Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοίτα το 1.5 χιλιάρικο για Γερμανία είναι λίγο (δηλαδή καλά είναι για αρχή αλλά μέχρι εκεί και εγώ άλλωστε με τόσα ξεκίνησα)... Η ζωή ακόμα και σε χωριό δεν είναι τόσο φθηνή (ίσως να έχει φθηνό ενοίκιο αλλά μέχρι εκεί πάλι)... Για να παίξει μπαλιτσα με περισσότερα χρήματα θα του χρειαστεί γλώσσα σίγουρα... Υπάρχουν Γερμανοί που γνωρίζω που ζούνε με 1200 φράγκα το μήνα (κομμωτήρια,πωλητές κλπ) όλοι αυτοί είναι χαμηλομισθοι αλλά είναι τόσο μετρημενοι με το τι ξοδεύουν που αγγίζουν όρια μιζέριας... Εγώ προσωπικά θα πρότεινα στον φίλο σου αν έχει όρεξη να το τρέξει να μάθει την γλώσσα και τα λοιπά να το τολμήσει και με το καλό να μας έρθει... Αν πάλι έχει σκοπό να έρθει να δουλέψει για 1500 ευρώ χωρίς να κοιτάξει για κάτι καλύτερο δεν θα το πρότεινα γιατί θα ζοριστει αρκετά

Δημοσ.

Ξέχασα να αναφέρω. Γνωρίζει τη γλώσσα (έχει κάποιο βασικό πτυχίο)

Του έκανε εντύπωση το ποσό ωραίο ήταν το μέρος που έμεναν οι δικοί του με άπειρα πάρκα, πράσινο, δασακια κλπ! Ακόμα και σε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας είναι γεμάτο πάρκα

Δημοσ.

Φίλος ήταν στην Αμερική και έπαιρνε σε τράπεζα 4.500,οριακά την έβγαζε με 2 παιδιά. Τελικά πούλησε τα πάντα κ ήρθε άνοιξε παιδότοπο, άρχοντας στην Ελλάδα άρχοντας.

Κοίτα το 1.5 χιλιάρικο για Γερμανία είναι λίγο (δηλαδή καλά είναι για αρχή αλλά μέχρι εκεί και εγώ άλλωστε με τόσα ξεκίνησα)... Η ζωή ακόμα και σε χωριό δεν είναι τόσο φθηνή (ίσως να έχει φθηνό ενοίκιο αλλά μέχρι εκεί πάλι)... Για να παίξει μπαλιτσα με περισσότερα χρήματα θα του χρειαστεί γλώσσα σίγουρα... Υπάρχουν Γερμανοί που γνωρίζω που ζούνε με 1200 φράγκα το μήνα (κομμωτήρια,πωλητές κλπ) όλοι αυτοί είναι χαμηλομισθοι αλλά είναι τόσο μετρημενοι με το τι ξοδεύουν που αγγίζουν όρια μιζέριας... Εγώ προσωπικά θα πρότεινα στον φίλο σου αν έχει όρεξη να το τρέξει να μάθει την γλώσσα και τα λοιπά να το τολμήσει και με το καλό να μας έρθει... Αν πάλι έχει σκοπό να έρθει να δουλέψει για 1500 ευρώ χωρίς να κοιτάξει για κάτι καλύτερο δεν θα το πρότεινα γιατί θα ζοριστει αρκετά

Αν έρθω οδηγός σε βαν στην Γερμανία με γλώσσα πόσα καθαρά θα παίρνω;

Δημοσ.

Λέγοντας οικογένεια νόμιζα γυναίκα και παιδιά. Αφού όμως πρόκειται για γονείς θα του έλεγα να κάτσει εδώ. Σίγουρα ένα 800αρι το παίρνει στο χαλαρό εδώ, γιατί να φύγει;

Δημοσ.

Να φύγει να μην πληρώνουν οι υπόλοιποι την αργομισθία.

Αλλά από ότι φαίνεται από τα σχόλια και από τις 'στατιστικές' (αυτές που γίνονται κάθε 4 χρόνια) το μόνο που θέλει ο Έλληνας είναι να πάρει τη θέση του αργόμισθου.

• Like 3
Δημοσ.

Η ζωή ακόμα και σε χωριό δεν είναι τόσο φθηνή (ίσως να έχει φθηνό ενοίκιο αλλά μέχρι εκεί πάλι)...

Η ζωή στη Γερμανία δεν είναι ακριβότερη από τη ζωή στην Ελλάδα, εκτός από τα νοίκια. Αλλά τα νοίκια στο χωριό είπαμε.

Του έκανε εντύπωση το ποσό ωραίο ήταν το μέρος που έμεναν οι δικοί του με άπειρα πάρκα, πράσινο, δασακια κλπ! Ακόμα και σε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας είναι γεμάτο πάρκα

Ναι, δεν υπάρχει καμία σύγκριση με Ελλάδα. Ειδικά για έλληνα που δεν έχει βγει εξωτερικό μιλάμε για πολιτισμικό σοκ.

Εντελώς ενδεικτικά θα πω ότι μετά την επανένωση, η πολεοδομία στο Βερολίνο έβαλε κάτω τους χώρους που προέκυψαν προς εκμετάλλευση για να κάνει σχεδιασμό πού θα γίνει τι. Αποφασίστηκε να διατεθεί για χώρους πράσινου το 40%. Σαράντα. Τοις. Εκατό. Και μιλάμε για Βερολίνο όχι για χωριό.

Φίλος ήταν στην Αμερική και έπαιρνε σε τράπεζα 4.500,οριακά την έβγαζε με 2 παιδιά. Τελικά πούλησε τα πάντα κ ήρθε άνοιξε παιδότοπο, άρχοντας στην Ελλάδα άρχοντας.

Πολύ ενδιαφέρον, η σχέση με το παρόν θέμα πού κρύφτηκε;

• Like 2
Δημοσ.

Λέγοντας οικογένεια νόμιζα γυναίκα και παιδιά. Αφού όμως πρόκειται για γονείς θα του έλεγα να κάτσει εδώ. Σίγουρα ένα 800αρι το παίρνει στο χαλαρό εδώ, γιατί να φύγει;

Για την ποιότητα ζωής κυρίως και μετά τα χρήματα. Από ότι μου είπε η σύγκριση δεν υπάρχει σε ποιότητα ζωής. Δεν νομίζω ότι φεύγοντας ένας δημόσιος υπάλληλος θα σωθεί η χώρα! ( για τους αργομισθιους)

Δημοσ.

Πρέπει να ξέρει τι θέλει σαν άνθρωπος βασικά. Αν γουστάρει χωρίο και πρασινάδες ας πάει. Αν όχι τότε θα βαρεθεί και δεν θα την παλέψει. Τα λεφτά δεν είναι πολλά όπως είπαν αρκετοί, αλλά θα τα βγάζει πέρα. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα φίλων, γιατί καλοί οι γονείς αλλά μέχρι ενός σημείου.

Επίσης τη γλώσσα δεν την ξέρει ουσιαστικά, γιατί ένα βασικό πτυχίο σημαίνει ότι μπορεί να πει το όνομα του σε κανονική συνομιλία και όχι πολλά παραπάνω. Είχα γνωρίσει εγώ άτομα με Kleines Spachdiplom στη Γερμανία και οριακά μιλούσαν. Οπότε πρέπει να τη μάθω.

Βασικά η δικιά μου εμπειρία με τη φυγή των ΔΥ στο εξωτερικό είναι εξής: Έχω ακούσει δεκάδες (μπορεί και λίγες εκατοντάδες) ΔΥ να κλαίγονται ότι δεν αξίζει πια και λένε να δοκιμάσουν έξω και και και...μεταξύ αυτών και δεσμοί φίλων οι οποίοι θα ερχόντουσαν έξω να βρουν τα ταίρια τους, κλπ, κλπ...από όλους αυτούς έφυγαν από όσο ξέρω....ακριβώς 0! Κόσμος χώρισε, έκανε, έρανε, αλλά κανείς δεν άφησε την καρέκλα του να δοκιμάσει έξω. Αν το κάνει ο φίλος σου, γράψτο γιατί θα είναι για μένα η πρώτη φορά που το βλέπω.

Δημοσ.

Βασικά η δικιά μου εμπειρία με τη φυγή των ΔΥ στο εξωτερικό είναι εξής: Έχω ακούσει δεκάδες (μπορεί και λίγες εκατοντάδες) ΔΥ να κλαίγονται ότι δεν αξίζει πια και λένε να δοκιμάσουν έξω και και και...  ...από όλους αυτούς έφυγαν από όσο ξέρω....ακριβώς 0!

...αλλά κανείς δεν άφησε την καρέκλα του να δοκιμάσει έξω.

Γιατί να αφήσουν τον σίγουρο μισθό και να τρέχουν στην αλλοδαπή με βάρκα την ελπίδα; Απλή λογική.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδες το ενοίκιο σε χωριό μπορεί να είναι και πιο ακριβό από την πόλη.Φτηνό θα είναι μόνο αν είναι απομονωμένο.Εγώ εκεί που μένω είναι χωριό αλλά είναι ανάμεσα στην Βοννη και Κολωνία.900 τον μήνα πάνε οι τιμές περίπου για ένα ζεστό 80άρι διαμέρισμα.

Δημοσ.

Παιδες το ενοίκιο σε χωριό μπορεί να είναι και πιο ακριβό από την πόλη.Φτηνό θα είναι μόνο αν είναι απομονωμένο.Εγώ εκεί που μένω είναι χωριό αλλά είναι ανάμεσα στην Βοννη και Κολωνία.900 τον μήνα πάνε οι τιμές περίπου για ένα ζεστό 80άρι διαμέρισμα.

Τι εννοείς ζεστό;

Δημοσ.

Να φύγει να μην πληρώνουν οι υπόλοιποι την αργομισθία.

Αλλά από ότι φαίνεται από τα σχόλια και από τις 'στατιστικές' (αυτές που γίνονται κάθε 4 χρόνια) το μόνο που θέλει ο Έλληνας είναι να πάρει τη θέση του αργόμισθου.

Πάλι τα ίδια θα κληθείς να πληρώσεις από του χρόνου, μη πω περισσότερα.

Τι εννοείς ζεστό;

Μάλλον εννοεί με καλή θερμομόνωση από το κρύο που κάνει εκει.

Δημοσ.

Γιατί να αφήσουν τον σίγουρο μισθό και να τρέχουν στην αλλοδαπή με βάρκα την ελπίδα; Απλή λογική.

Δεν διαφωνώ, απλώς λέω ότι ακούς πολλούς που λένε ότι θέλουν και είναι έτοιμοι και κανείς δεν κάνει τίποτα τελικά.

Για μένα η διαφορά δεν είναι τα λεφτά και ούτε τόσο καν η σιγουριά. Είναι στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της απασχόλησης, δλδ ότι ως ΔΥ έχεις πολλά μη απτά πλεονεκτήματα, τα οποία στο εξωτερικό ακόμα και στο δημόσιο τομέα δεν τα βρίσκεις. Οπότε προτιμάς τα λίγο και άνετος παρά τα περισσότερα και στην πρέσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...