Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν φτάσαμε στο σημείο ΔΥ να θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα, σημαίνει ότι τα πράγματα είναι πάρα πολυ σοβαρά.

Το φαινόμενο να θέλουν να αποχωρήσουν ΔΥ για να πάνε εξωτερικό υπάρχει, απλά είναι πολύ περιορισμένο. Το ακούω ειδικά για γιατρούς που εργάζονται στο ΕΣΥ.

Δημοσ.

Τουλάχιστον Γερμανία, εάν έχεις τα προσόντα βρίσκεις καλή δουλειά, συνεπώς η ποιότητα ζωής είναι ασύλληπτη.

ΥΓ. Δεν είναι όσες εργασίες αναφέρθηκαν στο παρόν θέμα.

Δημοσ.

Εγώ ρώτησα για βαν, έχω προϋπηρεσία 15 ετών, το ξέρω ότι εξαρτάται από την εταιρία.. Η χαμηλότερη δηλαδή τιμή που δίνεις ποια είναι ; Ελλάδα ας πούμε η χαμηλότερη είναι 800 για 5 ημέρες 8 ώρες, στη Γερμανία πόσο το κόβεις ;

Δηλαδή στην εταιρία της γειτονιάς πόσο;

Στην Mercedes πόσο;

Εννοείται ότι θα μάθω γλώσσα πριν πιάσω δουλειά εκεί.

Φίλε μου δεν μπορώ να σου πω γιατί μιλάς για κάτι πολύ περιορισμένο όπως "οδηγός βαν" αν μου έλεγες οδηγός νταλίκας θα σου πω ότι στην παλιά μου δουλειά που δεν πληρώνε καλα σε σχέση με άλλες εταιρίες οι οδηγοί παίρνουν 2000 καθαρά... Σε άλλες εταιρίες όπως Daimler (δλδ Mercedes) δεν έχουν καν δικούς τους οδηγούς... Δεν συμφέρει...

Δημοσ.

Γενικά, πολλοί στο δημόσιο δεν την πολυπαλεύουν. Έχω κάνει πεντάμηνο σε δήμο και όλη την ώρα μου έλεγαν πως σκέφτονταν να παραιτηθούν ή να αλλάξουν πόστο για ψίλου πήδημα. Πολλοί από αυτούς έχουν γερές πλάτες έτσι κι αλλιώς, οπότε τους παίρνει να παραιτηθούν, βλέπε Σάσα Σταμάτη.

Δημοσ.

για να θελει να την κανει  δ.υ,σημαινει οτι ειναι απο τις γενιες του μνημονιου,που πλεον θα πληρωνονται οπως επρεπε να πληρωνονταν απο παντα......αλλα αν ειναι μονιμας και οχι συμβαση ανανεωσιμη,ακομη και με τα νεα μισθολογικα(που και παλι ειναι περισοτερα απο τον ιδιωτικο στο ελαντα),δεν καταλαβαινω για ποιον λογο να φυγει.αν ζοριζεται αυτος,τι να πουν ολοι οι εκτος δημοσιου?7 χρονια δεν τους ακουμπησαν ακομη............

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου δεν μπορώ να σου πω γιατί μιλάς για κάτι πολύ περιορισμένο όπως "οδηγός βαν" αν μου έλεγες οδηγός νταλίκας θα σου πω ότι στην παλιά μου δουλειά που δεν πληρώνε καλα σε σχέση με άλλες εταιρίες οι οδηγοί παίρνουν 2000 καθαρά... Σε άλλες εταιρίες όπως Daimler (δλδ Mercedes) δεν έχουν καν δικούς τους οδηγούς... Δεν συμφέρει...

2.000 είναι λίγα για νταλίκα, όταν λέω βαν εννοώ ας πούμε οδηγός σε σχολικό, σε ιδιωτικό σχολείο Δηλαδή η και σε δημόσιο.

Δημοσ.

Τουλάχιστον Γερμανία, εάν έχεις τα προσόντα βρίσκεις καλή δουλειά, συνεπώς η ποιότητα ζωής είναι ασύλληπτη.

ΥΓ. Δεν είναι όσες εργασίες αναφέρθηκαν στο παρόν θέμα.

Τι εννοείς ασύλληπτη και για πόσο καλή δουλειά μιλάς;

Δημοσ.

Μάλλον εννοεί αξιοπρεπή διαβίωση δίχως το άγχος της επιβίωσης/μέλλοντος που έχουν οι περισσότεροι εν Ελλάδι.Με μπόνους τις πολλές άδειες και τον μισθό που σε επιτρέπει να αγοράσεις κάτι δίχως να στεναχωριέσαι και πολύ. Δηλαδή μια μεσοαστική κατάσταση όπως την ξέραμε τις περασμένες δεκαετίες.

Αλλιώς, αυτό το ασύλληπτη με θυμίζει κάτι εποχές 70-80s που όλοι νόμιζαν ότι στο Murica ζουν όπως στο Χόλιγουντ και οι αμόρφωτοι Λαζό γυρνούσαν με Μερτσεντέ στην πενταετία κ.ο.κ.

Άπιαστα όνειρα δηλαδή ή/και περασμένα μεγαλεία.

• Like 1
Δημοσ.

για να θελει να την κανει δ.υ,σημαινει οτι ειναι απο τις γενιες του μνημονιου,που πλεον θα πληρωνονται οπως επρεπε να πληρωνονταν απο παντα......αλλα αν ειναι μονιμας και οχι συμβαση ανανεωσιμη,ακομη και με τα νεα μισθολογικα(που και παλι ειναι περισοτερα απο τον ιδιωτικο στο ελαντα),δεν καταλαβαινω για ποιον λογο να φυγει.αν ζοριζεται αυτος,τι να πουν ολοι οι εκτος δημοσιου?7 χρονια δεν τους ακουμπησαν ακομη............

Εξαρτάται για ποιον τομέα δημοσίου μιλάς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοώ ότι είναι προς το μ.ο. για τη χώρα αυτή.

Επεξ/σία από Dagobert
  • Like 1
Δημοσ.

Μάλλον εννοεί αξιοπρεπή διαβίωση δίχως το άγχος της επιβίωσης/μέλλοντος που έχουν οι περισσότεροι εν Ελλάδι.Με μπόνους τις πολλές άδειες και τον μισθό που σε επιτρέπει να αγοράσεις κάτι δίχως να στεναχωριέσαι και πολύ. Δηλαδή μια μεσοαστική κατάσταση όπως την ξέραμε τις περασμένες δεκαετίες.

Η Ελλάδα θυμάμαι ήταν από τους πρωτοπόρους σε άδειες (συμπεριλαμβανομένων των αργιών). Το χάσαμε και αυτό το προνόμιο;

Δημοσ.

Η Ελλάδα θυμάμαι ήταν από τους πρωτοπόρους σε άδειες (συμπεριλαμβανομένων των αργιών). Το χάσαμε και αυτό το προνόμιο;

Στον ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον εδώ και χρόνια. Για να καταλάβεις εγώ έχω ζήσει και επίσημες αργίες ή μέρες χωρίς δουλειά να ξοδεύονται από την κανονική άδεια και μόλις πιάνει το καλοκαίρι να έχεις 5 μέρες με το ζόρι από τις κανονικές. ΓΑΜΑΤΟ; Και που είσαι ακόμη....

• Like 2
Δημοσ.

2.000 είναι λίγα για νταλίκα, όταν λέω βαν εννοώ ας πούμε οδηγός σε σχολικό, σε ιδιωτικό σχολείο Δηλαδή η και σε δημόσιο.

Όπως έγραψα μιλάω για την παλιά μου δουλειά που δεν πληρώνει καλά... Επίσης 2000 καθαρά δεν είναι λίγα για κάποιον οδηγό νταλίκας που δεν κάνει παραπάνω από 150 χιλιόμετρα την μέρα και δουλεύει 8ωρο (μην τους βάζεις σε ένα σακί με αυτούς που κάνουν διεθνής μεταφορές, δεν πληρώνονται μόνο για τις ώρες που οδηγούν αλλά και όλες τις ώρες που δεν είναι σπίτι τους ) Για άλλες εταιρίες δεν γνωρίζω γιατί δεν ήταν κάτι που με ενδιαφέρει (δεν είμαι οδηγός)...

Για να μην γράψω πάλι σεντόνι θέλω να πω πως όντως τα πράγματα και εδώ δεν είναι όπως τα ακούτε πολλοί από αυτούς που έρχονται Ελλάδα για διακοπές και τα παρουσιάζουν όλα τέλεια... Αλλά αν έχεις υπομονή και θέληση και σου αρέσει ο τρόπος ζωής στην Γερμανία τα πάντα μπορείς να κάνεις...

Δημοσ.

Επίσης ένα πράγμα να προσέχετε για το εξωτερικό που δεν γνωρίζετε μερικοί που τώρα ψάχνεστε για έξω, είναι πως πολλοί ελληνάρες που πάνε εκεί λένε μεγάλους μισθούς για να το παίξουν κάποιοι, και δε μιλάμε για άτομα με κατάρτιση ή επιστημονικό προσωπικό μιλάω ακόμη κ για ανειδίκευτους, άλλα μιλάνε ΓΙΑ ΜΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ. Οι κρατήσεις έξω πάνε  από 30-50% των μεικτών. Είχα γνωστό που κοκορευόταν ότι παίρνει 3000 ευρώ άλλα στη τσέπη του έμπαιναν 1800. Γι αυτό βαστάτε μικρό καλάθι. Κ να κάνετε δική σας έρευνα μην ακούτε τον  κάθε τυχάρπαστο που λόγο γνωριμίας του έκατσε δουλειά έξω.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...