nammo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Η LeuPay είναι μια εταιρεία που διαθέτει εμπορικές τραπεζικές υπηρεσίες για συναλλαγές σε πολλές χώρες. Απ' ότι έχω καταλάβει δεν διαθέτει τραπεζικά προϊόντα για αποταμίευση αλλά μόνο για συναλλαγές. Πρόκειται δηλαδή στη ουσία για έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο φορτώνεις χρήματα και με ευκολία χρησιμοποιείς μια κάρτα σε άλλη χώρα για να αγοράσεις εμπορεύματα. Ασφαλώς όπως καταλαβαίνετε αυτό συμφέρει τη μικρή μας Ελλάδα που ως μικρή και ιδιαίτερη αγορά είναι δύσκολο να προσεγγίσει μεγάλες πολυεθνικές για να διαθέσουν περιεχόμενο. Οπότε με τη χρήση των υπηρεσιών της παραπάνω εταιρείας μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό στη χώρα της αρεσκείας μας και να βγάλουμε μια κάρτα συνδεδεμένη με αυτόν. Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι θα γνωρίζατε ήδη γι' αυτήν οπότε δε θα περιγράψω κάτι άλλο παρα μόνο θα θέσω το ερώτημα: Όταν ένας Έλληνας με κάρτα από ελληνικό ίδρυμα προσπαθεί να νοικιάσει μια ταινία από το π.χ. αμερικανικό Amazon τότε το σύστημα δεν αρνείται τη πληρωμή λόγω μη διάθεσης του περιεχομένου αλλά γιατί η κάρτα δεν έχει εκδοθεί από τράπεζα των ΗΠΑ. Η ίδια αντίδραση συμβαίνει και στα ευρωπαϊκά. Γνωρίζετε τι συμβαίνει με τη χρήση της κάρτα απ' τη LeuPay; Θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή; Δηλαδή θα παρακαμφθεί το παραπάνω εμπόδιο και θα περατωθεί η αγορά η θα πέσουμε πάνω σε περιορισμούς περιεχομένου λόγω χώρας; Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2016 από nammo
dexterios Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Η LePeu είναι μια εταιρεία που διαθέτει εμπορικές τραπεζικές υπηρεσίες για συναλλαγές σε πολλές χώρες. Απ' ότι έχω καταλάβει δεν διαθέτει τραπεζικά προϊόντα για αποταμίευση αλλά μόνο για συναλλαγές. Πρόκειται δηλαδή στη ουσία για έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο φορτώνεις χρήματα και με ευκολία χρησιμοποιείς μια κάρτα σε άλλη χώρα για να αγοράσεις εμπορεύματα. Ασφαλώς όπως καταλαβαίνετε αυτό συμφέρει τη μικρή μας Ελλάδα που ως μικρή και ιδιαίτερη αγορά είναι δύσκολο να προσεγγίσει μεγάλες πολυεθνικές για να διαθέσουν περιεχόμενο. Οπότε με τη χρήση των υπηρεσιών της παραπάνω εταιρείας μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό στη χώρα της αρεσκείας μας και να βγάλουμε μια κάρτα συνδεδεμένη με αυτόν. Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι θα γνωρίζατε ήδη γι' αυτήν οπότε δε θα περιγράψω κάτι άλλο παρα μόνο θα θέσω το ερώτημα: Όταν ένας Έλληνας με κάρτα από ελληνικό ίδρυμα προσπαθεί να νοικιάσει μια ταινία από το π.χ. αμερικανικό Amazon τότε το σύστημα δεν αρνείται τη πληρωμή λόγω μη διάθεσης του περιεχομένου αλλά γιατί η κάρτα δεν έχει εκδοθεί από τράπεζα των ΗΠΑ. Η ίδια αντίδραση συμβαίνει και στα ευρωπαϊκά. Γνωρίζετε τι συμβαίνει με τη χρήση της κάρτα απ' τη LePeu; Θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή; Δηλαδή θα παρακαμφθεί το παραπάνω εμπόδιο και θα περατωθεί η αγορά η θα πέσουμε πάνω σε περιορισμούς περιεχομένου λόγω χώρας; Μήπως εννοείς την leupay; lepeu δεν βρίσκω τουλάχιστον εγώ με μία αναζήτηση.Για την leupay αν δεις στους όρους της https://www.leupay.eu/en/legal θα δεις οτι η σύμβαση σου γίνεται με την Satabank p.l.c. από την Μάλτα και η Satabank σου εκδίδει την κάρτα. The Card is issued and/or activated after a valid and correct application or registration by Client made via the online account or directly to Satabank, approval by Satabank and payment of Issuing fee and if necessary of shipment fees via the payment methods accepted by Satabank. The Card is issued in the currency requested by Client and supported by Satabank. Συνεπώς από Μάλτα θα φαίνεσαι. Επίσης δες και την παράγραφο 1.3 Τhe Client is not protected by the Malta Depositor Compensation Scheme provided by the Compensation Schemes Management Committee. Client shall not be entitled to interest on the balance of e-money or money collected by Satabank that is kept by Satabank under this Agreement
nammo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Μήπως εννοείς την leupay; lepeu δεν βρίσκω τουλάχιστον εγώ με μία αναζήτηση. Για την leupay αν δεις στους όρους της https://www.leupay.eu/en/legal θα δεις οτι η σύμβαση σου γίνεται με την Satabank p.l.c. από την Μάλτα και η Satabank σου εκδίδει την κάρτα. The Card is issued and/or activated after a valid and correct application or registration by Client made via the online account or directly to Satabank, approval by Satabank and payment of Issuing fee and if necessary of shipment fees via the payment methods accepted by Satabank. The Card is issued in the currency requested by Client and supported by Satabank. Συνεπώς από Μάλτα θα φαίνεσαι. Επίσης δες και την παράγραφο 1.3 Τhe Client is not protected by the Malta Depositor Compensation Scheme provided by the Compensation Schemes Management Committee. Client shall not be entitled to interest on the balance of e-money or money collected by Satabank that is kept by Satabank under this Agreement Ναι, ναι, ναι αυτήν εννοώ. Ο δαίμων...
theopan Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Υπάρχει ήδη ανοιχτό και ενεργό θέμα συζήτησης εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/590606-leupay-mastercard-και-leupost Ας κλειδώσει αυτό. 1
nammo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Μήπως εννοείς την leupay; lepeu δεν βρίσκω τουλάχιστον εγώ με μία αναζήτηση.Για την leupay αν δεις στους όρους της https://www.leupay.eu/en/legal θα δεις οτι η σύμβαση σου γίνεται με την Satabank p.l.c. από την Μάλτα και η Satabank σου εκδίδει την κάρτα.The Card is issued and/or activated after a valid and correct application or registration by Client made via the online account or directly to Satabank, approval by Satabank and payment of Issuing fee and if necessary of shipment fees via the payment methods accepted by Satabank. The Card is issued in the currency requested by Client and supported by Satabank.Συνεπώς από Μάλτα θα φαίνεσαι.Επίσης δες και την παράγραφο 1.3 Τhe Client is not protected by the Malta Depositor Compensation Scheme provided by the Compensation Schemes Management Committee. Client shall not be entitled to interest on the balance of e-money or money collected by Satabank that is kept by Satabank under this Agreement Μισό λεπτάκι, έχω την αίσθηση ότι έχεις οδηγηθεί σε σφάλματα αυτοαναφοράς. Η περιγραφή της υπηρεσίας είναι σαφής όπως επίπλέον αντικατοπτρίζεται με σαφήνεια και στην παράγραφο 1.3 που με παραπέμπεις. Αυτά προφανώς και τα διάβασα. Ένα απλό αντιπαράδειγμα είναι οι ελληνικές τράπεζες στην Βουλγαρία: Τι σημαίνει: «έχω μια κάρτα από την Eurobank Βουλγαρίας που είναι θυγατρική της Eurobank στην Ελλάδα, έχω βουλγαρική κάρτα η ελληνική;». Η απάντηση είναι αυτονόητη έτσι. Δεν νομίζω ότι έχει σημασία που είναι η έδρα της εταιρείας. Το ζήτημα είναι αν αντιλαμβάνεται το κατάστημα την κάρτα σωστα, Δηλαδή όντως λειτουργεί η πολυεθνική υπηρεσία της LeuPay; Είναι ο μόνος τρόπος να το επιβεβαιώσουμε. Φιλικά. Υπάρχει ήδη ανοιχτό και ενεργό θέμα συζήτησης εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/590606-leupay-mastercard-και-leupost Ας κλειδώσει αυτό. Μάλλον έχει δίκιο ο αγαπητός φίλος. Το τυπογραφικό μου λάθος δεν μου επέτρεψε να βρώ το νήμα στο οποίο αναφέρεται.
dexterios Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Το σε ποια χώρα ανήκει μία κάρτα φαίνεται ξεκάθαρα από τα πρώτα 6 ψηφία της γνωστά και ως ΒΙΝ. Δεν γίνεται δηλαδή μία κάρτα αφού εκδοθεί να αλλάξει κάπως χώρα και να φαίνεται αμερικάνικη. Βάλε εδώ τα πρώτα 6 ψηφία μιας leupay και δες που βγαίνει http://binbase.com/search.html
theopan Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Τι σημαίνει: «έχω μια κάρτα από την Eurobank Βουλγαρίας που είναι θυγατρική της Eurobank στην Ελλάδα, έχω βουλγαρική κάρτα η ελληνική;». Η απάντηση είναι αυτονόητη έτσι. Δεν νομίζω ότι έχει σημασία που είναι η έδρα της εταιρείας. Λάθος κάνεις. Ασφαλώς και έχει σημασία που είναι η έδρα της τράπεζας. Οι τράπεζες υπάγονται στη σχετική νομοθεσία της χώρας στην οποία έχουν την έδρα τους. Η Eurobank Βουλγαρίας, είναι Βουλγαρική τράπεζα. Ας είναι θυγατρική της Ελληνικής. Τα δικά μας capital controls π.χ. δεν την αφορούν. Υπακούει και πορεύεται με βάση το τραπεζικό νομικό πλαίσιο της Βουλγαρίας. Το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε άλλη τράπεζα έχει θυγατρικές σε άλλες χώρες. Τα υποκαταστήματα στην Κύπρο της παλιάς "Κύπρου" π.χ. ζητούσαν επιπλέον έγγραφα σε σχέση με αυτά της Ελλάδας (δικό μου παράδειγμα που θυμάμαι πριν κλείσει εδώ). Το τι "εθνικότητα" έχει μια κάρτα, είναι λίγο πιο ασαφές όπως υποδεικνύω αμέσως παρακάτω. Υ.Γ. Τα παραπάνω υπό την έννοια που καταλαβαίνω ότι θέτεις το "είναι Ελληνική" (δηλαδή σε τι κανόνες υπακούει καθώς αυτό είναι που μας ενδιαφέρει ως πελάτες). Αν το πάμε σε κυριολεκτική "εθνικότητα" (τι συμφερόντων είναι δηλαδή μια τράπεζα) μπορώ να σου επαναλάβω το κλισέ "το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα". Και θα γελάσω δυνατά αν ακούσω για "Ελληνικές τράπεζες" καθώς τη στιγμή που μιλάμε νομίζω δεν έχει απομείνει καμία. Πουλημένες σε ξένα funds είναι όλες. edit: αναφέρομαι στις 4 "συστημικές" τουλάχιστον. Εντάξει είναι δυστυχώς Ελληνική η ...χρεοκοπημένη Attica Bank η οποία ταΐστηκε επί χρόνια με τον ιδρώτα των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ). Και 2-3 συνεταιριστικές που έχουν απομείνει ίσως... Το σε ποια χώρα ανήκει μία κάρτα φαίνεται ξεκάθαρα από τα πρώτα 6 ψηφία της γνωστά και ως ΒΙΝ. Δεν γίνεται δηλαδή μία κάρτα αφού εκδοθεί να αλλάξει κάπως χώρα και να φαίνεται αμερικάνικη. Βάλε εδώ τα πρώτα 6 ψηφία μιας leupay και δες που βγαίνει http://binbase.com/search.html Βάλε το 6ψήφιο -αν έχεις Leupay- (522714 είναι στη δική μου) και θα εκπλαγείς βλέποντας ότι την αναγνωρίζει ως Ιταλική και όχι Βουλγάρικη! Τη δε Leupost (533863) τη βλέπει όντως σαν Βουλγαρική. Μάλλον δεν είναι αυτό το κριτήριο για τις "δυνατότητες" μιας κάρτας συνεπώς. Ας τα μεταφέρει κάποιος mod στο κατάλληλο topic. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2016 από theopan
nammo Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Λάθος κάνεις. Ασφαλώς και έχει σημασία που είναι η έδρα της τράπεζας. Οι τράπεζες υπάγονται στη σχετική νομοθεσία της χώρας στην οποία έχουν την έδρα τους. Η Eurobank Βουλγαρίας, είναι Βουλγαρική τράπεζα. Ας είναι θυγατρική της Ελληνικής. Τα δικά μας capital controls π.χ. δεν την αφορούν. Υπακούει και πορεύεται με βάση το τραπεζικό νομικό πλαίσιο της Βουλγαρίας. Το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε άλλη τράπεζα έχει θυγατρικές σε άλλες χώρες. Τα υποκαταστήματα στην Κύπρο της παλιάς "Κύπρου" π.χ. ζητούσαν επιπλέον έγγραφα σε σχέση με αυτά της Ελλάδας (δικό μου παράδειγμα που θυμάμαι πριν κλείσει εδώ). Το τι "εθνικότητα" έχει μια κάρτα, είναι λίγο πιο ασαφές όπως υποδεικνύω αμέσως παρακάτω. Υ.Γ. Τα παραπάνω υπό την έννοια που καταλαβαίνω ότι θέτεις το "είναι Ελληνική" (δηλαδή σε τι κανόνες υπακούει καθώς αυτό είναι που μας ενδιαφέρει ως πελάτες). Αν το πάμε σε κυριολεκτική "εθνικότητα" (τι συμφερόντων είναι δηλαδή μια τράπεζα) μπορώ να σου επαναλάβω το κλισέ "το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα". Και θα γελάσω δυνατά αν ακούσω για "Ελληνικές τράπεζες" καθώς τη στιγμή που μιλάμε νομίζω δεν έχει απομείνει καμία. Πουλημένες σε ξένα funds είναι όλες. edit: αναφέρομαι στις 4 "συστημικές" τουλάχιστον. Εντάξει είναι δυστυχώς Ελληνική η ...χρεοκοπημένη Attica Bank η οποία ταΐστηκε επί χρόνια με τον ιδρώτα των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ). Και 2-3 συνεταιριστικές που έχουν απομείνει ίσως... Βάλε το 6ψήφιο -αν έχεις Leupay- (522714 είναι στη δική μου) και θα εκπλαγείς βλέποντας ότι την αναγνωρίζει ως Ιταλική και όχι Βουλγάρικη! Τη δε Leupost (533863) τη βλέπει όντως σαν Βουλγαρική. Μάλλον δεν είναι αυτό το κριτήριο για τις "δυνατότητες" μιας κάρτας συνεπώς. Ας τα μεταφέρει κάποιος mod στο κατάλληλο topic. Μα προφανώς εννοώ ότι η κάρτα στη περίπτωση της Βουλγαρίας είναι κάρτα από βουλγαρικό ίδρυμα. Φάνηκε το αντίστροφο; Ίσως δεν διατύπωσα σωστά το ερώτημα! Θα ήταν ανυπόφορη η ζωής μας εάν ζητούσαμε από όλους να είναι ακριβής με το νι και με οτ σίγμα. Μα, δεν υπάρχει μια κάρτα για την LeuPay! Όταν δημιουργήσεις τον πρώτο λογαριασμό σου τότε μπορείς να ζητήσεις κι άλλες κάρτες που εκκαθαρίζουν σε άλλο νόμισμα. Αυτές οι τελευταίες θα έχουν άλλο αριθμο! Α, όσον αφορά την έδρα: για την ακρίβεια δεν αναφερόμουν στην έδρα των τραπεζών των οποίων αναφέρουμε στο παράδειγμα μας αλλά στην εταιρεία LeuPay. Μπορεί αυτή με τη σειρά να διατηρεί νομικά πρόσωπα σε άλλες χώρες: Η.Π.Α. και Κίνα. Επαναλαμβάνω ότι είναι σαφές από τη διαφήμιση της ότι αυτό συμβαίνει: Ότι φτιάχνεις κάμποσους λογαριασμούς ηλεκτρονικού χρήματος σε διάφορα νομίσματα με κάρτες MasterCard. Πιστεύω ότι πρέπει να μας πεί κάποιος που έχει ηλεκτρονικό χρήμα (όπως το εννοεί η LeuPay) σε δολλάρια και την αντίστοιχη κάρτα. Συμφωνούμε αγαπητέ μου φίλε, εγώ δεν εκφράστηκα με ακρίβεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα