Προς το περιεχόμενο

προβληματισμος για νεο pc


johny135

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα. φιλος με pc σχεδον ιδιο με το δικο μου. πιο συγκεκριμενα εχει asus gryphon z87 για μητρικη, 8gb ram hyper x 1886mhz, cpu i5 4670k, καρτα γραφικων εχει μια 780 gtx nvidia, psu corsair 750w δεν θυμαμαι ακριβως πιο, αλλα 80 plus gold. καλο απο οτι θυμαμαι. και h100i για υδροψυξη. και μιας και εχουμε παρομοιο συστημα συζητουσαμε σημερα πανω στο θεμα του να αλλαξει pc. ειναι σε φαση να μαζεψει λεφτα κανα 3μηνο - 4μηνο και να παει σε 2011-3 πλατφορμα και cpu.
η χρηση που κανει είναι καταρχην η καθημερινη χρηση ιντερνετ κλπ. επισης ασχολειται ερασιτεχνικα (οχι επαγγελματικα ομως) με photoshop, adobe premiere και adobe after effects. 
και τελος ασχολειται με το gaming. αλλες περιοδους παιζει πολυ και παιζει οτι game κυκλοφορει και αλλες περιοδους ή παιζει ελαχιστα ή καθολου....θεωρειται οτι αξιζει καταρχην με βαση το συστημα που εχει να κανει την οποιαδειποτε αναβαθμιση ή και αγορα νεου pc? και πως βλεπεται μια αλλαγη απο 1150 σε 2011-3 πλατφορμα και επεξεργαστη? θεωρειται οτι αξιζει κατι τετοιο?

οσον αφορα την φορμα συμπληρωσης για αγορα ή αναβαθμιση καλυπτω ηδη πολλα απο αυτα που πρεπει να εχω πει στη φορμα. το κυριο ερωτημα για αρχη ειναι αν αξιζει ολο αυτο που σκεφτεται ή οχι, τα αλλα τα βλεπουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μόνο αν πάει σε ακριβό Ι7 και ακριβή κάρτα 1070 τουλαχιστον θα δει αισθητή διαφορά 

σε τι σοκετ εννοεις?

θα μιλησω το βραδυ μαζι του γιατι κατι μου ελεγε οτι ειναι κοντα στις τιμες κλπ....αν μπει σε διαδικασια να παει σε κατι νεο...ο ενδιασμος του ουσιαστικα ειναι ή να παρει κατι καινουριο σε μητρικη, cpu, ram(και εκει θα αποφασισει σε τι απο τα δυο σοκετ) ή να μην κανει τιποτα για την ωρα...αυτος ειναι ο ενδιασμος του δηλαδη. και παντα μιλαμε οτι αυτο θα γινει σιγα σιγα σε βαθος μηνων ωστε να μαζεψει και τα χρηματα...σε κανα 3μηνακι δηλαδη. εκτος αν δεν παρει τιποτα και μηνει ως εχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να μην παρει τιποτα και να μεινει ως εχει. Δεν αξιζει για τη χρηση που κανει.
Αν εκανε Video Editing επαγγελματικα που μπορει να πεσεις στην περιπτωση που να πρεπει να παραδωσεις δουλεια χθες και το καθε λεπτο η δευτερολεπτο μετραει τοτε θα ελεγα ναι, ας παει σε 2011-3 και i7 6850K. Xαλαλι, θα τα βγαλει τα λεφτα του. Αλλα για gaming και ερασιτεχνικο video editing αμφιβαλω αν θα δει καμια διαφορα εκτος απο τα bragging rights.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικα και να μην κανει τιποτα...μια χαρα καλυμμενος ειναι απο το συστημα του με την χρηση που κανει..

Ας τα φαει αλλου καλυτερα τα φραγκα..  :devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με το συστημα που εχει δηλαδη ειναι κομπλε?
εγω του ειπα μονο καρτα γραφικων να αλλαζε επειδη εχει παλια...την 780 gtx. τι λετε χρειαζεται?
και στα αλλα μελλοντικα θα δει ακομα του ειπα δεν αξιζει. βεβαια δικο του το πορτοφολι αποφασιζει αυτος απο κει και περα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και η 780 κραταει ακομα (ειδικα σε 1080p) σιγουρα μια πιο καινουρια θα τρεχει καλυτερα.
Θα ελεγα να αλλαξει καρτα γραφικων μονο αν εχει σκοπο να αλλαξει μονιτορ και να παει ειτε σε καποιο 1440p ειτε σε καποιο 1080p 144Hz.
Ακομα καλυτερα αν εχει και freesync/G-Sync
Aν εχει μονιτορ 1080p 60Hz χωρις freesync/G-Sync δεν αξιζει τον κοπο να παει σε αλλη καρτα γραφικων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...