάνε με την κερδοφορία που τους συμφέρει. Δεν είναι θέμα γοήτρου, δες πόσες εταιρείες κλείνουν τμήματα ή αλλάζουν αντικείμενο και τρόπο λειτουργίας με μόνο τίμημα να μείνουν κερδοφόρες.

 

Ας αφήσουμε τα περί ΤΕΒΕ, προμηθευτών και θέρμανσης στην άκρη, δεν μιλάμε για μεσαίες επιχειρήσεις που με 10.000 ευρώ κέρδος είναι happy. Δεν είναι όλος ο πλανήτης Ελλάδα, ούτε όλες οι επιχειρήσεις Jumbo και Πλαίσιο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να θυμίσω ότι η hp είναι κυρίως εταιρία εκτυπωτών και έχει επίσης φτιάξει δεύτερη εταιρία με λύσεις για επιχειρήσεις. π.χ. κάτι τεράστιους σέρβερ μαζί με ειδικό λογισμικό.

Και εσείς κάθεστε και λέτε ότι να ναι για ταμπλετ και λάπτοπ.

wtf...

Κάτι άφησες πίσω... Η HP ξεκίνησε σε ένα γκαράζ κατασκευάζοντας ηλεκτρονικό εξοπλισμό για επαγγελματίες. Κατασκεύαζε υπολογιστικές και μικρά πισί από τα μέσα της δεκαετίας 70, πολύ πριν μπει στην αγορά των εκτυπωτών.

Οι εκτυπωτές της είναι από την canon, που με τη σειρά τους είναι δανεικοί από τη xerox.

Κοινώς, η HP είναι ετιαρεία γνωστή για επαγγελματικό εξοπλισμό (αναλυτές δεδομένων, παλμογράφους, ιατρικά μηχανήματα κλπ κλπ). Η δεύτερη εταιρεία με λύσεις για επιχειρήσεις που λες υπήρχε από το 70-κάτι, απλά πρόσφατα διαχωρίστηκε από την υπόλοιπη φίρμα για ευνόητους λόγους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρεπει να απολυσει αυτους που σχεδιαζουν τον τροφοδοτη χαρτιου στους φθηνους εκτυπωτες...στο 3ο μελανι σταματανε να τραβανε σελιδες.

 

Μα αγαπητέ, πάτε και αγοράζετε το φτηνότερο χαρτί που βρίσκετε και μετά σας φταίει το ροδάκι του τροφοδότη...

Σοβαρά τώρα, εκεί όντως οι φτηνοί εκτυπωτές πάσχουν. Και οι πιο "επαγγελματικοί" τύπου officejet πάσχουν στον αυτόματο τροφοδότη του scanner. Φτηνό πράμα χωρίς επιλογή αντικατάστασης και πρόσβαση για συντήρηση.

Παίρνεις μία μακριά μπατονέτα με ξύλινη λαβή, τις πουλάνε στα φαρμακεία για δειγματολειψία. Τη βουτάς σε χλιαρό σαπουνόνερο και τρίβεις το ροδάκι όσο καλύτερα μπορείς. Άμα φύγει η πούδρα και η σκόνη του χαρτιού των 3 ευρώ από το Πλαίσιο και το Praktiker, μια χαρά τραβάει το ροδάκι. Καινούριο γίνεται...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...
Εντάξει, δεν είναι ακριβώς ότι η HP δεν έχει να πληρώσει την θέρμανση και το νερό. Έχει κάτι δις δολλάρια καθαρό κέρδος.

 

Εχει ομως και εξοδα.

 

Και αμα τα εσοδα της δεν ειναι ικανοποιητικα τοτε μπορει στο κοντινο ή μακρυνο μελλον να βαρεσει πιστολι και να απολυσει ολους της τους εργαζομενους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...