Panos_G2 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, πρόσφατα το pc μου είχε χτυπηθεί από κεραυνό (ο οποίος πέρασε από τηλεφωνικό καλώδιο, μετα στο router και στην συνέχεια μέσω ethernet στην μητρική) και μου κάηκαν μητρική, κάρτα γραφικών, εξωτερική κάρτα δικτύου και ένας δίσκος (τουλάχιστον έτσι μου είπαν από το κατάστημα που το έστειλα για διάγνωση). Αγόρασα καινούργιο hardware και το ξανά έστησα από την αρχή (αυτό σε φάση μιας εβδομάδας μετά την καταστροφή). Αφού τελείωσα με το hardware είπα να συνδέσω και τον δίσκο που μου είπαν ότι κάηκε γιατί είχα σημαντικά αρχεία μέσα και το σύστημα τον αναγνώρισε κατευθείαν, βέβαια από το κατάστημα μου είπαν ότι στην διάγνωση ο δίσκος δεν διαβάζονταν καθόλου ούτε τον αναγνώριζε το λειτουργικό αλλά μόλις τον συνδεσα εγώ στο καινούριο hardware τον αναγνώρισε χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης η μητρική που είχα ήταν της Gigabyte και κάηκε εξ ολοκλήρου (την τεσταρα και προσωπικά). Ο cpu και οι μνήμες λειτουργούν άψογα, οπότε θέλω να ρωτήσω για την κάρτα γραφικών (GTX 760) η οποία μου είπαν επίσης ότι κάηκε. Θέλω να την τεστάρω στο καινούριο σύστημα να δω αν οντος είναι καμένη αλλά η κάρτα έχει κρατήσει στατικό ηλεκτρισμό και αυτό θα είναι πρόβλημα άμα την συνδεσο στο καινούριο σύστημα. Πως μπορώ να πιστοποιήσω εγώ προσωπικά ότι δουλεύει χωρίς να την συνδέσω στο pc και χωρίς να την στείλω σε άλλο κατάστημα; Αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος, πως μπορώ να αφαιρέσω το στατικό ηλεκτρισμό από την κάρτα ώστε να μπορέσω να την συνδέσω στο καινούριο σύστημα; Ευχαριστώ!
pano Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Σύνδεσε την κάρτα φίλε μου στο pc,στατικός ηλεκτρισμός και μ@λ@κί@ς ... 1
Panos_G2 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2016 Φίλε μου θέλω να είμαι σίγουρος πως θα την δοκιμασω στο PC μου και δεν θα υπάρξει κανένα θέμα.Δηλαδή πιστεύεις ότι δεν θα δημιουργήσει κανένα θέμα στην PCI θύρα και γενικά στην μητρική;; Μου είπαν από το κατάστημα που την πήγα για διαγνωση ότι ή μητρική κάηκε και έχει κρατήσει στατικο ηλεκτρισμο και υπολειτουργεί. Συμβαίνει το ίδιο με την καρτα;;
Sheogorath Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2016 Εκτος αν εχει πυκνωτές σαν βαρελακια μπυρας, που να κρατησει στατικο? Εχω δοκιμασει και εγω χαλασμενες γραφικων, το πολυ πολυ δεν ειχε εικονα το πισι. Ποτε δεν χαλασα τιποτα. Να σου εγγυηθω κατι ομως δεν μπορω. Αν φοβασαι να την δοκιμασεις, στην αγοραζω 20 ευρώ 4
Panos_G2 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Την δοκιμασαμε και σε λειτουργικο υπολογιστη και διαπιστωθηκε οτι δεν δουλευει. Αυτο που κανει οταν αναβει το pc ειναι να δινουν τερμα οι ανεμιστηρες του και να μην δειχνει τιποτα στην οθονη. Η μητρικη δεν χτυπουσε καμια ενδειξη στην οθονουλα που εχει για τα σφαλματα. Ειπαμε καηκε απο κευρανο που περασε μεσω lan. Γινεται να φτιαχτει αυτη;; Ή ειναι απλα για τα σκουπιδια;; Επισης εχει εγγυηση περιπου 1 μηνα ακομα. Λετε να την αντικαταστησουν ή επιδιορθωσουν;; Το καταστημα νομιζω ηταν PC1.
pano Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2016 Επισης εχει εγγυηση περιπου 1 μηνα Και το συζητάς ακόμη,δώστην κατευθείαν για rma,από κει και πέρα θα γίνει αντικατάσταση,με τι και πότε δεν το γνωρίζω,αλλά πρόσεχε μη σε πιάσουν κότσο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα