Peleus17 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Παιδιά, ένα πράγμα θα σας πω. Αν νομίζετε μερικοί εδώ μέσα, ότι στην Γερμανία τα λεφτά φυτρωνουν στα δέντρα είστε τρελά γελασμενοι. Αν εσύ Ελληναρα, μια ζωή έμαθες να ζεις μες την λαμογια και έχοντας σαν το απόλυτο όνειρο το δημόσιο, καλύτερα μείνε εκεί που είσαι.
defacer Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Η Ελλάδα θυμάμαι ήταν από τους πρωτοπόρους σε άδειες (συμπεριλαμβανομένων των αργιών). Το χάσαμε και αυτό το προνόμιο; Σίγουρα, αν και εξαρτάται πως το μετράς και επίσης παίζει μεγάλο ρόλο ο εργοδότης. Εδώ ας πούμε το νόμιμο είναι 20 με 30 εργάσιμες κανονική άδεια, βάσει πολιτικής εργοδότη εγώ το 2017 παίρνω 27. Με τις αναρρωτικές δεν ξέρω ακριβώς τί ισχύει, δε χρειάστηκε να πάρω τόσες πολλές που να έχει σημασία. Όμως εδώ δικαιούσαι επίσης μέχρι 10 μέρες ανά παιδί (max 25) για να μείνεις σπίτι όταν έχεις άρρωστο παιδί. Τις οποίες πληρώνεσαι 70% από το ταμείο, αλλά και πάλι λόγω πολιτικής εργοδότη οι πρώτες 5 πληρώνονται κανονικά. Επίσης κάποια στιγμή λόγω σοβαρής οικογενειακής υπόθεσης έφυγα μία βδομάδα, με έκπληξη έμαθα ότι θα είναι έξτρα άδεια με πλήρεις αποδοχές. Και τέλος, όταν αποκτήσεις παιδί δικαιούσαι (για ευκολία υποθέτω single) 12 μήνες με 2/3 αποδοχών, τους οποίους μπορείς να πάρεις και σε δόσεις. Τη σύγκριση με Ελλάδα δε μπαίνω στον κόπο. 6
txcellas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Σχετικά με Τία άδειες στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μεγάλες διάφορες. Τώρα το να πληρώνεσαι κανονικά εφόσον δεν δουλεύεις δύσκολα εδώ. Σίγουρα σε τέτοια θέματα η Γερμανία δεν πιάνετε καν! Με την ανατροφή τέκνου και εδώ υπάρχουν πολλές ευκολίες!
sam75 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Όπως έγραψα μιλάω για την παλιά μου δουλειά που δεν πληρώνει καλά... Επίσης 2000 καθαρά δεν είναι λίγα για κάποιον οδηγό νταλίκας που δεν κάνει παραπάνω από 150 χιλιόμετρα την μέρα και δουλεύει 8ωρο (μην τους βάζεις σε ένα σακί με αυτούς που κάνουν διεθνής μεταφορές, δεν πληρώνονται μόνο για τις ώρες που οδηγούν αλλά και όλες τις ώρες που δεν είναι σπίτι τους ) Για άλλες εταιρίες δεν γνωρίζω γιατί δεν ήταν κάτι που με ενδιαφέρει (δεν είμαι οδηγός)... Για να μην γράψω πάλι σεντόνι θέλω να πω πως όντως τα πράγματα και εδώ δεν είναι όπως τα ακούτε πολλοί από αυτούς που έρχονται Ελλάδα για διακοπές και τα παρουσιάζουν όλα τέλεια... Αλλά αν έχεις υπομονή και θέληση και σου αρέσει ο τρόπος ζωής στην Γερμανία τα πάντα μπορείς να κάνεις... Αν είναι για 8ωρο οκ είναι καλά, εδώ οι οδηγοί αυτοί παίρνουν 800 Αντε 1000 σε καλή εταιρία. Γράψε μου αν ξέρεις, οδηγός σε courier η σε σχολικό λεωφορείο 3.5 τόνων πόσα καθαρίζει με 40 ώρες την εβδομάδα; Ελλάδα πάνω από 900 πλέον δύσκολα, Γερμανία πόσα; Σχετικά με Τία άδειες στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μεγάλες διάφορες. Τώρα το να πληρώνεσαι κανονικά εφόσον δεν δουλεύεις δύσκολα εδώ. Σίγουρα σε τέτοια θέματα η Γερμανία δεν πιάνετε καν! Με την ανατροφή τέκνου και εδώ υπάρχουν πολλές ευκολίες! Δηλαδή στην Γερμανία η άδεια που παίρνουν οι Έλληνες και έρχονται Ελλάδα δεν είναι πληρωμενη;
palawiaris Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Επίσης ένα πράγμα να προσέχετε για το εξωτερικό που δεν γνωρίζετε μερικοί που τώρα ψάχνεστε για έξω, είναι πως πολλοί ελληνάρες που πάνε εκεί λένε μεγάλους μισθούς για να το παίξουν κάποιοι, και δε μιλάμε για άτομα με κατάρτιση ή επιστημονικό προσωπικό μιλάω ακόμη κ για ανειδίκευτους, άλλα μιλάνε ΓΙΑ ΜΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ. Οι κρατήσεις έξω πάνε από 30-50% των μεικτών. Είχα γνωστό που κοκορευόταν ότι παίρνει 3000 ευρώ άλλα στη τσέπη του έμπαιναν 1800. Γι αυτό βαστάτε μικρό καλάθι. Κ να κάνετε δική σας έρευνα μην ακούτε τον κάθε τυχάρπαστο που λόγο γνωριμίας του έκατσε δουλειά έξω. Και να συμπληρώσω.Στα διάφορα πριμ όπως χριστουγεννιάτικα κτλ,οι κρατήσεις ενός ελεύθερου φτάνει και μισά μισά μοιρασιά με τους κακάσχημους. Όταν δουλεύουν αντρόγυνο μαζί πέφτει, τσεκούρεμα.Και στις μηνιαίες αποδοχές αλλά και στο τέλος της χρονιάς που γίνεται το εκκαθαριστικό. @sam75 Κανά 1600 τον μήνα καθαρά.Τόσο περίπου πάει στην DHL και δεν φεύγεις αν δεν τελιώσεις τις παραγγελίες. Και πραγματικά έχει τρομερό πονοκέφαλο ο οδηγός.Λόγω ότι στο γερμανιστάν έχει πάρα μα πάρα πολλά αυτοκίνητα και τρομερά μποτιλιαρίσματα. 3 ώρες έκανα εχτές δρόμο για μία επίσκεψη σε γνωστό μου 25+25 χιλ. Σε λίγο θα ρθείτε στα λόγια μου....... Δηλαδή στην Γερμανία η άδεια που παίρνουν οι Έλληνες και έρχονται Ελλάδα δεν είναι πληρωμενη; Είναι πληρωμένη αλλά...... Υπάρχουν πολλές δουλιές που δεν μπορείς να πάρεις πάνω από 2 εβδομάδες άδεια συνεχόμενη.3-3,5 βδομάδες είναι οι πιο πολλοί. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Οι κρατήσεις έξω πάνε από 30-50% των μεικτών. Είχα γνωστό που κοκορευόταν ότι παίρνει 3000 ευρώ άλλα στη τσέπη του έμπαιναν 1800. Γι αυτό βαστάτε μικρό καλάθι. Ναι αλλά τα υπόλοιπα 1200 (που δεν είναι ακριβώς τόσα, πάει ανάλογα με τη χώρα αυτό) πάνε σε ασφάλιση + φόρους + σύνταξη + περίθαλψη + ένα σωρό άλλα πράγματα. Το άπειρο πράσινο που υπάρχει και μέσα στις πόλεις, βγαίνει από εκεί Η ιατρική περίθαλψη, βγαίνει από εκεί Οι απίστευτοι δρόμοι, βγαίνουν από εκεί Τα δωρεάν πανεπιστήμια, βγαίνουν από εκεί Η σύνταξη που θα πάρει, επίσης από εκεί Ένα σωρό άλλες δημόσιες υπηρεσίες (συνήθως ικανοποιητικές), το ίδιο Εκτός αν όλα αυτά είναι μηδαμινής σημασίας για κάποιον και γουστάρει ατμοσφαιρική μόλυνση, κακοφτιαγμένους δρόμους, ανύπαρκτη αστυνόμευση/ασφάλεια και για σύνταξη ό,τι περισσέψει. Για μένα, αφού μιλάμε για Γερμανία, το μόνο εμπόδιο είναι ουσιαστικά η γλώσσα. Η ποιότητα ζωής δεν συγκρίνεται (καλύτερη και από UK imo) Σε λίγο θα ρθείτε στα λόγια μου....... Με καμία κυβέρνηση
sam75 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Και να συμπληρώσω.Στα διάφορα πριμ όπως χριστουγεννιάτικα κτλ,οι κρατήσεις ενός ελεύθερου φτάνει και μισά μισά μοιρασιά με τους κακάσχημους. Όταν δουλεύουν αντρόγυνο μαζί πέφτει, τσεκούρεμα.Και στις μηνιαίες αποδοχές αλλά και στο τέλος της χρονιάς που γίνεται το εκκαθαριστικό. @sam75 Κανά 1600 τον μήνα καθαρά.Τόσο περίπου πάει στην DHL και δεν φεύγεις αν δεν τελιώσεις τις παραγγελίες. Και πραγματικά έχει τρομερό πονοκέφαλο ο οδηγός.Λόγω ότι στο γερμανιστάν έχει πάρα μα πάρα πολλά αυτοκίνητα και τρομερά μποτιλιαρίσματα. 3 ώρες έκανα εχτές δρόμο για μία επίσκεψη σε γνωστό μου 25+25 χιλ. Σε λίγο θα ρθείτε στα λόγια μου....... Είναι πληρωμένη αλλά...... Υπάρχουν πολλές δουλιές που δεν μπορείς να πάρεις πάνω από 2 εβδομάδες άδεια συνεχόμενη.3-3,5 βδομάδες είναι οι πιο πολλοί. Καλα και θεσσαλονικη εχει κινηση φιλε... οταν λες δεν φευγει ; δηλαδη μπορει να παει και 10 το βραδυ απληρωτος ;
palawiaris Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Ναι αλλά τα υπόλοιπα 1200 (που δεν είναι ακριβώς τόσα, πάει ανάλογα με τη χώρα αυτό) πάνε σε ασφάλιση + φόρους + σύνταξη + περίθαλψη + ένα σωρό άλλα πράγματα. Το άπειρο πράσινο που υπάρχει και μέσα στις πόλεις, βγαίνει από εκεί Η ιατρική περίθαλψη, βγαίνει από εκεί Οι απίστευτοι δρόμοι, βγαίνουν από εκεί Τα δωρεάν πανεπιστήμια, βγαίνουν από εκεί Η σύνταξη που θα πάρει, επίσης από εκεί Ένα σωρό άλλες δημόσιες υπηρεσίες (συνήθως ικανοποιητικές), το ίδιο Εκτός αν όλα αυτά είναι μηδαμινής σημασίας για κάποιον και γουστάρει ατμοσφαιρική μόλυνση, κακοφτιαγμένους δρόμους, ανύπαρκτη αστυνόμευση/ασφάλεια και για σύνταξη ό,τι περισσέψει. Για μένα, αφού μιλάμε για Γερμανία, το μόνο εμπόδιο είναι ουσιαστικά η γλώσσα. Η ποιότητα ζωής δεν συγκρίνεται (καλύτερη και από UK imo) Με καμία κυβέρνηση Ιατρική περίθαλψη ναι έχουν πολύ καλή,αλλά πρέπει να γνωρίζεις και εσύ τι δικαιούσαι και να το ζητάς,αλλιώς θα μένεις με το πουλί στο χέρι. Πράσινο ναι επίσης. Οι δρόμοι τους δεν είναι απίστευτοι.Απίστευτα μποτιλιαρίσματα έχουν. Για πανεπιστήμια δεν γνωρίζω αλλά συμφωνώ, Τα συντάξημά τους είναι μαύρο χάλι.Πολύ χάλι λέμε. Δημόσιο καλό αλλά πρέπει να γνωρίζεις και εσύ τι δικαιούσαι,αλλιώς χάθηκες.Δεν βοηθάνε καθόλου αν σε πιάσουν αδιάβαστο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Οι δρόμοι τους δεν είναι απίστευτοι.Απίστευτα μποτιλιαρίσματα έχουν. Αναφέρθηκα στην κατασκευή των δρόμων και όχι στο traffic. Αυτό που λες υπάρχει στις περισσότερες πόλεις, ειδικά σε ώρες πριν/μετά τη δουλειά. Και να μην ξεχάσω το βασικότερο. Κόρνες, κόρνες, κόρνες. Είδος προς εξαφάνιση!
palawiaris Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 http://www.focus.de/politik/deutschland/verkehrsminister-schlagen-alarm-zustand-deutscher-strassen-dramatisch-schlecht_aid_980231.html http://www.dvz.de/rubriken/politik/single-view/nachricht/grafik-deutschland-faellt-bei-strassenqualitaet-zurueck.html https://www.welt.de/politik/deutschland/article127502621/So-schlecht-ist-der-Zustand-der-deutschen-Strassen.html http://www.rp-online.de/nrw/staedte/moenchengladbach/moenchengladbach-die-schlimmsten-schlagloecher-und-strassenschaeden-bid-1.3771425 http://www.n-tv.de/mediathek/videos/politik/ADAC-kritisiert-Zustand-deutscher-Strassen-article11222396.html http://www.n-tv.de/politik/Kaputte-Strassen-nerven-die-Deutschen-article12623841.htmlΜία ιδέα να πάρεις.Αν θες να σου βγάλω και φωτο από τον δρόμο της γειτονιάς μου. 2
defacer Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 αλλα αν ειναι μονιμας και οχι συμβαση ανανεωσιμη,ακομη και με τα νεα μισθολογικα(που και παλι ειναι περισοτερα απο τον ιδιωτικο στο ελαντα),δεν καταλαβαινω για ποιον λογο να φυγει Επειδή θεωρεί ότι θα ξεπουλήσει τα πιο παραγωγικά του χρόνια αν περιορίσει τους ορίζοντές του σε αυτό που μπορεί να του προσφέρει το ελληνικό δημόσιο στην παρούσα συγκυρία. Επίσης ένα πράγμα να προσέχετε για το εξωτερικό που δεν γνωρίζετε μερικοί που τώρα ψάχνεστε για έξω, είναι πως πολλοί ελληνάρες που πάνε εκεί λένε μεγάλους μισθούς για να το παίξουν κάποιοι, και δε μιλάμε για άτομα με κατάρτιση ή επιστημονικό προσωπικό μιλάω ακόμη κ για ανειδίκευτους, άλλα μιλάνε ΓΙΑ ΜΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ. Οι κρατήσεις έξω πάνε από 30-50% των μεικτών. Είχα γνωστό που κοκορευόταν ότι παίρνει 3000 ευρώ άλλα στη τσέπη του έμπαιναν 1800. Γι αυτό βαστάτε μικρό καλάθι. Κ να κάνετε δική σας έρευνα μην ακούτε τον κάθε τυχάρπαστο που λόγο γνωριμίας του έκατσε δουλειά έξω. Δεν ξέρω τι έκανε ο γνωστός σου και με ποιό σκοπό (αν και είναι ψιλοευκολάκι ότι όποιος κοκορεύεται για το πόσα βγάζει τρώει Χ κατευθείαν ανεξαρτήτως ποσού, άνθρωπος με επίπεδο δεν κοκορεύεται ούτε αν βγάζει 1Μ το μήνα) αλλά. Παντού όπου έχω δει στο εξωτερικό μιλάνε με μεικτά εκτός αν ρητά ζητήσει κάποιος να μάθει καθαρά. Όταν θα πας κάπου να ρωτήσεις πόσα δίνουν, αυτό που θα σου πουν είναι μικτά. Όταν θα σε ρωτήσουν πόσα θες, θα τους πεις μικτά. Το βγάζω τόσα εννοώντας καθαρά είναι ελληνικό σύστημα το οποίο αφότου είδα πως δεν είναι μονόδρομος δεν το καταλαβαίνω πλέον καθόλου. Το μικτό νούμερο είναι κάτι που μπορεί να συγκριθεί απευθείας με άλλο μικτό νούμερο επειδή αγνοεί όλους τους υπόλοιπους παράγοντες. Το καθαρό νούμερο που μπαίνει στην τσέπη μου εδώ εξαρτάται από το αν είμαι παντρεμένος, τι φορολογική κατηγορία έχω δηλωθεί, πόσα παιδιά έχω, αν πληρώνω φόρο στην εκκλησία, τι άλλα εισοδήματα υπάρχουν, πού ασφαλίζομαι, κλπ κλπ κλπ. Τι νόημα έχει να μιλάς για αμοιβές με καθαρά νούμερα όταν όλα αυτά είναι άγνωστα; Καθαρά νούμερα θα πεις μόνο όταν θες να πεις κάτι του στυλ "για να μείνεις μόνος σου στο Χ μέρος πρέπει να καθαρίζεις Υ λεφτά" ή όταν θέλουμε να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε και την έχεις μεγαλύτερη εκτός στύσης. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 http://www.focus.de/politik/deutschland/verkehrsminister-schlagen-alarm-zustand-deutscher-strassen-dramatisch-schlecht_aid_980231.html http://www.dvz.de/rubriken/politik/single-view/nachricht/grafik-deutschland-faellt-bei-strassenqualitaet-zurueck.html https://www.welt.de/politik/deutschland/article127502621/So-schlecht-ist-der-Zustand-der-deutschen-Strassen.html http://www.rp-online.de/nrw/staedte/moenchengladbach/moenchengladbach-die-schlimmsten-schlagloecher-und-strassenschaeden-bid-1.3771425 http://www.n-tv.de/mediathek/videos/politik/ADAC-kritisiert-Zustand-deutscher-Strassen-article11222396.html http://www.n-tv.de/politik/Kaputte-Strassen-nerven-die-Deutschen-article12623841.html Μία ιδέα να πάρεις. Αν θες να σου βγάλω και φωτο από τον δρόμο της γειτονιάς μου. Ναι βγάλε. Επίσης βγάλε φωτογραφίες από autobahn, όλες τις λεωφόρους και άλλους κεντρικούς δρόμους για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Και καλό θα είναι να βγάλεις βίντεο σε πόσο χρόνο θα ξεκινήσουν την επισκευή. Και πόσες μέρες ή εβδομάδες (επίτηδες δεν βάζω μήνες) θα κάνουν να τελειώσουν. Με εξαίρεση το τρίτο άρθρο, τα υπόλοιπα δεν τα θεωρώ μεγάλο πρόβλημα.
V for Vagelis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Εντάξει, τόσο σημαντικοί οι δρόμοι πια; Μπορεί να μην οδηγάει ο ts... :Ρ (που δεν είναι και χάλια εν το μεταξύ... βασικά μια χαρά ειναι)
palawiaris Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Όχι φίλε δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα,ζεις και έτσι.Εγώ απλά ήθελα να τονίσω ότι και κει δεν είναι όλα τέλεια όπως πολλοί τα παραλένε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα