Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η κριση αν δεν κανω λαθος ξεκινησε από εταιριες και όχι από απλους πολιτες

όπως βρίσκονται λεφτα για δακρυγονα και άλλες μπουρδες δημοσιας σπαταλης ετσι θα μπορουσαν να βρεθουν λεφτα για να καλυπτουν ανάγκες νεων

επισης ανεργος 10 χρονια μου φαινεται θελει προσπαθεια, απειρες θεσεις εργασιας για ανειδικευτους με βασικο μισθο.

παλι μου φαινεται παρα πολύ υποκριτικη η προσεγγιση σας.

Οσο για τους τοκους, νομιζω ότι για νεους μπορει να θεσπιστεί ένα καποιο οριο για ατοκη αποπληρωμή.

Η κρίση χονδρικά ξεκίνησε απο δάνεια που δίνονταν σε όλους χωρίς καμία πιστωτική φερεγγυότητα. Αυτοί δεν αποπλήρωσαν και έτσι αυτοί που τα έδωσαν το πλήρωσαν (Lehman Brothers / ζημιές από τα subprime).

Νομίζω πως οι τοποθετήσεις σου μάλλον έχουν αριστερό ορίζοντα και μάλλον μόνο θεωρητικά μπορούν να σταθούν (όπως διαπιστώνεται ιστορικά). Δεν είναι τόσο ιδανικό το χρηματοοικονομικό περιβάλλον ώστε τα χρήματα με μια υπογραφή να μοιράζονται στον κόσμο και κανείς να μην έχει παράγει κάτι για να έχουν αντίκρισμα.

Τα χρήματα για να έχουν αξία πρέπει να έχουν αντίκρισμα και κάποιος να έχει παράγει κάτι απο πίσω.

Σου έχω σχετική ερώτηση. Αν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη είχαμε απο 10εκ € ο καθένας, θα ήταν καλύτερη ή χειρότερη η ζωή μας?!

.

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τα τελευταια δειγματα σοσιαλισμου ηταν σε πολύ διαφορετικες συνθήκες, νομιζω είναι ατοπο να συγκρινουμε. και τα καπιταλιστικα κρατη τοτε δεν εδειξαν να παρεχουν και πολύ ωραιο επιπεδο ζωης στους τοτε πολιτες τους-ναταλεμεκιαυτα
αλλα ναι, όλα αυτά υποθετικα είναι

Δημοσ.

Δεν μας είπες όμως

Αν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη είχαμε απο 10εκ € ο καθένας, θα ήταν καλύτερη ή χειρότερη η ζωή μας?!

Αν όντως έδινε αυτά τα δάνεια στους νέους, ποιος θα τα έδινε? Οι τράπεζες?

Αυτός που θα τα έδινε χωρίς τοκο κλπ, τα χρήματα από που θα τα έβρισκε να τα δώσει?

Δημοσ.

Δεν μας είπες όμως

Αν όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη είχαμε απο 10εκ € ο καθένας, θα ήταν καλύτερη ή χειρότερη η ζωή μας?!

Αν όντως έδινε αυτά τα δάνεια στους νέους, ποιος θα τα έδινε? Οι τράπεζες?

Αυτός που θα τα έδινε χωρίς τοκο κλπ, τα χρήματα από που θα τα έβρισκε να τα δώσει?

1) εξαρτάται το πως θα νοηματοδοτουνταν το χρημα. Το πρόβλημα δεν είναι στο εμποριο per se αλλα στην ανισοτητα κατανομης του. Μην ξεχναμε ότι υπαρχουν και περιουσιες που δεν είναι ρευστοποιημένες. Οποτε μου φαινεται πολύ αοριστη η ερωτηση

2) γιατι όχι?

3) από τα υπερκέρδη που εχει ούτως η αλλως το παγκοσμιο τραπεζικο συστημα

Δημοσ.

1) εξαρτάται το πως θα νοηματοδοτουνταν το χρημα. Το πρόβλημα δεν είναι στο εμποριο per se αλλα στην ανισοτητα κατανομης του. Μην ξεχναμε ότι υπαρχουν και περιουσιες που δεν είναι ρευστοποιημένες. Οποτε μου φαινεται πολύ αοριστη η ερωτηση

2) γιατι όχι?

3) από τα υπερκέρδη που εχει ούτως η αλλως το παγκοσμιο τραπεζικο συστημα

1)η ερώτηση είναι ξεκάθαρη. Δίνω 10εκ στον κάθε άνθρωπο του πλανήτη. Είτε έχει, είτε δεν έχει χρήματα. Να στο κάνω κάνω πιο απλό? Δίνω ένα τρις € στον κάθε άνθρωπο του πλανήτη

2) οι τράπεζες είναι ιδιωτικες. αν το έκανες με νόμο θα ήταν ουσιαστικά μετατροπή του ιδιωτικου τραπεζικού συστήματος σε δημόσιο. Αν το έκανες μέσω φόρων, απλά θα αυξανες τους ήδη υπάρχοντες φορους στις τράπεζες ->

3)όπου θα είχε ως αποτέλεσμα για την ισορροπία, να μειωθούν τα επιτόκια στις καταθέσεις και να αυξηθεί το κόστος δανεισμού, οπότε εν ολίγοις να βγουν χαμένοι όσοι χρησιμοποιουν τράπεζες και να αυξηθεί η αξία όλων των προϊόντων τα οποία υπάρχουν και υπάρχουν λόγω δανείων που έχουν δοθεί.

Τα πας καλά με τα μαθηματικά, και γενικα τις θετικές επιστήμες ή μήπως είσαι περισσότερο του θεωρητικου τομέα? Έτσι, σαν απορία δηλαδή

Δημοσ.

πλατιάζετε και αργεί να ξεκινήσει η δράση!

τι θα γίνει? θα την ήθελα την φωτογραφική μηχανή πριν τα χριστούγεννα γιατί θέλω να εξασκήσω την τέχνη μου στις γιορτές!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...