Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες να ρωτήσω...

...σε μένα εμφανίζει διαθεσιμότητα, αλλά δεν έχει η δική μας πολυκατοικία κουτί στη πρόσοψη...λένε έχει μια διπλανή, αλλά όχι αυτή δεξιά ή αριστερά στον ίδιο δρόμο, ίσως από τη πίσω πλευρά...

...κάτι είχα διαβάσει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις:
- μπορεί να περάσει το καλώδιο από ταράτσα σε ταράτσα και να κατέβουν στο διαμέρισμα (εγώ στον 3ο, υπάρχει κ μεζονέτα στον 5ο και ταράτσα από πάνω)
- ή και από τον φωταγωγό (σε μας εκεί οδηγεί στο μπάνιο).

- Η 1η περίπτωση τρώγεται, αν και θα ανησυχούσα λίγο για τόσα μέτρα εκτεθειμένο καλώδιο, που μάλλον κάπου θα κρέμεται ή θα διασχίζει "γωνίες" που μπορεί να τρίβεται και να πάθει ζημιά.
- Η 2η δεν τρώγεται καθόλου, αφού θα έπρεπε να διασχίσει όλο το διαμέρισμα για να πάει εκεί που θέλω.

Τί εμπειρίες έχετε από την εγκατάσταση, όταν δεν υπάρχει κουτί στη δική σας πολυκατοικία; Πώς έφτασε σε σας;

...

Ως προς τις προσφορές

Τώρα έχουν 42€ 1000/1000mpbs με τηλεφωνία και μου είπαν πως η έκπτωση 50%
- αν επιλεγεί λύση με συμβόλαιο, εφαρμόζεται στο σύνολο του λογαριασμού, μαζί με το τηλέφωνο
- αν επιλεγεί λύση χωρίς δέσμευση, η έκπτωση εφαρμόζεται μόνο στη τιμή ίντερνετ...

...επίσης βάσει, υλικού στο συμβόλαιο δεν έχει εφάπαξ χρεώσεις εγκατάστασης/ενεργοποίησης...

Βεβαια γενικά το υλικό τους είναι λίγο μπερδεμένο αφού
- το 50% αναφέρεται μόνο στις εικόνες που αφορούν τα πακέτα ίντερνετ
- αλλά με διαβεβαιώνουν ότι ισχύει και για πακε΄τα ιντερνετ-τηλεφωνίας

...

Ως προς τον πάροχο της τηλεφωνίας, συνεργάζονται με Yuboto / Modulus / Intertelecom, αν και διαχειρίζονται τις αιτήσεις αυτοί...

Εχετε διαφορετικές εμπειρίες ανάλογα τον πάροχο τηλεφωνίας;
Τον επιλέξατε εσείς ή το έκανε κατά τη κρίση της η Inalan;
Τείνει να επιλέγει κάποιον αν δεν ζητήσει συγκεκριμένο ο πελάτης;

Προσωπικά είχα χρησιμοπιμοποιήσει την Intertelecom παλιότερα και έχω χείριστες εντυπώσεις...Μέσα Αυγούστου κυριολεκτικά (16 ή 17 νομίζω), λίγους μήνες μετά την έναρξη της υπηρεσίας, μού είχαν ζητήσει να τους ξαναστείλω όλα τα δικαιολογητικά που είχα υποβάλει όταν είχα εγγραφεί και με πρακτική απειλή αν δεν γίνει άμεσα, θα ακυρωθεί η υπηρεσία...
...η επιλογή του χρόνου σε συνδυασμό με την πρακτική απειλή δεν μου άρεσε καθόλου κ το άφησα να εκπνεύσει...

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.

• Απαντ. 536
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 3/6/2025 στις 4:17 ΠΜ, definitio είπε

Παίδες να ρωτήσω...

...σε μένα εμφανίζει διαθεσιμότητα, αλλά δεν έχει η δική μας πολυκατοικία κουτί στη πρόσοψη...λένε έχει μια διπλανή, αλλά όχι αυτή δεξιά ή αριστερά στον ίδιο δρόμο, ίσως από τη πίσω πλευρά...

...κάτι είχα διαβάσει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις:
- μπορεί να περάσει το καλώδιο από ταράτσα σε ταράτσα και να κατέβουν στο διαμέρισμα (εγώ στον 3ο, υπάρχει κ μεζονέτα στον 5ο και ταράτσα από πάνω)
- ή και από τον φωταγωγό (σε μας εκεί οδηγεί στο μπάνιο).

- Η 1η περίπτωση τρώγεται, αν και θα ανησυχούσα λίγο για τόσα μέτρα εκτεθειμένο καλώδιο, που μάλλον κάπου θα κρέμεται ή θα διασχίζει "γωνίες" που μπορεί να τρίβεται και να πάθει ζημιά.
- Η 2η δεν τρώγεται καθόλου, αφού θα έπρεπε να διασχίσει όλο το διαμέρισμα για να πάει εκεί που θέλω.

Τί εμπειρίες έχετε από την εγκατάσταση, όταν δεν υπάρχει κουτί στη δική σας πολυκατοικία; Πώς έφτασε σε σας;

...

Ως προς τις προσφορές

Τώρα έχουν 42€ 1000/1000mpbs με τηλεφωνία και μου είπαν πως η έκπτωση 50%
- αν επιλεγεί λύση με συμβόλαιο, εφαρμόζεται στο σύνολο του λογαριασμού, μαζί με το τηλέφωνο
- αν επιλεγεί λύση χωρίς δέσμευση, η έκπτωση εφαρμόζεται μόνο στη τιμή ίντερνετ...

...επίσης βάσει, υλικού στο συμβόλαιο δεν έχει εφάπαξ χρεώσεις εγκατάστασης/ενεργοποίησης...

Βεβαια γενικά το υλικό τους είναι λίγο μπερδεμένο αφού
- το 50% αναφέρεται μόνο στις εικόνες που αφορούν τα πακέτα ίντερνετ
- αλλά με διαβεβαιώνουν ότι ισχύει και για πακε΄τα ιντερνετ-τηλεφωνίας

...

Ως προς τον πάροχο της τηλεφωνίας, συνεργάζονται με Yuboto / Modulus / Intertelecom, αν και διαχειρίζονται τις αιτήσεις αυτοί...

Εχετε διαφορετικές εμπειρίες ανάλογα τον πάροχο τηλεφωνίας;
Τον επιλέξατε εσείς ή το έκανε κατά τη κρίση της η Inalan;
Τείνει να επιλέγει κάποιον αν δεν ζητήσει συγκεκριμένο ο πελάτης;

Προσωπικά είχα χρησιμοπιμοποιήσει την Intertelecom παλιότερα και έχω χείριστες εντυπώσεις...Μέσα Αυγούστου κυριολεκτικά (16 ή 17 νομίζω), λίγους μήνες μετά την έναρξη της υπηρεσίας, μού είχαν ζητήσει να τους ξαναστείλω όλα τα δικαιολογητικά που είχα υποβάλει όταν είχα εγγραφεί και με πρακτική απειλή αν δεν γίνει άμεσα, θα ακυρωθεί η υπηρεσία...
...η επιλογή του χρόνου σε συνδυασμό με την πρακτική απειλή δεν μου άρεσε καθόλου κ το άφησα να εκπνεύσει...

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.

πριν κανω συμβολαιο με την ιναλαν αγορασα μια γραμμη τηλεφωνου απο την intertelecom απλα για δοκιμη (15€  για ενα χρονο χωρις ομιλια κτλ.) και δεν ειχα κανενα θεμα. οταν εκανα συμβολαιο με την ιναλαν του ζητησα εγω την intertelecom για παροχο τηλεφωνου και εκανα φορητοτητα του αριθμου μου εκει, εβαλα και ενα Grandstream και εχω τους δυο αριθμους πανω εκει και οχι στο ρουτερ της ιναλαν . οταν ληξει το συμβολαιο με την ιναλαν θα ανανεωσω μονο το ιντερνετ και τον αριθμο τηλεφωνου θα τον κρατησω ξεχωριστα στην intertelecom  με 15€ το χρονο απλα για να υπαρχει και να δεχομαι κλησεις, ετσι κι αλλιως πλεον ολοι με τα κινητα μιλαμε.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οσο είχα διαβάσει εδώ το νήμα δεν το είχε πάρει το μάτι μου, αλλά έκανα αίτηση για το gigabit voucher στην Inalan και εκ των υστέρων με ενημέρωσαν στη διαδικασία σύνδεσης ο τεχνικός ορίζει ως συνιστώμενη διαδρομή του καλωδίου αυτή της κοντινότερης διαδρομής από το κουτάκι/αναμονή έως τη πρώτη ηλεκτρική πρίζα για το ρούτερ κι αν ο πελάτης ζητήσει κάτι διαφορεικό, τότε επιβάλλεται χρέωση τουλάχιστον 25€...

Αναφέρει στην ιστοσελίδα
"επιπλέον κόστος +25€ εάν ζητηθεί από τον τεχνικό να γίνουν αλλαγές στα προτεινόμενα σχέδια εγκατάστασης, που απαιτούν περισσότερα μέτρα οπτικής και εργασίας."

Αυτό διατυπωμένο έτσι φαίνεται εύλογο...κάποιος μπορεί να ζητήσει κάποια "ειδική" εγκατάσταση, να έχει πολλές ιδιοτροπίες ο χώρος κοκ...

...αλλα λέγοντας ότι αν είναι το ρούτερ να πάει οπουδήποτε αλλού εκτός από τη πρώτη διαθέσιμη πρίζα, τότε επιβάλλεται χρέωση - στο τηλε΄φωνο είπαν "τουλάχιστον", όχι μόνο - 25€, αυτό δυνητικά καθιστά τη χρέωση από εξαίρεση κανόνα...

Πόσες να είναι οι περιστάσεις όπου η πρώτη, κοντινότερα διαθέσιμη πρίζα, θα είναι και η προτιμότερη
- τόσο πρακτικά για τον χρήστη (πχ που είναι το γραφείο ή ο βασικός υπολογιστής),
- όσο και για το σήμα wifi για τις υπόλοιπες συσκευε΄ς στο σπίτι;

Ο όρος της "κοντινότερης πρίζας" είναι ιδιαίτερα περιοριστικός και αυθαίρετος και η χρέωση καταλήγει καταχρηστική...

ΣΤο δικό μου διαμερισμα η διαδρομή, από τα αριστερά της πρόσοψης που έρχεται το καλώδιο στο διαμέρισμα, είναι: υπνοδωμάτιο γονέων > σαλόνι (με τη στενότερη πλευρά μπροστά) > γραφείο (όπου έχω υπολογιστή κ σχετικές συσκευές).

Για να περάσω το καλώδιο εκεί που το θέλω με την Inalan θα χρεωνόμουν ~10μ οριζόντια στο μπαλκόνι + 2 * 2,60μ (για περάσει από πάνω από τις μπαλκονόπορτες) + ~6μ εντός του δωματίου για πάει το καλώδιο τοίχο-τοίχο δίπλα στο γραφείο και πάνω στη μεσαία βιβλιοθήκη, το μόνο σημείο όπου υπάρχει χώρος για το ρούτερ...

....

Η HCN πέρασε την οπτική όπου ήθελα, χωρίς να ζητήσει τίποτα περισσότερο, ενώ μου έδωσε κ 2-3μ επιπλέον καλώδιο, σε περίπτωση που άλλαζε στο μέλλον η διάταξη του δωματίου...

...αφού ζήτησα ακύρωση της αίτησης και αποδέσμευση του voucher, με ξανακάλεσαν να μουν και καλά ότι θα επωμιστεί η Inalan το κόστος κτλ...πριτς...τρέχα γύρευε τί κρυφές χρεώσεις θα προκύψουν στο μέλλον...

Δημοσ.
16 hours ago, definitio said:

Οσο είχα διαβάσει εδώ το νήμα δεν το είχε πάρει το μάτι μου, αλλά έκανα αίτηση για το gigabit voucher στην Inalan και εκ των υστέρων με ενημέρωσαν στη διαδικασία σύνδεσης ο τεχνικός ορίζει ως συνιστώμενη διαδρομή του καλωδίου αυτή της κοντινότερης διαδρομής από το κουτάκι/αναμονή έως τη πρώτη ηλεκτρική πρίζα για το ρούτερ κι αν ο πελάτης ζητήσει κάτι διαφορεικό, τότε επιβάλλεται χρέωση τουλάχιστον 25€...

Αναφέρει στην ιστοσελίδα
"επιπλέον κόστος +25€ εάν ζητηθεί από τον τεχνικό να γίνουν αλλαγές στα προτεινόμενα σχέδια εγκατάστασης, που απαιτούν περισσότερα μέτρα οπτικής και εργασίας."

Αυτό διατυπωμένο έτσι φαίνεται εύλογο...κάποιος μπορεί να ζητήσει κάποια "ειδική" εγκατάσταση, να έχει πολλές ιδιοτροπίες ο χώρος κοκ...

...αλλα λέγοντας ότι αν είναι το ρούτερ να πάει οπουδήποτε αλλού εκτός από τη πρώτη διαθέσιμη πρίζα, τότε επιβάλλεται χρέωση - στο τηλε΄φωνο είπαν "τουλάχιστον", όχι μόνο - 25€, αυτό δυνητικά καθιστά τη χρέωση από εξαίρεση κανόνα...

Πόσες να είναι οι περιστάσεις όπου η πρώτη, κοντινότερα διαθέσιμη πρίζα, θα είναι και η προτιμότερη
- τόσο πρακτικά για τον χρήστη (πχ που είναι το γραφείο ή ο βασικός υπολογιστής),
- όσο και για το σήμα wifi για τις υπόλοιπες συσκευε΄ς στο σπίτι;

Ο όρος της "κοντινότερης πρίζας" είναι ιδιαίτερα περιοριστικός και αυθαίρετος και η χρέωση καταλήγει καταχρηστική...

ΣΤο δικό μου διαμερισμα η διαδρομή, από τα αριστερά της πρόσοψης που έρχεται το καλώδιο στο διαμέρισμα, είναι: υπνοδωμάτιο γονέων > σαλόνι (με τη στενότερη πλευρά μπροστά) > γραφείο (όπου έχω υπολογιστή κ σχετικές συσκευές).

Για να περάσω το καλώδιο εκεί που το θέλω με την Inalan θα χρεωνόμουν ~10μ οριζόντια στο μπαλκόνι + 2 * 2,60μ (για περάσει από πάνω από τις μπαλκονόπορτες) + ~6μ εντός του δωματίου για πάει το καλώδιο τοίχο-τοίχο δίπλα στο γραφείο και πάνω στη μεσαία βιβλιοθήκη, το μόνο σημείο όπου υπάρχει χώρος για το ρούτερ...

....

Η HCN πέρασε την οπτική όπου ήθελα, χωρίς να ζητήσει τίποτα περισσότερο, ενώ μου έδωσε κ 2-3μ επιπλέον καλώδιο, σε περίπτωση που άλλαζε στο μέλλον η διάταξη του δωματίου...

...αφού ζήτησα ακύρωση της αίτησης και αποδέσμευση του voucher, με ξανακάλεσαν να μουν και καλά ότι θα επωμιστεί η Inalan το κόστος κτλ...πριτς...τρέχα γύρευε τί κρυφές χρεώσεις θα προκύψουν στο μέλλον...

Η δική μου εμπειρία με την InaLan είναι οτι δεν με βόλευε η διαδρομή που μου πρότειναν και πλήρωσα 25 ευρώ για να έρθει απο αλλού. Η διαδρομή που διάλεξα ήταν αρκετα μεγαλύτερη απο την προτεινόμενη (εξωτερικά). Μου άφησε και αρκετό καλώδιο μέσα μπας και χρειαστεί 

Ναι αν θες να σου κάνει κόλπα μέσα στο σπίτι ή κάτι πολύ περίεργο τότε μπορεί να πάει και παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω οτι μπορούν να κάνουν μια εκτίμηση.

Δημοσ.
5 hours ago, slaughter said:

Η δική μου εμπειρία με την InaLan είναι οτι δεν με βόλευε η διαδρομή που μου πρότειναν και πλήρωσα 25 ευρώ για να έρθει απο αλλού. Η διαδρομή που διάλεξα ήταν αρκετα μεγαλύτερη απο την προτεινόμενη (εξωτερικά). Μου άφησε και αρκετό καλώδιο μέσα μπας και χρειαστεί 

Ναι αν θες να σου κάνει κόλπα μέσα στο σπίτι ή κάτι πολύ περίεργο τότε μπορεί να πάει και παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω οτι μπορούν να κάνουν μια εκτίμηση.

Αυτό είναι το θέμα...ο όρος "μέχρι τη κοντινότερη πρίζα, αλλιώς +25€" είναι πολύ αυστηρός...πρακτικά αντί για εξαίρεση σε ειδικές περιπτώσεις όπως λες, καθίσταται ταρίφα.

Προσωπικά το θεωρώ ανέντιμο...μου έλεγαν ότι είναι και κοινή πρακτική σε όλους ως δικαιολογία, που ασφαλώς δεν ισχύει...

...ήθελα να φύγω από την HCN επειδή έκοψαν τη παροχή τηλεοπτικού σήματος - πρακτικά σπάζοντας το συμβόλαιο μονομερώς και χωρίς καμία ενημέρωση - αλλά με βλέπω να μένω...

...δεν μου άρεσε στην Inalan και το πώς οι πωλητές/τριες στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση σαν να κυνηγούσαν και το μπόνους, σαν τηλεπωλητές, έτυχε να επικοινωνήσω με δύο και με έπαιρναν χωριστές ώρες για το ίδιο θέμα, κι ενώ είχα πρόβλημα γιατί δεν εμφανιζόταν η Inalan στον χάρτη του gigabit voucher (μέχρι τη περασμένη Παρασκευή), ήθελαν να το ξαναελέγξω τη στιγμή που με καλούσαν ό,τι ώρα κι αν ήταν...
...είχε κάτι καιροσκοπικό, αέρα αρπαχτής η επικοινωνία και μου κακοφαινόταν...

...

ΝΑ δούμε τώρα πότε/πώς θα γίνει η "αποδέσμευση" του κουπονιού...στις οδηγίες της υπηρεσίας δεν είδα κάτι που να ταιριάζει ακριβώς, πέρα από τη διαδικασία των "ενστάσεων" αλλά χωρίς να περιγράφεται τρόπος αντιστροφής της διαδικασίας ή ακύρωσης αφού φτάσει εκεί.

• Super Moderators
Δημοσ.

Υποθέτω ότι δεν είσαι πρώτος στην πολυκατοικία ώστε να έχεις το 50% έκπτωση για Χ μήνες, διότι και με τα 25 ευρώ πάλι σύμφερε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, Thresh said:

Υποθέτω ότι δεν είσαι πρώτος στην πολυκατοικία ώστε να έχεις το 50% έκπτωση για Χ μήνες, διότι και με τα 25 ευρώ πάλι σύμφερε...

Ο πρώτος θα ήμουν, 1000/1000mbps με τηλεφωνία (απεριόριστα) 24€/μήνα...

...αλλά αν δεν μου αρέσει η εταιρεία και οι πρακτικές της, δεν τα δίνω...αυτό είναι αυθαιρεσία σκέτη + οι "τηλεπωλησεις" + κ καλά εξωτερικός συνεργάτης για την εγκατάσταση κτλ...

...και χωρίς πρότερη εμπειρία με την εταιρεία κ την υποστήριξή της, να δεθώ σε 24μηνο συμβόλαιο; δεν θα το προτιμούσα και δεν θα το προτιμήσω εν τέλει...

...όχι ότι με την HCN είμαι ευχαριστημένος τελευταία (κόψιμο τηλεοπτικού σήματος/σπάσιμο συμβολαίου*, χωρίς ενημέρωση), γι αυτό είπα να φύγω...

...αλλά μια χαρά ήμουν και θα είμαι και με τα 600/600mbps με τηλεφωνία (απεριόριστα) στα 21€/μήνα...και χωρίς τη ταλαιπωρία της εγκατάστασης νέου καλωδίου (να αδειάσει μια βιβλιοθήκη, να μεταφερθεί, μαζί κ το κρεβάτι, το γραφείο, ο υπολογιστής και η μικρή βιβλιοθήκη στη βάση του)

+ προτιμώ τελικά που η ίδια εταιρεία, η HCN, παρέχει κ το VOIP αντί να ενεργεί απλώς ως μεσάζων για άλλους όπως η Inalan (για Intertelecom, Modulus, Yuboto κι αλλη μια θαρρω...από τη πρώτη έχω τις χειρότερες εντυπώσεις)

*

Spoiler

H HCN είχε κάνει το εξής...στα παλιά συμβόλαια (2014-15), κ ειδικά όταν περνούσε μόνο ομοαξονικό καλώδιο, δεν αναφερόταν ρητά το τηλεοπτικό σήμα ως έξτρα παροχή ή επιλογή, μόνο στους πλήρεις όρους/στα ψιλα γράμματα....μάλλο γιατί πήγαινε μαζί με τη βασική εγκατάσταση (το ομοαξονικό καλώδιο) και ο πελα΄της ζητούσε μόνο το εξτρά μήκος καλωδίου με την ειδική άκρη (βιδωτή + κάποιο φίλτρο).
...πρέπει να ψάξω μόνο στους λογαριασμούς να δω το κόστος της εξτρα εγκατάστασης 2 καλωδίων μόνο για τηλεόραση, που περνούσε τον επόμενο μήνα εκεί...
...μόνο εκεί φαινόταν + στην επικοινωνία με email όταν τους έλεγα ότι είχα θέμα με κάποια κανάλια, ότι είχα TV...

..μάλλον γι αυτό πήραν την απόφαση να το κόψουν...σου λένε, είχαμε υπογράψει συμβόλαιο με ρητή παροχή TV; Τσου...άντε γεια.

...σε ύστερα συμβόλαια (που κατέβασα από συνδέσμους στο facebook της εταιρείας) αναφερόταν ως χωριστή επιλογή η TV.

Επεξ/σία από definitio
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ό,τι νομίζεις, προσωπικά θα το δεχόμουν και θα έφευγα όταν θα έληγε το συμβόλαιο. Καλώς ή κακώς η τιμή είναι πολύ καλή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Thresh said:

Ό,τι νομίζεις, προσωπικά θα το δεχόμουν και θα έφευγα όταν θα έληγε το συμβόλαιο. Καλώς ή κακώς η τιμή είναι πολύ καλή.

Η τιμή είναι καλή, αλλά αν είχα επιλογή στην Inalan μεταξύ των δύο βασικών πακέτων, που χωρίζονται με μεγάλη διαφορά (300 - 1000mbps) θα τη προτιμούσα.

Στην HCN την έχω και δεν νομίζω ότι θα καταλάβω διαφορά μεταξύ 600-1000 στη πλειονότητα των περιπτώσεων.

Επειτα, δεν είναι μόνο η τιμή αλλά
- το να δεθώ για 24 μήνες με έναν πάροχο με τον οποίο δεν έχω πρότερη εμπειρία (με την HCN είχα πάντα αορίστου, έφευγα όποτε ήθελα)
- και που μου έχει δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις πριν ακόμη συνδεθώ, πχ
> έντονη τηλεφωνική "πολιορκία" απ' όταν εξέφρασα ενδιαφέρον,
> συμπεριφορά λίγο τηλεπωλήσεων κ βιασύνη να καταχωρηθεί το αίτημα από τον εκάστοτε υπάλληλο
> "εξωτερικοί συνεργάτες" για την υποδομή,
> αυθαίρετα κόστη,
> τηλέφωνο με χωριστή εταιρεία (κι ενδεχομένως μια χωριστή υποστήριξη σε πιθανά προβλήματα)
> ακόμη και που δεν είχαν φροντίσει να εμφανίζονται στο χάρτη του GVoucher οι υποδομές τους..λίγο ανοργανωσιά...

...δεν ξέρω κι αν αυτό το κουπόνι δημιουργήσει φαινόμενα "overselling", ειδικά αν προωθουν κυρίως το 1gbps σε όλους (αν αυτό είναι πιθανό με οπτικές ίνες)

...είχα δει και κάτι φωτογραφίες, δεν είμαι σίγουρος αν ήταν δικές τους ή χρηστών, που έδειχναν να περνούν καλώδιο χωρίς περαιτέρω προστασία, κάτω από τη σωλήνα υδρορροής της πολυκατοικίας, περιμένοντας να πέσει από πάνω κατευθείαν τσιμέντο στο πεζοδρόμιο, χωρίς να περνάει δλδ το καλώδιο μέσα από κάποιο προστατευτικό σωλήνα...κάτι περίεργες φθήνιες που μπορεί να προμηνύουν κ προβλήματα.

Ημουν φορτωμένος με την HCN, αλλά μάλλον θα το "παίξω safe"...

Επεξ/σία από definitio
  • Super Moderators
Δημοσ.
14 minutes ago, definitio said:

> "εξωτερικοί συνεργάτες" για την υποδομή,

Όλοι οι πάροχοι εργολάβους έχουν για την κατασκευή της εγκατάστασης, μόνο την ενεργοποίηση κάνουν δικοί τους τεχνικοί.

το να δεθώ για 24 μήνες με έναν πάροχο με τον οποίο δεν έχω πρότερη εμπειρία (με την HCN είχα πάντα αορίστου, έφευγα όποτε ήθελα)

Λογικό μιας και δίνει 50% έκπτωση.

..δεν ξέρω κι αν αυτό το κουπόνι δημιουργήσει φαινόμενα "overselling", ειδικά αν προωθουν κυρίως το 1gbps σε όλους (αν αυτό είναι πιθανό με οπτικές ίνες)

Τι εννοείς overselling? Παραπάνω από ότι αντέξει το δίκτυό τους?

Οι οπτικές ίνες που έχουμε σηκώνουν και 50Gbps, πόσο μάλλον 1...

> έντονη τηλεφωνική "πολιορκία" απ' όταν εξέφρασα ενδιαφέρον,
> συμπεριφορά λίγο τηλεπωλήσεων κ βιασύνη να καταχωρηθεί το αίτημα από τον εκάστοτε υπάλληλο

Κλασικά πράγματα από όλα τα εμπορικά των παρόχων.

> αυθαίρετα κόστη

Αυτό ναι, αλλά τουλάχιστον ενημερώνουν εξαρχής.

> τηλέφωνο με χωριστή εταιρεία (κι ενδεχομένως μια χωριστή υποστήριξη σε πιθανά προβλήματα)

Και Starlink να έβαζες αν ήσουν σε περιοχή ξεχασμένη, έτσι θα είχες τηλεφωνία.

Πιο ευέλικτη επιλογή, ειδικά αν θες να βάλεις δικό σου εξοπλισμό, από την αρτηριοσκληρυντική τηλεφωνία των παρόχων.

Τέσπα, από την στιγμή που είσαι ακόμα φτηνότερα στα 600Mbps, δεν καίγεσαι ναι.

Δημοσ.

- Όλοι οι πάροχοι εργολάβους έχουν για την κατασκευή της εγκατάστασης, μόνο την ενεργοποίηση κάνουν δικοί τους τεχνικοί.
> δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ακριβώς έτσι...πχ το σκάψιμο στους δρόμους και το πέρασμα των καλωδίων εκεί ναι...αλλά η καλωδίωση μέχρι το διαμέρισμα, η ρύθμιση κτλ στην HCN έχω την εντύπωση ότι είναι δικοί τους.

- Λογικό μιας και δίνει 50% έκπτωση.
> Λογικό γι αυτούς, αλλά όχι για μένα 24μηνη δέσμευση με πάροχο που δεν γνωρίζω, ειδικά αν από την αρχή μού δημιουργούν αρνητικές εντυπω΄σεις

- Τι εννοείς overselling? Παραπάνω από ότι αντέξει το δίκτυό τους?
Οι οπτικές ίνες που έχουμε σηκώνουν και 50Gbps, πόσο μάλλον 1...

> Λέω αν οι κεντρικές τους υποδομές σηκώνουν να δίνουν/προωθούν σε όλους 1gbps...δεν λέω πως έτσι είναι...απλώς δεν υπάρχει κλιμάκωση στα προγράμματά τους κ προωθούν μαζικά το 1gbps..δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα όταν πολλοί τώρα κάνουν συνδέσεις/αναβαθμίζουν ταχύτητα λόγω κουπονιού

- Κλασικά πράγματα από όλα τα εμπορικά των παρόχων.
> όχι, δεν θα το λεγα για την HCN..."τηλεπωλήσεις" από τους μεγάλους ναι, αλλά όχι όταν τηλεφωνείς εσύ για πληροφορίες στο κεντρικό τηλέφωνο, αλλα "συνεργάτες" να ψάχνουν πελάτες...ούτε με σκο΄τιζαν στην HCN ο κάθε υπάλληλος η σύνδεση ήη αλλαγή ταχύτητας να γίνεται εκείνη τη στιγμή με τον συγκεκριμένο υπάλληλο.

- Αυτό ναι, αλλά τουλάχιστον ενημερώνουν εξαρχής.
> όχι, όταν αποκρύπτουν τον όρο της χρέωσης, που είναι οποιαδήποτε διαδρομή καλωδίου πλην της κοντυνότερης προς τη πρώτη ηλεκτρική πρίζα, δεν θα έλεγα ότι ενημερώνουν...αντιθέτως καθιστούν την εξαίρεση σχεδόν κανόνα κ ταρίφα κ η χρέωση έτσι γίνεται καταχρηστική...

- Και Starlink να έβαζες αν ήσουν σε περιοχή ξεχασμένη, έτσι θα είχες τηλεφωνία. Πιο ευέλικτη επιλογή, ειδικά αν θες να βάλεις δικό σου εξοπλισμό, από την αρτηριοσκληρυντική τηλεφωνία των παρόχων.
> Δεν είμαι σε ξεχασμένη περιοχή. Ιδιώτης είμαι, δεν θέλω τηλεφωνικό κέντρο...μια χαρά μού κάνει η "αρτηριοσκληρυντική τηλεφωνια" όσο είναι αξιόπιστη, χωρίς να παρεμβάλλεται τρίτος για όποια θέματα, ρυθμίσεις κοκ.

...έχω και κακή εμπειρία με την Intertelecom και δεν τις εμπιστεύομαι τόσο πολύ.

- Τέσπα, από την στιγμή που είσαι ακόμα φτηνότερα στα 600Mbps, δεν καίγεσαι ναι.
> Λίγο χαμηλότερη ταχύτητα σε δοκιμασμένο πρόγραμμα κ εταρεία είναι για μένα προτιμότερη λύση τώρα. Ναι, δεν είναι τόσο μεγάλος ο πειρασμός σε σύγκριση με ΟΤΕ/Vodafone.

• Super Moderators
Δημοσ.
8 hours ago, definitio said:

δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ακριβώς έτσι...πχ το σκάψιμο στους δρόμους και το πέρασμα των καλωδίων εκεί ναι...αλλά η καλωδίωση μέχρι το διαμέρισμα, η ρύθμιση κτλ στην HCN έχω την εντύπωση ότι είναι δικοί τους.

Στους μεγάλους είναι κι εκεί, 100% σίγουρο.

Λέω αν οι κεντρικές τους υποδομές σηκώνουν να δίνουν/προωθούν σε όλους 1gbps...δεν λέω πως έτσι είναι...απλώς δεν υπάρχει κλιμάκωση στα προγράμματά τους κ προωθούν μαζικά το 1gbps..δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα όταν πολλοί τώρα κάνουν συνδέσεις/αναβαθμίζουν ταχύτητα λόγω κουπονιού

Σιγά το μαζικά, μόνο ο πρώτος έχει την 50% έκπτωση. Επιπλέον έτσι κι αλλιώς είναι τρομερά σπάνιες οι περιπτώσεις που θα γίνει τόσο μεγάλη ταυτόχρονη χρήση για "μεγάλο" χρονικό διάστημα. 

όχι, δεν θα το λεγα για την HCN..."τηλεπωλήσεις" από τους μεγάλους ναι, αλλά όχι όταν τηλεφωνείς εσύ για πληροφορίες στο κεντρικό τηλέφωνο, αλλα "συνεργάτες" να ψάχνουν πελάτες...ούτε με σκο΄τιζαν στην HCN ο κάθε υπάλληλος η σύνδεση ήη αλλαγή ταχύτητας να γίνεται εκείνη τη στιγμή με τον συγκεκριμένο υπάλληλο.

Καλώς ή κακώς γι' αυτό έχουν τους λιγότερους πελάτες, με εξαίρεση τη καινούρια ΔΕΗ. Μπορεί να μην σε νοιάζει, αλλά αν πέσει λουκέτο ή εξαγορά με τις όποιες συνέπειες, μιας χαρά θα σε επηρεάσει.

Δεν είμαι σε ξεχασμένη περιοχή. Ιδιώτης είμαι, δεν θέλω τηλεφωνικό κέντρο...μια χαρά μού κάνει η "αρτηριοσκληρυντική τηλεφωνια" όσο είναι αξιόπιστη, χωρίς να παρεμβάλλεται τρίτος για όποια θέματα, ρυθμίσεις κοκ.

Δεν χρειάζεται τηλεφωνικό κέντρο. 

Μια χαρά αξιόπιστες είναι κι αυτές, από την στιγμή που γίνονται σωστά οι ρυθμίσεις, αλλιώς δεν θα είχαν πελάτες.

> Λογικό γι αυτούς, αλλά όχι για μένα 24μηνη δέσμευση με πάροχο που δεν γνωρίζω, ειδικά αν από την αρχή μού δημιουργούν αρνητικές εντυπω΄σεις

Αν δεν σκοπεύεις να μετακομίσεις, "που θα βρεις χειρότερα" είναι η φάση των 24 ευρώ/μήνα για 1Gbps.

Από εκεί και πέρα σε περίπτωση προβλημάτων που δεν διορθώνονται υπάρχει πάντα η περίπτωση της ανεφυκτότητας και το σπάσιμο συμβολαίου χωρίς ρήτρα.

> Λίγο χαμηλότερη ταχύτητα σε δοκιμασμένο πρόγραμμα κ εταρεία είναι για μένα προτιμότερη λύση τώρα. Ναι, δεν είναι τόσο μεγάλος ο πειρασμός σε σύγκριση με ΟΤΕ/Vodafone.

Το θέμα είναι πόσο θα είσαι στα 21/ευρώ, γιατί η τιμή αυτή είναι με gigabit voucher και για να το δικαιούσαι δεν πρέπει να έχεις ήδη άνω των 100Mbps γραμμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 minutes ago, Thresh said:

Στους μεγάλους είναι κι εκεί, 100% σίγουρο.

Σιγά το μαζικά, μόνο ο πρώτος έχει την 50% έκπτωση. Επιπλέον έτσι κι αλλιώς είναι τρομερά σπάνιες οι περιπτώσεις που θα γίνει τόσο μεγάλη ταυτόχρονη χρήση για "μεγάλο" χρονικό διάστημα. 

Καλώς ή κακώς γι' αυτό έχουν τους λιγότερους πελάτες, με εξαίρεση τη καινούρια ΔΕΗ. Μπορεί να μην σε νοιάζει, αλλά αν πέσει λουκέτο ή εξαγορά με τις όποιες συνέπειες, μιας χαρά θα σε επηρεάσει.

Δεν χρειάζεται τηλεφωνικό κέντρο. 

Μια χαρά αξιόπιστες είναι κι αυτές, από την στιγμή που γίνονται σωστά οι ρυθμίσεις, αλλιώς δεν θα είχαν πελάτες.

Αν δεν σκοπεύεις να μετακομίσεις, "που θα βρεις χειρότερα" είναι η φάση των 24 ευρώ/μήνα για 1Gbps.

Από εκεί και πέρα σε περίπτωση προβλημάτων που δεν διορθώνονται υπάρχει πάντα η περίπτωση της ανεφυκτότητας και το σπάσιμο συμβολαίου χωρίς ρήτρα.

Το θέμα είναι πόσο θα είσαι στα 21/ευρώ, γιατί η τιμή αυτή είναι με gigabit voucher και για να το δικαιούσαι δεν πρέπει να έχεις ήδη άνω των 100Mbps γραμμή.

Στην HCN είναι οι δικοί τους που κάνουν τη τελική καλωδίωση στο σπίτι, είμαι αρκετά σίγουρος.

Εντάξει το 50% είναι καλή προσφορά, αλλά κι εγώ μέχρι πριν 1 μήνα πλήρωνα 38€ για 600/600...

...ο καθένας θα κυνηγήσει τη καλύτερη προσφορά, κι αυτός που δεν θα είναι 1ος στην Ιναλαν, δεν θα πληρώσει 24/μ, αλλά θα πληρώσει 32€/μήνα...άσχημα είναι;

Το ότι προωθούν, ειδικά η Ιναλαν, το 1Gbps, ισχύει, λόγω της σχεδόν ανύπαρκτης κλιμάκωσης των πακέτων...300 κ 1000...αν έχεις 10€ μείωση για 20-24μήνες, δεν θα πάρεις την υψηλότερη ταχύτητα;
...ασφαλώς θα πωλήσουν πολλε΄ς περισσότερες 1000άρες από 300άρες...

Προσωπικά έχω άλλη εμπειρία με τις VOIP, ειδικά ως προς την αξιοπιστία, αλλά καθένας παίρνει στη καλύτερη τιμή που μπορεί τη λύση με τα προβλήματα και πλεονεκτήματα που μπορεί να ανεχθεί και χρειάζεται αντιστοίχως.

Η προσφορά των 21€/μήνα για 600άρα βγήκε τώρα για το καλοκαίρι, με voucher τη κρατάς 20μήνες συγκεκριμένα (λάθος ανέφερα πλην 24), εφόσον έχεις ήδη εξοπλισμό κ εγκατάσταση....αλλιώς 15μήνες.

Εγώ έκανα υποβάθμιση για 1 μήνα, 30/3, για να πάρω το κουπόνι.

Επεξ/σία από definitio
  • Super Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, definitio said:

Στην HCN είναι οι δικοί τους που κάνουν τη τελική καλωδίωση στο σπίτι, είμαι αρκετά σίγουρος.

Εντάξει το 50% είναι καλή προσφορά, αλλά κι εγώ μέχρι πριν 1 μήνα πλήρωνα 38€ για 600/600...

...ο καθένας θα κυνηγήσει τη καλύτερη προσφορά, κι αυτός που δεν θα είναι 1ος στην Ιναλαν, δεν θα πληρώσει 24/μ, αλλά θα πληρώσει 32€/μήνα...άσχημα είναι;

Το ότι προωθούν, ειδικά η Ιναλαν, το 1Gbps, ισχύει, λόγω της σχεδόν ανύπαρκτης κλιμάκωσης των πακέτων...300 κ 1000...αν έχεις 10€ μείωση για 20-24μήνες, δεν θα πάρεις την υψηλότερη ταχύτητα;
...ασφαλώς θα πωλήσουν πολλε΄ς περισσότερες 1000άρες από 300άρες...

Προσωπικά έχω άλλη εμπειρία με τις VOIP, ειδικά ως προς την αξιοπιστία, αλλά καθένας παίρνει στη καλύτερη τιμή που μπορεί τη λύση με τα προβλήματα και πλεονεκτήματα που μπορεί να ανεχθεί και χρειάζεται αντιστοίχως.

Η προσφορά των 21€/μήνα για 600άρα βγήκε τώρα για το καλοκαίρι, με voucher τη κρατάς 20μήνες συγκεκριμένα (λάθος ανέφερα πλην 24), εφόσον έχεις ήδη εξοπλισμό κ εγκατάσταση....αλλιώς 15μήνες.

Έγραψα για μεγάλους, HCN κι Inalan δεν είναι ανάμεσά τους.

Μέχρι πριν 1 μήνα 600/600 και σε αφήνουν τώρα να εξαργυρώσεις Gigabit Voucher χωρίς να σε κατεβάσουν πρώτα για 1 μήνα σε πακέτο 100αρι ώστε να δικαιούσαι  το voucher?

H συντριπτική πλειοψηφία των συνδρομητών κάνει casual χρήση, τι 300Mbps τι 1Gbps, τα ίδια θα "κάψουν" αν κάνουν streaming/youtube/browsing/social media. Σπάνια πλέον πετυχαίνεις torrent hoarders, στην καλύτερη θα κατεβάζουν κάποιο PC/Console game μπαμ μπαμ...

To προσωπικά δεν το λες και στατιστικό δείγμα, αν ήταν έτσι τα πάντα θα ήταν απαράδεκτα, ακόμα κι η HCN μιας και σίγουρα θα υπάρχει κάποιος δυσαρεστημένος.

Άρα εμμέσως πλην σαφώς κι ας μην σε κλειδώνουν, ουσιαστικά σε δελεάζουν να μην φύγεις πριν τους 20 μήνες γιατί "που θα βρεις χειρότερα" που έγραψα πιο πάνω... 😛

Δημοσ.
23 hours ago, Thresh said:

Έγραψα για μεγάλους, HCN κι Inalan δεν είναι ανάμεσά τους.

Μέχρι πριν 1 μήνα 600/600 και σε αφήνουν τώρα να εξαργυρώσεις Gigabit Voucher χωρίς να σε κατεβάσουν πρώτα για 1 μήνα σε πακέτο 100αρι ώστε να δικαιούσαι  το voucher?

H συντριπτική πλειοψηφία των συνδρομητών κάνει casual χρήση, τι 300Mbps τι 1Gbps, τα ίδια θα "κάψουν" αν κάνουν streaming/youtube/browsing/social media. Σπάνια πλέον πετυχαίνεις torrent hoarders, στην καλύτερη θα κατεβάζουν κάποιο PC/Console game μπαμ μπαμ...

To προσωπικά δεν το λες και στατιστικό δείγμα, αν ήταν έτσι τα πάντα θα ήταν απαράδεκτα, ακόμα κι η HCN μιας και σίγουρα θα υπάρχει κάποιος δυσαρεστημένος.

Άρα εμμέσως πλην σαφώς κι ας μην σε κλειδώνουν, ουσιαστικά σε δελεάζουν να μην φύγεις πριν τους 20 μήνες γιατί "που θα βρεις χειρότερα" που έγραψα πιο πάνω... 😛

Εγραψα ότι πήγα σε 30/3 (κι υποφέρω), για να πάρω το κουπόνι.

Δεν θα αξιολογήσω υψηλότερα κάτι που διαβάζω στο διαδίκτυο από τη δική μου εμπειρία με μια εταιρεία, οπότε στη συγκεκριμένη VOIP δεν θα ξαναπήγαινα.

Τα προβλήματα με την HCN είναι/ήταν γνωστά (τυχαίες αποσυνδέσεις, παλιά συχνές, τελευταία χρόνια εξαιρετικά σπάνιες κ μήνες χωρίς θέμα)...το θέμα είναι αν μπορούσε να τα ανεχθεί ο καθένας...
..εγώ που έχω χάλια σήμα από κεντρική κεραία κ η HCN μου έδινε τηλεοπτικό σήμα, στη καλυτερη τιμή κ χωρίς δέσμευση...σαφώς κ τη προτίμησα...

...παλιά απέφευγα όποια εταιρεία είχε το τηλε΄φωνο να εξαρτάται από το ίντερνετ κ τη παροχή ρεύματος, αφού πλέον παντού είναι το ίδιο, δεν είναι κριτήριο διαφοροποίησης.

...κάποια δεν είναι τόσο προσωπικά ή τυχαία, αλλα αξιολογούνται με διαφορετική βαρύτητα από διαφορετικους πελάτες...

Τα αρνητικά που ανέφερα παραπάνω με την Inalan μέχρι τώρα, εμένα με κανουν να ακυρώνω το κουπόνι στην Inalan, εσύ θα προτιμούσες τη μέγιστη ταχύτητα στη καλύτερη τιμή.
...δεν σημαίνει ότι διαφωνούμε για το αν τα αρνητικά υπάρχουν, αλλά εξαρτάται από τις προτεραιότητες του καθενός και την αναλογία πλεονεκτημάτων/μειονεκτημάτων βάσει αυτών και τις διαθέσιμες επιλογές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...