Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα μια λάθος αγορά απο το Amazon. Το οποίο ψάχνοντας βρήκα οτι έχει επιλογή να κλείσουμε το αντικείμενο λόγο λάθος αγοράς πράγμα που έκανα...

Τα χρήματα ειναι δεσμευμένα; Η έχει γίνει ακύρωση και δεν τα τράβηξε καθόλου;

Η ακύρωση εγινε σχεδόν άμεσα

Δημοσ.

Μπορείς να το ελέγξεις από τα χρήματα που έχεις στην κάρτα σου.

Γενικά πάντως το amazon, (όσες φορές εχω ψωνίσει απο εκεί δηλαδή) χρεώνει την κάρτα όταν είναι να στείλει το πακέτο.

Δημοσ.

Αν η ακύρωση έγινε σχεδόν αμέσως όπως λες το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόλαβε να τραβήξει τα χρήματα. Ενώ συνήθως γίνεται αυτό που λέει ο anonymous τώρα τελευταία σε δύο περιπτώσεις χρέωσαν την κάρτα μου με 1€ άμεσα σχεδόν και αργότερα το ποσό της αγοράς.

Δημοσ.

Έκανα μια λάθος αγορά απο το Amazon. Το οποίο ψάχνοντας βρήκα οτι έχει επιλογή να κλείσουμε το αντικείμενο λόγο λάθος αγοράς πράγμα που έκανα...

Τα χρήματα ειναι δεσμευμένα; Η έχει γίνει ακύρωση και δεν τα τράβηξε καθόλου;

Η ακύρωση εγινε σχεδόν άμεσα

Όταν αγοράζουμε μέσω διαδικτύου με κάρτα ή κλείνουμε δωμάτιο σε ξενοδοχείο ή νοικιάζουμε αυτ/το,  κλπ, ο πωλητής δεσμεύει αμέσως  το ποσό για να το εξασφαλίσει αλλά δεν το τραβάει. Το ποσό τραβιέται από το λογαριασμό όταν εξυπηρετηθεί η συναλλαγή, δηλαδή όταν στείλει ο πωλητής το αντικείμενο ή φύγουμε από το ξενοδοχείο και εξοφλήσουμε τη διαμονή ή παραδώσουμε το αυτ/το κλπ.

Edit

Εάν δεν πραγματοποιηθεί η συναλλαγή, η δέσμευση αίρεται αυτόματα μετά από μια βδομάδα περίπου.

Δημοσ.

Αν η ακύρωση έγινε σχεδόν αμέσως όπως λες το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόλαβε να τραβήξει τα χρήματα. Ενώ συνήθως γίνεται αυτό που λέει ο anonymous τώρα τελευταία σε δύο περιπτώσεις χρέωσαν την κάρτα μου με 1€ άμεσα σχεδόν και αργότερα το ποσό της αγοράς.

Το ιδιο και σε μενα. Χρεωσε 1€ ελαχιστα πριν χρεωσει το ποσο αγορας. Δε ξερω γιατι...

Δημοσ.

Όταν αγοράζουμε μέσω διαδικτύου με κάρτα ή κλείνουμε δωμάτιο σε ξενοδοχείο ή νοικιάζουμε αυτ/το,  κλπ, ο πωλητής δεσμεύει αμέσως  το ποσό για να το εξασφαλίσει αλλά δεν το τραβάει. Το ποσό τραβιέται από το λογαριασμό όταν εξυπηρετηθεί η συναλλαγή, δηλαδή όταν στείλει ο πωλητής το αντικείμενο ή φύγουμε από το ξενοδοχείο και εξοφλήσουμε τη διαμονή ή παραδώσουμε το αυτ/το κλπ.

Όχι απαραίτητα, είναι στην κρίση της κάθε επιχείρησης. Από αυτά που έχω δει εγώ τουλάχιστον.

Το ιδιο και σε μενα. Χρεωσε 1€ ελαχιστα πριν χρεωσει το ποσο αγορας. Δε ξερω γιατι...

Το κάνει για να δει αν είναι έγκυρη η κάρτα προφανώς αλλά παλιότερα δεν μου το έκανε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...