Προς το περιεχόμενο

Σεταρισμα του Router μεσω modem


Themistoklis84

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ τα παιδια. Θα ήθελα λίγο την βοηθεια σας για να κανω set up ενα router γιατι δεν τα βγαζω περα με αυτα που διαβαζω παιδια καθως οσο και να ξερω απο pc απο setarisma του router ειμαι ασχετος τελικα.

Καταρχην να πω οτι ειμαι συνδρομητης της forthnet οποτε εχω το διαολεμενο zte ZHXLN H180L. Τωρα τελευταια παρατηρησα μια τραγικη καθηστερηση στο internet. Τους πηρα τηλεφωνο τσεκαραν τη γραμμη ολα ok απο τη μερια τους και μου προτειναν φυσικα να παω να παρω ενα καινουργιο modem zte στα 20 ευρω. Εννοειται πως οχι ετσι μπηκα μεσα στο setup και αρχισα να παιζω με channels γιατι στην ουσια ηταν στο auto. Εως ενα σημειο ενταξει ηταν αλλα μετα καταλαβα οτι καπου πρεπει να μπουκωνει γιατι συνδεοονται ταυτοχρονος πολλες συσκευες. Δηλαδη ο σταθερος ο οποιος συνδεεται με usb wifi, το λαπτοπ, το δυο κινητα και η τηλεοραση. Τωρα αναγκαστηκα κλεινω κατι και επανερχετε. Για αυτο το λογο αγορασα ενα router της tp link wirelless 300n και σκεφτομαι να το συνδεσω με το modem  μεσω bridge και αναλαμβανει αυτο την υπολοιπη δουλεια η να το βαλω στο σαλονι να το χρησιμοποιησω ως repeater να το συνδεσω με ethrnet στην τηλεοραση και στο home cinema και φυσικα να συνδεοονται οι υπολοιπες συσκευες πανω του.. Δηλαδη το zte να του δινει ενα σημα μονο και τα ιπολοιπα να τα κανει το tp link.

Ποιο απο τα δυο προτεινετε και αν μπορειτε να μου δωσετε μια σχεδον σαφη εξηγηση πως θα το κανω ειτε το εχω μεσω bridge ειτε το εχω σαν repeater. Ελπιζω να δημιουργησα το θεμα σε σωστο forum και σας ευχαριστω εκ το προτερων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γράψε αρχικά τι μοντέλο πήρες. Είναι modem - router είναι σκέτο ρουτερ είναι access point, τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα αν το βάλεις σαν repeater δεν κάνεις τίποτα πάλι κολλήματα θα έχεις αφού το ίντερνετ θα το διαχειριζετε το σαπιο ZTE.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι router πηρα το tp link wirelless 300n. Οποτε αφηνω την λογικη του repeater και το συνδεω πανω στο modem απλα να του δινει γραμμη και τα υπολοιπα να τα κανει το tp link. Ετσι καταλαβαινω οτι το zte δεν θα χρησιμοποειται πουθενα μονο για τη γραμμη.Οποτε μια μικρη βοηθεια πως να το κανω. Εδω το μονο που ξερω σιγουρα ειναι οτι πρεπει να γυρισω το zte σε bridge απο εκει και περα μια μικρη βοηθεια πως να το κανω παιδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είπες πιο μοντέλο tplink πήρες, θα μπεις στο ZTE θα το βάλεις σε bridge Mode και μετά θα μπεις στο tplink και θα το σεταρεις σαν Ρούτερ περνάς τους κωδικούς του ίντερνετ και αυτό θα κάνει την κλήση ppp, και με ένα ethernet θα το συνδέσεις στο μόντεμ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειδες που τελικα ειμαι λιγο ασχετος. Νομιζα οτι αμα σου ελεγα τι γραφει πανω στο κουτι οτι καταλαβαινεις και το μοντελο. tp link wrelless 300n-wr 841n. Δηλαδη το γυριζω σε bridge mode. Μπαινω μετα στο tplink βαζω τους κωδικους toy Ιντερνετ και μετα θα το συνδεσω με ethernet στο zte μεσω της wan πορτας και αυτο ηταν...? Τοσο απλό? Τις IP τισ αφηνω ετσι πως ειναι?.... Και φυσικα θα κλεισω και το wirelless του Zte...  Στη συνεχεια ομως συνεχιζω να παιζω και με τα channels και στο tplink απο οτι καταλαβαινω.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστά, και με το ζτε δεν ξανά ασχολείσαι όλα θα τα αναλάβει το ρουτερ μετά εκεί θα βάλεις WiFi όνομα κωδικό και ότι άλλο θέλεις.

Ip στο tplink δεν ξέρω ποια είναι βάλε την 192.168.2.1 dhcp όρισε από 192.168.2.10- 192.168.2.250 για να μπορέσεις να βάλεις έξω από αυτό το εύρος κάποια μηχάνημα που θέλεις σταθερή ip.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...