sam75 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Που τέτοια τύχη. Ανήκω στην μεγαλη πλειοψηφία πια των άνεργων νέων που ψάχνει να φύγει όσο προλαβαίνει. ε και τι κανεις ; Εδω ρε συ εχω δουλεια και εγω και η γυναικα μου και θελω να φυγω... δεν βρηκες κατι Γερμανια η γενικα εξω ;
lightspeed Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Sam75, να κρατάς μικρό καλάθι. Για αρχή πιστεύω πως δύσκολα θα βρεις δουλειά που θα σου δίνει πάνω από 1500 καθαρά το μήνα. Στη Warmmiete, συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα, που εμείς ονομάζουμε κοινόχρηστα και δημοτικά τέλη (συνήθως και το νερό) και όχι η ΔΕΗ. Κάθε χρόνο, σου έρχεται ένας λογαριασμός, όπου βλέπεις εάν το πόσο που προπλήρωνες στην Warmmiete επαρκεί, ή εάν πρέπει να πληρώσεις επιπλέον. Τα παιδάκια πάνε στο Kindergarten, δεν υπάρχει ουσιαστικά διαφορά μεταξύ παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου, και το κόστος γι αυτό εξαρτάται από τον μισθό αλλά και τον δήμο στον οποίο θα μένεις. Υπάρχουν τεράστιες διακυμάνσεις από 0 ευρώ το μήνα μέχρι και σχεδόν 300. Το σχολείο είναι δωρεάν, αλλά τα παιδιά αγοράζουν μόνα τους τα βιβλία. Εάν καταφέρεις να βρεις δουλειά, κατά συνέπεια και σπίτι κι αν η γυναικά σου αρχίσει να εργάζεται, (διότι με ένα μισθό, δύσκολα..)σε περιμένει μια φυσιολογική ζωή με τα υπέρ και τα κατά της. Μην κρίνεις με βάση κάποιους, που ζουν εκεί σε τρύπες και βάζοντας κάθε ευρώ στην άκρη,(βλ. Mercedes σε δυο χρόνια) θα πας με την οικογένεια σου για να ζήσεις και όχι για να κάνεις το σ** σου παξιμάδι. Ο,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις, να το σχεδιάσεις σωστά και με προσοχή. 1
sam75 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Sam75, να κρατάς μικρό καλάθι. Για αρχή πιστεύω πως δύσκολα θα βρεις δουλειά που θα σου δίνει πάνω από 1500 καθαρά το μήνα. Στη Warmmiete, συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα, που εμείς ονομάζουμε κοινόχρηστα και δημοτικά τέλη (συνήθως και το νερό) και όχι η ΔΕΗ. Κάθε χρόνο, σου έρχεται ένας λογαριασμός, όπου βλέπεις εάν το πόσο που προπλήρωνες στην Warmmiete επαρκεί, ή εάν πρέπει να πληρώσεις επιπλέον. Τα παιδάκια πάνε στο Kindergarten, δεν υπάρχει ουσιαστικά διαφορά μεταξύ παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου, και το κόστος γι αυτό εξαρτάται από τον μισθό αλλά και τον δήμο στον οποίο θα μένεις. Υπάρχουν τεράστιες διακυμάνσεις από 0 ευρώ το μήνα μέχρι και σχεδόν 300. Το σχολείο είναι δωρεάν, αλλά τα παιδιά αγοράζουν μόνα τους τα βιβλία. Εάν καταφέρεις να βρεις δουλειά, κατά συνέπεια και σπίτι κι αν η γυναικά σου αρχίσει να εργάζεται, (διότι με ένα μισθό, δύσκολα..)σε περιμένει μια φυσιολογική ζωή με τα υπέρ και τα κατά της. Μην κρίνεις με βάση κάποιους, που ζουν εκεί σε τρύπες και βάζοντας κάθε ευρώ στην άκρη,(βλ. Mercedes σε δυο χρόνια) θα πας με την οικογένεια σου για να ζήσεις και όχι για να κάνεις το σ** σου παξιμάδι. Ο,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις, να το σχεδιάσεις σωστά και με προσοχή. ωπα κανεις ενα λαθος , ο τυπος που εγραψα ειναι με 3 παιδια εκει και μενουν σε κανονικο σπιτι οχι τρυπα Ειναι οδηγος ασθενοφορου 1900 ευρω . Σιγουρα τιποτα δεν ειναι ευκολο φιλε μου το ξερω,θα στειλω βιογραφικα και βλεπουμε ! τα υπερ τα ξερω τα κατα ποια ειναι ; για πες να ξερω μερικα...
palawiaris Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 μια χαρα, οποτε το Β1 σχολειο πρεπει να παρω το χαρτι απαραιτητα ; Επειδη δεν το καταλαβα αυτο . Είναι τα kindergeld,τα επιδόματα που παίρνει το κάθε παιδί. http://www.kindergeld.org/formulare/kindergeld-formulare-in-griechischer-sprache.html
sam75 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Είναι τα kindergeld,τα επιδόματα που παίρνει το κάθε παιδί. http://www.kindergeld.org/formulare/kindergeld-formulare-in-griechischer-sprache.html Δεν έχω ιδέα τι γράφει Ισχυει το 190 για κάθε παιδί; εμείς έχουμε 2.
palawiaris Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Μην κρίνεις με βάση κάποιους, που ζουν εκεί σε τρύπες και βάζοντας κάθε ευρώ στην άκρη,(βλ. Mercedes σε δυο χρόνια) θα πας με την οικογένεια σου για να ζήσεις και όχι για να κάνεις το σ** σου παξιμάδι. χαχαχα έχω γνωστό μου στην δουλειά που αγόρασε χρονοδιακόπτες για να κάνει οικονομία το standby της τηλεόρασης.Δηλαδή έδωσε κανα 10-20 για να γλυτώσει το 0,1 watt.Φαντάσου τι άλλο κάνει.To κιλοβατ κοστίζει κάπου 0,25 λεπτά. Τρομερή οικονομία,θα γλυτώσει μπορεί κανα 2 λεπτά τον χρόνο....η Γερμανία είναι 90% γεμάτη από τέτοιους οικονομολόγους sam@ 380 τον μήνα αν έχεις 2 παιδιά.
JohnTehGreek Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 ε και τι κανεις ; Εδω ρε συ εχω δουλεια και εγω και η γυναικα μου και θελω να φυγω... δεν βρηκες κατι Γερμανια η γενικα εξω ; Δεν είναι τόσο εύκολο. Όσο να πεις εδώ είναι η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, εδώ μεγάλωσα κτλ. Και επίσης δεν είναι τόσο εύκολο από άποψη απόστασης. Γιαυτό σου λέω πήγαινε όσο τα παιδιά είναι μικρά γιατί μετά και να θέλουν να φύγουν δεν θα τους είναι πολύ εύκολο. Για Γερμανία δεν κοιτάω καν να σου πω την αλήθεια. Έχω τον κολλητό μου στην Σουηδία και αν όλα πανε όπως τα έχω υπολογίσει το καλοκαίρι που θα κατέβει για διακοπές μετά θα φύγουμε μαζί για πάνω.
sam75 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 χαχαχα έχω γνωστό μου στην δουλειά που αγόρασε χρονοδιακόπτες για να κάνει οικονομία το standby της τηλεόρασης.Δηλαδή έδωσε κανα 10-20 για να γλυτώσει το 0,1 watt.Φαντάσου τι άλλο κάνει.To κιλοβατ κοστίζει κάπου 0,25 λεπτά. Τρομερή οικονομία,θα γλυτώσει μπορεί κανα 2 λεπτά τον χρόνο....η Γερμανία είναι 90% γεμάτη από τέτοιους οικονομολόγους sam@ 380 τον μήνα αν έχεις 2 παιδιά. Το παρατραβηξε αυτός...Εντάξει δεν είναι μεγάλο το ποσόν για Γερμανία αλλά Ελλάδα είναι 80 οπότε... Τους ξέρουμε καλά αυτούς τους τύπους της οικονομίας άστο, στη δουλειά ο διευθυντής έτσι είναι. Οπότε με Γερμανούς θα τα βρούμε αν το παίξω κ εγώ οπαδός της οικονομίας Το θεμα ειναι να βρω καλή δουλειά αυτό με ενδιαφέρει,μονιμη και καλή. Δεν είναι τόσο εύκολο. Όσο να πεις εδώ είναι η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, εδώ μεγάλωσα κτλ. Και επίσης δεν είναι τόσο εύκολο από άποψη απόστασης. Γιαυτό σου λέω πήγαινε όσο τα παιδιά είναι μικρά γιατί μετά και να θέλουν να φύγουν δεν θα τους είναι πολύ εύκολο. Για Γερμανία δεν κοιτάω καν να σου πω την αλήθεια. Έχω τον κολλητό μου στην Σουηδία και αν όλα πανε όπως τα έχω υπολογίσει το καλοκαίρι που θα κατέβει για διακοπές μετά θα φύγουμε μαζί για πάνω. Σωστό κ εμείς έτσι νιώθουμε αλλά δεν γίνεται άλλο, έχει πέσει πολύ ο μισθός μου. Σουηδία είναι καλά, έχουν άλλη νοοτροπία οι τύποι, έχουμε έναν γνωστό και εμείς εκεί, τα βγαζει άνετα και έρχεται διακοπές κάθε χρόνο 1 μήνα Ελλάδα, ζωη κάνει.
