Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λιγο γενικη ερωτηση..απλα σκεφτομαι να αρχισω..θεωρω πως ειναι πολυ χρησιμη γλωσσα..θα ηθελα καποιες αποψεις απο ατομα που γνωριζουν..αν απαιτει πολυ χρονο μελετης, εχει πολλες δυσκολιες η ειναι ποιο ευκολη κτλπ...

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι μόνο λίγο γενική ερώτηση, πολύ γενική ερώτηση.

Εξαρτάτε σε ένα μεγάλο βαθμό από τον άνθρωπο.

Εύκολη γλώσσα πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι ειδικα για Έλληνες που έχουμε εντελώς διαφορετικό λεξιλόγιο - σύνταξη κτλ.

Επίσης δεν έχει καμία ιδιαίτερη αξία εκτός της Γερμανίας οπότε πρέπει να σκεφτείς καλά αν σκοπεύεις να πας εκεί. Αλλιώς δεν έχει πολύ νόημα απλά μπορεί να σου δώσει λίγη αξία στο βιογραφικό.

Δεν γνωρίζω Γερμανικά btw, αλλά έχω κάνει μαθήματα Σουηδικών που έχει επιρροές από την Γερμανική και η καθηγήτρια που μου έκανε μάθημα και ήξερε και Γερμανικά που είχε πει χαρακτηριστικά ότι τα Γερμανικά θέλουν μια ζωή για να τα μάθεις.

Δημοσ.

Εννοείται αρκετά πιο δύσκολα από τα Αγγλικά, λίγο πιο εύκολα από τα Ελληνικά θαρρώ. Δεν καλυπτεις μόνο Γερμανία, αλλά Αυστρία και πλειοψηφία Ελβετίας.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι μόνο λίγο γενική ερώτηση, πολύ γενική ερώτηση.

Εξαρτάτε σε ένα μεγάλο βαθμό από τον άνθρωπο.

Εύκολη γλώσσα πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι ειδικα για Έλληνες που έχουμε εντελώς διαφορετικό λεξιλόγιο - σύνταξη κτλ.

Επίσης δεν έχει καμία ιδιαίτερη αξία εκτός της Γερμανίας οπότε πρέπει να σκεφτείς καλά αν σκοπεύεις να πας εκεί. Αλλιώς δεν έχει πολύ νόημα απλά μπορεί να σου δώσει λίγη αξία στο βιογραφικό.

Δεν γνωρίζω Γερμανικά btw, αλλά έχω κάνει μαθήματα Σουηδικών που έχει επιρροές από την Γερμανική και η καθηγήτρια που μου έκανε μάθημα και ήξερε και Γερμανικά που είχε πει χαρακτηριστικά ότι τα Γερμανικά θέλουν μια ζωή για να τα μάθεις.

Τα γερμανικά σίγουρα δεν θέλουν μια ζωή για να τα μάθεις από άποψης του να μπορείς να επικοινωνήσεις. Θεωρητικά όλες οι γλώσσες θέλουν μια ζωή για να τις μάθεις, ακόμη και η μητρική σου εκτός και αν σπουδάζεις κάτι σχετικό π.χ γλωσσολογία.

Τώρα όσον αφορά το λεξιλόγιο-σύνταξη-γραμματική, η ικανότητα να τα μάθεις είναι σχετική για τον κάθε άνθρωπο. Άλλοι μαθαίνουν πιο εύκολα λεξιλόγιο, άλλοι γραμματική κοκ.

Τα γερμανικά, επίσης,είναι τρομερό όπλο για εύρεση εργασίας. Παρά πολλές (καλές) δουλειές ζητάνε γνώση γερμανικών για relocation σε γερμανόφωνη χώρα.

Δημοσ.

Σε σχέση με αγγλικά(εύκολα) και ιταλικά(πανεύκολα) που έχω κάνει, είναι σαφώς δυσκολότερη γλώσσα

Δημοσ.

Αρκετά δύσκολη γλώσσα, με τη σύνταξη να είναι ένα από τα εμπόδια, για τα επίπεδα πάνω από τα βασικά, ειδικά στον γραπτό λόγο. Απαιτείται πολύς κόπος για την εξοικείωση με αυτήν και άλλος τόσος επίσης για την εκμάθηση των ιδιαιτεροτήτων του προφορικού, που διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Ωστόσο, η προσπάθεια ανταμείβει από όλες τις απόψεις. Και δεν είναι μόνο ο επαγγελματικος τομέας, είναι εξαιρετικά χρήσιμα και για τους επιστήμονες επίσης.

Τα σουηδικά έχουν σαφώς δυσκολότερη προφορά από τα γερμανικά, αλλά η σύνταξή τους είναι παιχνιδάκι, αν συγκριθεί με τα τελευταία. Θα έλεγα ότι η καθηγήτρια έχει μάλλον δίκιο.

Δημοσ.

Σε σχέση με αγγλικά(εύκολα) και ιταλικά(πανεύκολα) που έχω κάνει, είναι σαφώς δυσκολότερη γλώσσα

Θα ήθελα να ξέρω πόσο εύκολα θα σου φαίνονταν τα αγγλικά αν δεν τα σπούδαζες για δέκα χρόνια και αν δεν τα άκουγες συνέχεια στην τηλεόραση και δεν τα διάβαζες όλη την ώρα στο ίντερνετ

Αρκετά δύσκολη γλώσσα, με τη σύνταξη να είναι ένα από τα εμπόδια, για τα επίπεδα πάνω από τα βασικά, ειδικά στον γραπτό λόγο. Απαιτείται πολύς κόπος για την εξοικείωση με αυτήν και άλλος τόσος επίσης για την εκμάθηση των ιδιαιτεροτήτων του προφορικού, που διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Ωστόσο, η προσπάθεια ανταμείβει από όλες τις απόψεις. Και δεν είναι μόνο ο επαγγελματικος τομέας, είναι εξαιρετικά χρήσιμα και για τους επιστήμονες επίσης.

Τα σουηδικά έχουν σαφώς δυσκολότερη προφορά από τα γερμανικά, αλλά η σύνταξή τους είναι παιχνιδάκι, αν συγκριθεί με τα τελευταία. Θα έλεγα ότι η καθηγήτρια έχει μάλλον δίκιο.

Σιγά την δύσκολη σύνταξη, μετά το πρώτο σοκ την συνηθίζεις, ρήμα πάντα δεύτερο στην πρόταση, στους σύγχρονους χρόνους η μετοχή στο τέλος, πρόθεση στο τέλος στα σύνθετα ρήματα. Κλίση χρόνων εύκολη, καλά μαθαίνεται εύκολα, δεν πολυχρησιμοποιούν όλους τους χρόνους.

Η δυσκολία της γερμανικής είναι στα γένη, που και αυτοί έχουν τρία (αρσενικό, θηλυκό, ουδέτερο) και δεν έχουν καμιά σχέση με τα ελληνικά αντίστοιχά τους. Επίσης έχουν έξτρα κλίση, την δοτική, που σημαίνει αν δεν ξέρεις τι γένους είναι το ουσιαστικό ή (και) δεν γνωρίζεις αν το ρήμα θέλει συγκεκριμένη πτώση, έχεις σκοτώσει γραμματικά τα αντικείμενα, ουσιαστικά, επίθετα, άρθρα της πρότασης.

Να σας πω να πάτε να μάθετε τίποτα εβραϊκά που το επιχείρησα και μου πήρε μία βδομάδα για να ισχυρίζομαι ότι γνωρίζω κατά 100% το αλφάβητό τους χωρίς λάθη και χωρίς να διστάζω σκεφτόμενη τι διάολο γράμμα είναι...και μετά τα ξαναλέμε για δύσκολη γλώσσα..

(φυσικά υπάρχουν και άλλες δύσκολες, φιλανδικά, κινέζικα, αράβικα, ιαπωνικά κτλ απλά δεν το'χω επιχειρήσει).

• Like 3
Δημοσ.

Τα ιαπωνικά δεν είναι δύσκολα.

Τα κινέζικα είναι δύσκολα στο να τα προφέρεις, όλα τα άλλα είναι από μικρής ως μέτριας δυσκολίας.

Δημοσ.

Θα ήθελα να ξέρω πόσο εύκολα θα σου φαίνονταν τα αγγλικά αν δεν τα σπούδαζες για δέκα χρόνια και αν δεν τα άκουγες συνέχεια στην τηλεόραση και δεν τα διάβαζες όλη την ώρα στο ίντερνετ

Το ίδιο εύκολα

Δημοσ.

Τα ιαπωνικά δεν είναι δύσκολα.

Τα κινέζικα είναι δύσκολα στο να τα προφέρεις, όλα τα άλλα είναι από μικρής ως μέτριας δυσκολίας.

Το "όλα τα άλλα" ελπίζω να αναφέρεται στο όλα τα άλλα της κινέζικης γλώσσας. Και να τα γράψεις είναι δύσκολα, και να τα διαβάσεις.

Γενικά οποιαδήποτε γλώσσα έξω από την ινδοευρωπαϊκή οικογένεια είναι δυσκολότερη για τον έλληνα.

Το ίδιο εύκολα

Αμφιβάλλω.

Δημοσ.

Το "όλα τα άλλα" ελπίζω να αναφέρεται στο όλα τα άλλα της κινέζικης γλώσσας. Και να τα γράψεις είναι δύσκολα, και να τα διαβάσεις.

Ναι το όλα τα άλλα αναφέρονται στη κινεζική γλώσσα. Διαφωνώ και εύκολα να τα γράψεις είναι και να τα διαβάσεις. Το δύσκολο είναι να τα μιλήσεις.

Δημοσ.

Ναι το όλα τα άλλα αναφέρονται στη κινεζική γλώσσα. Διαφωνώ και εύκολα να τα γράψεις είναι και να τα διαβάσεις. Το δύσκολο είναι να τα μιλήσεις.

Καλά δεν επιμένω γιατί δεν έχω εμπειρία.

Δημοσ.

Τα Γερμανικα ειναι αρκετα δυσκολα, φρικτα, αχωνευτα

Τα κινεζικα ειναι ευκολα να τα γραψει κανεις ?

Απορω πως μπορουν και γραφουν αυτοι οι ανθρωποι  Πρεπει να εχεις παει στη σχολη καλων τεχνων για 20 χρονια

我不知道怎樣才能這些人

Δημοσ.

Πραγματικά είναι εύκολα να τα γράψεις αρκεί να θυμάσαι τη σειρά των strokes. Μιλάω πάντα για τα simplified, τα traditional είναι πιο δύσκολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...