sam75 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 σαμ ακόμα και χαμηλόμισθος να είσαι μπορείς μετά να κάνεις αίτηση για να πάρεις με λίγο ενοίκιο διαμέρισμα.Είναι λιγάκι σαν κερδίζεις στο λόττο από πιθανότητες αλλά ποτέ δεν ξέρεις. wohnungsberechtigungsschein λέγεται. Αποκλείεται σε οδηγώ είτε κουριερ κλπ να δίνουν λίγα χρήματα, αλλά Οκ αξίζει να προσπαθήσω. Γιατί να μείνω στα 800; Πείτε μου λόγους.
lightspeed Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Εντάξει οκ δεκτό, στην περίπτωση μου θα είμαι καλύτερα Ελλάδα; Sam75, αυτό μπορείς να το απαντήσεις μόνο εσύ. Κι εγώ εδώ και κάποια χρόνια, βρίσκομαι σε αυτό το δίλλημα. Και να φανταστείς πως ξέρω τη γλώσσα (Γ2), έχω αναγνωρισμένο πτυχίο που μου ανοίγει αρκετές πόρτες και το κυριοτερο έχω ζήσει εκεί και μάλιστα σε μια από τις ομορφότερες/ακριβότερες πόλεις της.
sam75 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Sam75, αυτό μπορείς να το απαντήσεις μόνο εσύ. Κι εγώ εδώ και κάποια χρόνια, βρίσκομαι σε αυτό το δίλλημα. Και να φανταστείς πως ξέρω τη γλώσσα (Γ2), έχω αναγνωρισμένο πτυχίο που μου ανοίγει αρκετές πόρτες και το κυριοτερο έχω ζήσει εκεί και μάλιστα σε μια από τις ομορφότερες/ακριβότερες πόλεις της. Αν είσαι μόνος οκ δεν θες να πας γιατί λογικά έχεις κάποια καβατζα εδώ. Εχεις παιδιά κλπ;
efo355 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 δηλαδη ; Τι αποψη ηταν αυτη τωρα ; Πες μας την αποψη σου-μπορει στην Ελλαδα να ειναι καλυτερα αν εισαι δημοσιος υπαλληλος οκ.. εγω ΔΕΝ ειμαι ! Δεν έχω καμιά σχέση με δημόσιους υπαλλήλους. Ανθρωπος που δουλεύει για πρός το ζην είμαι και εγώ απλά έχω διαφορετική οπτική των πραγμάτων.Θεωρώ ότι ο περισσότερος κόσμος που κλαίει ότι δεν πληρώνεται καλά δεν έψαξε να κάνει επαγγέλματα που ναι μεν δεν έχουν γκλαμουρια αλλά όπου και να πας είσαι χρήσιμος. Παράδειγμα φούρναρης. Σε δύο φούρνους που είχα πάει και επιασα κουβέντα με τους ιδιοκτήτες και τους εξηγησα τι ακριβώς έκανα στο στρατό ( ήμουν αρτοποιος ) απευθείας μου πρόσφεραν δουλειά και μου είπαν ότι ψάχνουν και δεν βρίσκουν τέτοια άτομα. Φυσικά δεν πήγα γιατί έχω άλλη δουλειά δική μου. Στη δική μου τη δουλειά ( οδοντοτεχνιτης ) ψάχνω για άτομο που να έχει κάποιες βασικές γνώσεις ώστε να τον εξελιξω και δεν βρίσκω. Όσοι ξέρω που να είναι άνεργοι έχουν τελειώσει σχολές που δεν υπάρχει αγορά στη χώρα να τους εκμεταλλευτεί. Ωραίο ακούγεται πχ χημικός μηχανικός αλλά στην ουσία το 90% διορισμό ψάχνει. Στη δουλειά μου έχω υπάλληλο που παρά τα στραβά που έχει δεν τολμάς να τον διώξεις γιατί ξέρει πράγματα που ένας νέος θέλει 6 μήνες για να τα μάθει. Και μιλάμε για υπάλληλο που είναι στα εύκολα της δουλειάς δεν μιλάμε για παραπέρα. Τί σχέση έχει ο υπάλληλος που έχω εγώ με έναν που πουλάει παπούτσια; Αυτός που πουλάει παπούτσι είναι αναλωσιμος. Όλοι μπορούν να πουλήσουν παπούτσια. Τρεξανε ολοι σε δουλειές ευκολες αλλά η εύκολη δουλειά δεν πληρώνει... 3
sam75 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δεν έχω καμιά σχέση με δημόσιους υπαλλήλους. Ανθρωπος που δουλεύει για πρός το ζην είμαι και εγώ απλά έχω διαφορετική οπτική των πραγμάτων. Θεωρώ ότι ο περισσότερος κόσμος που κλαίει ότι δεν πληρώνεται καλά δεν έψαξε να κάνει επαγγέλματα που ναι μεν δεν έχουν γκλαμουρια αλλά όπου και να πας είσαι χρήσιμος. Παράδειγμα φούρναρης. Σε δύο φούρνους που είχα πάει και επιασα κουβέντα με τους ιδιοκτήτες και τους εξηγησα τι ακριβώς έκανα στο στρατό ( ήμουν αρτοποιος ) απευθείας μου πρόσφεραν δουλειά και μου είπαν ότι ψάχνουν και δεν βρίσκουν τέτοια άτομα. Φυσικά δεν πήγα γιατί έχω άλλη δουλειά δική μου. Στη δική μου τη δουλειά ( οδοντοτεχνιτης ) ψάχνω για άτομο που να έχει κάποιες βασικές γνώσεις ώστε να τον εξελιξω και δεν βρίσκω. Όσοι ξέρω που να είναι άνεργοι έχουν τελειώσει σχολές που δεν υπάρχει αγορά στη χώρα να τους εκμεταλλευτεί. Ωραίο ακούγεται πχ χημικός μηχανικός αλλά στην ουσία το 90% διορισμό ψάχνει. Στη δουλειά μου έχω υπάλληλο που παρά τα στραβά που έχει δεν τολμάς να τον διώξεις γιατί ξέρει πράγματα που ένας νέος θέλει 6 μήνες για να τα μάθει. Και μιλάμε για υπάλληλο που είναι στα εύκολα της δουλειάς δεν μιλάμε για παραπέρα. Τί σχέση έχει ο υπάλληλος που έχω εγώ με έναν που πουλάει παπούτσια; Αυτός που πουλάει παπούτσι είναι αναλωσιμος. Όλοι μπορούν να πουλήσουν παπούτσια. Τρεξανε ολοι σε δουλειές ευκολες αλλά η εύκολη δουλειά δεν πληρώνει... Εγώ κάνω δύσκολη δουλειά φίλε, 15 χρόνια χωρίς ανταμοιβή πάρα μείωση μισθού 500 ολόκληρα ευρώ. Σε αυτά που γράφεις συμφωνώ...
JohnTehGreek Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Συγγνώμη αλλά αυτή η χώρα είναι μόνο για τους κλέφτες και βουλευτές, για κανέναν άλλον. Καλή η Ελλάδα αλλά για λίγους. Εκτος και αν είσαι δημόσιος και κάνεις ζωή. Πιο πολύ με ενδιαφέρει να φύγω για να έχουν τα παιδιά μου την ζωή που δεν είχα εγώ, τουλάχιστον να γλυτωσω τα παιδιά. Μπα τελείωσε και το παραμύθι με τους Δημόσιους (καιρός ήταν). Γιατί τι να κάνεις και σαν ΔΥ όταν ο πρώτος μισθός είναι στα 600€; Όπως είπες μόνο για κλέφτες είναι αυτή η χώρα πια (οι βολευτές είναι μέσα στην κατηγορία). Καλά θα κάνεις να σώσεις τα παιδιά σου. Εγώ πέρσι που τελείωσα το Λύκειο, πήρα όρκο ότι τα δικά μου τα παιδιά δεν θα περάσουν ποτέ από αυτά τα μπουρδελοσχολεία και δεν θα μεγαλώσουν σε αυτό το μπουρδελοκράτος. Αλλά επειδή φεύγουμε Off topic ας σταματήσουμε αυτήν την κουβέντα, σου εύχομαι καλή τύχη σε ότι και αν αποφασίσεις. 1
sam75 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Μπα τελείωσε και το παραμύθι με τους Δημόσιους (καιρός ήταν). Γιατί τι να κάνεις και σαν ΔΥ όταν ο πρώτος μισθός είναι στα 600€; Όπως είπες μόνο για κλέφτες είναι αυτή η χώρα πια (οι βολευτές είναι μέσα στην κατηγορία). Καλά θα κάνεις να σώσεις τα παιδιά σου. Εγώ πέρσι που τελείωσα το Λύκειο, πήρα όρκο ότι τα δικά μου τα παιδιά δεν θα περάσουν ποτέ από αυτά τα μπουρδελοσχολεία και δεν θα μεγαλώσουν σε αυτό το μπουρδελοκράτος. Αλλά επειδή φεύγουμε Off topic ας σταματήσουμε αυτήν την κουβέντα, σου εύχομαι καλή τύχη σε ότι και αν αποφασίσεις. Να είσαι καλά φίλε
Lanike71 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Όσοι "καλοπροαίρετοι" προσπαθούν να θέσουν δίλημμα αν αξίζει ο κόπος στο εξωτερικό, καλά είναι να μη μιλάνε, ειδικά με άτομα που είναι ή ήταν εκεί. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος εκεί, είναι η γλώσσα και η μοναξιά. Και συμπληρώνω λέγοντας ότι πρόσφατα γνωστοί μου,ζευγάρι νοσηλευτών στο δημόσιο, την έκαναν για Αγγλία...Έτσι για αλλαγή παραστάσεων...
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Και συμπληρώνω λέγοντας ότι πρόσφατα γνωστοί μου,ζευγάρι νοσηλευτών στο δημόσιο, την έκαναν για Αγγλία...Έτσι για αλλαγή παραστάσεων... Καλά έκαναν. Το ακούω πάρα πολύ αυτό για φυγή προς εξωτερικό από άτομα που ήταν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στο ΕΣΥ. Στα νοσοκομεία γίνεται το σώσε, από ανοργανωσιά μπάχαλο κτλ, επικρατούν άσχημες καταστάσεις γενικά με ασθενείς ταλαιπωρημένους ανθρώπους και αρρώστους, γίνονται τσακωμοί ξεσπάσματα και διάφορα ευτράπελα, μέσα σε όλα αυτά έχουνε πέσει γερές περικοπές μισθών στο προσωπικό. Οπότε καλά κάνουν και φεύγουνε, καλύτερα μη μόνιμος σε χώρα με μια Α ποιότητα ζωής και υψηλότερες αποδοχές με προοπτική αύξησης παρά να είσαι αντιμέτωπος με την κατάσταση που επικρατεί στα εδώ δημόσια νοσοκομεία.
sam75 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Καλά έκαναν. Το ακούω πάρα πολύ αυτό για φυγή προς εξωτερικό από άτομα που ήταν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στο ΕΣΥ. Στα νοσοκομεία γίνεται το σώσε, από ανοργανωσιά μπάχαλο κτλ, επικρατούν άσχημες καταστάσεις γενικά με ασθενείς ταλαιπωρημένους ανθρώπους και αρρώστους, γίνονται τσακωμοί ξεσπάσματα και διάφορα ευτράπελα, μέσα σε όλα αυτά έχουνε πέσει γερές περικοπές μισθών στο προσωπικό. Οπότε καλά κάνουν και φεύγουνε, καλύτερα μη μόνιμος σε χώρα με μια Α ποιότητα ζωής και υψηλότερες αποδοχές με προοπτική αύξησης παρά να είσαι αντιμέτωπος με την κατάσταση που επικρατεί στα εδώ δημόσια νοσοκομεία. Σκεψου να πάθεις κάνα έμφραγμα στην Ελλάδα, ζεις δεν ζεις και αν ζήσεις τι θα τρως; αυτά είναι τα κακά της χώρας.
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Σκεψου να πάθεις κάνα έμφραγμα στην Ελλάδα, ζεις δεν ζεις και αν ζήσεις τι θα τρως; αυτά είναι τα κακά της χώρας. Εδώ φαντάσου έχω θέματα με την μέση μου και σοβαρές ενοχλήσεις που μου δημιουργούν πρόβλημα, έκλεισα ραντεβού για αξονική και η κανονική σειρά μου ήταν τέλη Δεκέμβρη με αρχές Ιανουαρίου. Πάλι καλά που όταν πήγα να κλείσω ραντεβού πήγα με γνωστό μας στο νοσοκομείο που εργάζεται εκεί και πίεσε την υπάλληλο και με έβαλαν τελικά στα τέλη Νοεμβρίου, αν ήθελα να την κάνω γρηγορότερα έπρεπε να πάω ιδιωτικώς.
efo355 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Εδώ φαντάσου έχω θέματα με την μέση μου και σοβαρές ενοχλήσεις που μου δημιουργούν πρόβλημα, έκλεισα ραντεβού για αξονική και η κανονική σειρά μου ήταν τέλη Δεκέμβρη με αρχές Ιανουαρίου. Πάλι καλά που όταν πήγα να κλείσω ραντεβού πήγα με γνωστό μας στο νοσοκομείο που εργάζεται εκεί και πίεσε την υπάλληλο και με έβαλαν τελικά στα τέλη Νοεμβρίου, αν ήθελα να την κάνω γρηγορότερα έπρεπε να πάω ιδιωτικώς. Αυτά είναι τα κακά της Αθήνας και γενικά των μεγάλων πόλεων. Για πηγαινε επαρχία να δεις πόσο πιο εύκολα γίνονται όλα σε σχέση με τις δημόσιες υπηρεσίες. Αλλη ποιότητα ζωής. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Αυτά είναι τα κακά της Αθήνας και γενικά των μεγάλων πόλεων. Για πηγαινε επαρχία να δεις πόσο πιο εύκολα γίνονται όλα σε σχέση με τις δημόσιες υπηρεσίες. Αλλη ποιότητα ζωής. Δεν ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει τι γίνεται στην επαρχία, αναφέρομαι για το νοσοκομείο που πήγα στην Αθήνα.
V for Vagelis Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Το σχολείο είναι δωρεάν, αλλά τα παιδιά αγοράζουν μόνα τους τα βιβλία. Αυτό απο πότε είναι έτσι; Είχα μείνει στο ότι στα έδινε το σχολείο και απλά τα επέστρεφες στο τέλος του χρόνου (καθαρά). Στα δάνειζε δηλαδή. Εκτός κι αν εννοείς ότι πρέπει να τα αγοράσεις αν θες να τα κρατήσεις. Δε ξέρω κατά πόσο συνηθίζεται αυτό πλέον. Νέοι πτυχιούχοι, αναγκάζονται να κάνουν τουλάχιστον 1 με 2 χρόνια πρακτική αμισθί ή με πενιχρές απολαβές, χωρίς προϋπηρεσία δύσκολα να βρουν δουλειά. Πρακτική κάνουν κατα τη διάρκεια των σπουδών, μετά το πτυχίο δε κάνει σχεδόν κανείς. Επίσης δεν εχω ακούσει ποτέ για αμισθί πρακτική, σε ποιους επαγγελματικούς τομείς και σε τι εταιρίες συμβαίνει αυτο;
mpompo13 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Αποκλείεται σε οδηγώ είτε κουριερ κλπ να δίνουν λίγα χρήματα, αλλά Οκ αξίζει να προσπαθήσω. Γιατί να μείνω στα 800; Πείτε μου λόγους. King of trolls? Πραγματικά περιμένεις να σου πει κάποιος άλλος τι να κανεις; Εδώ οι αλλοι συμφορουμίτες μόνο που δεν ζωγράφισαν. Νομίζω καλύψαν σχεδόν τα πάντα. Αποφασίζεις μόνος σου λοιπόν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα