Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alxandros_gr είπε

Η οπτική θα τερματίσει μέσα στο σπίτι στο ρουτερ που θα σου δώσουν. Λογικά θα ανέβουν ευθεία πάνω στο μπαλκόνι και μετά χρειάζεται μόνο μια μικρή τρύπα για να μπει η οπτική μέσα. Κανάλι δεν χρειάζεται. Εσωτερικά στο σπίτι δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα να σου τερματίσουν τη γραμμή εκεί που είναι το υπάρχον ρουτερ. 

Διαλέγεις ένα από τους VOIP παρόχους που συνεργάζονται και κρατάς τον αριθμό σου με φορητότητα. 

Αν υποθεσω οτι τραβηξουν ινα ολο ευθεια πανω απο το κουτι ουσιαστικα την τρυπα θα την κανουν πανω ψηλα στο τοιχο διπλα στο κλιματιστικο και μετα θα το κατεβασουν μεσα στο σπιτι ωστε να το πανε πανω στο σοβατεπι σωστα?

Βεβαια σε ενα τετοιο σεναριο το καλωδιο θα ερθει απο τα δεξια του τοιχου ενω τωρα το ρουτερ το εχω ακριβως απεναντι στο επιπλο που εχω διπλα στην εξωπορτα.Βεβαια δεν μου ειναι κατι να το αφησω ακριβως απεναντι μιας και εκει εχω ενα επιπλο να μπει το ρουτερ.

Η ολη μου ανησυχια ειναι να μην ειναι στην ακρη του σπιτιου το wifi γιατι τωρα το εχω περιπου στην μεση κ πιανει σε ολο το σπιτι χωρις να χρειαζεται καποιον repeater, καθως επισης εχω φτιαξει καλωδιωση για να φτανει καλωδιο Udp στο πισι απο το ρουτερ.Ευτυχως αυτο το καλωδιο μπορω να του κανω μια αλλαγη απο την αριστερη μερια να παει δεξια δεν ειναι κατι.

Πιο πολυ θελω να ξερω μην γινει τσαπατσοδουλεια και να φαινονται δεξια αριστερα καλωδια ή να κρεμονται απο το ταβανι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 494
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλα τι ταγαρια ειναι αυτοι εκει στο τμημα πωλησεων της Cosmote?Τους πηρα να τους πω οτι ληγει το συμβολαιο μου σε 3.5 μηνες και οτι αν δεν κανετε κατι πολυ καλυτερο θα παω αλλου και η απαντηση τους ηταν το λινκ με τις προσφορες τους στο site για νεους πελατες.Ουσιαστικα θα μου δωσουν το ιδιο πακετο που εχω 33.90€ αντι για 37.90 που εφτασα να πληρωνω.Προκειται για 100αρα γραμμη απεριοριστα σταθερα και 500 λεπτα σε κινητα.

Με αυτα και με αυτα αποφασισα να δοκιμασω την τυχη μου με inalan και ας ρισκαρω με οσα εχω ακουσει με τσαπατσοδουλεια στα καλωδια η διαφορα τιμης και ταχυτητας ειναι χαωδης.Γιατι θα ειμαι ο πρωτος στην πολυκατοικια που σημαινει 50% για 1 χρονο και επειδη δικαιουμαι και voucher ουσιαστικα θα εχω 50% στο παγιο και για τον δευτερο χρονο.

Θα βαλω το πακετο με το 1gbps με απεριοριστα σταθερα/κινητα που ειναι στα 42€ και θα μου βγαινει 25€ ο μηνας γιατι απο οτι καταλαβα η εκπτωση 50% αφορα το ιντερνετ δηλαδη στην προκειμενη περιπτωση το 1gbps ειναι 34€ + 8 ο ανεξαρτητος παροχος τηλεφωνιας(εχει τρεις παροχους που συνεργαζεται η ιναλαν).Με λιγα λογια το συγκεκριμενο πακετο ειναι οτι καλυτερο μπορω να παρω στην περιπτωση μου.Το λεω γιατι δεν υπαρχει κατι αλλο απο τους υπολοιπους παροχους παρα μονο μεχρι vdsl 100αρα.

Λογικα θα επανελθω με εντυπωσεις οταν με το καλο κανω την μεταβαση ειδικα απο θεμα καλωδιωσης που ειναι αυτο που με απασχολει αλλα κ απο ταχυτητες.

Δημοσ.
Στις 18/4/2025 στις 3:53 ΜΜ, icenex είπε

Καλα τι ταγαρια ειναι αυτοι εκει στο τμημα πωλησεων της Cosmote?Τους πηρα να τους πω οτι ληγει το συμβολαιο μου σε 3.5 μηνες και οτι αν δεν κανετε κατι πολυ καλυτερο θα παω αλλου και η απαντηση τους ηταν το λινκ με τις προσφορες τους στο site για νεους πελατες.Ουσιαστικα θα μου δωσουν το ιδιο πακετο που εχω 33.90€ αντι για 37.90 που εφτασα να πληρωνω.Προκειται για 100αρα γραμμη απεριοριστα σταθερα και 500 λεπτα σε κινητα.

Με αυτα και με αυτα αποφασισα να δοκιμασω την τυχη μου με inalan και ας ρισκαρω με οσα εχω ακουσει με τσαπατσοδουλεια στα καλωδια η διαφορα τιμης και ταχυτητας ειναι χαωδης.Γιατι θα ειμαι ο πρωτος στην πολυκατοικια που σημαινει 50% για 1 χρονο και επειδη δικαιουμαι και voucher ουσιαστικα θα εχω 50% στο παγιο και για τον δευτερο χρονο.

Θα βαλω το πακετο με το 1gbps με απεριοριστα σταθερα/κινητα που ειναι στα 42€ και θα μου βγαινει 25€ ο μηνας γιατι απο οτι καταλαβα η εκπτωση 50% αφορα το ιντερνετ δηλαδη στην προκειμενη περιπτωση το 1gbps ειναι 34€ + 8 ο ανεξαρτητος παροχος τηλεφωνιας(εχει τρεις παροχους που συνεργαζεται η ιναλαν).Με λιγα λογια το συγκεκριμενο πακετο ειναι οτι καλυτερο μπορω να παρω στην περιπτωση μου.Το λεω γιατι δεν υπαρχει κατι αλλο απο τους υπολοιπους παροχους παρα μονο μεχρι vdsl 100αρα.

Λογικα θα επανελθω με εντυπωσεις οταν με το καλο κανω την μεταβαση ειδικα απο θεμα καλωδιωσης που ειναι αυτο που με απασχολει αλλα κ απο ταχυτητες.

Συμφωνω με οτι ειπες,περι  cosmote...

Στα υπολοιπα...ειμαι 1 χρονο inalan..καλωδιωση,μεσα στο σπιτι,θα την περασουν ,οπου και οπως θελεις,μιας και το κοστος επιβαρυνει τον πελατη..οσο αναφορα,ταχυτητες,εχω 300αρα,και κατω απο 305,ΔΕΝ επεσα ποτε...αυτα!

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 22/4/2025 στις 1:58 ΜΜ, public menace είπε

...καλωδιωση,μεσα στο σπιτι,θα την περασουν ,οπου και οπως θελεις,μιας και το κοστος επιβαρυνει τον πελατη..

Εμένα πάντως την φέραν όπου ήθελα μέσα στο σπίτι και δεν χρεώθηκα τίποτα. Πού άκουσες ότι το κόστος το επιβαρύνετε ο πελάτης; Συνήθως την πάνε μέχρι εκεί που θέλεις να κάτσει το router. Τώρα αν χρειαστεί να περάσει από 3-4 δωμάτια μπορεί και να έχουν χρέωση δεν ξέρω.

Δημοσ.
1 hour ago, ChrisAce said:

Εμένα πάντως την φέραν όπου ήθελα μέσα στο σπίτι και δεν χρεώθηκα τίποτα. Πού άκουσες ότι το κόστος το επιβαρύνετε ο πελάτης; Συνήθως την πάνε μέχρι εκεί που θέλεις να κάτσει το router. Τώρα αν χρειαστεί να περάσει από 3-4 δωμάτια μπορεί και να έχουν χρέωση δεν ξέρω.

Random είναι. Αναλόγως την περιοχή και το συνεργείο, και πόσα θέλει να τσεπώσει ο τεχνικός μαύρα (γιατί απόδειξη δεν κόβουν απ' ό,τι λένε).

https://www.adslgr.com/forum/threads/872485-Inalan?p=7732544#post7732544

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, ChrisAce είπε

Οταν κανουν την εγκατασταση, στο δωματιο που κανουν την τρυπα,να περασει η οπτικη,ΔΕΝ εχει κοστος.Οταν ομως θελεις να την βαλεις σε αλλο δωματιο,τοτε υπαρχει εξτρα χρεωση.

• Like 1
Δημοσ.

Κατάλαβα πότε ζητάνε έξτρα χρέωση αλλά όπως και να έχει θα πρέπει να δίνουν και απόδειξη για τα χρήματα που ζητάνε έτσι και αλλιώς. Θα πρέπει λοιπόν όταν ζητάνε έξτρα χρήματα να υπάρχει επικοινωνία με την ίδια την εταιρεία πριν την χρέωση και να κόβονται και τα απαραίτητα παραστατικά. Έτσι και η εταιρεία θα γνωρίζει γιατί δεν προχώρησε η εγκατάσταση αν κάποιος δεν την δέχτηκε, αλλά και για να μην τα "παντελονιάζει" ο κάθε τεχνικός που έρχεται για την εγκατάσταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη εβαλα σημερα ιναλαν, το παλικαρι που μου περασε την ινα μου ειπε οτι η πολιτικη τους ειναι να φτασουν το καλωδιο στην πιο κοντινη πριζα απο εκει που θα τρυπησουν, απο εκει κ περα αν την θες 10 μετρα πιο μεσα η αλλο δωματιο χρεωνεσαι 25€.

Επειδη σε μενα παιχτηκε ακυρο στο αρχικο σχεδιο οπου θα περναγε η ινα τελικα κατεληξε να παει γυρω γυρω μεσω λαμιας κ ειπα να το φτασω στο επιπλο που εχω ηδη το ρουτερ της cosmote.Ενταξει δεν με χαλασε γιατι εχω περασει εκει καναλι με udp μεχρι τον υπολογιστη.Τα ειδε λοιπον ο τεχνικος κ μου κανει θες να στο βαλω εγω το καλωδιο μεχρι εκει και να στο στερεωσω με πλαστικα στηριγματα με το καρφι και να χρεωθεις ή να σου αφησω στην ζουλα παραπανω καλωδιο να βαλεις καναλια και να το πας μονος σου μεχρι εκει χωρις χρεωση.Ε του ειπα το δευτερο και για λογους αισθητικης.Οποτε ειναι σε ποιον θα πεσεις με λιγα λογια κ εννοειτε να μην φαει ποση για να την περασει.

Περα απο αυτο απο ταχυτητες πιανω 950 στα 1000 ειναι κομπλε η να τους παρω τηλεφωνο?Αν και απο οτι βλεπω αναθεμα κ αν χρειαζεται τοση μεγαλη ταχυτητα.

Επεξ/σία από icenex
  • Super Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, icenex said:

Περα απο αυτο απο ταχυτητες πιανω 950 στα 1000 ειναι κομπλε η να τους παρω τηλεφωνο?

Δεν πάει παραπάνω με 1Gbps LAN Port, υπάρχουν overheads.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Thresh είπε

Δεν πάει παραπάνω με 1Gbps LAN Port, υπάρχουν overheads.

Αα οκ δεν το ηξερα τοτε ειμαι κομπλε, για την ακριβεια πιανω 948 με speedtest..Φτανουν κ περισσευουν για τις αναγκες μου αλλα αφου μου βγηκε με voucher k 50% πρωτος στην πολυκατοικια 24€ για 2 χρονια ειπα να το βαλω αφου δεν ειχε μεγαλη διαφορα στην τιμη με την 300αρα που εβγαινε 21€ μαζι με τηλεφωνο.

Αν δεν εχει αποσυνδεσεις τοτε θα τα παμε περιφημα με την ιναλαν.

• Super Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, icenex said:

Αν δεν εχει αποσυνδεσεις τοτε θα τα παμε περιφημα με την ιναλαν.

Αποσυνδέσεις με την "μορφή" των DSL όχι, στο FTTH πάει ή "dead" ή τίποτα...

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν χθες με πήραν απο την Inalan που είχα κάνει εκδήλωση ενδιαφέροντος οτι η υπηρεσία είναι έτοιμη για την περιοχή μου (Αριστείδου στο ύψος της Ιφιγενειας στην Καλλιθέα). Ήμουν ο πρώτος στην πολυκατοικία και με το voucher πήρα 1g/1g στα 17 ευρώ για 2 χρόνια και άλλα 2 το μήνα για basic τηλέφωνο. Μου έκλεισαν ραντεβού με τον τεχνικό για σήμερα το πρωί όπου και ήρθε, έκανε όλη την εγκατάσταση και την ενεργοποίηση σε 2 ώρες. Επειδή ήθελα να έρθει στο γραφείο απο την πίσω μεριά του σπιτιού είχα μια έξτρα χρέωση 25 ευρώ (με είχαν ενημερώσει απο την ΙΝΑ στο τηλέφωνο για αυτό).

Η ταχύτητα είναι αρκετά 900+/850+ ανάλογα με τον εξοπλισμό αλλά σίγουρα δεν θα μπορεί να είναι σταθερό 999/999 λόγο εξοπλισμού τόσο δικού μου όσο και του παρόχου.

Πιστεύω οτι και τα 300/300 θα ήταν μια χαρά αλλά για 3 ευρώ το μήνα είπα να κάνω την δοκιμή. Μετά τα 2 χρόνια αν είναι όλα καλά και ανέβουν οι τιμές με βλέπω να το γυρνάω στα 300/300.

Για την τηλεφωνία θα πρέπει να κάνω αίτηση στην inter telecom για μεταφορά του αριθμού και θα μπει σε 2-3 μέρες

Λίγο με τον λογαριασμό δεν κατάλαβα πως θα γίνεται με τις πληρωμές αλλά θα τα βρούμε..

Οριακά πρόλαβε την Nova. :P

Δημοσ.
33 minutes ago, slaughter said:

Λοιπόν χθες με πήραν απο την Inalan που είχα κάνει εκδήλωση ενδιαφέροντος οτι η υπηρεσία είναι έτοιμη για την περιοχή μου (Αριστείδου στο ύψος της Ιφιγενειας στην Καλλιθέα). Ήμουν ο πρώτος στην πολυκατοικία και με το voucher πήρα 1g/1g στα 17 ευρώ για 2 χρόνια και άλλα 2 το μήνα για basic τηλέφωνο. Μου έκλεισαν ραντεβού με τον τεχνικό για σήμερα το πρωί όπου και ήρθε, έκανε όλη την εγκατάσταση και την ενεργοποίηση σε 2 ώρες. Επειδή ήθελα να έρθει στο γραφείο απο την πίσω μεριά του σπιτιού είχα μια έξτρα χρέωση 25 ευρώ (με είχαν ενημερώσει απο την ΙΝΑ στο τηλέφωνο για αυτό).

Η ταχύτητα είναι αρκετά 900+/850+ ανάλογα με τον εξοπλισμό αλλά σίγουρα δεν θα μπορεί να είναι σταθερό 999/999 λόγο εξοπλισμού τόσο δικού μου όσο και του παρόχου.

Πιστεύω οτι και τα 300/300 θα ήταν μια χαρά αλλά για 3 ευρώ το μήνα είπα να κάνω την δοκιμή. Μετά τα 2 χρόνια αν είναι όλα καλά και ανέβουν οι τιμές με βλέπω να το γυρνάω στα 300/300.

Για την τηλεφωνία θα πρέπει να κάνω αίτηση στην inter telecom για μεταφορά του αριθμού και θα μπει σε 2-3 μέρες

Λίγο με τον λογαριασμό δεν κατάλαβα πως θα γίνεται με τις πληρωμές αλλά θα τα βρούμε..

Οριακά πρόλαβε την Nova. :P

Συνήθως έρχεται το ραβασάκι μετά τις 23-24 κάθε μήνα, για να προπληρώσεις τον επόμενο.

Δημοσ.
3 minutes ago, vassilis018 said:

Συνήθως έρχεται το ραβασάκι μετά τις 23-24 κάθε μήνα, για να προπληρώσεις τον επόμενο.

Σου στέλνουν email/SMS κάτι? γιατί στο my.inalan βλέπω μόνο αυτό. Να περιμένω?

Screenshot 2025-04-30 at 16.23.05.png

Δημοσ.
Just now, slaughter said:

Σου στέλνουν email/SMS κάτι? γιατί στο my.inalan βλέπω μόνο αυτό. Να περιμένω?

Screenshot 2025-04-30 at 16.23.05.png

viber,sms σίγουρα. Για email δεν θυμάμαι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...