Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Παράξενο . 

Ούτε έστω με ρυθμιστή δέσμης δε τα έχουν δει;

εχει τζαμι εκει που παω τα τελευταια 5 χρονια και δεν εχω δει ποτε κανεναν να αναβει τα φωτα σε κανενα οχημα. εχω δει να ελεγχουν τις λαμπες

φρενων ομως. 

και παλιοτερα σε ανοιχτο που πηγαινα και χαζευες απο μακρια παλι δεν εχω δει να αναβουν φωτα. βεβαια παω συνηθως σε γνωστα κτεο που περνας αερα...

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ζητημα ειναι προσεξεις σε πιο κτεο θα πας. Αν πας εκει που πρεπει θα περασεις χωρις μιση ελλειψη, αν πας εκει που δεν πρεπει θα φας σοβαρη

Δημοσ.
20 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

δεν μου εχουν δει ποτε τα φωτα σε κτεο.

Ούτε σε εμένα έχουν ελέγξει ποτέ φώτα (θέσης - πορείας - διασταύρωσης)

Δημοσ.

Είχα την αφέλεια να πιστεύω ότι ο έλεγχος ΚΤΕΟ αποκαλύπτει τα σοβαρά τουλάχιστον προβλήματα ενός οχήματος.

Σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο το οποίο είχε περάσει επιτυχώς ΚΤΕΟ λίγο πριν την αγοραπωλησία διαπιστώθηκαν ευθύς αμέσως σοβαρά προβλήματα . Όταν απευθύνθηκα στην διεύθυνση του ΚΤΕΟ ρωτώντας πως είναι δυνατόν να τα περνάνε έτσι παραγνωρίζοντας τις ελλείψεις απάντηση δεν πήρα.

Το οξύμωρο είναι ότι τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ θα εμπόδιζαν τάχα μου τα φαινόμενα χρηματισμού των δημοσίων ΚΤΕΟ . Το μόνο που έχει συμβεί είναι να τα περνάνε έτσι αέρα για να μην χάσουν το πελάτη.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, geopro είπε

Το οξύμωρο είναι ότι τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ θα εμπόδιζαν τάχα μου τα φαινόμενα χρηματισμού των δημοσίων ΚΤΕΟ . Το μόνο που έχει συμβεί είναι να τα περνάνε έτσι αέρα για να μην χάσουν το πελάτη.

ε καλα αυτα ειναι παραμυθια για σανοφαγους. και η ιδιωτικοποιηση της δεη θα εριχνε τις τιμες στο ρευμα 😜

εχω προλαβει δημοσιο κτεο, ο ελεγχος ηταν πιο τυπικος απο το ιδιωτικο αν σκεφτεις ποσα χρονια πισω τον εκαναν. τα ιδιωτικα κτεο ειναι χαρισμένα λεφτα απο το κρατος σε ιδιωτες, τιποτε αλλο. και με τιμολογηση παλι απο το κρατος(!)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αποτι εχω καταλαβει εγω, αν θες σοβαρο ελεγχο στα ΚΤΕΟ πληρωνεις για ΕΚΟΥΣΙΟ τεχνικο ελεγχο.

Το αλλο καλο ειναι οτι μπορει να σου ελεγξουν τα χλμ και προφανως να περασουν στο συστημα των ΚΤΕΟ τον τεχνικο ελεγχο.

Κατα τα αλλα οπως γραφτηκε σωστα, μπαχαλο για τον περιοδικο ελεγχο, μπροστα μου κοψανε κυρια για ελαστικο 5ετιας με πολυ ψωμι στο πελμα και  μετα απο μιση ωρα ερχεται ο Ρωμαιος σχεδον χωρις φωτιστικα (τρακαρισμενο στις γωνιες) με εξάτμιση να κρεμεται και περναει...αερα

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, geopro είπε

Και όμως έκοψε τον χρηματισμό.

Σε περνάνε χωρίς να πληρώσεις κάτι.

• Haha 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Και όμως έκοψε τον χρηματισμό.

Σε περνάνε χωρίς να πληρώσεις κάτι.

Ο ίδιος χρηματισμός και η ίδια διαφθορά ειναι.

50€ έδιναν και τοτε ,50€ δίνουν "έννομο" λάδωμα και τώρα.

Ειναι θλιβερό.

• Like 1
Δημοσ.

αν πηγαιναμε τα ιχ στη dekra θα συμφωνουσα αλλα στη χωρα μας τη μπανανια πισω απο "ελλεψεις/φθορες" οι ελεγκτες μπορουν να κανουν οτι θελουν αφου στην εφημεριδα της κυβερνησης δυστηχως δε αναφερονται τεχνικες λεπτομεριες (ενα φθαρμενο ελαστικο κατ'ενα ελεγκτη μπορει για εναν αλλο να ειναι κομπλε. Εφοσον δεν οριζεται π.χ το παχος αυλακωσης σε mm )

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

αν πηγαιναμε τα ιχ στη dekra θα συμφωνουσα αλλα στη χωρα μας τη μπανανια πισω απο "ελλεψεις/φθορες" οι ελεγκτες μπορουν να κανουν οτι θελουν αφου στην εφημεριδα της κυβερνησης δυστηχως δε αναφερονται τεχνικες λεπτομεριες (ενα φθαρμενο ελαστικο κατ'ενα ελεγκτη μπορει για εναν αλλο να ειναι κομπλε. Εφοσον δεν οριζεται π.χ το παχος αυλακωσης σε mm )

Απολυτα σωστο, σκεψου τωρα το εξης εχεις ενα νομο του κρατους (ΦΕΚ) το οποιο οριζει κατι τεχνικης φυσεως αλλα δεν οριζει τα κριτηρια εκτιμησης του. Στην μια περιπτωση αυτο κρινεται απο τεχνικους οχηματων που εχουν καποια σχετικη καταρτιση οποτε καπως το χωνευεις. Σκεψου τωρα τεχνικης φυσεως νομολογιες να κρινονται απο εκτελεστικη εξουσια ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ γνωση επι του θεματος

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Απολυτα σωστο, σκεψου τωρα το εξης εχεις ενα νομο του κρατους (ΦΕΚ) το οποιο οριζει κατι τεχνικης φυσεως αλλα δεν οριζει τα κριτηρια εκτιμησης του. Στην μια περιπτωση αυτο κρινεται απο τεχνικους οχηματων που εχουν καποια σχετικη καταρτιση οποτε καπως το χωνευεις. Σκεψου τωρα τεχνικης φυσεως νομολογιες να κρινονται απο εκτελεστικη εξουσια ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ γνωση επι του θεματος

Έχω απευθυνθεί στον προϊστάμενο ΚΤΕΟ ρωτώντας τον πως είναι δυνατόν να έχει περάσει επιτυχώς τον έλεγχο ένα αυτοκίνητο με ελαστικά δεκαετίας με ούτε καν σημείωση δευτερεύουσας έλλειψης.

Η απάντηση που πήρα είναι ότι ο έλεγχος είναι οπτικός και η ημερομηνία των ελαστικών δεν παίζει ρόλο στην εκτίμηση έστω και αν είναι 10+ ετών.

Επέμενα και συνέχισα ρωτώντας τον αν ένα ελαστικό φορεμένο δέκα χρόνια πάνω σε ένα αυτοκίνητο εξακολουθεί να διατηρεί τις ικανότητες του και μου απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν.

Τοτε γιατί το ”περνάς ” ; Τον ερωτώ χωρίς απάντηση αυτή την φορά.

Υποψιάζομαι ότι στους “δικούς τους” περνάνε κυριολεκτικά τα πάντα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, geopro είπε

απάντηση που πήρα είναι ότι ο έλεγχος είναι οπτικός και η ημερομηνία των ελαστικών δεν παίζει ρόλο στην εκτίμηση έστω και αν είναι 10+ ετών

Εδώ θα διαφωνήσω καθώς δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο μέγιστης ηλικίας ελαστικών παρα μονο οπτικά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...