lightspeed Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Κάποια υπέρ και τα κατά, εξαρτώνται από τον χαρακτήρα του καθενός και δεν έχουν σχέση με την Γερμανία καθεαυτή. Εμένα πχ. μου αρέσει που όλα είναι οργανωμένα και σε τάξη, εσένα μπορεί να σε περιορίζει. Πέρα όμως από την προσωπική εκτίμηση του καθενός, θεωρώ ότι η ζωή ενός μέσου ανθρώπου είναι καλύτερη απ ότι εδώ. Αναφέρω κάποια μικρά και ίσως ασήμαντα παραδείγματα: Όταν βρίσκεις κάποια δουλειά, είσαι από την πρώτη μέρα ασφαλισμένος. Δεν μετράς ένσημα, μέχρι να αποκτήσεις ασφάλεια. Και έχεις το δικαίωμα να πας σε οποιονδήποτε ιατρό επιθυμείς, σχεδόν όλοι είναι συμβεβλημένοι με ταμεία. Ζεις σε μια κοινωνία, όπου οι περισσότεροι σέβονται τους υπόλοιπους αλλά και τους δημόσιους χώρους. Οπότε δεν τρελαίνεσαι με τα διπλοπαρκαρισμενα, με τους τρελούς στον περιφερειακό και με την βρωμιά που συναντάς σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά σου, θα ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, θα παίξουν σε καταπράσινα πάρκα και δεν θα τρέχουν από φροντιστήριο σε φροντιστήριο. Θα τελειώσουν το σχολείο, μαθαίνοντας αγγλικά εκεί, και θα χρειαστούν ιδιαίτερο μόνο εφόσον έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα σε κάποιο μάθημα στο σχολείο. Μπορείς πολύ πιο εύκολα να βρεις το δίκιο σου, σχεδόν για όλα τα θέματα υπάρχουν υπηρεσίες, οργανώσεις που θα σε βοηθήσουν, εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Το κυριότερο ίσως πλεονέκτημα, είναι ότι ξέρεις πως εάν κάποια στιγμή χάσεις τη δουλειά σου, υπάρχει ένα κοινωνικό δίχτυ που θα σε συγκρατήσει, τροφή/στέγη/ θέρμανση θεωρούνται δικαιώματα των πολιτών. Μου είναι πολύ δύσκολο να γράψω άλλα και ίσως πολύ πιο σοβαρά πλεονεκτήματα. Από την άλλη συμφωνώ μεν με κάποιους που λένε ότι η ζωή στη Γερμανία έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ακόμη κι έτσι, αυτή τη στιγμή η ζωή εκεί είναι καλύτερη απ ότι εδώ . 2
sam75 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Κάποια υπέρ και τα κατά, εξαρτώνται από τον χαρακτήρα του καθενός και δεν έχουν σχέση με την Γερμανία καθεαυτή. Εμένα πχ. μου αρέσει που όλα είναι οργανωμένα και σε τάξη, εσένα μπορεί να σε περιορίζει. Πέρα όμως από την προσωπική εκτίμηση του καθενός, θεωρώ ότι η ζωή ενός μέσου ανθρώπου είναι καλύτερη απ ότι εδώ. Αναφέρω κάποια μικρά και ίσως ασήμαντα παραδείγματα: Όταν βρίσκεις κάποια δουλειά, είσαι από την πρώτη μέρα ασφαλισμένος. Δεν μετράς ένσημα, μέχρι να αποκτήσεις ασφάλεια. Και έχεις το δικαίωμα να πας σε οποιονδήποτε ιατρό επιθυμείς, σχεδόν όλοι είναι συμβεβλημένοι με ταμεία. Ζεις σε μια κοινωνία, όπου οι περισσότεροι σέβονται τους υπόλοιπους αλλά και τους δημόσιους χώρους. Οπότε δεν τρελαίνεσαι με τα διπλοπαρκαρισμενα, με τους τρελούς στον περιφερειακό και με την βρωμιά που συναντάς σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά σου, θα ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, θα παίξουν σε καταπράσινα πάρκα και δεν θα τρέχουν από φροντιστήριο σε φροντιστήριο. Θα τελειώσουν το σχολείο, μαθαίνοντας αγγλικά εκεί, και θα χρειαστούν ιδιαίτερο μόνο εφόσον έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα σε κάποιο μάθημα στο σχολείο. Μπορείς πολύ πιο εύκολα να βρεις το δίκιο σου, σχεδόν για όλα τα θέματα υπάρχουν υπηρεσίες, οργανώσεις που θα σε βοηθήσουν, εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Το κυριότερο ίσως πλεονέκτημα, είναι ότι ξέρεις πως εάν κάποια στιγμή χάσεις τη δουλειά σου, υπάρχει ένα κοινωνικό δίχτυ που θα σε συγκρατήσει, τροφή/στέγη/ θέρμανση θεωρούνται δικαιώματα των πολιτών. Μου είναι πολύ δύσκολο να γράψω άλλα και ίσως πολύ πιο σοβαρά πλεονεκτήματα. Από την άλλη συμφωνώ μεν με κάποιους που λένε ότι η ζωή στη Γερμανία έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ακόμη κι έτσι, αυτή τη στιγμή η ζωή εκεί είναι καλύτερη απ ότι εδώ . Κρατάω τα καλά μόνο, εδώ ρε συ κάθε απόγευμα για να πάω σπίτι μου κάνω 40 λεπτά για απόσταση 6 χιλιομέτρων τι να λέμε... Καθε αρχή και δύσκολη σίγουρα όμως πιστεύω ότι θα υπάρξει ανταμοιβή καλή. Έπειτα και 10 χρόνια να μείνω Γερμανία θα είναι πιο καλά από Ελλάδα, σου λέω κάθε χρόνο κ χειρότερα στη δουλειά, ενώ ανεβαίνει η δουλειά τα λεφτά είναι τα ίδια ίσως και πιο λίγα.
JohnTehGreek Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Σωστό κ εμείς έτσι νιώθουμε αλλά δεν γίνεται άλλο, έχει πέσει πολύ ο μισθός μου. Σουηδία είναι καλά, έχουν άλλη νοοτροπία οι τύποι, έχουμε έναν γνωστό και εμείς εκεί, τα βγαζει άνετα και έρχεται διακοπές κάθε χρόνο 1 μήνα Ελλάδα, ζωη κάνει. Καλά δεν λες τίποτα, ο δικός μου κολλητός είχε φύγει αρκετά χρόνια πριν όταν ακόμα τελειώναμε το Γυμνάσιο. Τα έβγαζαν πάρα πολύ δύσκολα (4 άτομα τα 2 παιδιά και καμία δουλειά). Ε λοιπόν έφυγαν για Σουηδία και τώρα μετά από 5 χρόνια ζουν σε ένα πολύ όμορφο γραφικό χωριουδάκι (πεντακάθαρο όχι σαν το Ελλαδισταν), έχουν ένα ωραίο διαμερισματάκι, Smart τηλεοράσεις, Iphones, Samsung ακριβά κινητά, Laptop για τα παιδιά δωρεάν από τα σχολεία, τώρα αγοράζουν και αμάξι και τους μένουν και λεφτά στην άκρη κάθε μήνα!!! Έρχεται μια φορά τον χρόνο (ή μια φορα τα 2 χρόνια), κάνει τα μπάνια του, χορταίνει ήλιο και μετά πάλι επιστρέφει στην ζωή του. Πραγματικά όποιος φεύγει από αυτήν την μπουρδέλο χώρα (συγνώμη αν προσβάλει μερικούς αλλά εγώ έτσι θα την αποκαλώ μέχρι να πεθάνω) μόνο τότε ζει πραγματικά. 2
sam75 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Καλά δεν λες τίποτα, ο δικός μου κολλητός είχε φύγει αρκετά χρόνια πριν όταν ακόμα τελειώναμε το Γυμνάσιο. Τα έβγαζαν πάρα πολύ δύσκολα (4 άτομα τα 2 παιδιά και καμία δουλειά). Ε λοιπόν έφυγαν για Σουηδία και τώρα μετά από 5 χρόνια ζουν σε ένα πολύ όμορφο γραφικό χωριουδάκι (πεντακάθαρο όχι σαν το Ελλαδισταν), έχουν ένα ωραίο διαμερισματάκι, Smart τηλεοράσεις, Iphones, Samsung ακριβά κινητά, Laptop για τα παιδιά δωρεάν από τα σχολεία, τώρα αγοράζουν και αμάξι και τους μένουν και λεφτά στην άκρη κάθε μήνα!!! Έρχεται μια φορά τον χρόνο (ή μια φορα τα 2 χρόνια), κάνει τα μπάνια του, χορταίνει ήλιο και μετά πάλι επιστρέφει στην ζωή του. Πραγματικά όποιος φεύγει από αυτήν την μπουρδέλο χώρα (συγνώμη αν προσβάλει μερικούς αλλά εγώ έτσι θα την αποκαλώ μέχρι να πεθάνω) μόνο τότε ζει πραγματικά. Συγγνώμη αλλά αυτή η χώρα είναι μόνο για τους κλέφτες και βουλευτές, για κανέναν άλλον. Καλή η Ελλάδα αλλά για λίγους. Εκτος και αν είσαι δημόσιος και κάνεις ζωή. Πιο πολύ με ενδιαφέρει να φύγω για να έχουν τα παιδιά μου την ζωή που δεν είχα εγώ, τουλάχιστον να γλυτωσω τα παιδιά.
lightspeed Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Sam75, μόλις πρόσεξα ότι ήθελες τα αρνητικά. Λοιπόν, το μεγαλύτερο κατά είναι ότι η ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλουσίων ανοίγει όλο και περισσότερο, με αποτελέσματα που είναι αισθητά σε όλους. Πάρα πολλές ιατρικές παροχές, που παλιότερα ήταν δωρεάν ή με μικρή συμμετοχή του ασφαλισμένου, πλέον πληρώνονται κανονικά. Οι μορφές εργασίας, η πλήρης απασχόληση και οι συμβάσεις απεριορίστου χρόνου, τείνουν να εξαφανιστούν. Οι ενοικιαζόμενοι υπάλληλοι αλλά και οι συμβάσεις έργου γίνονται όλο και περισσότερες. Η έλλειψη σε σπίτια. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στις περισσότερες πόλεις, τα ενοίκια έχουν εκτιναχτεί. Νέοι πτυχιούχοι, αναγκάζονται να κάνουν τουλάχιστον 1 με 2 χρόνια πρακτική αμισθί ή με πενιχρές απολαβές, χωρίς προϋπηρεσία δύσκολα να βρουν δουλειά. Οι συντάξεις, είναι μάξιμουμ 60% των αποδοχών. Οι φόροι, για τους ελεύθερους επαγγελματίες αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 50% σε κάποιες περιπτώσεις. Είναι περισσότερο προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γερμανία, παρα μειονεκτήματα αλλά οκ
sam75 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Sam75, μόλις πρόσεξα ότι ήθελες τα αρνητικά. Λοιπόν, το μεγαλύτερο κατά είναι ότι η ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλουσίων ανοίγει όλο και περισσότερο, με αποτελέσματα που είναι αισθητά σε όλους. Πάρα πολλές ιατρικές παροχές, που παλιότερα ήταν δωρεάν ή με μικρή συμμετοχή του ασφαλισμένου, πλέον πληρώνονται κανονικά. Οι μορφές εργασίας, η πλήρης απασχόληση και οι συμβάσεις απεριορίστου χρόνου, τείνουν να εξαφανιστούν. Οι ενοικιαζόμενοι υπάλληλοι αλλά και οι συμβάσεις έργου γίνονται όλο και περισσότερες. Η έλλειψη σε σπίτια. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στις περισσότερες πόλεις, τα ενοίκια έχουν εκτιναχτεί. Νέοι πτυχιούχοι, αναγκάζονται να κάνουν τουλάχιστον 1 με 2 χρόνια πρακτική αμισθί ή με πενιχρές απολαβές, χωρίς προϋπηρεσία δύσκολα να βρουν δουλειά. Οι συντάξεις, είναι μάξιμουμ 60% των αποδοχών. Οι φόροι, για τους ελεύθερους επαγγελματίες αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 50% σε κάποιες περιπτώσεις. Είναι περισσότερο προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γερμανία, παρα μειονεκτήματα αλλά οκ Εντάξει οκ δεκτό, στην περίπτωση μου θα είμαι καλύτερα Ελλάδα;
palawiaris Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 σαμ ακόμα και χαμηλόμισθος να είσαι μπορείς μετά να κάνεις αίτηση για να πάρεις με λίγο ενοίκιο διαμέρισμα.Είναι λιγάκι σαν κερδίζεις στο λόττο από πιθανότητες αλλά ποτέ δεν ξέρεις. wohnungsberechtigungsschein λέγεται.Ηχογράφησε την λέξη και βάλτην να σε ακούσουμε πως την προφέρεις :) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα