Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραίο το άρθρο, εξιστορεί τα γεγονότα αρκετά αμερόληπτα-αν και με σχετικές ελλήψεις. Δεν βλέπω όμως πως αυτό το άρθρο ας πούμε σου διαμόρφωσε αρνητική εικόνα για τους κομμουνιστές... :/

Για το ΕΑΜ τώρα που λέμε, έτσι φαίνεται απο το απόσπασμα προηγούμενου μηνύματός σου,

Χαρακτηριστική είναι η διαφορά μεταξύ ΕΛΑΣ-ΕΑΜ, και τα δύο αριστερά αντιστασιακά κινήματα, αλλά που το ένα έλεγε "πρώτα να διώξουμε τους γερμανούς και μετά τα δικά μας" ενώ το άλλο έλεγε "να διώξουμε τους γερμανούς και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε κυβέρνηση"

σαν να πρόκειται δηλαδή για ανεξάρτητες οργανώσεις που σημαίνει οτι δεν ιδρύθηκαν απο το ΚΚΕ. Το ΕΑΜ ήταν η νόμιμη εκδοχή του παράνομου τότε ΚΚΕ και ο ΕΛΑΣ το ένοπλο τμήμα του, αυτά τα τρία ήταν ένα και το αυτό με διαφορετικούς τρόπους δράσης, απλά.

Οκ λοιπόν, παρεξήγησα αλλά κατάλαβα τώρα το πως το βλέπεις. Κομπλέ

• Like 1
Δημοσ.

Ωραίο το άρθρο, εξιστορεί τα γεγονότα αρκετά αμερόληπτα-αν και με σχετικές ελλήψεις. Δεν βλέπω όμως πως αυτό το άρθρο ας πούμε σου διαμόρφωσε αρνητική εικόνα για τους κομμουνιστές... :/

Για το ΕΑΜ τώρα που λέμε, έτσι φαίνεται απο το απόσπασμα προηγούμενου μηνύματός σου,

σαν να πρόκειται δηλαδή για ανεξάρτητες οργανώσεις που σημαίνει οτι δεν ιδρύθηκαν απο το ΚΚΕ. Το ΕΑΜ ήταν η νόμιμη εκδοχή του παράνομου τότε ΚΚΕ και ο ΕΛΑΣ το ένοπλο τμήμα του, αυτά τα τρία ήταν ένα και το αυτό με διαφορετικούς τρόπους δράσης, απλά.

Οκ λοιπόν, παρεξήγησα αλλά κατάλαβα τώρα το πως το βλέπεις. Κομπλέ

Η αρνητικότατη εικόνα για τους κομμουνιστές εκείνης της περιόδου δεν μου έχει διαμορφωθεί από το άρθρο αυτό.

Την έχω διαβάσει την ιστορία και έχω διαμορφώσει τις απόψεις μου, δεν χρειάζομαι άρθρο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω θετική εικόνα για το αντίπαλο στρατόπεδο, στα ίδια σκ@τ@ βράζαν και αυτοί.

Δημοσ.

Η αρνητικότατη εικόνα για τους κομμουνιστές εκείνης της περιόδου δεν μου έχει διαμορφωθεί από το άρθρο αυτό.

Την έχω διαβάσει την ιστορία και έχω διαμορφώσει τις απόψεις μου, δεν χρειάζομαι άρθρο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω θετική εικόνα για το αντίπαλο στρατόπεδο, στα ίδια σκ@τ@ βράζαν και αυτοί.

το παλικαρι εχει γράψει άπειρες μπούρδες και προπαγάνδα..

Πουλάει το παραμύθι περι εαμ,ξεχνώντας να αναφέρει οτι το εαμ ιδρύθηκε υπο την ΜΥΣΤΙΚΗ καθοδήγηση του ΚΚ(γιατι δε θα πάταγε κανείς και όταν το ΚΚ βγήκε μπροστά,έγιναν και οι απαραίτητες εκκαθαρίσεις),γιατί αλλιως δε θα πήγαινε κανείς,λίγους μήνες ΑΦΟΤΟΥ εισέβαλε η γερμανια,στη σοβιετική πατρίδα.

Δημοσ.

το παλικαρι εχει γράψει άπειρες μπούρδες και προπαγάνδα..

Πουλάει το παραμύθι περι εαμ,ξεχνώντας να αναφέρει οτι το εαμ ιδρύθηκε υπο την ΜΥΣΤΙΚΗ καθοδήγηση του ΚΚ(γιατι δε θα πάταγε κανείς και όταν το ΚΚ βγήκε μπροστά,έγιναν και οι απαραίτητες εκκαθαρίσεις),γιατί αλλιως δε θα πήγαινε κανείς,λίγους μήνες ΑΦΟΤΟΥ εισέβαλε η γερμανια,στη σοβιετική πατρίδα.

Ρε 'συ, εξακολουθείς να είσαι εριστικός και τί ασυναρτησίες είναι αυτές;;; :o

Σ' έχει τυφλώσει το παραλήρημα:

(...)ο ΕΛΑΣ ήταν το ένοπλο τμήμα του ΕΑΜ το οποίο ήταν το απελευθερωτικό μέτωπο που ίδρυσαν το ΚΚΕ με την αρωγή άλλων τριών μικρότερων κομμάτων(Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας, Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας και Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας).(...)

(...)Το ΕΑΜ ήταν η νόμιμη εκδοχή του παράνομου τότε ΚΚΕ και ο ΕΛΑΣ το ένοπλο τμήμα του, αυτά τα τρία ήταν ένα και το αυτό με διαφορετικούς τρόπους δράσης(...)

2ον Όσο για τις "εκκαθαρίσεις", εννοείται, σιγά μην άφηνε τα τσιράκια των γερμανών, τους προδότες, τους κουκουλοφόρους, τους μαυραγορίτες και τους Χίτες ν' αλωνίζουν, ο ελληνικός λαός να χύνει αίμα κι αυτοί να το πίνουν! Πας καλά; Κι εγώ μαζί τους θα 'μουν. Όπως εσύ θα θέλεις- φαντάζομαι-να μπουκάρεις στη βουλή και να δείρεις τους σημερινούς προδότες του έθνους μας, έτσι κι αυτοί, με τη διαφορά όμως οτι τότε οι εχθροί του κρατούσαν όπλα στραμμένα μάλιστα πρός τους κομμουνιστές...

3ον Α ρε φιλαράκι, "παλιά μου τέχνη κόσκινο" την έχεις.......

.....τη προπαγάνδα!! :-) (που λες για 'μένα)

Η εισβολή στη Σοβιετική ένωση έγινε ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ιδρύθηκε και το ΕΑΜ. Πού βλέπετε τη σκοπιμότητα;

4ον

απλα το αφήνω εδώ.

μαρτιος 41

Ετσι για να μην ξεχνιομαστε που λεει και ο τιτλος...

Δεν καταλαβαίνω, τί θέλετε να πείτε;

Φυσικά και προτιμούσαν να στραφούν στην επιρροή της Σοβιετικής ένωσης.

Εσείς σήμερα δεν ευαγγελίζεστε να απαρνηθούμε την επιρροή των Αγγλοαμερικάνων και να στραφούμε πρός αυτήν της Ρωσίας;

Πόσο μάλλον που η Σοβιετική ένωση ήταν και ομοϊδεάτες των κομμουνιστών...

Α οκ.

Σεβαστές οι απόψεις σου να ξέρεις, θέλεις όμως να δώσεις μια ιδέα για να ανατρέξουμε; Γιατί όλοι θεωρώ, την αλήθεια γυρεύουμε.

Αυτό ισχύει και για 'σένα trayban. Κομμουνιστής είμαι, δεν φοράω παροπίδες...

Δημοσ.

Ρε 'συ, εξακολουθείς να είσαι εριστικός και τί ασυναρτησίες είναι αυτές;;; :o

Σ' έχει τυφλώσει το παραλήρημα:

2ον Όσο για τις "εκκαθαρίσεις", εννοείται, σιγά μην άφηνε τα τσιράκια των γερμανών, τους προδότες, τους κουκουλοφόρους, τους μαυραγορίτες και τους Χίτες ν' αλωνίζουν, ο ελληνικός λαός να χύνει αίμα κι αυτοί να το πίνουν! Πας καλά; Κι εγώ μαζί τους θα 'μουν. Όπως εσύ θα θέλεις- φαντάζομαι-να μπουκάρεις στη βουλή και να δείρεις τους σημερινούς προδότες του έθνους μας, έτσι κι αυτοί, με τη διαφορά όμως οτι τότε οι εχθροί του κρατούσαν όπλα στραμμένα μάλιστα πρός τους κομμουνιστές...

3ον Α ρε φιλαράκι, "παλιά μου τέχνη κόσκινο" την έχεις.......

.....τη προπαγάνδα!! :-) (που λες για 'μένα)

Η εισβολή στη Σοβιετική ένωση έγινε ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ιδρύθηκε και το ΕΑΜ. Πού βλέπετε τη σκοπιμότητα;

4ον

Δεν καταλαβαίνω, τί θέλετε να πείτε;

Φυσικά και προτιμούσαν να στραφούν στην επιρροή της Σοβιετικής ένωσης.

Εσείς σήμερα δεν ευαγγελίζεστε να απαρνηθούμε την επιρροή των Αγγλοαμερικάνων και να στραφούμε πρός αυτήν της Ρωσίας;

Πόσο μάλλον που η Σοβιετική ένωση ήταν και ομοϊδεάτες των κομμουνιστών...

Α οκ.

Σεβαστές οι απόψεις σου να ξέρεις, θέλεις όμως να δώσεις μια ιδέα για να ανατρέξουμε; Γιατί όλοι θεωρώ, την αλήθεια γυρεύουμε.

Αυτό ισχύει και για 'σένα trayban. Κομμουνιστής είμαι, δεν φοράω παροπίδες...

Το ΚΚΕ έκανε 267 και βάλε κωλοτούμπες την περίοδο πριν τον πόλεμο και πάντα σύμφωνα με τα όσα πρόσταζε η μαμά ΕΣΣΔ και ο πατερούλης, φονιάς εκατομμυρίων, Στάλιν.

Και αυτό λόγω της στάσεως του μπαμπά και της μαμάς, που μια υπέγραφε με τους γάλλους, μετά με τους γερμανούς, μετά τίναζε τις υπογραφές στον αέρα κτλ κτλ. Πριν μάχονταν εναντίον όλων των ιμπεριαλιστών δήθεν, μετά με την υπογραφή του συμφώνου με τους γερμανούς, οι ναζιστές έγιναν οι συναγωνιστές τους εναντίον των ιμπεριαλιστών γάλλων, άγγλων, κτλ

Δεν καταδικάστηκε ποτέ από το ΚΚΕ η κατοχή της Πολωνίας, ο διαμελισμός της στα δύο από ΕΣΣΔ/Γερμανία, και στην αρχή του "ιμπεριαλιστικού πολέμου του Μεταξά" ήταν εναντίον. Ο Ζαχαριάδης έκανε μια παπαριά και κάλεσε, με γράμμα, τον λαό να βοηθήσει τον Μεταξά στον αγώνα εναντίον του ιμπεριαλιστή, φασίστα, κατακτητή, αλλά κατακρίθηκε από άλλα στελέχη και αφού τα άκουσε για τα καλά από τον πατερούλη Στάλιν τα γύρισε αργότερα και καλούσε εναντίον του ιμπεριαλιστικού πολέμου του φασίστα Μεταξά σε υπόλοιπα γράμματα. Και όταν αργότερα μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, το ΚΚΕ τους είδε συμμάχους και απελευθερωτές, ιδίως αφού οι γερμανοί απελευθέρωσαν τους αριστερούς φυλακισμένους του Μεταξά.

Μετά με την κήρυξη πολέμου των Γερμανών εναντίον της μαμάς Ρωσίας, το ΚΚΕ, συνηθισμένο πια σε τόσες κωλοτούμπες τα τελευταία χρόνια, κάνει και την επόμενη, και οι σύμμαχοι/απελευθερωτές ναζιστές σαν transformers εποχής γίνονται εχθροί, ιμπεριαλιστές, φασίστες, φονιάδες, κτλ κτλ

Το ΚΚΕ σήμερα στηρίζεται στην πρώτη επιστολή του Ζαχαριάδη και στον μετέπειτα αντιστασιακό αγώνα ΕΑΜ/ΕΛΑΣ κρύβοντας πάντα τις κωλοτούμπες που το κόμμα έκανε βάση των σοβιετικών συμφερόντων, και παραποιεί την ιστορία.

Φυσικά και πολέμησαν. Φυσικά και αντιστάθηκαν. Φυσικά και ανάμεσά τους υπήρχαν αγνοί πατριώτες.

Οι αποφάσεις όμως της ηγεσίας παιρνόντουσαν πάντα πάνω στα συμφέροντα της μαμάς ΕΣΣΔ και όχι στα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Και ένα ελληνικό κόμμα πρέπει να έχει την έγνοια του δικού του λαού και όχι να γίνεται φερέφωνο ξένων συμφερόντων.

Ανάλογα έχει κάνει και η αντίθετη πλευρά σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα, μην νομίζεις.

Έχω minor στην ιστορία, για να σου παραθέσω βιβλιογραφία θα πρέπει να περάσω από ελληνικό πανεπιστήμιο.

Έχουν περάσει χρόνια που τα έχω διαβάσει...

Αυτό δεν πάει να πει ότι με λίγο ψάξιμο στο νετ δεν μπορείς να βρεις και την αντίθετη άποψη, φτάνει να μην διαβάζεις αριστερά ποσταρίσματα. Ακόμα και διαβάζοντας την πλήρη αντίθετη (και φυσικά και αυτή όπως και του ΚΚΕ) διαστρεβλωμένη άποψη, μπορείς να καταλάβεις πού βρίσκεται η αλήθεια κάπου στη μέση. Συνήθως ο καθένας παρουσιάζει τα στραβά του άλλου, κρύβοντας πάντα τα δικά του.

Α, να μην ξεχάσω να αναφερθώ στο παιδομάζωμα, που μόνο οι αριστεροί της εποχής έχουν το προνόμιο να "καυχιόνται", ποτέ άλλοτε στην ιστορία της Ελλάδος εκτός από τους οθωμανούς δεν είχε γίνει κάτι παρόμοιο. Μιλώ για εποχή εμφυλίου πια. Ο μεγάλος αδερφός του πατέρα μου έπεσε θύμα τους και εκτελέστηκε όχι γιατί ήταν δεξιός, αλλά γιατί δεν ήθελε να τους ακολουθήσει. Οι δυο μεγαλύτερες αδερφές της μητέρας μου και ο μεγαλύτερός της αδερφός κατάφεραν να διαφύγουν στην πόλη και σώθηκαν από το παιδομάζωμα. Ο δεύτερος αδερφός της μητέρας μου, τους είδε να μπαίνουν στο σπίτι του παππού μου και χτύπησε την γειτόνισσα να τον κρύψει. Το διακινδύνευσε γιατί ήταν γνωστή αριστερή. Τον έσωσε όμως και τον έκρυψε, και επειδή ήταν αριστερή και γνώριζαν τον αντάρτη άντρα της δεν ψάξαν το σπίτι της αλλά βασίστηκαν στα λόγια της και φύγαν.

Καλοί και σωστοί άνθρωποι υπάρχουν παντού. Όπως υπάρχουν παντού και κ@θίκι@.

• Like 5
Δημοσ.

Για την τελευταία φράση σου συμφωνώ κι επ' αυξάνω.

Επειδή τώρα δεν έχω την ευχέρεια να ψαχτώ και να βάλω σε σειρά τις σκέψεις μου για να παρουσιάσω την δική μου οπτική στο "παιδομάζωμα" όπως και να σχολιάσω τα προηγούμενα, απλά θα παραθέσω ένα απόσπασμα της κριτικής ανάλογου άρθρου του Γ. Πρετεντέρη που αφορά την "μοιρασιά" της Πολωνίας και το οποίο το είχα ετοιμάσει πρίν τη δευτερολογία σου και θα επανέλθω αργότερα το απόγευμα :)

"(...)Ο εν λόγω αρθρογράφος κάνει αναφορά σε «διαμελισμό της Πολωνίας και κατοχή στις Βαλτικές χώρες από την Σοβιετική Ενωση» για να στηρίξει τη «συμμαχία των δύο άκρων», που, όπως λέει, «λειτούργησε μια χαρά για δύο χρόνια για να διαρραγεί στις 22 Ιούνη του 1941 όχι επειδή οι Σοβιετικοί στεναχωρήθηκαν που συμπορεύονταν με τους ναζιστές αλλά επειδή ο Χίτλερ επιτέθηκε απροσδόκητα στον σύμμαχό του»... Τι αποκρύπτει επίσης; Το γεγονός ότι με τη «συνθήκη του Μπρεστ - Λιτόφσκ», στις 3 Μάρτη 1918, ανάμεσα στη νεαρή σοβιετική εξουσία που βγήκε από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Γερμανία, η Σοβιετική Ρωσία αναγκάστηκε να παραχωρήσει σημαντικά εδάφη στο γερμανικό ιμπεριαλισμό, όπως η Λιθουανία, τμήμα της Εσθονίας και της Λετονίας, καθώς και τη Δυτική Ουκρανία και τη Δυτική Λευκορωσία, δηλαδή περίπου ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η Δυτική Ουκρανία και η Δυτική Λευκορωσία πέρασαν στην εξουσία της πολωνικής αστικής τάξης μετά την αποχώρηση των γερμανικών και των αυστροουγγρικών στρατευμάτων με τη λήξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. Αποσιωπά και την εξέλιξη μετά τη συνθήκη, όπου τον Οκτώβρη οι λαοί των περιοχών αυτών ξεσηκώθηκαν, σχημάτισαν σοβιετικές κυβερνήσεις, που εκείνη την εποχή δεν άντεξαν μετά και από την ξένη επέμβαση της Αντάντ που τις ανέτρεψε. Ετσι, φτάνοντας στο Σεπτέμβρη του 1939, η Δυτική Ουκρανία και η Δυτική Λευκορωσία που ήταν αποσπασμένα τμήματα της Σοβιετικής Ρωσίας που κατείχαν οι Πολωνοί αστοί φάνηκε ότι θα έπεφταν στα νύχια της Γερμανίας, ο Κόκκινος Στρατός παρενέβη και απελευθέρωσε αυτά τα εδάφη. Στις 21 του Ιούνη 1940 άρχισε στην Εσθονία σοσιαλιστική επανάσταση και τον Ιούλη η σοβιετική εξουσία αποκαταστάθηκε. Ανάλογες εξελίξεις υπήρξαν και στις άλλες δύο Βαλτικές χώρες, στη Λετονία και στη Λιθουανία. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια που γκρεμίζει τα παραμύθια περί σοβιετικής κατοχής, περί «συμμαχίας Χίτλερ - Στάλιν».

Δημήτρης Καραγιάννης" (<—δεν είμαι 'γω, ο κριτικός είναι :P)

Σύμφωνα μ' αυτό, φαίνεται οτι απλά έσπευσε η ΕΣΣΔ να ανακτήσει το έδαφός της που είχε χαθεί προηγουμένως...

Σαν να πηγαίνουμε εμείς ας πούμε να ανακτήσουμε εδάφη όπως τη Μικρά ασία, την Κωνσταντινούπολη, Βόρειο ήπειρο κλπ.

Για μας και σύμφωνα με την ιστορία θα είναι δίκαιη εισβολή στις περιοχές αυτές, για τους άλλους όμως που δεν ξέρουν αυτά τα κομμάτια της ιστορίας θα θεωρηθούμε βάρβαροι. Λογικό δεν είναι;...

Δημοσ.

Eσυ χωρις το ευρω ,ΕΣΥ  συγκεκριμενα θα εισαι ο πρωτος που θα πεινασει .Και  δεν θα κανεις κακακια γιατι αυτα εχουν να κανουν με  εισοδο και εξοδο ,επειδη ΕΣΥ συγκεκριμενα δεν θα εχεις να φας  αρα δεν θα βγαζεις κιολας.

Επισης προσεξτε και λιγο οι αντρακλες  μην σκισετε κανα καλσον .

Επι του 1940 μπραβο οσους αντισταθηκαν στις δυναμεις του Αξονα και εδωσαν την ζωη τους για αυτο  .Εμεις για την Ιστορια ειμασταν απο τους λαους που ειχαμε ολοκληρωτικη κατοχη και σποραδικη αντισταση κατα των Γερμανων .

Οπου και οταν εχαναν τον πολεμο αποφασισαν να αποχωρησουν οικειοθελως .

ακριβως οπως τα λες ειναι φιλε επειδη ειμασταν σαν λαος απο οτι λες παναγιες κατα την διαρκεια της κατοχης τα ναζιστικα αποβρασματα εκαψαν και ισοπεδωσαν κανδανο,βιαννο,διστομο,καλαβρυτα και δεκαδες αλλα χωρια,εκτελεσαν και σκοτωσαν με απανθρωπο τροπο χιλιαδες αθωους συνπατριωτες μας για αντιποινα απο αντιστασιακη δραση και πεθανε τοσος κοσμος απο ασιτια λογω δεσμευσης των τροφιμων απο την βερμαχτ. οσο για τα κακακια και τα καλσον σου λεω ενα πραμα ,τα κακακια τα τρως ειδη οπως ολοι μας με τους κλεφταραδες του βερολινου που μπλεξαμε και η θυσια των ανθρωπων του 40 δεν σου λεει τιποτα?στο λεω γιατι σημερα πολλοι δεν ειναι διαθετημενοι να σκισουν κανενα καλσον μπας και δουν καλυτερες μερες.

Κάτω τα έθνη,τα σύνορα,οι θρησκείες,οι πατρίδες και όλες οι κίβδηλες,διχαστικές κ επίπλαστες διαιρέσεις της ανθρώπινης εμπειρίας.

πεστο πρωτα αυτο σε καποιους γειτονες μας με περιεργες προθεσεις εναντι μας αν συμεριζονται τις αποψεις σου και μετα ξαναμιλαμε.

Δημοσ.

Για την τελευταία φράση σου συμφωνώ κι επ' αυξάνω.

Επειδή τώρα δεν έχω την ευχέρεια να ψαχτώ και να βάλω σε σειρά τις σκέψεις μου για να παρουσιάσω την δική μου οπτική στο "παιδομάζωμα" όπως και να σχολιάσω τα προηγούμενα, απλά θα παραθέσω ένα απόσπασμα της κριτικής ανάλογου άρθρου του Γ. Πρετεντέρη που αφορά την "μοιρασιά" της Πολωνίας και το οποίο το είχα ετοιμάσει πρίν τη δευτερολογία σου και θα επανέλθω αργότερα το απόγευμα :)

"(...)Ο εν λόγω αρθρογράφος κάνει αναφορά σε «διαμελισμό της Πολωνίας και κατοχή στις Βαλτικές χώρες από την Σοβιετική Ενωση» για να στηρίξει τη «συμμαχία των δύο άκρων», που, όπως λέει, «λειτούργησε μια χαρά για δύο χρόνια για να διαρραγεί στις 22 Ιούνη του 1941 όχι επειδή οι Σοβιετικοί στεναχωρήθηκαν που συμπορεύονταν με τους ναζιστές αλλά επειδή ο Χίτλερ επιτέθηκε απροσδόκητα στον σύμμαχό του»... Τι αποκρύπτει επίσης; Το γεγονός ότι με τη «συνθήκη του Μπρεστ - Λιτόφσκ», στις 3 Μάρτη 1918, ανάμεσα στη νεαρή σοβιετική εξουσία που βγήκε από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Γερμανία, η Σοβιετική Ρωσία αναγκάστηκε να παραχωρήσει σημαντικά εδάφη στο γερμανικό ιμπεριαλισμό, όπως η Λιθουανία, τμήμα της Εσθονίας και της Λετονίας, καθώς και τη Δυτική Ουκρανία και τη Δυτική Λευκορωσία, δηλαδή περίπου ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η Δυτική Ουκρανία και η Δυτική Λευκορωσία πέρασαν στην εξουσία της πολωνικής αστικής τάξης μετά την αποχώρηση των γερμανικών και των αυστροουγγρικών στρατευμάτων με τη λήξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. Αποσιωπά και την εξέλιξη μετά τη συνθήκη, όπου τον Οκτώβρη οι λαοί των περιοχών αυτών ξεσηκώθηκαν, σχημάτισαν σοβιετικές κυβερνήσεις, που εκείνη την εποχή δεν άντεξαν μετά και από την ξένη επέμβαση της Αντάντ που τις ανέτρεψε. Ετσι, φτάνοντας στο Σεπτέμβρη του 1939, η Δυτική Ουκρανία και η Δυτική Λευκορωσία που ήταν αποσπασμένα τμήματα της Σοβιετικής Ρωσίας που κατείχαν οι Πολωνοί αστοί φάνηκε ότι θα έπεφταν στα νύχια της Γερμανίας, ο Κόκκινος Στρατός παρενέβη και απελευθέρωσε αυτά τα εδάφη. Στις 21 του Ιούνη 1940 άρχισε στην Εσθονία σοσιαλιστική επανάσταση και τον Ιούλη η σοβιετική εξουσία αποκαταστάθηκε. Ανάλογες εξελίξεις υπήρξαν και στις άλλες δύο Βαλτικές χώρες, στη Λετονία και στη Λιθουανία. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια που γκρεμίζει τα παραμύθια περί σοβιετικής κατοχής, περί «συμμαχίας Χίτλερ - Στάλιν».

Δημήτρης Καραγιάννης" (<—δεν είμαι 'γω, ο κριτικός είναι :P)

Σύμφωνα μ' αυτό, φαίνεται οτι απλά έσπευσε η ΕΣΣΔ να ανακτήσει το έδαφός της που είχε χαθεί προηγουμένως...

Σαν να πηγαίνουμε εμείς ας πούμε να ανακτήσουμε εδάφη όπως τη Μικρά ασία, την Κωνσταντινούπολη, Βόρειο ήπειρο κλπ.

Για μας και σύμφωνα με την ιστορία θα είναι δίκαιη εισβολή στις περιοχές αυτές, για τους άλλους όμως που δεν ξέρουν αυτά τα κομμάτια της ιστορίας θα θεωρηθούμε βάρβαροι. Λογικό δεν είναι;...

Όχι δεν είναι καθόλου λογικό.

Γιατί όταν το ΚΚΕ έχυνε κροκοδειλίσια δάκρυα και φώναζε για την κατοχή της Αλβανίας από τους φασίστες ιταλούς, έφερε άκρα του τάφου σιωπή όταν ο πατερούλης παρεούλα με τον χίτλερ διαμέλιζαν την Πολωνία. Άντε, οι σοβιετικοί παίρναν πίσω τα εδάφη τους, οι γερμανοί τι παίρναν; Τα εγκλήματα πολέμου των σοβιετικών εναντίον των πολωνών; Δεν τους αναγνώριζαν καν σαν αιχμάλωτους πολέμου, αν είναι δυνατόν! Δεν κηρύχθηκε καν πόλεμος εναντίον της Πολωνίας, εν μέσω νυχτίς έσκισαν το σύμφωνο που είχαν υπογράψει και αναγνώριζαν την Πολωνία και απλά σταμάτησαν να την αναγνωρίζουν! Στην περίπτωση της Φιλανδίας, ποια διάολο εδάφη έπαιρνε πίσω η ΕΣΣΔ; Ο Χίτλερ ήθελε μέρος της Πολωνίας να γίνει ανεξάρτητο κράτος, ο ψυχασθενής πατερούλης ανένδοτος να το πάρει και να σκοτώσει χιλιάδες Πολωνούς και εκατομμύρια να τους οδηγήσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Σιβηρία και αλλού.

Αν αύριο έρθουν οι Τούρκοι να σου διαμελίσουν την χώρα παρέα με τους ιταλούς και να σου σκοτώσουν χιλιάδες και εκατομμύρια να τους στείλουν στην άκρη της γης σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως θα σου αρέσει; Εξάλλου εδάφη της οθωμανικής αυτοκρατορίας ήμασταν και πιο πριν εδάφη της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας!

Και κοίτα, δεν έχω καμία όρεξη για τρολάρισμα. Οι πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες είναι ορθάνοιχτες. Υλικό βρίσκεις μπόλικο και στο ίντερνετ. Αν θες στ'αλήθεια να μάθεις, σταμάτα να διαβάζεις μαρξιστικολενινιστικά σάιτ και άνοιξε κανά βιβλίο ιστορίας και διάβασε και την απέναντι πλευρά. Δες τα εκατομμύρια ανθρώπων που έσφαξε ο ψυχασθενής σφαγέας λαών Στάλιν, που είναι περισσότερα ακόμα και από τα θύματα του ίδιου του Χίτλερ! Μόνο ο άλλος σφαγέας ο Μάο τον ξεπερνά σε σφαγές τον πατερούλη...

Δες ποια ήταν και είναι ακόμα και σήμερα η στάση του ΚΚΕ, που ποτέ δεν έχει βγει να αναγνωρίσει τα λάθη του και να διαολοστείλει τον σφαγέα που τόσο θαυμάζει.

Δες τις λαλακίες που έκανε και χάρη σ'αυτούς δημιουργήθηκε το μακεδονικό πρόβλημα επί εποχή Τίτου..

Διάβασε σε λινκ που βρήκα πόσες κωλοτούμπες έκαναν οι αριστεροί της εποχής, για παράδειγμα, πόσα εγκλήματα υποστήριξαν και πόσο έχουν διαστρεβλώσει την ιστορία....Προσπαθούν μάλλον, γιατί η ιστορία είναι ευτυχώς καταγραμμένη και δεν κρύβεται, αλλά βρίσκουν κορόιδα που βαριούνται να ερευνήσουν και τα ξεγελούν με τα ψέματά τους.

http://www.pare-dose.net/4999

• Like 2
Δημοσ.

...σε συνέχεια του αμέσως προηγούμενου μηνύματός μου(αυτό για την Πολωνία, ελπίζω να το διάβασες) η άποψή μου για το "παιδομάζωμα" είναι σε γενικές γραμμές οτι η κατηγορία αποκλειστικά του ΚΚΕ για υπαιτιότητά του είναι άδικη.

Παιδομάζωμα έγινε κι απο την Φρειδερίκη με την δικαιολογία να μην απαχθούν τα παιδιά απο τον ΔΣΕ ώστε να στρατολογηθούν στις γραμμές του(ναι τα 5χρονα και τα 13χρονα θα πολεμούσαν απο την Τσεχοσλοβακία και τη Γιουγκοσλαβία :P γιατί μην ξεχνάμε, οι φυγαδεύσεις έγιναν σε περίοδο που διαφαινόταν το τέλος του εμφυλίου). Αντίστοιχα απο τον ΔΣΕ έγινε για να προλάβουν την βασίλισσα και να μην καταλήξουν τα παιδιά γαλουχιμένα ως γενίτσαροι με την έννοια οτι η βασιλική οικογένεια ήταν γερμανοθρεμμένη(είναι γνωστό οτι τα αγόρια αδέλφια της ήταν μέλη της ναζιστικής νεολαίας ήδη απο μια περίοδο που δεν ήταν ακόμα υποχρεωτική η στρατολόγησή τους). Άντε βγάλε άκρη. Αυτό που ξέρω όμως καλά είναι οτι τα παιδιά που φυγαδεύτηκαν στο ανατολικό μπλόκ, γύρισαν σπουδαγμένα ή εφοδιασμένα με κάποια τέχνη.

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση εν το μεταξύ, είναι-όπως υπονόησα και στην αρχή οτι το "παιδομάζωμα" παρουσιάζεται και διαδίδεται/γνωστοποιείται μονόπλευρα, αφήνεται να εννοηθεί δηλαδή οτι πραγματοποιήθηκε μόνο απο την πλευρά του ΚΚΕ. Σκόπιμα; Δεν ξέρω...

Ακόμα κι εσύ, μονόπλευρα το παρουσιάζεις σε αντίθεση με τον τρόπο που προτείνεις για την εύρεση της αλήθειας(Πρός Θεού, μην με παρεξηγήσεις. Αντιλαμβάνομαι τη θέση σου με το κυνήγι που αντιμετώπισαν οι δικοί σου και το καταλαβαίνω, δεν υποβαθμίζω τον πόνο της οικογένειάς σου και πραγματικά λυπάμαι...).

Το λέω με την έννοια οτι δεν ξέρω προσωπικά τι έγινε τότε, βασίζομαι στην ιστορία που έχει γραφτεί, σε ντοκουμέντα και σε μαρτυρίες όπως η δική σου φερ' ειπείν.

Το σίγουρο είναι οτι γνωρίζοντας και τα τρία διαδοχικά γράμματα του Ζαχαριάδη-που αναφέρεις και παραπάνω

Μην τρομάζεις με το "Ριζοσπάστης", τα τρία γράμματα είναι στο link. :P

καταγγέλεται στο τρίτο οτι η κυβέρνηση του Μεταξά δημιούργησε παραπλανητική κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ με πρώην στελέχη του! Με γνώμονα αυτό λοιπόν, ποιός μου λέει οτι και τις αντίστοιχες εκτελέσεις με της οικογένειάς σου δεν τις πραγματοποίησαν τέτοιου τύπου ομάδες ώστε ν' αμαυρωθεί το όνομα των κομμουνιστών;

Εδώ αντίστοιχη πρακτική ενάντια στο ΚΚΕ ακολούθησαν και οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 1985!

Γιαυτό είμαι έτσι χαλαρός και κουβεντιάζω τις θέσεις και τις απόψεις μου, βλέπω ένα κυνήγι του κομμουνισμού απο πολιτικές που μέχρι τώρα τρώγονται κυριολεκτικά να μου καταστρέψουν τη ζωή... ψάχνω ακόμα να βρώ την αλήθεια. Μέχρι τώρα απλά με κερδίζει το ΚΚΕ. :-)

Edit: οκ το είδες το άλλο μήνυμα

Δημοσ.

...σε συνέχεια του αμέσως προηγούμενου μηνύματός μου(αυτό για την Πολωνία, ελπίζω να το διάβασες) η άποψή μου για το "παιδομάζωμα" είναι σε γενικές γραμμές οτι η κατηγορία αποκλειστικά του ΚΚΕ για υπαιτιότητά του είναι άδικη.

Παιδομάζωμα έγινε κι απο την Φρειδερίκη με την δικαιολογία να μην απαχθούν τα παιδιά απο τον ΔΣΕ ώστε να στρατολογηθούν στις γραμμές του(ναι τα 5χρονα και τα 13χρονα θα πολεμούσαν απο την Τσεχοσλοβακία και τη Γιουγκοσλαβία :P γιατί μην ξεχνάμε, οι φυγαδεύσεις έγιναν σε περίοδο που διαφαινόταν το τέλος του εμφυλίου). Αντίστοιχα απο τον ΔΣΕ έγινε για να προλάβουν την βασίλισσα και να μην καταλήξουν τα παιδιά γαλουχιμένα ως γενίτσαροι με την έννοια οτι η βασιλική οικογένεια ήταν γερμανοθρεμμένη(είναι γνωστό οτι τα αγόρια αδέλφια της ήταν μέλη της ναζιστικής νεολαίας ήδη απο μια περίοδο που δεν ήταν ακόμα υποχρεωτική η στρατολόγησή τους). Άντε βγάλε άκρη. Αυτό που ξέρω όμως καλά είναι οτι τα παιδιά που φυγαδεύτηκαν στο ανατολικό μπλόκ, γύρισαν σπουδαγμένα ή εφοδιασμένα με κάποια τέχνη.

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση εν το μεταξύ, είναι-όπως υπονόησα και στην αρχή οτι το "παιδομάζωμα" παρουσιάζεται και διαδίδεται/γνωστοποιείται μονόπλευρα, αφήνεται να εννοηθεί δηλαδή οτι πραγματοποιήθηκε μόνο απο την πλευρά του ΚΚΕ. Σκόπιμα; Δεν ξέρω...

Ακόμα κι εσύ, μονόπλευρα το παρουσιάζεις σε αντίθεση με τον τρόπο που προτείνεις για την εύρεση της αλήθειας(Πρός Θεού, μην με παρεξηγήσεις. Αντιλαμβάνομαι τη θέση σου με το κυνήγι που αντιμετώπισαν οι δικοί σου και το καταλαβαίνω, δεν υποβαθμίζω τον πόνο της οικογένειάς σου και πραγματικά λυπάμαι...).

Το λέω με την έννοια οτι δεν ξέρω προσωπικά τι έγινε τότε, βασίζομαι στην ιστορία που έχει γραφτεί, σε ντοκουμέντα και σε μαρτυρίες όπως η δική σου φερ' ειπείν.

Το σίγουρο είναι οτι γνωρίζοντας και τα τρία διαδοχικά γράμματα του Ζαχαριάδη-που αναφέρεις και παραπάνω

Μην τρομάζεις με το "Ριζοσπάστης", τα τρία γράμματα είναι στο link. :P

καταγγέλεται στο τρίτο οτι η κυβέρνηση του Μεταξά δημιούργησε παραπλανητική κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ με πρώην στελέχη του! Με γνώμονα αυτό λοιπόν, ποιός μου λέει οτι και τις αντίστοιχες εκτελέσεις με της οικογένειάς σου δεν τις πραγματοποίησαν τέτοιου τύπου ομάδες ώστε ν' αμαυρωθεί το όνομα των κομμουνιστών;

Εδώ αντίστοιχη πρακτική ενάντια στο ΚΚΕ ακολούθησαν και οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 1985!

Γιαυτό είμαι έτσι χαλαρός και κουβεντιάζω τις θέσεις και τις απόψεις μου, βλέπω ένα κυνήγι του κομμουνισμού απο πολιτικές που μέχρι τώρα τρώγονται κυριολεκτικά να μου καταστρέψουν τη ζωή... ψάχνω ακόμα να βρώ την αλήθεια. Μέχρι τώρα απλά με κερδίζει το ΚΚΕ. :-)

Edit: οκ το είδες το άλλο μήνυμα

Έλα με τις λαλακίες για την Φρειδερίκη...

Θα σου μιλήσω από πείρα, τα έζησαν οι θείοι/θείες μου/παππούδες και ο μπαμπάς μου, η μάνα μου ήταν πολύ μικρή για να θυμάται. Και ανάμεσα στο σόι είναι μοιρασμένοι, άλλοι αριστεροί άλλοι δεξιοί.

Όλοι τα ίδια λέγαν, έρχονταν οι αντάρτες και τους έπαιρναν το φαί και μάζευαν τα παιδιά. Όσα μπορούσαν να κρατήσουν όπλο τα μάζευαν με το ζόρι να πολεμήσουν μαζί τους. Γι'αυτόν τον λόγο μετά ξεκίνησαν και τα έστελναν στις πόλεις οι γονείς όπου υπήρχε ο στρατός για να μην τα αρπάξουν οι αντάρτες. Εκτέλεσαν τον θείο μου επί τόπου γιατί τον ρώτησαν "θέλεις να έρθεις μαζί μας;" Και απάντησε "θέλω να μείνω να βοηθήσω την οικογένειά μου (4 παιδιά, πατέρας άρρωστος, μητέρα έγκυος σε δίδυμα). Και αφού τον σκότωσαν, άδειασαν όλο το σπίτι από τρόφιμα αφήνοντας έγκυο γυναίκα και τρία παιδιά να πεθάνουν της πείνας, ο πατέρας μου τριών ετών. Η γιαγιά από το σοκ να δει να εκτελούν τον γιο της, απέβαλλε και πέθανε μετά από αιμορραγία. Εκατοντάδες τα παραδείγματα στο χωριό μου. Έχαναν τον πόλεμο και δεν είχαν λεφτά για τρόφιμα ούτε άτομα νέα να εισέρχονται στους κόλπους τους και έκλεβαν όπου δεν υπήρχε στρατός και έπαιρναν παιδιά με το ζόρι. Ή έρχεσαι ή σε σκοτώνουμε.

Έχω διαβάσει το γελοίο επιχείρημα ότι δήθεν τα κρατούσαν αγράμματα τα παιδιά στις πόλεις για να μπορούν ευκολότερα να τους κάνουν οι δεξιοί πλύση εγκεφάλου, και ότι ελάχιστα από αυτά σπούδασαν. Τι σπουδές διάολο να κάνουν, όταν η χώρα από το '40 βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση και σε κατοχή και σε πείνα; Έστελναν οι γονείς τα παιδιά στα σχολεία να μάθουν γράμματα την περίοδο της κατοχής, για να έχουν βάσεις όταν αργότερα στον εμφύλιο πήγαιναν στις πόλεις να γλιτώσουν τις ζωές τους και μαζεύονταν στα εκεί σχολεία;;

Ή μήπως μετά με το τέλος του εμφυλίου, είχαν οι γονείς λεφτά να στηρίξουν σπουδές στα παιδιά τους; Όσα γύρισαν και όσα επέζησαν, σε δουλειές και σε χωράφια πήγαιναν, όχι σε θρανία ή σε πανεπιστήμια...

Παιδομάζωμα μόνο επί εποχής οθωμανών με τους γενίτσαρους έχει ζήσει ποτέ η χώρα, και με τους αριστερούς προδότες αντάρτες. Τον έκαναν και προτομή τον άλλον στο χωριό μου, δήθεν ήρωας επί κατοχή. Την γυναίκα του έπρεπε να φτιάξουν ηρώο, για τα τέσσερα παιδιά που έσωσε κρύβοντάς τα από τους γενίτσαρους, ανάμεσά τους και ο θείος μου, και όχι τον άντρα της...που την έκανε και για τσεχοσλοβακία και έκανε και δεύτερη οικογένεια εκεί, χωρίς να έχει χωρίσει την πρώτη...αχρείος.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι δεν είναι καθόλου λογικό.

Γιατί όταν το ΚΚΕ έχυνε κροκοδειλίσια δάκρυα και φώναζε για την κατοχή της Αλβανίας από τους φασίστες ιταλούς, έφερε άκρα του τάφου σιωπή όταν ο πατερούλης παρεούλα με τον χίτλερ διαμέλιζαν την Πολωνία. Άντε, οι σοβιετικοί παίρναν πίσω τα εδάφη τους, οι γερμανοί τι παίρναν; Τα εγκλήματα πολέμου των σοβιετικών εναντίον των πολωνών; Δεν τους αναγνώριζαν καν σαν αιχμάλωτους πολέμου, αν είναι δυνατόν! Δεν κηρύχθηκε καν πόλεμος εναντίον της Πολωνίας, εν μέσω νυχτίς έσκισαν το σύμφωνο που είχαν υπογράψει και αναγνώριζαν την Πολωνία και απλά σταμάτησαν να την αναγνωρίζουν! Στην περίπτωση της Φιλανδίας, ποια διάολο εδάφη έπαιρνε πίσω η ΕΣΣΔ; Ο Χίτλερ ήθελε μέρος της Πολωνίας να γίνει ανεξάρτητο κράτος, ο ψυχασθενής πατερούλης ανένδοτος να το πάρει και να σκοτώσει χιλιάδες Πολωνούς και εκατομμύρια να τους οδηγήσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Σιβηρία και αλλού.

Αν αύριο έρθουν οι Τούρκοι να σου διαμελίσουν την χώρα παρέα με τους ιταλούς και να σου σκοτώσουν χιλιάδες και εκατομμύρια να τους στείλουν στην άκρη της γης σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως θα σου αρέσει; Εξάλλου εδάφη της οθωμανικής αυτοκρατορίας ήμασταν και πιο πριν εδάφη της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας!

Και ακόμα πιο πρίν επί Μ. Αλέξανδρου ελληνικό έδαφος ήταν η Τουρκία, την κολοκυθιά θα παίξουμε;

Εν το μεταξύ το κατανόησες το κείμενο του Καραγιάννη; Είπαμε η Πολωνία της εποχής περιλάμβανε σοβιετικό έδαφος όταν τελείωσε ο Α' ππ, δεν ήταν όπως σήμερα(σύγκρινε χάρτες των 1914, '18 και σημερινό). Τότε όμως-άμα το πάμε έτσι, δεν τους χάλασε τους Πολωνούς που απ' το πουθενά μεγάλωσε η χώρα τους παρά θυμήθηκαν να κλάψουν τις χαμένες πατρίδες μετά.

Παράλληλα μετά την σχετική συμφωνία του Μπρέστ εξεγέρθηκαν οι Πολωνοί και επανασχημάτησαν για ένα διάστημα σοβιετικές κυβερνήσεις οι οποίες και ακυρώθηκαν μετά την επέμβαση της Αντάντ, οπότε μήπως μετά το '39, στη Σιβηρία πήγαν οι της αστικής τάξης που ενδεχομένως προσπαθούσαν να σαμποτάρουν την προσάρτηση της χώρας στην ΕΣΣΔ, κάτι που φαίνεται απο τις εξεγέρσεις οτι επιθυμούσε η πλειοψηφία των Πολωνών;;

Πα να γία μου!! Μετά κι απ' το τελευταίο μήνυμά σου κάααατι μου λέει οτι η βάρκα στραβά αρμενίζει στην περίπτωσή σου....

Θα σου φέρω ένα παράδειγμα απο τα προσωπικά μου και βγάλε άκρη τι εννοώ: Όταν ήμουν πιτσιρικάς είχα μια φίλη που ήξερε τις πολιτικές πεποιθήσεις μου. Καλά τα πηγαίναμε ώσπου σε μια στιγμή, στο άκυρο τελείως γυρνάει και μου λέει "εγώ πάντως δεν πρόκειται ποτέ να παντρευτώ κομμουνιστή"(!!). Της απαντάω "οκ" και την ρωτάω γιατί και πώς της ήρθε αυτό; Μου λέει "επειδή οι αντάρτες σκότωσαν τον παππού μου" Ξεκινάμε λοιπόν μια κουβέντα και πες πες πες, αποκαλύφθηκε πως ο συγκεκριμένος παππούς ήταν καταδότης των Γερμανών στην κατοχή!!! Αυτό ήταν, δεν ξαναειδωθήκαμε απο τότε.

Το λήγω εδώ, μέχρι τώρα ήμουν διαλλακτικός μαζί σου. Όχι πια και με συγχωρείς. Καληνύχτα.

Δημοσ.

Καλά, όταν κόψεις το διάβασμα ριζοσπάστη και ανοίξεις και κανά βιβλίο τα ξαναλέμε.

Ο μόνος λόγος που αναφέρθηκα και σε προσωπικές εμπειρίες, γιατί από έρευνα δεν τό'χεις, μόνο να καταπίνεις αμάσητο όσο σανό δίνουν τα μαρξολενινοσταλινικοσάιτ που μόνο, δυστυχώς, συχνάζεις.

Οι πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες είναι ανοιχτές. Σε προκαλώ να πας. Αν τολμάς βέβαια, και αν έχεις "καρύδια"..

Συνέχισε απτόητος να θαυμάζεις σφαγείς εκατομμυρίων ανθρώπων. Μπράβο σου..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...