Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι αρκετα καλός κιθαρίστας κι επειδή παίζω λαικά είπα να μάθω μπουζούκι. Μου δωσε ένας φίλος χτες να δοκιμάσω κι απογοητεύτηκα.

Κατ αρχάς δεν μπορούσα με τίποτα να το σταθεροποιήσω στο μηρό μου, συνέχεια γλιστρούσε! Η κιθάρα έχει εσοχή και "κάθεται", επιπλέον λόγω μεγάλου σκάφους την έσφιγγα με το μπράτσο. Το μπουζούκι ούτε αυτή την εσοχή έχει, ούτε φυσικά τόσο μεγάλο σκάφος.

Επιπλέον, επειδή έχει πιο μακρύ μπράτσο, με κούρασε να απλώνω περισσότερο το χέρι για να πιάνω όλα τα τάστα.

Έχει κάνει κάποιος κάτι ανάλογο να μου πει εμπειρία; Το "σιγά ρε, θα συνηθίσεις" το ξέρω, το θέμα είναι πόσο θα πάρει. Είναι απλό πράγμα ή να ετοιμαστώ για μακρά περίοδο;

Δημοσ.

Για την μετάβαση δεν ξέρω να σου πω, αλλά για να μην σου γλιστράει βάλε ένα κομμάτι δέρμα (πιστεύω θα βρεις εύκολα αν ρωτήσεις σε καποιο ραφείο) στο πίσω μέρος του σκάφους (κολλα το με ταινία διπλής όψης).

Προφανώς κουράστηκες γιατί προσπαθούσες να πιάσεις το μπουζούκι με το χέρι που κρατάς το μπράτσο, το οποίο καταλαβαίνεις πως είναι λάθος. Αν καταφέρεις να το κρατάς με το χερι που έχεις την πένα, θα απλοποιηθεί κάπως η κατάσταση.

Δημοσ.

Στη θέση σου θα έκανα 3 -4 μαθήματα μένα δάσκαλο για να συνηθίσω τη θέση , γιατι αν μάθεις κατι λαθος, δύσκολα ξεσυνηθιζεις.

Επίσης θα δοκίμαζα με αυτό το κορδονακι που χρησιμοποιουν οι μπουζουξήδες( το αντίστοιχο του guitar strap )

Δημοσ.

Δεν πιστεύω πως θα ωφελήσει το κορδόνι, εκτός αν παίζει όρθιος, πράγμα που αποκλείω να κάνει στην παρούσα φάση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...