Lanike71 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Κάθε φορά που διαβάζω "έχουν κάνει τη ζωή τους" και μετά iphone και μερτσέντες (ήδη έχει γίνει και σ' αυτό το thread μερικές φορές) κάτι πεθαίνει μέσα μου. Δε θα επεκταθώ. Συμφωνώ. Επίσης, κάτι που έχω γράψει ξανά σε παρόμοιο θέμα, ερωτήσεις τύπου "Πόσα θα βγάζω με το γυναικάκι παρέα, να κάνουμε οικονομία 2-3 χρόνια και να γυρίσω Ελλάδα με τη μερτσέντα, να ανοίξω τυροπιτάδικο στην Αριστοτέλους ;", με χαλάνε πολύ. Πας εκεί για πολλά περισσότερα από ένα μισθό...
sam75 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Συμφωνώ. Επίσης, κάτι που έχω γράψει ξανά σε παρόμοιο θέμα, ερωτήσεις τύπου "Πόσα θα βγάζω με το γυναικάκι παρέα, να κάνουμε οικονομία 2-3 χρόνια και να γυρίσω Ελλάδα με τη μερτσέντα, να ανοίξω τυροπιτάδικο στην Αριστοτέλους ;", με χαλάνε πολύ. Πας εκεί για πολλά περισσότερα από ένα μισθό... Σε αυτό δεν συμφωνώ ούτε εγώ, τέτοιο μαγαζί ανοίγω αύριο αλλά δεν έχει νόημα σε μια πεθαμενη πόλη και χώρα.
Pa0ki Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Εδώ να προσθέσω ότι όταν έρθεις Γερμανία θα γράψεις ένα τεστ γλώσσας που έχει ερωτήματα και όσο προχωράς δυσκολεύει όταν το τελειώσεις υπολογίζουν τις γνώσεις σου και θα πάρεις ένα χαρτί πιστοποίησης του επιπέδου σου b1, b2 ,c1 ή c2 (νομίζω αυτό είναι το ταβάνι) Ποιό τεστ είναι αυτό?
lightspeed Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Αυτό απο πότε είναι έτσι; Είχα μείνει στο ότι στα έδινε το σχολείο και απλά τα επέστρεφες στο τέλος του χρόνου (καθαρά). Στα δάνειζε δηλαδή. Εκτός κι αν εννοείς ότι πρέπει να τα αγοράσεις αν θες να τα κρατήσεις. Δε ξέρω κατά πόσο συνηθίζεται αυτό πλέον. Πρακτική κάνουν κατα τη διάρκεια των σπουδών, μετά το πτυχίο δε κάνει σχεδόν κανείς. Επίσης δεν εχω ακούσει ποτέ για αμισθί πρακτική, σε ποιους επαγγελματικούς τομείς και σε τι εταιρίες συμβαίνει αυτο; Στο πρώτο, ίσως είναι θέμα κρατιδίου. Στο δεύτερο εχεις απόλυτο δίκιο, μόλις είδα οτι από τότε που ισχύει το κατώτατο ωρομίσθιο των 8,5 ευρώ (2015), τα δικαιούνται και όσοι κάνουν πρακτική. Παλιότερα δεν ήταν καθόλου παράξενο να δουλεύεις κανονικά και να παίρνεις απλά 160 ευρώ και άμα. Απ ότι ξέρω οι περισσότεροι κάνουν μία πρακτική κατα τη διάρκεια των σπουδών και τουλάχιστον μία δεύτερη αφού αποφοιτήσουν. Όπως και έχει ευτυχώς πλέον πληρώνονται τουλάχιστον το βασικό.
Chape Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Ποιό τεστ είναι αυτό? Δεν θυμάμαι ακριβώς πως λέγεται (ήμουν τελείως στουρναρι όταν το έκανα ούτε καλημέρα δεν μπορούσα να πω στα γερμανικά) το είχα δώσει σχεδόν λευκό και με έβαλαν να αρχίσω από την πρώτη τάξη (6 στο σύνολο) ενώ όταν ήμουν στην 4 ήρθε μια καινούρια κοπελίτσα που είχε κάνει στην χώρα της γερμανικά και την έβαλαν κατευθείαν με εμάς... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Κάθε φορά που διαβάζω "έχουν κάνει τη ζωή τους" και μετά iphone και μερτσέντες (ήδη έχει γίνει και σ' αυτό το thread μερικές φορές) κάτι πεθαίνει μέσα μου. Δε θα επεκταθώ. IMO παιδεία λέγεται. Αν δεν την έχεις βάζουν άλλοι τις προτεραιότητες για λογαριασμό σου. Ώπα στάσου. Λες ότι δεν γίνεται να έχει κάποιος ΚΑΙ παιδεία ΚΑΙ όλα αυτά τα μπιχλιμπίδια; Δηλαδή κάποιος "με παιδεία" πρέπει να στερείται πολυτελή αγαθά; Γιατί αν είναι αυτό, τότε διαφωνώ κάθετα. Λογικές τύπου "είναι όμορφος αλλά δεν είναι πολύ έξυπνος" ή "έχει δείκτη 180 IQ αλλά η μούρη του δεν βλέπεται", είναι για μένα ατάκες νηπιαγωγείου. Προσωπικά, όταν διαβάζω αυτά που διαβάζεις κι εσύ, κι εμένα κάτι κλικάρει μέσα μου. Αισθάνομαι λες και η ζωή τους οριστικοποιήθηκε ή ότι δεν έχει περιθώρια να αλλάξει μετά. Όταν κάποιος γράφει "έχουν κάνει τη ζωή τους" ή "βολεύτηκαν" είναι λες και μετά αυτός ή αυτή δεν έχουν την επιλογή να κάνουν ο,τιδήποτε άλλο. Όπως να ξανάρθουν Ελλάδα, να πάνε για δουλειά σε τρίτη χώρα, ή να ικανοποιήσουν αλτρουιστικές ανάγκες κάνοντας εθελοντισμό. Σαν την χαρτολαγνεία ένα πράγμα "πάρε το χαρτί/πτυχίο σου και όλα τα άλλα έρχονται" ή τη δημοσιο-ασφαλειο-λαγνεία "μπες στο δήμο, μια θεσούλα θες και είσαι άρχοντας".
Pa0ki Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δεν θυμάμαι ακριβώς πως λέγεται (ήμουν τελείως στουρναρι όταν το έκανα ούτε καλημέρα δεν μπορούσα να πω στα γερμανικά) το είχα δώσει σχεδόν λευκό και με έβαλαν να αρχίσω από την πρώτη τάξη (6 στο σύνολο) ενώ όταν ήμουν στην 4 ήρθε μια καινούρια κοπελίτσα που είχε κάνει στην χώρα της γερμανικά και την έβαλαν κατευθείαν με εμάς... Αυτό είναι τεστ κατάταξης, για να σε βάλουν σε αντίστοιχο τμήμα Για να πάρεις πιστοποίηση πρέπει να δώσεις εξετάσεις
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Πας εκεί για πολλά περισσότερα από ένα μισθό... Όχι. "Πας εκεί" για ένα μισθό. "Πας εκεί" για να ικανοποιήσεις τις δικές σου ανάγκες. "Πας εκεί" γιατί έτσι γουστάρεις. "Πας εκεί" γιατί καμία εξωτερική δύναμη δεν πρέπει να σου επιβάλει τι θέλεις να κάνεις (με δεδομένο ότι δεν κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα κάποιου) "Πας εκεί" γιατί έχεις δικαίωμα στις απολαύσεις της ζωής. Τελεία και παύλα. Στην περίπτωση που κάποιος θα πεταχτεί με "τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία" και άλλα τέτοια γλυκά, προαπαντώ με "η έλλειψη χρημάτων όμως σίγουρα φέρνει τη δυστυχία"
Chape Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Αυτό είναι τεστ κατάταξης, για να σε βάλουν σε αντίστοιχο τμήμα Για να πάρεις πιστοποίηση πρέπει να δώσεις εξετάσεις Για να το λες έτσι θα είναι εγώ δεν το έψαξα γιατί έπρεπε όπως και να έχει να αρχίσω από την αρχή
defacer Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Ώπα στάσου. Λες ότι δεν γίνεται να έχει κάποιος ΚΑΙ παιδεία ΚΑΙ όλα αυτά τα μπιχλιμπίδια; Δηλαδή κάποιος "με παιδεία" πρέπει να στερείται πολυτελή αγαθά; Είναι δυνατόν να λέω αυτό το πράγμα; Υπήρχε το context "προτεραιότητες" ανάμεσα που δεν κράτησες. AKA τα κριτήρια με τα οποία αποφαίνεται κανείς για το φτιάξιμο της ζωής.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2016 Είναι δυνατόν να λέω αυτό το πράγμα; Υπήρχε το context "προτεραιότητες" ανάμεσα που δεν κράτησες. AKA τα κριτήρια με τα οποία αποφαίνεται κανείς για το φτιάξιμο της ζωής. Όχι δεν το είπες (και imo υπέθεσα σωστά ότι δεν θα το πίστευες). Οι ερωτήσεις μου είχαν επιβεβαιωτικό σκοπό. Το κράτησα αλλά νομίζω έκανα ξεκάθαρη την οπτική μου στη δεύτερη δημοσίευση. Το "φτιάξιμο ζωής" παίρνει ας πούμε 5 χρόνια. Υπάρχουν άλλα 50 χρόνια (χωρίς τα αρχικά 20) για να βελτιω-πηδήξεις τη ζωή σου όπως γουστάρεις. Όχι με ειδικά κριτήρια ή "προτεραιότητες" γιατί αυτά τα κριτήρια είναι άλλων και όχι του εαυτού. Το άτομο έχει τον πρώτο λόγο στο να αποφασίσει τι θα προτιμήσει, πως θα το προτιμήσει, πως θα φτιάξει τη ζωή, αν θα την φτιάξει ή αν επιλέξει να κλειστεί σε μοναστήρι. Εναλλακτικά αν είναι να μπαίνουνε προϋποθέσεις που καταργούν υλικές απολαύσεις, να καλωδιώσουμε τον εγκέφαλο όλων των ανθρώπων που να συνδέονται σε virtual reality και να τους δίνονται όλα αυτόματα. Εικονικά και τζάμπα όλες οι ανάγκες. Επειδή αυτή η εικόνα είναι εξίσου όμοια με το να περιορίζονται απολαύσεις ή κάποια εξωτερική δύναμη (πχ κράτος, κοινωνία, γονείς, θρησκεία, κλπ) να προστάζει και να αποτρέπει τι θα κάνει το άτομο. Ο πόθος των υλικών αγαθών για κάποιους έχει την ίδια ηθική αξία με τις πνευματικές επιδιώξεις άλλων ανθρώπων, όπως του παπάρα του Bob Dylan που για να δεχτεί το γαμωnobel το έπαιζε τρελίτσα και απών.
zio10 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μπα τελείωσε και το παραμύθι με τους Δημόσιους (καιρός ήταν). Γιατί τι να κάνεις και σαν ΔΥ όταν ο πρώτος μισθός είναι στα 600€; Όπως είπες μόνο για κλέφτες είναι αυτή η χώρα πια (οι βολευτές είναι μέσα στην κατηγορία). Καλά θα κάνεις να σώσεις τα παιδιά σου. Εγώ πέρσι που τελείωσα το Λύκειο, πήρα όρκο ότι τα δικά μου τα παιδιά δεν θα περάσουν ποτέ από αυτά τα μπουρδελοσχολεία και δεν θα μεγαλώσουν σε αυτό το μπουρδελοκράτος. Αλλά επειδή φεύγουμε Off topic ας σταματήσουμε αυτήν την κουβέντα, σου εύχομαι καλή τύχη σε ότι και αν αποφασίσεις. Ρε συ John, μου κάνει εντύπωση ειλικρινά που βλέπω τόσο μίσος για την Ελλάδα. Πότε πρόλαβες να τη μισήσεις τόσο; Μόλις τέλειωσες το σχολείο, μόλις ξεκινάς τη ζωή σου! Τέλος πάντων, καλή τύχη σε ό,τι κάνεις! 2
sam75 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Ρε συ John, μου κάνει εντύπωση ειλικρινά που βλέπω τόσο μίσος για την Ελλάδα. Πότε πρόλαβες να τη μισήσεις τόσο; Μόλις τέλειωσες το σχολείο, μόλις ξεκινάς τη ζωή σου! Τέλος πάντων, καλή τύχη σε ό,τι κάνεις! Λογικά το μίσος του το μετέφεραν οι πολιτικοί και όχι απαραίτητα η χώρα. Οταν βλέπει εμένα παράδειγμα να μου κάνουν μείωση 500 ολόκληρα ευρώ ( η Ν. Δ. Το 2012) και όταν λέει ο Αλέξης θα πάρουμε αύξηση και παίρνουμε τα @@μας λογικό είναι να σκεφτεί κ ο κάθε νέος... Φαντάσου τι έχω να πάθω εγώ!! Η χώρα σαν χώρα είναι μια χαρά, οι πολιτικοί την χάλασαν και οι δημόσιοι υπάλληλοι που νόμιζαν είναι βασιλιάδες και εμείς υπηρέτες τους. 1
Ψιτ Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Διότι οι πολιτικοί ψηφίζονται απο τους εαυτούς τους και οι πολίτες ειναι θεατές. 2
Zito_H_Ergatia Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Αυτά είναι τα κακά της Αθήνας και γενικά των μεγάλων πόλεων. Για πηγαινε επαρχία να δεις πόσο πιο εύκολα γίνονται όλα σε σχέση με τις δημόσιες υπηρεσίες. Αλλη ποιότητα ζωής. Κλασσικες βλαχοελληναραδικες αποψεις. Στο χωριο αν αρρωστησεις και χρειαστεις νοσοκομειο θα περιμενεις το ασθενοφορο για αρκετη ωρα μεχρι να παει και να ερθει απο το κεντρικο νοσοκομειο του νομου η στο κοντινοτερο που υπαρχει εκει που μενεις. Δεν εχει καθε χωριο και ενα νοσοκομειο. Επισης φακελακι λαδωματα και διαφθορα μια χαρα βασιλευουν και στην επαρχια. Ποιοτητα ζωης μονο επειδη δεν εχει καυσαεριο, οι δημοσιες υπηρησιεσ τα ιδια σκατα ειναι. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα