Papatroof Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα, Έδώ και κανά μήνα έχω πάρει στο χαλαρό μερικά courses από το CodeAcademy για HTML - CSS. Γουστάρω απίστευτα την ιδέα του να δημιουργώ ιστοσελίδες. Παρόλα αυτά μπήκα πρόσφατα να κοιτάξω για θέσεις εργασίας για να δω τι γίνεται από πλευρά επαγγελματικής αποκατάστασης και δυστυχώς δεν βλέπω κανένα σχεδόν να ζητάει Web Designers, κυρίως ζητάνε Developers ούτε εδώ (λογικό) ούτε έξω όμως. Θα μπορούσα να τα συνδυάσω; Γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι έχει διαφορά ο Web designer από τον developer και δεν θα έπρεπε να τα συγχέουμε. Ή απλά να κάνω στροφή σε Web developer έτσι και αλλιώς αυτά που έχω μάθει περι HTML και CSS βλέπω ότι χρησιμεύουν και στον Web developer. Επίσης έχω και στο μυαλό μου την επιλογή του Front end developer;
rafinos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Στην Ελλάδα το "Web Designer" καμιά φορά είναι και "Front end Developer". Πολλές φορές οι δύο όροι εννοούν το ίδιο πράγμα. Το θέμα είναι ότι ο Front end γνωρίζει και javascript και ίσως και κάποια Βack end γλώσσα. Βέβαια, πλέον πολλοί γραφίστες ασχολούνται με το Design σελίδων αλλά μόνο με το κομμάτι του Html+Css και αρκετές φορές όπως αυτό γίνεται εξαγωγή από προγράμματα όπως το photoshop. 1
defacer Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2016 Σόρι για το ice bucket, αλλά με HTML + CSS μόνο δεν είσαι τίποτα. Designer δεν είσαι γιατί δεν ξέρεις από design, developer δεν είσαι γιατί δεν ξέρεις προγραμματισμό. Αλλά το ουσιαστικό πρόβλημα είναι πως με αυτές τις γνώσεις μόνο δε μπορείς να κάνεις μόνος σου τίποτα πρακτικά χρήσιμο, οπότε δεν έχει κανείς λόγο να σε προσλάβει για "σοβαρή δουλειά", θα πάρει κάποιον που ξέρει design ή development αντίστοιχα και HTML + CSS (ακόμα και οι πιο νιούφηδες ξέρουν σε κάποιο βαθμό, και με μερικά online courses δεν είναι να πεις ότι περιμένεις να τους ρίχνεις στ' αυτιά). Αυτά που μαθαίνεις είναι μια χαρά για χόμπι, αν θες να το κάνεις επάγγελμα (και να μην είσαι ο πάτος του βαρελιού) πρέπει να αναπτύξεις πολύ περισσότερες δεξιότητες. 2
stergi17 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Πλέον θα έλεγα ότι ο web designer όπως λένε και οι παραπάνω σημαίνει front end developer (HTML, CSS, JS) δηλαδή το χτήσιμο του UI. Από εκεί και πέρα εάν έχεις κάποιο design background ή εάν θέλεις να ασχοληθείς αποκλειστικά με το να σχεδιάζεις user interfaces (από websites μέχρι smartwatches κτλ.) τότε θα πρέπει να κοιτάξεις το UI Design (διαφορετικό από το UX ) Στην συνέχεια μπορείς να ανακαλύψεις και τον κόσμο του UX που σε συνδυασμό με το UI Design θα έχεις ένα ολοκληρωμένο πακέτο με skills που είναι περιζήτητα αυτό τον καιρό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα