Gigamestin Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα στην Παρέα. Επειδή τελειώνω μηχανικός θα ήθελα να μάθω το παραπάνω πρόγραμμα και να πάρω μια πιστοποίηση. Μου αρέσει γενικά το κομμάτι design από τα λίγα που εχω δει στην σχολή αλλά και στην πρακτική. Ξέρετε και αν ναι, μπορείτε να μου πείτε ποιο νομίζετε ότι είναι πιο δυνατό πιστοποιητικό ?Γνωρίζω ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσωπική προσπάθεια γιατί ένα πιστοποιητικό δεν λέει πολλά από μόνο του. Παραθέτω Υπερσυνδέσμους : http://www.ecdl.gr/el/programmes/ECDL-Profile/Standard-Modules/Module-8-2D-Computer-Aided-Design/Pages/ecdl_cad.aspx http://keycert.net/aimages/pdf/autocad2d-3d.pdf Η πιστοποίηση της autodesk την δίνεις αν έχεις παρακολουθήσει σεμινάριο ή και μόνος?
suedehead7 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα Συνάδελφος είμαι, πολλά χρόνια παρέα με το πρόγραμμα, ελάχιστους ξέρω να έχουν πάρει πιστοποίηση. Δεν είμαι σε αυτούς. Αν το θες προχώρα σε κάποια από τις προαναφερόμενες πιστοποιήσεις, κάθε γνώση ευπρόσδεκτη, δεν ξέρω το κατά πόσο θα σε βοηθήσει όταν θα χρειαστεί να εργαστείς σε κάποιο μελετητικό/τεχνικό γραφείο ή εργοτάξιο. Συνυπολογίζοντας και τον παράγοντα κόστος απόκτησης αποφασίζεις εάν σε συμφέρει ή όχι. Θεωρώ φυσικά δεδομένο ότι δεν χρειάζεσαι την πιστοποίηση για να μάθεις το πρόγραμμα αλλά το ξέρεις ήδη και θα μάθεις/εξεταστείς πράγματα που ήδη ξέρεις.
Στεφανος123 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 @gigamestin Αν θυμαμαι καλα εισαι αυτοματιστης,που αυτο σημαινει οτι δεν ειναι απαραιτητο να γνωριζεις autocad εκτος αν θες να το κανεις απλα για σενα.
Gigamestin Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 @gigamestin Αν θυμαμαι καλα εισαι αυτοματιστης,που αυτο σημαινει οτι δεν ειναι απαραιτητο να γνωριζεις autocad εκτος αν θες να το κανεις απλα για σενα. Πολύ καλα θυμάσαι. Αρχικά θέλω να το μάθω γιατί αν και αυτοματιστής, θέλω να στραφώ κυρίως προς το ηλεκτρολογικό κομματια και ίσως προς το μηχανολογικο κάποια στιγμή γιατί επαγγελματικά δεν καλυπτόμαστε. Σίγουρα θέλω να το μάθω και για δικιά μου ευκολία σε κάποια πράγματα όπως το τεχνικό σχέδιο. Ας πούμε αν μου δώσουν ένα σχέδιο με αυτοματισμούς ή σε τέτοιο αντικείμενο να ξέρω να το διαβάζω και αν χρειαστεί να το περάσω ή να το σχεδιάσω σε υπολογιστή. Παράλληλα μαθαίνω και τεχνικό σχέδιο μόνος. Για την απόκτηση οσο είμαι φοιτητής θα το έχω δωρεάν. Αργότερα αν χρειαστεί βλέπουμε. Εσείς τι προγράμματα προτείνετε έξτρα για εκμάθηση? Κύριως μονος θα ασχοληθώ από εδώ και περα αφου εχω μπεί στην ιδεα.
Στεφανος123 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Πολύ καλα θυμάσαι. Αρχικά θέλω να το μάθω γιατί αν και αυτοματιστής, θέλω να στραφώ κυρίως προς το ηλεκτρολογικό κομματια και ίσως προς το μηχανολογικο κάποια στιγμή γιατί επαγγελματικά δεν καλυπτόμαστε. Σίγουρα θέλω να το μάθω και για δικιά μου ευκολία σε κάποια πράγματα όπως το τεχνικό σχέδιο. Ας πούμε αν μου δώσουν ένα σχέδιο με αυτοματισμούς ή σε τέτοιο αντικείμενο να ξέρω να το διαβάζω και αν χρειαστεί να το περάσω ή να το σχεδιάσω σε υπολογιστή. Παράλληλα μαθαίνω και τεχνικό σχέδιο μόνος. Για την απόκτηση οσο είμαι φοιτητής θα το έχω δωρεάν. Αργότερα αν χρειαστεί βλέπουμε. Εσείς τι προγράμματα προτείνετε έξτρα για εκμάθηση? Κύριως μονος θα ασχοληθώ από εδώ και περα αφου εχω μπεί στην ιδεα. Matlab και ladder ειναι αρκετα καλο να γνωριζεις.
Occultist Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Πληροφοριακά, το "σκέτο" AutoCAD είναι σαν μια γλώσσα τεχνικού σχεδίου σε ψηφιακή μορφή, που καλό είναι, μεν, να την μάθεις σε πρώτη επαφή με το αντικείμενο, αλλά να ξέρεις ότι, αργότερα, σε ρεαλιστικές συνθήκες εργασίας, κανείς σοβαρός επαγγελματίας δε δουλεύει "ξερό" AutoCAD, γιατί είναι αντιπαραγωγικό. Δουλεύουν AutoCAD μαζί με κάποια modules τρίτων, που πατάνε σε αυτό, και περιλαμβάνουν ρουτίνες παραμετροποιημένης σχεδίασης τυπικών σχεδιαστικών συνόλων, εργαλεία ανάλυσης μεγεθών βάσει σχεδίου, έτοιμα σύνολα τυποποίησης γραφής, βιβλιοθήκες εξειδικευμένων και συχνά χρησιμοποιούμενων αντικειμένων κλπ. Μην σε "τρομάζει" το ότι έχει δουλειά για να μάθεις καλό CAD, αλλά, ξεκινώντας από το βασικό AutoCAD, είναι ένα καλό πρώτο βήμα, που έχω δει κάτι συναδέλφους να το έχουν παραλείψει και να το βρίσκουν μπροστά τους ως πρόβλημα, όποτε τα πράγματα γίνονται λίγο πιο σύνθετα... Βέβαια, πέρα από το AutoCAD, υπάρχει και CAD διφορετικής φιλοσοφίας, από άλλες εταιρίες, που θα κρίνεις μόνος σου, εν συνεχεία, κατά πόσο σε καλύπτει περισσότερο ή λίγότερο - συν το χρόνο εκμάθησης - για το οτιδήποτε καταλήγεις να κάνεις... Αυτά, από έναν συνάδελφο Δύναμη, υπομονή και καλή σταδιοδρομία, σου εύχομαι.
Gigamestin Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2016 Matlab και ladder ειναι αρκετα καλο να γνωριζεις. matlab τα πηγαινα πολύ καλα απο την σχολή.Απλά εκμάθηση σε πιο προχωρημένα θέλω.Θα δω tutorial στο ιντερνετ.ladder επισης θελω να δουλεψω γιατι στην σχολή δεν μάθαμε. Πληροφοριακά, το "σκέτο" AutoCAD είναι σαν μια γλώσσα τεχνικού σχεδίου σε ψηφιακή μορφή, που καλό είναι, μεν, να την μάθεις σε πρώτη επαφή με το αντικείμενο, αλλά να ξέρεις ότι, αργότερα, σε ρεαλιστικές συνθήκες εργασίας, κανείς σοβαρός επαγγελματίας δε δουλεύει "ξερό" AutoCAD, γιατί είναι αντιπαραγωγικό. Δουλεύουν AutoCAD μαζί με κάποια modules τρίτων, που πατάνε σε αυτό, και περιλαμβάνουν ρουτίνες παραμετροποιημένης σχεδίασης τυπικών σχεδιαστικών συνόλων, εργαλεία ανάλυσης μεγεθών βάσει σχεδίου, έτοιμα σύνολα τυποποίησης γραφής, βιβλιοθήκες εξειδικευμένων και συχνά χρησιμοποιούμενων αντικειμένων κλπ. Μην σε "τρομάζει" το ότι έχει δουλειά για να μάθεις καλό CAD, αλλά, ξεκινώντας από το βασικό AutoCAD, είναι ένα καλό πρώτο βήμα, που έχω δει κάτι συναδέλφους να το έχουν παραλείψει και να το βρίσκουν μπροστά τους ως πρόβλημα, όποτε τα πράγματα γίνονται λίγο πιο σύνθετα... Βέβαια, πέρα από το AutoCAD, υπάρχει και CAD διφορετικής φιλοσοφίας, από άλλες εταιρίες, που θα κρίνεις μόνος σου, εν συνεχεία, κατά πόσο σε καλύπτει περισσότερο ή λίγότερο - συν το χρόνο εκμάθησης - για το οτιδήποτε καταλήγεις να κάνεις... Αυτά, από έναν συνάδελφο Δύναμη, υπομονή και καλή σταδιοδρομία, σου εύχομαι. Ευχαριστώ πολυ φιλε.Σιγουρα το autocad σου μαθαίνει κάποια βασικά.Απο εκεί και πέρα θέλει πολυ προσωπική προσπάθεια οπως και σε οτι κάνεις.Άσχετο αλλα πολύ ωραιο μαγαζί η λαδοκολλα στο χαιδάρι.Θα ξαναέρθω σίγουρα
bilya Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Άχρηστες αυτές οι πιστοποιήσεις δεν αποδεικνύουν τπτ. Κανε ενα καλο portfolio με δικα σου σχέδια. Επισης καλα ειναι : το inverter της autodesk , το solidwork κ το Bentley.
Gigamestin Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Άχρηστες αυτές οι πιστοποιήσεις δεν αποδεικνύουν τπτ. Κανε ενα καλο portfolio με δικα σου σχέδια. Επισης καλα ειναι : το inverter της autodesk , το solidwork κ το Bentley. ευχαριστώ φιλε.Θέλω να το μάθω και σαν βάση για τα τεχνικά προγράμματα σχεδίασης.Για το solid εχω ακούσει αρκετά καλα λόγια.Σιγά σιγα όλα θα γίνουν.Οσο για το portofolio που λες ελπίζω σε λίγο καιρο με αυτά που ξέρω και συνεχίζω να μαθαίνω να μπορω να κάνω τα δικά μου σχέδια.Απο 3d τι πρόγραμμα θα επελεγες?Για 2d μαθαίνω το autocad
bilya Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 ευχαριστώ φιλε.Θέλω να το μάθω και σαν βάση για τα τεχνικά προγράμματα σχεδίασης.Για το solid εχω ακούσει αρκετά καλα λόγια.Σιγά σιγα όλα θα γίνουν.Οσο για το portofolio που λες ελπίζω σε λίγο καιρο με αυτά που ξέρω και συνεχίζω να μαθαίνω να μπορω να κάνω τα δικά μου σχέδια.Απο 3d τι πρόγραμμα θα επελεγες?Για 2d μαθαίνω το autocadαν δεν κανω λαθος ολα τα παραπάνω δου βγάζουν 3d τα αντικείμενα. Δες βιντεακια κ ψαξε σε αγγελιες του εξωτερικού τι προγράμματα θελουν να ξέρεις για υτο που θες να κανεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα