Προς το περιεχόμενο

Χρονια τεντομοπαθεια στον ώμο κ ακρωμιο τύπου 1


alexandro7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν λίγες ημέρες εκανα μαγνητική που εδειξε προβλημα χρονιας τενοντίτιδας στον αριστερό ώμο...ο ορθοπαιδικός μου συνέστησε απλα αποχή δυο μηνών απο γυμναστηριο κ οχι φυσικοθεραπείες ή χαπια...εχω πεσει πολυ ψυχολογικά επειδη το γυμναστηριο τα τελευταια χρονια ηταν η καθημερινότητά μου...εχετε να μου προτείνετε τιποτα ώστε να μην χαλάσει το σωμα μου μετα απο αυτον τον τραυματισμό ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κ εμενα μου φάνηκε κάπως @@ η γνωμάτευση του και που δεν μου συνέστησε φυσικοθεραπείες...με απειλεισε οτι αν συνεχίσω ετσι θα χρειαστώ αρθροσκόπηση στο μέλλον

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήγαινε σε άλλον. Ειλικρινά. Θα σε τρολαρουν εδώ αλλά η αλήθεια είναι οτι ορθοπεδικός που δε προτείνει αποκατάσταση δε ξέρει τι του γίνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αποχη δεν ειναι απαραιτητα κακο αλλα θα συνιστουσα να παρεις μια δευτερη γνωμη, απο ορθοπαιδικο-αθλιατρο γιατι οι περισσοτεροι δαιμονοποιουν τη γυμναστικη χωρις λογο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι.Τενοντίτιδες ειναι σοβαρες και ο ωμος δυσκολος. Σιγουρα βοηθαει η ξεκουραση.

 

Πάρε και μια αλλη γνωμη. Καποιοι γραφουν αντιφλεγμονωδη καποιοι οχι. Νομιζω οτι το σκεπτικο ειναι οτι τα αντιφλεγμονωδη (και η ασκηση) μπορουν να εξασθενησουν περισσοτερο τον τενοντα και μετα να εχεις πολυ σοβαροτερα προβληματα.

 

Στη θεση σου θα επαιρνα και αλλη μια γνωμη. Και θα αφηνα για λίγο το γυμναστήριο ή θα το εριχνα σε αερόβια άσκηση (ποδηλατο /τρεξιμο-διαδρομο) και καλό σωστο φαγητό. Τουλαχιστον για καποιες εβδομαδες.

 

Ετσι ουτε θα καταληξεις κουραμπιες. Δε θα πεσεις ιδιαίτερα αν τρως καλα (και καις ομως επισης). Κρατας φυσικη κατασταση. Και πηγαινεις και γυμναστηριο. Επισης δε σε εμποδιζει να γυμνασεις λιγο και ποδια (ναι υπαρχουν και αυτα!).

 

Και κατι ακομα. Μεταξυ αλλων τενοντιτιδα θα μπορουσε να εχει σχεση με επαναλαμβανομενη/εντονη/με λαθος τροπο καταπονηση. Οσο καιρο γυμναζομουν το πιο σημαντικο που ειχα μαθει οτι η ξεκουραση ειναι απαραιτητη (πχ δεν κανει να πηγαίνεις παραπανω απο 3-4 φορες τη βδομαδα).

 

Πέρυσι μου προτειναν για αλλο λογο (εναποθεσεις ασβεστιου) χειρουργείο για τον ωμο. Με χειρουργειο ηταν 3 μηνες αναρρωση με πισινα κλπ. Με επιπλεον καταπόνηση πηγαινα για ρηξη και 1 χρονο εκτος - μπυ το ελεγαν και για την δουλεια μου που ειναι πρακτικα δουλεια γραφειου.

 

Τελικα με ξεκουραση, αναλγητικα και αντιφλεγμονωδη την εβγαλα καλα.

 

Οποτε μην πολυρισκαρεις γενικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εκανα χαζομάρα γιατι τρια χρονια σερι το πηγαινα δν σταματούσα ουτε στις διακοπες...έμπαινα στα σετ χωρις ζεσταμα κλπ...τωρα ολοι μ λενε να το ρίξω στο αεροβιο δυο μηνες κ να ξεκινησω μετα φυσικοθεραπείες για αποκατάσταση ωςτε να ξεκινησω μετα ελαφρυα εκτος απο τον ορθοπαιδικό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν και εφόσον η διάγνωση ειναι αληθινή και ειναι όντως 'πρόβλημα χρόνιας τενοντίτιδας' τότε άκου με

δεν ξέρω αν θα σου κάνει καλό η αποχή, η αερόβια άσκηση, οι  φυσικοθεραπείες κτλ  ξέρω σίγουρα όμως οτι πρέπει να ακούσεις τον γιατρό μαους, να πας χθες σε ένα φαρμακείο και να αγοράσεις μια παγοκύστη σαν και αυτή

pagokuste_21_x38.jpg

Και να την τοποθετείς ανά συχνά χρονικά διαστήματα στον τραυματισμένο σου ώμο !

το οφέλη που θα πάρεις απο την συγκεκριμένη κρυοθεραπεία θα ειναι μεγαλύτερα από όλα τα παραπάνω που σου συνέστησαν ! καν το και με ευχαριστείς αργότερα ..

 

ΥΓ

το καλο ζέσταμα πριν τις ασκήσεις ειναι υποχρεωτικό , οπως και η ξεκούραση μας επίσης ..

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμ, αρσιβαριστας, δεν εισαι ετσι? Θα μας το ελεγες! :mrgreen:
Ακομη κι αν οχι, με προσοχη κι ευλαβεια (σ)τα κιλα* :shifty:

*Χρονια = αν δεν υπαρχουν αλλοι παραγοντες (πχ γενετικοι-κληρονομικοι),
κατι κανεις λαθος -επαναμβανομενα!- στην ασκηση-προπονηση σου κλπ :fear:

 

Ακτινογραφια απλη, δεν εδωσε και αυτη ευρηματα? :unsure:


ο ορθοπαιδικός μου συνέστησε απλα αποχή δυο μηνών απο γυμναστηριο

Αυτη τουλαχιστον κρατησε τη μεμονωμενη (στην ωμικη ζωνη) ειναι καλη συμβουλη :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου ειχα παθει μερικη ρηξη πριν 3 χρονια τενοντα υπερακανθιου χειροτερο δηλαδη απο οτι επαθες, εκανα 10 φυσιοθεραπειες και σιγα σιγα ξαναμπηκα γυμναστηριο για 1 μηνα μονο με λαστιχα και κομενες ασκησεις οπως επικλινη και πιεσεις ωμου. Η ολη φαση επειδη το προσεξα μου πηρε κανα 3-4 μηνες για να επανελθω οπως ημουν αρχικα. Τωρα μετα απο 3 χρονια επαθα τενοντιτιδα πηγα ορθοπεδικο και οντως ουτε εμενα μου ειπε φυσιοθεραπειες σε αυτη την περιπτωση ουτε χαπια παρα μονο μπολικο παγο οπως σου ειπε και ο Mau-Maus και παω κανονικα γυμναστηριο απλα δεν κανω ασκησεις που το ενοχλουν πολυ βασικο. Θελει και ασκησεις με λαστιχο για τον υπερακανθιο δες αυτο το βιντεο

Ο σκοπος ειναι να μην πονας και να κανεις αυτη την ασκηση με λαστιχο για να αιματωνεις αυτο σημειο και να θεραπευτει σιγα σιγα.

Τον παγο τον βαζεις 2-3 φορες την ημερα για 15 λεπτα καλο ειναι και μετα το γυμναστηριο.

Να ξερεις αν ασχολεισαι με το γυμναστηριο ειναι κατι που δεν το γλυτωνεις και δεν ειναι απλα απο το αν κανεις λαθος μια ασκηση η δεν κανεις καλο ζεσταμα ειναι οτι με τον καιρο οι τενοντες ταλαιπωρουντε , σιγουρα παντα πρεπει να κανεις ζεσταμα αλλα και παλι υπαρχει περιπτωση να παθεις ζημια στον ωμο. Ειναι δυστηχως ενα μερος του σωματος που τρωει ζορι απο τα βαρη.

Θελει υπομονη και προσοχη δεν περναει σε 1-2 εβδομαδες μπορει να σε παει και 6 μηνο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε φαντασου με ποναει απο τον Μαιο οποτε κανω ασκησεις για ώμους

 

Παγο - ασκησεις αποθεραπειας με λαστιχο - stretching - υπομονη και θα δεις διαφορα ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...