Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές για ανεξάρτητους μη-επαγγελματίες... ?


Alithinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα Insomnia.

Είχα έναν αριθμό πραγμάτων που ήθελα να συζητήσουμε, και είπα να φτιάξω ένα νέο θέμα, μιας και η φύση του περιεχόμενου δεν είναι σχετική με τη c# ή μια άλλη γλώσσα.

 

Ξεκινάω αυτό λόγο κάποιων προσωπικών προβλημάτων που μου εμφανίζονται προσωπικά, αλλά αν κάποιος άλλος διαβάσει αυτό το thread και νομίζει ότι έχει παρόμοια ή σχετικά θέματα για συζήτηση, ας τα προσθέσει.

 

Λοιπόν ας αρχίσω με τα 2 θέματα που με απασχολούν:

 

1. Αντιλήφθηκα ένα pattern. Στην αρχή μου ήρθε μια ιδέα για μια χρήσιμη εφαρμογή, ενθουσιάστηκα, και άρχισα να τη φτιάχνω.. Μετά από λίγο καιρό και ενώ ήμουν σε πιο βαρετό στάδιο της ανάπτυξης, μου ήρθε μια νέα ιδέα που με ενθουσίασε περισσότερο, και άφησα αυτό που έφτιαχνα στο σημείο που είχε μείνει ημιτελές, και ξεκίνησα να δουλεύω στη πραγματοποίηση της νεότερης ιδέας. Μετά ξανά το ίδιο. Τελικά έφτασα να έχω έναν αριθμό ημιτελών projects, όλα βασισμένα σε ωραίες ιδέες, κανένα όμως ολοκληρωμένο. Και αντιλήφθηκα ότι άμα δεν έχεις πχ μια υποχρέωση να δουλέψεις σε κάτι (πχ επειδή στο ζητάει το αφεντικό σου, ο πελάτης σου..) είναι αρκετά δύσκολο να μείνεις συγκεντρωμένος σε κάτι. Ιδέες ο καθένας έχει ένα σωρό, οι οποίες μπορούν να είναι εξίσου καλές και συναρπαστικές, αλλά... Πως μπορεί να γίνει πιο εύκολο για κάποιον ο οποίος δεν έχει μια ανωτέρα βία να του υπαγορεύει σε τι θα δουλέψει, να παραμείνει συγκεντρωμένος σε μια ιδέα / project ? Έχετε κάποια ιδέα / πρόταση ?

 

2. Παρατήρησα ότι πράγματα που είχα μάθει τα οποία δεν χρειάστηκε να τα χρησιμοποιήσω για ένα διάστημα μερικών μηνών, τα ξέχασα. Για παράδειγμα τον τύπο του πως να υπερφορτώσω τελεστές... 

Θυμάμαι την ουσία του θέματος, το πως λειτουργεί / τι κάνει, αλλά ξέχασα το πως να το εκφράσω στη γλώσσα επειδή... δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω από όταν το έμαθα. Αυτό είναι συνηθισμένο, και αν ναι πως αντιμετωπίζεται συνήθως ? Με περιόδους επανάληψης πχ όπου κάθε τόσο θα πιάνω το βιβλίο στο χέρι, θα ξαναδιαβάζω τις σχετικές σελίδες, και θα φτιάχνω projectάκια που να χρησιμοποιούν τα όσα είχα ξεχάσει ? Υπάρχει κάποια καλή μέθοδος απομνημόνευσης ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Η λύση είναι να κάνεις πολύ καλύτερο research πριν ξεκινήσεις. Να είσαι δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σίγουρος γίνεται ότι η ιδέα σου είναι καλή, να έχεις μιλήσει με εν δυνάμει πελάτες ώστε να ξέρεις ότι υπάρχει ανάγκη, να έχεις ψάξει αν υπάρχει ανταγωνισμός και πως μπορείς να διαφοροποιηθείς. Μόνο όταν έχεις καταγράψει όλα αυτά θα ξεκινάς. Κι αυτό για δύο λόγους. Πρώτον, αν δεν κάνεις σοβαρό research τότε όλες οι ιδέες που σου έρχονται θα σου φαίνονται γαμάτες και λογικά θα πηδάς από τη μία στην άλλη. Και δεύτερον, αν επενδύσεις χρόνο να ψάξεις μια ιδέα καλά δεν την εγκαταλείπεις μετά για οτιδήποτε νέο σου προκύψει.

 

2) Γράφεις περισσότερο κώδικα. Και διαβάζεις μόνο για πράγματα που σου χρειάζονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Για να τελειώσεις ένα project θα πρέπει αυτό που φτιάχνεις πραγματικά να σου είναι χρήσιμο ή να είναι χρήσιμο σε άλλους. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για εμένα. Είναι πολύ δύσκολο να τελείωσεις κάτι που είναι καθαρά για εκπαιδευτικό σκοπό (δεν έχει πραγματική χρησιμότητα στην καθημερινή ζωή). Πάντα θα χάνεις το ενδιαφέρον σου και θα ασχολήσε με κάτι άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...