mentoras99 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Εντος σενγκεν απλα συμπληρωνεις την βιζα μεσα στο αεροπλανο... http://www.mfa.gr/theoriseis-eisodou-visas/ http://www.enterprisegreece.gov.gr/gr/h-ellada-shmera/h-zoh-sthn-ellada/diadikasia-ekdoshs-visa- Η προσκληση που θες να κανεις μηπως ειναι sponsorship visa; Παιρνεις παιρνει την πρεσβεια εκει ή παρε στο αιρτικετς ή στην αεροπορικη εταιρεια των εισητηριων να σου πουν τι θελει τελικα... Αυτη την αιτηση και τα χαρτια για προσκληση ατομου εκτος σενγκεν και εκδοση visa, σε ποια υπηρεσια τα υποβαλλεις; Να υποθεσω οτι δεν γινεται τιποτε ηλεκτρονικα και θελει απειρο ποδαροδρομο και ουρες και ταλαιπωριες;;;;
bedazzled Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Βρείτε βρε καμία ντόπια, που κάθεστε και παιδεύεστε με χαρτούρα λες κι είναι ΙΚΑ/εφορία...
Mισθοφόρος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Βρείτε βρε καμία ντόπια, που κάθεστε και παιδεύεστε με χαρτούρα λες κι είναι ΙΚΑ/εφορία... Eίσαι τρελός; Ελληνίδα να καταδεχτεί ναυτικό; Που το είδες αυτό γραμμένο; Μα τη Παναγία, εκτός απο έναν Πλοίαρχο που είμαστε φίλοι, 48αρης, δεν έχω γνωρίσει ναυτικό της νεότερης γενιάς (της γενιάς μου 35-40) που να είναι παντρεμένος με Ελληνίδα. Στο προηγούμενο καράβι που ήμουνα, ο Πρώτος Μηχανικός (Χιώτης), 40ρης με μισθό 10000 ευρώ το μήνα, ήτανε ανύπαντρος γιατί δε μπορούσε να βρεί γυναίκα. Ο Δεύτερος Μηχανικός (Ελληνας) (μισθός 8000 ευρώ το μήνα) ήταν παντρεμένος με Ρωσίδα και ζούσε στη Ρωσία. Ο Πλοίαρχος ήτανε 75 χρονών παπούς, οι παλιοί όλοι είναι παντρεμένοι με Ελληνίδες συνήθως, άλλες εποχές, αλλη κοινωνική αξία είχε το επάγγελμα του ναυτικού. Εγώ τα είχα με Τουρκάλα τότε. Στο πρό-προηγούμενο καράβι που έκανα,ο Πλοίαρχος, 60ρης, (Ελληνας) παντρεμένος με Ουκρανή έμενε στη Οδησσό. Εγώ τα είχα με Τουρκάλα πάλι (αλλη Τουρκάλα διαφορετική απο την ανωτέρω), και ο Δεύτερος Μηχανικός ήταν παντρεμένος με Βραζιλιάνα και ζούσε στο Νατάλ στη Βραζιλία. Το 75%-80% των ναυτικών της γενιάς μου είναι όλοι παντρεμένοι με αλλοδαπές. Εχω τύχει ναυτικούς παντρεμένους με Γιαπωνέζες, Κινέζες, Μαύρες (Sub-Saharan African), μέχρι και με Μαλαισιάνα, αν και οι περισσότεροι θα έλεγα συνήθως παντρεύονται Λατινοαμερικάνες, συνήθως Βραζιλιάνες. Αρα δεν φταίνε οι ναυτικοί για να παντρεύονται όλοι αλλοδαπές, έτσι δεν είναι; Μάλλον οι Ελληνίδες φταίνε. Τελευταία φορά που τα είχα με Ελληνίδα ήταν πρίν 15 χρόνια όταν ήμουνα φαντάρος. Χρειάστηκε να παμε εξωτερικό για εκπαίδευση (Αγγλία) για 45 μέρες. Φτάνουμε Αγγλία Δεκέμβρη μήνα, φυσούσε Βορειο-Δυτικός άνεμος θυμάμαι και έφερνε μια καταιγίδα απο το Βόρειο Ατλαντικό. Εβρεχε ο Θεός με το Θεό, πρώτη μέρα Αγγλία, πάω σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο να τηλεφωνήσω στην Ελληνίδα. "Γειά σου τι κάνεις" κτλπ, και εκεί μου έσκασε το μυστικό ότι χωρίζουμε, γιατί "δεν αντέχει να ζεί χωρίς άντρα" και τον "αντρα τον θέλει δίπλα της κάθε βράδυ στο κρεβάτι να τον ακουμπάει". Θυμάμαι εκείνη την εποχή, έπαιρνε ο Ανθυποπλοίαρχος ΕΝ σε καράβι Bulk Carrier 2800 ευρώ το μήνα με τις υπερωρίες. Ο πρώτος ξάδερφος μου, Λοχίας της Πενταετίας στη Χίο, έπαιρνε 1400 ευρώ το μήνα Χ14 μήνες το χρόνο ήτοι 19600 ευρώ, ενώ ο Ανθυποπλοίαρχος ΕΝ που θαλασσοπνιγότανε ανά τον κόσμο έπαιρνε για τους 7 μήνες που εργαζόταν το χρόνο επίσης 19600 το χρόνο. Δεν μπορει φυσικά να κατηγορήσει κανένας την Ελληνίδα που θεωρούσε τους ναυτικούς αποτυχημένους και μαλ*κες. Ενας Κελευστής ΠΝ στο Στόλο με τα πλεύσιμα εβγαζε 1500 ευρώ το μήνα Χ 14 = 21000 ευρώ το χρόνο. Οπότε σου λέει η κάθε Ελληνίδα, τι να τον κάνω αυτόν εδώ το μ*λάκα τον αποτυχημένο; Τότε τα λεφτά φυτρώνανε στα δέντρα, οπότε και φυσικά ο κάθε μετανάστης και ναυτικός εμοιαζε βλάκας στα μάτια της κάθε Ελληνίδας. Θυμάμαι προσπαθούσαμε να γνωρίσουμε καμμιά Ελληνίδα όταν τύχαινε να είμαστε Ελλάδα με κανά φίλο ναυτικό για να περάσουμε σχολεία και εκεί πέφτανε τα μεγάλα γέλια. Μας ρωτούσαν τι δουλειά κάναμε, λέγαμε "ναυτικοί" κι εκείνες μας λέγανε "Δηλαδή μπαρκαρούτσοι αχαχουχααχαχουχα". Μετά μας λέγανε, "καλά πως τη βγάζετε εκεί στο γκαζάδικο 7 μήνες, πηδάτε ο ένας τον άλλον"; Αλλη μας έλεγε, "δε μπορώ, τα έχω μ'άλλον". Αλλη ήτανε "παντρεμένη και δεν απατούσε", άλλη μας έλεγε "αστοιχείωτους", αλλη μας έλεγε "Μόνο τα ρολόγια και οι μαλάκες δουλεύουν ήσαστε ηλίθιοι που δουλεύετε στη θάλασσα" και τέτοια. Αλλη, πιο ευγενική, μας έλεγε "Ξέρετε εσείς 8 μήνες το χρόνο στη θάλασσα, εγώ θέλω να είμαι παντρεμένη με άντρα όχι με φωτογραφία κάδρου". Αλλη μας έλεγε "πείτε ότι παθαίνω κάτι παντρεμένη με σας, σε ποιόν να αποτανθώ να με βοηθήσει ενώ είσαστε στο καράβι", άλλη μας έλεγε "δεν είναι η δουλειά σας για οικογένειες". Αλλες μας λέγανε "Πόσα βγάζετε; 3000 ευρώ το μήνα (τότε). Εγώ τα βγάζω αυτά και παίζω κάθε μέρα πασιέντζες στο κομπιούτερ εδώ στην Ελλάδα." Τυπικές Ελληνίδες. Μετά είδαμε κι αποείδαμε, και καταλάβαμε ότι δεν πρόκειται ούτε τη δευτέρα παρουσία να βρούμε Ελληνίδα για σχέση ώς ναυτικοί, και πιάσαμε την αλλοδαπή. Στην Ελλάδα το επάγγελμα του ναυτικού είναι στο πάτο της κοινωνίας, απο πάνω απο τον ναυτικό είναι ο σκουπιδιάρης και απο πάνω απο τον σκουπιδιάρη ο φυλακόβιος. Τώρα πλέον περάσανε τα χρόνια, είμαι 40ρης. Ολες οι συμμαθήτριες μου έχουνε 2-3 παιδιά και είναι χωρισμένες. Τώρα που έπεσε πείνα στην Ελλάδα ξαφνικά γίναμε περιζήτητοι απο κεί που είμαστε η τελευταία τρύπα του ζουρνά. Εχει η ζωή γυρίσματα, αλλά δεν μ' ένδιαφέρει να πάω να παντρευτώ μια 40αρα που την γλεντούσε ο κάθε μπαγλαμάς 20 χρόνια και μετά τη παράτησε με 3 παιδιά. Για πιο λόγο να κάνω εγώ το μπαμπάκα στα παιδιά του κάθε μ*λάκα, έτσι; Δεν έχω καμμία όρεξη. Ολο κάτι τέτοιες γνωρίζω, κι όλες θέλουν γάμο και λεφτά. Μπορεί να είμαι ναυτικός, δεν είμαι όμως μ*λάκας. Φυσικά, στην Ελλάδα δεν θα μπορούσα ούτε να ονειρευτώ να έχω μια 30αρα ή 25αρα ανύπαντρη ώς 40αρης ναυτικός, αλλά στο εξωτερικό παύω να είμαι κάτω απο τον σκουπιδιάρη και τον φυλακόβιο στη κοινωνική ιεραρχία, και γίνομαι ξαφνικά "ανθρωπος" απο "μπαρκαρούτσος μ*λάκας ναυτικός", και επίσης στο εξωτερικό θεωρούν οι άνθρωποι ότι έχω μια αξιοσέβαστη εργασία και είμαι και άξιος σεβασμού. Ετσι μπορώ και γνωρίζω και ανύπαντρες και 10 χρόνια μικρότερες μου. Δεν παντρεύτηκα ποτέ, δεν έχω παιδιά, γιατί να πάω να παντρευτώ μια 40αρα Ελληνίδα με 3 παιδιά, και να μην παντρευτώ μια κίτρινη, κόκκινη, μαύρη καλλονή, ανύπαντρη και χωρίς παιδιά, η οποία με σέβεται και σέβεται και την εργασία μου αντί να με ειρώνευύται και να με λέει "μ*λάκα ναυτικό" απο το πρωί μέχρι το βράδυ; Οχι ρε φίλε, παντρέψου εσύ καμμιά ντόπια και να τις χαίρεσαι. Τώρα που εμείς παντρευόμαστε αλλοδαπές θα έχεις και λιγότερο ανταγωνισμό, και θα μπορείς να έχεις και 2 και 3 μαζί. Σε καλή μεριά. 13
bedazzled Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Από αυτή την οπτική δεν έχεις άδικο φίλε. Βέβαια με το «ντόπια» δεν εννοούσα απαραίτητα Ελληνίδα, αν και θα μου πεις όλες οι ντόπιες (και οι ντόπιοι) αποκτούν «ελληναράδικη» νοοτροπία με την πάροδο του χρόνου, άσχετα αν ζούσαν αλλού πριν από 20-25 χρόνια. Αλλες μας λέγανε "Πόσα βγάζετε; 3000 ευρώ το μήνα (τότε). Εγώ τα βγάζω αυτά και παίζω κάθε μέρα πασιέντζες στο κομπιούτερ εδώ στην Ελλάδα." «Εργαζόμενη» στο δημόσιο; Τώρα μπορείς να της πεις με σνομπ υφάκι «Μνημόνιο forevah!».
lary7 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Μισθοφορε το post σου αν και γλαφυρο λεει μεγαλες αληθειες. Κανε οτι γουσταρεις, οι διαδικασιες ετσι ειναι στην Ελλαδα αλλα θα την βγαλεις την ακρη, το εχω περασει και παρομοιο τρεξιμο, μονο αν πατησεις κανενα γαμο-συμφωνο συμβιωσης θα μπορει να ερχεται πιο ελευθερα στην Ελλαδα. Βεβαια οπως ειπες και εσυ εχει πλεων πεσει πεινα και τα πραγματα δεν θα στρωσουν συντομα, θα ακουνε σιγα σιγα ναυτικο οι πατριωτισες μας και θα τρεχουν απο πισω.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Τα κοσμητικά επίθετα περί επαγγέλματος δείχνουν προβλήματα και κόμπλεξ, οπότε καλά έκανες και τις έφτυνες/φτύνεις. Παρ' όλα αυτά η ζωή με κάποιον που είναι ναυτικός αν θέλεις να κάνεις οικογένεια είναι αντικειμενικά δύσκολη. Φίλη που είναι ο μπαμπάς της καπετάνιος μου έχει πει ότι πρακτικώς, πατέρα δεν έχει. Οπότε προσωπικά δεν μπορώ να δω κάτι μεμπτό στο "Ξέρετε εσείς 8 μήνες το χρόνο στη θάλασσα, εγώ θέλω να είμαι παντρεμένη με άντρα όχι με φωτογραφία κάδρου" ή στο "πείτε ότι παθαίνω κάτι παντρεμένη με σας, σε ποιόν να αποτανθώ να με βοηθήσει ενώ είσαστε στο καράβι".
bedazzled Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Τα κοσμητικά επίθετα περί επαγγέλματος δείχνουν προβλήματα και κόμπλεξ, οπότε καλά έκανες και τις έφτυνες/φτύνεις. Παρ' όλα αυτά η ζωή με κάποιον που είναι ναυτικός αν θέλεις να κάνεις οικογένεια είναι αντικειμενικά δύσκολη. Φίλη που είναι ο μπαμπάς της καπετάνιος μου έχει πει ότι πρακτικώς, πατέρα δεν έχει. Και να τον έχει όλη μέρα σπίτι άνεργο, πάλι δεν είναι καλό...
mentoras99 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Μισθοφορε κανε ένα έλεγχο στα προσωπικα σου μηνυμάτα.
Mισθοφόρος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Λοιπόν, η κοπέλλα μου πήγε σήμερα στο Ελληνικό προξενείο στο Ντουμπάι για να δώσει τα χαρτιά. Η ρεσεψιονίστ ήτανε Πακιστανή, ο ένας υπάλληλος στα κομπιούτερ μαύρος, και οι κοπέλλες που δεχόντουσαν τις αιτήσεις (2) ήτανε Φιλιππίνες. Αυτό είναι το "Ελληνικό Προξενείο" στο Ντουμπάι. Τα χαρτιά που κατέθεσα είναι στα Ελληνικά, Ελληνικά δεν ξέρει κανένας απο κεί μέσα. Η κοπέλλα μου μου έλεγε ότι κρατούσε το χαρτί της πρόσκλησης (ΝΟΜΟΣ 1599/Κ.Α. ΚΤΛΠ) ανάποδα. Τους φαίνονται Κινέζικα τα Ελληνικά. Προσπαθούσε να βρεί απο τα χαρτιά που είναι γραμμένα στα Ελληνικά "ποιός είναι ο σπόνσορας". Σενάριο για ταινία του Χάρρυ Κλύνν "MADE IN GREECE II". Σε καμμιά 50αρια χρόνια έτσι θα είναι και η Ελλάδα, θα θέλουμε διερμηνέα να συνενοηθούμε με το Δημόσιο γιατί θα είναι όλοι ξένοι και δεν θα μιλάει κανένας Ελληνικά. 3 εκατομμύρια άνεργοι στην Ελλάδα, αλλά στο Ελληνικό Προξενείο στο Ντουμπάι δουλεύει μια Πακιστανή, ένας Αφρικανός, και δυο Φιλιππίνες. 6
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δεν είναι υποχρεωτικό τα προξενεία να έχουν ελληνόφωνους.
Mισθοφόρος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δεν είναι υποχρεωτικό τα προξενεία να έχουν ελληνόφωνους. Βέβαια. Μη μας πούνε δα και ρατσιστές που σε προξενείο της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας. Πάντως, τη γλυτώνουμε δε τη γλυτώνουμε την κατηγορία του ρατσισμού, αφού είχαμε Αφρικανό, Ασιάτισσες, και Πακιστανή, αλλά δεν είχαμε Αμερικανό Ερυθρόδερμο και Αυστραλό Αβορίγινα. Μη τυχόν και το μάθουνε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχαμε σε Προξενείο μας Αμερικανό Ερυθρόδερμο και Αυστραλό Αβορίγινα εργαζόμενους γιατί δεν τον βλέπω καλά τον Πρόξενο.
Lucifer Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 με μισθό 10000 ευρώ το μήνα (...) (μισθός 8000 ευρώ το μήνα) (...) Λατινοαμερικάνες, συνήθως Βραζιλιάνες. Πού μπαρκάρουμε;;; 8
mentoras99 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Πολυ καλα τα λεει ο Μισθοφορος.... ελληνικη τραγικοτητα σε ολο της το μεγαλειο.
paylidis Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Αν εβγαζαν για καθε προξενειο 4-5 θέσεις για καμια 20αρια χώρες κοινως καμια εκατοστη θέσεις θα γινόταν ανετα 2-3 χιλιάδες αιτησεις... αλλα μας βολευουν οι μουλτικουλτι υπαλληλοι για να μην ειμαστε ρατσιστες... κουραγιο... τουλαχιστον Μισθοφόρος εβγαλε ακρη;;
Mισθοφόρος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Αν εβγαζαν για καθε προξενειο 4-5 θέσεις για καμια 20αρια χώρες κοινως καμια εκατοστη θέσεις θα γινόταν ανετα 2-3 χιλιάδες αιτησεις... αλλα μας βολευουν οι μουλτικουλτι υπαλληλοι για να μην ειμαστε ρατσιστες... κουραγιο... τουλαχιστον Μισθοφόρος εβγαλε ακρη;; Τι ακρη να βγάλει ρε παιδιά, αφού κρατούσε το χαρτί με το γράμμα της πρόσκλησης (Νόμος 1599/86) ανάποδα. Δεν μπορούσε να ξεχωρίσει ποιό είναι το πάνω και το κάτω, σαν να σας δώσουν εσάς ένα γράμμα στα γιαπωνέζικα, θα ξέρατε ποιο είναι το πάνω και ποιο είναι το κάτω μέρος; Φαντάζομαι ότι θα τα στείλουν ταχυδρομικά στην Περσβεία στο Αμπού Ντάμπι. Ελπίζω εκεί να υπάρχει κάποιος Ελληνας υπάλληλος. Φοβάμαι πάντως ότι κι εκεί ο μόνος Ελληνας υπάλληλος είναι ο Πρέσβης, τον οποίο τον φαντάζομαι τα βράδυα, κάτω απο το φώς μιας γκαζόλαμπας επειδή θα τους έχουν κόψει το ρεύμα, να σταχυολογεί τις αιτήσεις βίζας σένγκεν καθ'ότι είναι ο μόνος Ελληνομαθής. Η πραγματικότητα ξεπερνάει και τον ίδιο το Χάρρυ Κλύνν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις