Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλαρακι μη δωσεις λεφτα για αλλα τακακια. Αφου τωρα το συμμαζεψες σε λαστιχα σαμπρελες κτλ, γνωμη μου ξηλωσε τα δισκοφρενα προκοπη δε θα δεις. Παρε ενα σετ vbrakes, δεν εχουν ακριβα, να δεις φως. Αλλαξε και συρματοσχοινα. Βεβαιωσου πρωτα οτι ο σκελετος δεχεται vbrakes οπως και οι τροχοι σου.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλαρακι μη δωσεις λεφτα για αλλα τακακια. Αφου τωρα το συμμαζεψες σε λαστιχα σαμπρελες κτλ, γνωμη μου ξηλωσε τα δισκοφρενα προκοπη δε θα δεις. Παρε ενα σετ vbrakes, δεν εχουν ακριβα, να δεις φως. Αλλαξε και συρματοσχοινα. Βεβαιωσου πρωτα οτι ο σκελετος δεχεται vbrakes οπως και οι τροχοι σου.

δυστυχώς πρεπει να αλλάξω ζάντες εάν.βςλω v.brakes....το σκέφτηκα..
Δημοσ.

βγαλε τα τακακια και βαλτα σε  νερο με υγρο πιατων.το διαλυμα να καθαριζει ,οχι οικονομια στο υγρο.αστο κανα πενταλεπτο,αν εχεις βουρτσα,τριφτα.καλο ξεβγαλμα με φθονο νερο.με ιδιο διαλυμα κανε και τους δισκους.

τον πρωτο "μαστορα",που εβαλε  αντισκωριακο στα φρενα,πρεπει να τον καταγγηλεις.ο τυπος ειναι εν δυναμη φονιας.

• Like 1
Δημοσ.

βγαλε τα τακακια και βαλτα σε νερο με υγρο πιατων.το διαλυμα να καθαριζει ,οχι οικονομια στο υγρο.αστο κανα πενταλεπτο,αν εχεις βουρτσα,τριφτα.καλο ξεβγαλμα με φθονο νερο.με ιδιο διαλυμα κανε και τους δισκους.

τον πρωτο "μαστορα",που εβαλε αντισκωριακο στα φρενα,πρεπει να τον καταγγηλεις.ο τυπος ειναι εν δυναμη φονιας.

έχουν χαλάσει οι βόλτες από το δίσκο τρένο και η βίδα δεν βγαίνει
Δημοσ.

βγαλε τα τακακια και βαλτα σε  νερο με υγρο πιατων.το διαλυμα να καθαριζει ,οχι οικονομια στο υγρο.αστο κανα πενταλεπτο,αν εχεις βουρτσα,τριφτα.καλο ξεβγαλμα με φθονο νερο.με ιδιο διαλυμα κανε και τους δισκους.

τον πρωτο "μαστορα",που εβαλε  αντισκωριακο στα φρενα,πρεπει να τον καταγγηλεις.ο τυπος ειναι εν δυναμη φονιας.

γινεται καπως να βγαλω τις χαλασμένες βιδες πανω από το δισκοφρενο ? εχοθν χαλασει οι βολτες..

σας παρακαλω πολύ απαντατε ομορφα...και μην ψιλο κοροιδευεται...

• Like 1
Δημοσ.

το"απαντατε ομορφα...και μην ψιλο κοροιδευεται",για  ποιον το γραφεις?για το "εν δυναμη φονιας?δεν ειναι?χαλασμενες βολτες στις βιδες,μπορεις να καταφερεις μονο με τις βιδες βγαλμενες,ή σε διαμπερεις βιδες.αν ειναι πανω στον δισκο,το μονο που μπορεις να χαλασεις,ειναι η κεφαλή.βαλε φωτο να καταλαβουμε.ολα διορθωνονται

• Like 1
Δημοσ.

ειναι με κιτρινο κυκλο η χαλασμενες βιδες

https://s17.postimg.org/i65an4uzj/ebay.png

το"απαντατε ομορφα...και μην ψιλο κοροιδευεται",για  ποιον το γραφεις?για το "εν δυναμη φονιας?δεν ειναι?χαλασμενες βολτες στις βιδες,μπορεις να καταφερεις μονο με τις βιδες βγαλμενες,ή σε διαμπερεις βιδες.αν ειναι πανω στον δισκο,το μονο που μπορεις να χαλασεις,ειναι η κεφαλή.βαλε φωτο να καταλαβουμε.ολα διορθώνονται

Δημοσ.

μαλλον εννοεις οτι χαλασε το καρε του αλλεν.μια λυση ειναι με αλλεν και κολληση.η αλλη ειναι με σκυλα να δοκιμασεις να πιασεις την κεφαλή.http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=index&cPath=1_22_412

αλλος τροπος,τρυπημα και εξολκεας με αναποδα πασα.δοκιμασε με σκυλα.

αν δεν εκανες μεγαλη ζημια στα καρε,μπορεις και με σφυροκατσαβιδο

https://www.google.gr/search?client=opera&q=σφυροκατσαβιδο&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Δημοσ.

μαλλον εννοεις οτι χαλασε το καρε του αλλεν.μια λυση ειναι με αλλεν και κολληση.η αλλη ειναι με σκυλα να δοκιμασεις να πιασεις την κεφαλή.http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=index&cPath=1_22_412

αλλος τροπος,τρυπημα και εξολκεας με αναποδα πασα.δοκιμασε με σκυλα.

το δευτερο .το προσπαθησα

αυτό με την κολληση? πως? ηλεκτρονικος είμαι :P

απλα να κολλησω γυρω γυρω ρε ? εε πολύ σωστο]ς !

Δημοσ.

Παντως λιγο παραξενο κανει. 3 διαφορετικοι "μαστορες" και κανεις να μην το συνεφερει. Του @#$στη στο κατω-κατω. Ποδήλατο είναι, οχι πύραυλος.

Μην απορείς, το έχω ζήσει αυτό στην Ελλάδα, γιατί ακόμη κι αυτοί που ασχολούνται με ποδήλατα, δε τα θεωρούν οχήματα άλλα παιχνίδια.

• Like 1
Δημοσ.

Ασε τον δισκο οπως ειναι μη μπλεκεις τωρα. Πλυντον πανω κατ ευθειαν. Βγαλε τακακια οπως σου ειπαν, πλυνε τα και τριψε λιγο την επιφανεια που πατανε στο δισκο με ενα ψιλο γυαλοχαρτο.

Κατ αρχας παλιοτερα φρεναρε καλα;

Δες πως ρυθμιζεται η δαγκανα, συνηθως το εξωτερικο τακακι το ρυθμιζεις απο το συρματοσχοινο και το εσωτερικο απο μια βιδα αλεν που εχει η δαγκανα πισω απο το τακακι, θα την δεις αν κοιταξεις την δαγκανα απο την μερια των ταχυτητων, μεσα απο τις ακτινες δηλαδη. Αυτη η ρυθμιση ειναι η τελικη να φερεις και τα δυο τακακια ισα να μην ακουμπανε τον δισκο. Αυτο που κινειται πατωτας φρενο ειναι το εξωτερικο τακακι, το εσωτερικο μενει σταθερο.

Πριν απο αυτο για να γλιτωσεις κοπο κατα την ρυθμιση, ξεσφιγγεις την δαγκανα λιγο ωστε να ψιλοκουνιεται με το χερι. Πατας το φρενο και το κρατας πατημενο, σφιγγεις την δαγκανα και μετα απελευθερωνεις το φρενο.

Καλη τυχη

Δημοσ.

T

Ασε τον δισκο οπως ειναι μη μπλεκεις τωρα. Πλυντον πανω κατ ευθειαν. Βγαλε τακακια οπως σου ειπαν, πλυνε τα και τριψε λιγο την επιφανεια που πατανε στο δισκο με ενα ψιλο γυαλοχαρτο.
Κατ αρχας παλιοτερα φρεναρε καλα;
Δες πως ρυθμιζεται η δαγκανα, συνηθως το εξωτερικο τακακι το ρυθμιζεις απο το συρματοσχοινο και το εσωτερικο απο μια βιδα αλεν που εχει η δαγκανα πισω απο το τακακι, θα την δεις αν κοιταξεις την δαγκανα απο την μερια των ταχυτητων, μεσα απο τις ακτινες δηλαδη. Αυτη η ρυθμιση ειναι η τελικη να φερεις και τα δυο τακακια ισα να μην ακουμπανε τον δισκο. Αυτο που κινειται πατωτας φρενο ειναι το εξωτερικο τακακι, το εσωτερικο μενει σταθερο.
Πριν απο αυτο για να γλιτωσεις κοπο κατα την ρυθμιση, ξεσφιγγεις την δαγκανα λιγο ωστε να ψιλοκουνιεται με το χερι. Πατας το φρενο και το κρατας πατημενο, σφιγγεις την δαγκανα και μετα απελευθερωνεις το φρενο.
Καλη τυχη

Φικλε μου τα προσπαθησα όλα αυτά εχθες οποτε το μονο που μενει είναι να τα πλυνω.,.. και μετα λιγο τα τακακαι με 100 γυαλοχαρτο

Δημοσ.

Δεν είχα ποτέ ποδήλατο με δισκόφρενα αλλά από την εμπειρία που έχω με την μηχανή κάθε φορά που αλλάζω τακάκια στα πρώτα χιλιόμετρα είναι σαν να μην έχω φρένα .. μήπως θέλουν απλά στρώσιμο ; 

http://www.bikeradar.com/gear/article/how-to-bed-in-disc-brake-pads-31337/

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είχα ποτέ ποδήλατο με δισκόφρενα αλλά από την εμπειρία που έχω με την μηχανή κάθε φορά που αλλάζω τακάκια στα πρώτα χιλιόμετρα είναι σαν να μην έχω φρένα .. μήπως θέλουν απλά στρώσιμο ; 

http://www.bikeradar.com/gear/article/how-to-bed-in-disc-brake-pads-31337/

λοιπον όχι δεν εχει καμα βελτιωση,,,, οσο για τα τριξιματα-προσπαθω να μειωσω τα σημεια από οπου ακούγονται

και κατεληξα σε 2  ..όπως και στη φωτο φαινεται ότι εχω βγαλει το αμορτισέρ (και τη σελα αλλα δεν φαινεται τλκ)

και μενουν  οι μεσαια τριβη και τα πεταλια... τι λετε?

https://s18.postimg.org/5o1groikp/ebay.png

βρηκα το0 λογο που εχουν αμορτισέρ αυτά τα ποδήλατα ? :P γιατι  χωρις αυτά λυγισει ολος ο σκελετος  :angry: 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...