Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κανενας δεν ειπε να του χαριστει κατι. μακαρι να υπηρχε η δυνατοτητα.

για δυνατοτητα αποπληρωμης με δοσεις μιλαμε.

Αν έχεις μηδενικά έσοδα, πως θα αποπληρώσεις τα χρήματα που εγγυήθηκε η τράπεζα και έδωσε για σένα?

Αν μετά από ένα χρόνο, χωρίς να έχεις πληρώσει τίποτα, πας στην τράπεζα και της πεις " Δεν μπορώ να πληρώσω τελικά. Δεν έχω έσοδα. Γιατί μου τα δώσατε αφού ξέρατε οτι υπήρχε αυτή η πιθανότητα?"

Ποια είναι η απάντηση σου σε αυτό?

• Like 1
  • Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι αν δώσουμε ένα 700άρι σε έναν μόνο νέο. Αυτό είναι απόλυτα διαχειρίσιμο, ακόμα κι αν δεν το αποπληρώσει ποτέ.

Το πρόβλημα είναι τι γίνεται αν μαζευτούν μερικά εκατομμύρια νέοι και απαιτούν από ένα 700άρι έκαστος («αυτός πήρε, εγώ γιατί να μην πάρω;;;»)... αυτό δεν είναι διαχειρίσιμο αν τελικά κοκκινίσουν τα δάνεια.

Δημοσ.

Αν έχεις μηδενικά έσοδα, πως θα αποπληρώσεις τα χρήματα που εγγυήθηκε η τράπεζα και έδωσε για σένα?

Αν μετά από ένα χρόνο, χωρίς να έχεις πληρώσει τίποτα, πας στην τράπεζα και της πεις " Δεν μπορώ να πληρώσω τελικά. Δεν έχω έσοδα. Γιατί μου τα δώσατε αφού ξέρατε οτι υπήρχε αυτή η πιθανότητα?"

Ποια είναι η απάντηση σου σε αυτό?

Λολ τι εννοεις να πας και να πεις γιατι μου το δωσατε? διοτι υπογραφεις ότι θα βρεις τροπο αποπληρωμης. Ας είναι ευελικτο, ας είναι δανειο με αρχη αποπληρωμης δυο μηνες μετα την πρωτη συμβαση του. Σε καποια φαση αναγκαστικα θα δουλεψει καπου, θα αποπληρωθεί τοτε.

Το πρόβλημα δεν είναι αν δώσουμε ένα 700άρι σε έναν μόνο νέο. Αυτό είναι απόλυτα διαχειρίσιμο, ακόμα κι αν δεν το αποπληρώσει ποτέ.

Το πρόβλημα είναι τι γίνεται αν μαζευτούν μερικά εκατομμύρια νέοι και απαιτούν από ένα 700άρι έκαστος («αυτός πήρε, εγώ γιατί να μην πάρω;;;»)... αυτό δεν είναι διαχειρίσιμο αν τελικά κοκκινίσουν τα δάνεια.

δεν υπαρχουν εκατομμύρια νεοι στην Ελλαδα καν. Να παρουν ολοι δανεια. Και οσοι δε μπορουν να τα αποπληρωσουν ας τους αναθετει εργατοώρες αποπληρωμης των χρωστουμενων.

Υπαρχουν τροποι να τεθει τέτοιος μηχανισμος, απλα κανενας δε νοιαζεται οντως.

Δημοσ.

γενικα νομιζω οτι ο alx αναφερετε στο πως ΘΑ επρεπε να ειναι η κοινωνια(συμφωνα με αυτον) δλδ κανενας να μην περιοριζετε απο οικονομικους παραγωντες και να μπορουν ολοι να πραγματοποιουν τα ονειρα τους ,και εμεις λεμε το πως ΕΙΝΑΙ  η κοινωνια .

αν και καταλαβαινω τη λογικη του axl θεωρω οτι θα εκανε παραπανω ζημια το να τα βρει ετοιμα τα λεφτα ενας νεος καθως δεν καταλαβαινει την αξια τους και το ποσο δουλεια χρειαστηκαν για να βγουν.

Δημοσ.

γενικα νομιζω οτι ο axl αναφερετε στο πως ΘΑ επρεπε να ειναι η κοινωνια(συμφωνα με αυτον) δλδ κανενας να μην περιοριζετε απο οικονομικους παραγωντες και να μπορουν ολοι να πραγματοποιουν τα ονειρα τους ,και εμεις λεμε το πως ΕΙΝΑΙ  η κοινωνια .

αν και καταλαβαινω τη λογικη του axl θεωρω οτι θα εκανε παραπανω ζημια το να τα βρει ετοιμα τα λεφτα ενας νεος καθως δεν καταλαβαινει την αξια τους και το ποσο δουλεια χρειαστηκαν για να βγουν.

Ωραία ναι, αλλά γι'αυτούς που τα φτιάχνουν όλα αυτά που θέλουμε εμείς να παίρνουμε και που αν δεν μπορούμε πρέπει να μας βοηθάνε οι τράπεζες δεν είπαμε τίποτα...:)

Δημοσ.

Ωραία ναι, αλλά γι'αυτούς που τα φτιάχνουν όλα αυτά που θέλουμε εμείς να παίρνουμε και που αν δεν μπορούμε πρέπει να μας βοηθάνε οι τράπεζες δεν είπαμε τίποτα... :)

δεν καταλαβα τι ακριβως εννωεις :confused:

Δημοσ.

Και εγώ θέλω να γίνω καλλιτέχνης αν γίνεται τζάμπα θέλω κανα super pc με ανάλυση 4k γιατί δεν βλέπω τις λεπτομερειες στο paint και οι γραμμές δεν βγαίνουν ίσιες .

Όταν θα κονομήσω από τα έργα μου θα σας ξεπληρώσω .

Δημοσ.

δεν καταλαβα τι ακριβως εννωεις :confused:

Εννοώ ότι πρέπει να σκεφτόμαστε για άλλους με την ίδια λογική, όχι μόνο για μας και πως θα πάρουμε «χωρίς κόπο» αυτό που θέλουμε. Να δούμε δηλαδή ποιος τα φτιάχνει αυτά, με τι συνθήκες, με τι μεροκάματα κλπ.

Δημοσ.

Εννοώ ότι πρέπει να σκεφτόμαστε για άλλους με την ίδια λογική, όχι μόνο για μας και πως θα πάρουμε «χωρίς κόπο» αυτό που θέλουμε. Να δούμε δηλαδή ποιος τα φτιάχνει αυτά, με τι συνθήκες, με τι μεροκάματα κλπ.

α ναι βεβαια εεχεις απολυτο δικιο(νομιζα οτι εννωουσες οτι οι τιμες ειναι υψηλα για να χρεωνομαστε στις τραπεζες)

• Like 1
Δημοσ.

Λολ τι εννοεις να πας και να πεις γιατι μου το δωσατε? διοτι υπογραφεις ότι θα βρεις τροπο αποπληρωμης. Ας είναι ευελικτο, ας είναι δανειο με αρχη αποπληρωμης δυο μηνες μετα την πρωτη συμβαση του. Σε καποια φαση αναγκαστικα θα δουλεψει καπου, θα αποπληρωθεί τοτε.

Πλέον μετά απο αυτά είναι ξεκάθαρο πως μιλάς για ένα εικονικό παράλληλο σύμπαν που μάλλον δεν επικρατεί η λογική. Μου λες:

• Υπέγραψες ότι θα βρεις χρήματα. Και αν δεν τα βρεις τι έγινε? Νομικά θα σταθεί η υπόθεση στο λόγο σου και μονο? Εσένα δηλαδή στην καθημερινότητα σου, όλοι γύρω σου, ότι και αν σου λένε είναι ο λόγος τους εγγύηση? Κανείς δεν σε κρεμάει δηλαδη? (παράλληλο σύμπαν είπαμε)
  • Σε κάποια φάση θα δουλέψει. Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που μετά απο 10 χρόνια δεν έχουν δουλέψει (είτε απο βαρεμάρα είτε γιατί δεν βρίσκουν,) δεν σου λεει κάτι?
  • Οπότε όταν το δάνειο ανέβει λόγω τόκων κλπ και φτάσει στα δικαστήρια, δεν θα βγει απόφαση καταδικαστική στην τραπεζα, γιατί μοιράζει χρήματα δίχως εγγυήσεις?

Κάπως έτσι ξεκίνησε η κρίση το 2008 απο την Αμερική. Νομίζω πρέπει να τα σκεφτείς λίγο καλύτερα και να προτείνεις παραδείγματα που έχουν υπόσταση στον πραγματικό κόσμο και ακόμα πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα που ζούμε

• Like 2
Δημοσ.

η κριση αν δεν κανω λαθος ξεκινησε από εταιριες και όχι από απλους πολιτες
όπως βρίσκονται λεφτα για δακρυγονα και άλλες μπουρδες δημοσιας σπαταλης ετσι θα μπορουσαν να βρεθουν λεφτα για να καλυπτουν ανάγκες νεων
επισης ανεργος 10 χρονια μου φαινεται θελει προσπαθεια, απειρες θεσεις εργασιας για ανειδικευτους με βασικο μισθο.
παλι μου φαινεται παρα πολύ υποκριτικη η προσεγγιση σας.
Οσο για τους τοκους, νομιζω ότι για νεους μπορει να θεσπιστεί ένα καποιο οριο για ατοκη αποπληρωμή.
Η οκ, ας φερθουμε με ΣΚΛΗΡΑΔΑ γιατι ετσι θα γινουν ΑΤΡΕΣ και θα μαθουν την αξια των χρηματων. Οσοι δε σαλταρουν.
Ας κοιτάξουμε λιγο τα ποσοστα κατάθλιψης σε νεους. Υπολογιστε κάμποσες μοναδες πανω μιας και δεν υπαρχει φορεας για ψυχολογικη αξιολογηση ολων των νεων.
Η τραπεζα να ναι καλα και να μη μπει μεσα, πανω απ όλα, ας εχει και ευνοικες συνθήκες λειτουργειας από τις κυβερνησεις.

Δημοσ.

Κοίτα, σε έναν ιδανικό κόσμο δεν θα υπήρχαν π.χ. στρατιωτικές δαπάνες (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ΗΠΑ) και συνεπώς αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να πάνε αλλού, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν ζούμε σε ιδανικό κόσμο...

• Like 1
Δημοσ.

Αλεξ έρχεσαι με ευγενή σκοπό αλλά πρέπει να βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου. Δακρυγόνα και μπούρδες δημόσιας σπατάλης εγώ μπορεί να συμφωνώ, άλλος διαφωνεί. Τι κάνει τη δική μας γνώμη σωστή και του αλλουνού λάθος στα μάτια του κράτους;

Δάνεια στους νέους αβέρτα κουβέρτα δε δίνει κανένας και ποτέ δε θα δώσει κανένας όσο είμαστε καπιταλιστικές κοινωνίες, τα πράγματα είναι απλά. Ο δανειστής αναλαμβάνει ρίσκο και οι νέοι είναι ίσως το πλέον επίφοβο δημογραφικό, ποιός θα αναλάβει το ρίσκο και με τι ώφελος; Να το δημοσιοποιήσουμε; ΟΚ, αλλά τότε θα κάνει compete με άλλα δημόσια έξοδα. Γιατί να δώσουμε πχ speculative δάνεια στους νέους αντί να φτιάξουμε νοσοκομεία που θα είναι σίγουρα χρήσιμα; Γενικά το όλο concept δεν έχει γερές βάσεις παρά μόνο αν έχεις τόσα πολλά λεφτά που δε σε νοιάζει.

Περί σκληράδας και αντρίλας, δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου αλλά πιθανότατα το ίδιο ακριβώς πράγμα μπορεί κανείς να το περιγράψει ως ευσυνειδησία και discipline, πράγματα που θα θέλαμε να τα έχουν όλοι. Όταν ήμουν μικρός (11-12) μάζευα λεφτά 2-3 χρόνια για να πάρω το πρώτο μου PC, και χωρίς τη γιαγιά να τσοντάρει ακόμα θα το αγόραζα. Και δεν το ήθελα για να εξερευνήσω γενικά και αόριστα, το ήθελα γιατί αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου 100% (είχε προκύψει από μικρότερη ηλικία) και χωρίς PC δε θα μπορούσα τελεία και παύλα. Επέζησα. Νομίζω δεν είμαι ο μόνος.

• Like 5
Δημοσ.

και κακα τα ψεματα εκει που δεν υπηρχε καπιταλισμος δεν υπηρχε και καμερα με 700 ευρω.(οχι γιατι θα ηταν φτηνοτερη)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...