Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γλωσσα θα μαθω πριν φυγω για Γερμανια -πιστευω σε 1 χρονο την εχω μαθει-μαθαινω ευκολα.

Δουλεια δεν προκειται να παω σε Ελληνες , θελω να παω σε μεγαλη εταιρια Ανταλλακτικων αυτοκινητων αυτη ειναι η δουλεια μου, ξερω απο αποθηκη τα παντα απο ανταλλακτικα και εχω ενσημα 15 χρονια οδηγος ( πιστευω τα κοιταζουν αυτα οι Γερμανοι).

Τωρα για το σπιτι...

Σκεφτομαι να φυγω μονος για 1 χρονο να βρω σπιτι και ολα και μετα τους παιρνω - Η τεσπα 6 μηνες να μαζεψω λεφτα με υπερωριες η και δευτερη δουλεια .

Εφόσον το ξέρεις το επάγγελμα δε θα δυσκολευτείς να βρεις δουλειά, με προϋπόθεση πάντα τη γλώσσα.

Το καλύτερο θα ήταν αυτό, να φύγεις μόνος και όταν μπουν τα πράγματα σε μια σειρά να έρθουν και οι υπόλοιποι

• Απαντ. 276
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εφόσον το ξέρεις το επάγγελμα δε θα δυσκολευτείς να βρεις δουλειά, με προϋπόθεση πάντα τη γλώσσα.

Το καλύτερο θα ήταν αυτό, να φύγεις μόνος και όταν μπουν τα πράγματα σε μια σειρά να έρθουν και οι υπόλοιποι

Και εγω έτσι λέω, ωραία ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

Δημοσ.
Πώς βρίσκεις όμως?

Με χαρτί μισθοδοσίας τριών μηνών, schufa και 3-4 νοίκια μπροστά και αν αρέσεις στον ιδιοκτήτη

Μπορείς να τα παρακάμψεις αυτά, αλλά κοστίζει.

Εκτός εάν είσαι τυχερός και βοηθήσουν από τη δουλειά.

Δημοσ.

Κάθεσαι και μου συγκρίνεις τα λεφτά που έβγαζες με μάρκα με τα λεφτά που βγάζεις τώρα με ευρώ λες και μόνο στην Γερμανία χάθηκε η αξία των χρημάτων λόγο ευρώ...

Τώρα αυτό που κολλάει με το θέμα που συζητάμε δεν μπορώ να καταλάβω...

Και εδώ να σου πω ότι ο θείος μου που με φιλοξενεί αυτή την στιγμή είναι στην Γερμανία 40 χρόνια πάνω κάτω και η γυναίκα του Γερμανίδα ναι είδαν μεγάλες αλλαγές όταν ήρθε το ευρώ αλλα χεστηκε η φοραδα στο αλονι αντί να αλλάζουν αυτοκίνητο κάθε χρόνο πλέον αλλάζουν κάθε 3-4 και είναι εργάτες σε εργοστάσιο

Επίσης επειδή έχουν πέσει οι μισθοί αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει κάποιος να έρθει εδώ σήμερα για δουλειά γιατί μάντεψε στην Ελλάδα του 2016 είναι πολύ χειρότερα...

Βρε

chape

Δεν έγραψα πουθενά ότι αξίζει ή ότι δεν αξίζει.Να τα ξαναγράψω συνοπτικά:

Φύγε,πάνε εκεί,το αν αξίζει ή όχι κρίνε το εσύ,αλλά δεν είναι εύκολα όπως τα γράφουν πολλοί.Είναι δύσκολα και πολύ μάλιστα,γιατί θα είσαι σε μια χώρα με εντελώς αντίθετες ιδιοτροπίες ενός Έλλην.Από την στιγμή που και εγώ μάλλον από δω θα πάρω σύνταξη,τι θα πω....δεν αξίζει;

Εδώ οι πιο πολλοί γενικά λένε ότι θα πας σε χώρα-παράδεισο,θα παίρνεις τρελά λεφτά,θα ζεις σαν βασιλιάς,σε 2 χρόνια έχει μερσεντές. 

-Όχι δεν είναι έτσι.<---Αυτό έγραψα εγώ.

Δημοσ.

Σχετικά με το θέμα αναζήτησης σπιτιού, η αλήθεια είναι σε πολλές μεγαλουπόλεις (ισως στις περισσότερες) θέλει πολύ ψάξιμο μέχρι να βρεις κάτι, ειδικά για κάτι αξιόλογο. Εκτός κι αν σταθείς τυχερός. Η ζήτηση είναι απλά πολύ μεγάλη στις πιο δημοφιλείς πόλεις και οι ιδιοκτήτες δε δίνουν τα σπίτια τους στον οποιοδήποτε.

Πιο εύκολα βρίσκεις σε προάστια-χωριά, αν δε θες απαραίτητα να μένεις μέσα σε πόλη. Η εύκολη λύση είναι να πας σε μεσίτη, εκεί θα βρεις αμέσως, αλλά θα τα σκάσεις λίγο...

• Like 1
Δημοσ.

οφενμπαχ ζουνε οι συγγενεις της γυναικας μου-αυτη γεννηθηκε εκει ( δεν ξερω αν εχει προνομια σε σχεση με εμενα)

Σπιτι λογικα θα μας βρουνε αυτοι για να μας διωξουν χαχα , με 2 μωρα σιγα μη μας κρατησουν.

Απο δουλεια τι λεει εκει εισαι οκ ; Σου βγαζουν το λαδι οπως Ελλαδα ; Γνωστος παοκτσης πηγε stuttgart πριν 2 χρονια και γυρισε πισω με mercedes ( Ελλαδα επαιρνε 600 το μηνα). Ηρθε μας εκανε καζουρα.

Δηλαδή η επιτυχία για σένα είναι η Mercedes. Με τέτοια μυαλά αδερφέ...
  • Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή η επιτυχία για σένα είναι η Mercedes. Με τέτοια μυαλά αδερφέ...

Όχι καμία σχέση μεγάλε, παράδειγμα ήταν.

Εξάλλου δεν μου αρέσουν τα γερμανικά αυτοκίνητα ήταν τυχαίο παράδειγμα.

Στην Ελλάδα σε 2 χρόνια ούτε ποδήλατο δεν αγοράζεις.

Δουλεύεις 20 χρόνια στην Ελλάδα και τα λεφτά σου στα κρατάει η τράπεζα, οπότε τι μου λες; δεν έχεις ιδέα τι παίζει, προφανώς είσαι σε άλλο κόσμο.

Δημοσ.

Όχι καμία σχέση μεγάλε, παράδειγμα ήταν.

Εξάλλου δεν μου αρέσουν τα γερμανικά αυτοκίνητα ήταν τυχαίο παράδειγμα.

Στην Ελλάδα σε 2 χρόνια ούτε ποδήλατο δεν αγοράζεις.

Δουλεύεις 20 χρόνια στην Ελλάδα και τα λεφτά σου στα κρατάει η τράπεζα, οπότε τι μου λες; δεν έχεις ιδέα τι παίζει, προφανώς είσαι σε άλλο κόσμο.

Οκ μπορεί να είμαι σε άλλον κόσμο από εσένα.
Δημοσ.

Οκ μπορεί να είμαι σε άλλον κόσμο από εσένα.

δηλαδη ; Τι αποψη ηταν αυτη τωρα ; Πες μας την αποψη σου-μπορει στην  Ελλαδα να ειναι καλυτερα αν εισαι δημοσιος υπαλληλος οκ..

εγω ΔΕΝ ειμαι !

Δημοσ.

Sam η γυναίκα σου δουλεύει εδώ; Εκεί αν πάτε θα δουλέψει; Εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ πάντως και μόνο αν μιλάγαμε για πολλά παραπάνω λεφτά (να σου μένουν δηλαδή γιατί αν το σπίτι κάνει 1000€ που γράφτηκε παραπάνω τι να το κάνεις αν παίρνεις τα διπλά από την Ελλάδα;  ).

Δημοσ.

Sam η γυναίκα σου δουλεύει εδώ; Εκεί αν πάτε θα δουλέψει; Εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ πάντως και μόνο αν μιλάγαμε για πολλά παραπάνω λεφτά (να σου μένουν δηλαδή γιατί αν το σπίτι κάνει 1000€ που γράφτηκε παραπάνω τι να το κάνεις αν παίρνεις τα διπλά από την Ελλάδα; ).

Δουλεύει ναι και θα δουλεύει και εκεί σε κάνα σούπερ 4ωρες, εγώ θα παίρνω αρκετά χρήματα εκεί φίλε, έχω προϋπηρεσία καλή.

Το σπίτι κάνει 1.000 αλλά συνήθως είναι όλα μέσα φίλε μου... Μίλησα με αρκετά άτομα από Γερμανία, αξίζει στην περίπτωση μου. Εδώ όλο μειώνεται ο μισθός μου, όταν είχα 1300 ήταν καλά.. Τωρα με τα 800 χάλια.

• Like 1
Δημοσ.

Εσείς ξέρετε καλύτερα σίγουρα, απλά αν είναι να πας να αξίζει! Και να δεις και με τα παιδιά τι γίνεται, παιδικούς σταθμούς, σχολεία κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Εσείς ξέρετε καλύτερα σίγουρα, απλά αν είναι να πας να αξίζει! Και να δεις και με τα παιδιά τι γίνεται, παιδικούς σταθμούς, σχολεία κλπ.

Ναι εννοείται, έχουμε συγγενείς εκεί, χύμα δεν θα πήγαινα με τίποτα.. Στη Γερμανία όλα τα προβλέπει το κράτος, κανεις  την δουλειά όπως σε βολεύει εσένα όχι όπως θέλουν εδώ στην Ελλάδα.

Θέλει ψάξιμο και υπομονή μεγάλη στην αρχή.

• Like 1
Δημοσ.

Γλωσσα θα μαθω πριν φυγω για Γερμανια -πιστευω σε 1 χρονο την εχω μαθει-μαθαινω ευκολα.

Δουλεια δεν προκειται να παω σε Ελληνες , θελω να παω σε μεγαλη εταιρια Ανταλλακτικων αυτοκινητων αυτη ειναι η δουλεια μου, ξερω απο αποθηκη τα παντα απο ανταλλακτικα και εχω ενσημα 15 χρονια οδηγος ( πιστευω τα κοιταζουν αυτα οι Γερμανοι).

Τωρα για το σπιτι...

Σκεφτομαι να φυγω μονος για 1 χρονο να βρω σπιτι και ολα και μετα τους παιρνω - Η τεσπα 6 μηνες να μαζεψω λεφτα με υπερωριες η και δευτερη δουλεια .

Σε ένα χρόνο θα μπορείς  συννενοηθείς με τον Metzgerά της γειτονιάς

Οι Γερμανοί θα κοιτάξουν τι προϋπηρεσία έχεις Γερμανία και τι πτυχίο(μεταφρασμένο εννοείται) έχεις το οποίο μπορεί και να μην τους λέει  τίποτα

Για κατευθείαν πρόσληψη από την εταιρία χλωμό(και ειδικά αλλοδαπός..) θα  περάσεις από νταβατζήδες πρώτα

Αυτή η μεγάλη εταιρία με τα ανταλλακτικά που λες έχει ένα 10% που παίρνει από σχολές για Ausbildung και θα επιλέξει από εκεί αν χρειαστεί και ας έχεις εσύ 30 χρόνια προϋπηρεσία στην Ελλάδα εκτός αν το αφεντικό είναι θείος σου..Και πάλι χλωμό..

Σαν Οδηγός μπορείς να βρεις ποιο εύκολα δουλειά 

Δημοσ.

Σε ένα χρόνο θα μπορείς  συννενοηθείς με τον Metzgerά της γειτονιάς

Οι Γερμανοί θα κοιτάξουν τι προϋπηρεσία έχεις Γερμανία και τι πτυχίο(μεταφρασμένο εννοείται) έχεις το οποίο μπορεί και να μην τους λέει  τίποτα

Για κατευθείαν πρόσληψη από την εταιρία χλωμό(και ειδικά αλλοδαπός..) θα  περάσεις από νταβατζήδες πρώτα

Αυτή η μεγάλη εταιρία με τα ανταλλακτικά που λες έχει ένα 10% που παίρνει από σχολές για Ausbildung και θα επιλέξει από εκεί αν χρειαστεί και ας έχεις εσύ 30 χρόνια προϋπηρεσία στην Ελλάδα εκτός αν το αφεντικό είναι θείος σου..Και πάλι χλωμό..

Σαν Οδηγός μπορείς να βρεις ποιο εύκολα δουλειά 

σαν οδηγος θελω να βρω...τωρα τι θα γινει μετα δεν ξερω. 

Αρα ετσι οπως τα λες ειναι δυσκολα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...