Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δε μπορω να ξερω όμως, είμαι τρίγλωσσος με γλωσσολογικες ανησυχιες από μικρο, δεν είμαι εγκυρο δειγμα.

εννοείς μεγάλωσες μιλώντας 3 γλώσσες ή ότι έμαθες τις 2 αργότερα;

ή ότι έχεις 3 γλώσσες;

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εννοείς μεγάλωσες μιλώντας 3 γλώσσες ή ότι έμαθες τις 2 αργότερα;

ή ότι έχεις 3 γλώσσες;

μεγαλωσα με ελληνικα κροατικα και αγγλικα ως μητρικες, τα αγγλικα μπηκαν στη ζωουλα μου όταν ημανε τριων βεβαια.

οποτε πρωτη δημοτικου ξεκινησα την πρωτη μου "ξενη γλωσσα" τα γαλλικα (Μεχρι πρωτη λυκειου εκανα μαθηματα για c2-δε μπορω να πω ότι δυσκολευτηκα ποτε, αλλα ποτε δεν απεκτησα ανεση χειρισμου γλωσσας, ακομα και με γαλλους γκομενους μιλουσα στα αγγλικα γω και μου μιλαγαν γαλλικα αυτοι)

μετα πεμπτη δημοτικου ξεκινησα γερμανικα, περασα γερμανικη σχολη για γυμνασιο λυκειο. με γερμανικα νιώθω πολύ πιο ανετα απ ότι με γαλλικα και ενιωθα ετσι και από πριν αποκτησω πολλη τριβη.

ισπανικα ξεκινησα γυμνασιο λογω κοντρας με τη μανα μου γιατι αυτή εμαθε κι εγω δεν ηξερα. μου πηρε 2,5 χρονια για c2.

σιγα τη γλωσσα ξερνας και μονο στο ακουσμα της  :-(

όχι, ακου, ασχημη γλωσσα είναι τα πορτογαλικα συγκριτικα με τις άλλες λατινογενείς γλωσσες, τα βουλγαρικα συγκριτικα με τις άλλες σλαβικες γλωσσες, τα ουγγρικα συγκριτικα με όλα(sorry αλλα είναι-no racism) (αν και μου είναι και αντιπαθης λαος)

νομιζω εχεις κακο/γραφικο δειγμα ηχου γερμανικων, μια βλαχομπουρδα που υπαρχει από παντα-τα γερμανικα σκληρος ηχος (bitch where?!) τα γαλλικα πουστικα (πολύ πιο σκληρο ηχο εχουν νομιζω) και τελος παντων με τι το συγκρινουμε για να καταληξουμε σε ομορφες και ασχημες γλωσσες?

Δημοσ.

Γιατί τόσο μίσος για τα ουγγρικά και τους Ούγγρους; :/

Όσοι/ες γνώρισα εκεί [άτομα από 12 έως 80 ετών] ήταν όλοι τους άψογοι, ευγενικοί, ευχάριστοι, φάγαμε/ήπιαμε μαζί, με φιλοξένησαν, προσπαθούσαν να μου μάθουν την γλώσσα τους και την ιστορία τους. Πάρα πολύ δύσκολη γλώσσα αλλά άσχημη σε καμία περίπτωση! Εξάλλου όπως λες κι εσύ alx στο τέλος: άσχημες/όμορφες γλώσσες συγκριτικά με ποιές; :huh: ούτε μία γλώσσα δεν μπορώ να σκεφτώ που να την κατηγοριοποιούσα ως άσχημη.

• Like 1
Δημοσ.

Όσοι/ες γνώρισα εκεί [άτομα από 12 έως 80 ετών] ήταν όλοι τους άψογοι, ευγενικοί, ευχάριστοι, φάγαμε/ήπιαμε μαζί, με φιλοξένησαν, προσπαθούσαν να μου μάθουν την γλώσσα τους και την ιστορία τους. Πάρα πολύ δύσκολη γλώσσα αλλά άσχημη σε καμία περίπτωση! Εξάλλου όπως λες κι εσύ alx στο τέλος: άσχημες/όμορφες γλώσσες συγκριτικά με ποιές; :huh: ούτε μία γλώσσα δεν μπορώ να σκεφτώ που να την κατηγοριοποιούσα ως άσχημη.

πρωην λαλαλαλαλα μου επιτρεπω τετοια ρατσιστικα ξεσπασματα οσο δεν είναι οντως ρατσιστικα και οντως ξεσπασματα

υπαρχουν ρε κατι τρολ γλωσσες με φουλ τρολ ηχο. ακομα και τα σουηδικα svenska υπερτρολ μου φαινονται

Δημοσ.

Πάντως συμφωνώ με τον alx, τα πορτογαλικά και τα ουγγρικά ακούγονται πιο "άσχημα" σε σχέση με άλλες γλώσσες της Ευρώπης.

Δημοσ.

Τα ούγγρικα δεν είναι καν ινδοευρωπαϊκή γλώσσα. Όπως και τα φινλανδικά.

Μάλλον λόγω του (ακροδεξιού) πρωθυπουργού τους. :P

Δημοσ.

Τα ούγγρικα δεν είναι καν ινδοευρωπαϊκή γλώσσα. Όπως και τα φινλανδικά.

Μάλλον λόγω του (ακροδεξιού) πρωθυπουργού τους. :P

το ξερω σωστα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...