Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tι βασιλιάς βρε φίλε θα ζήσεις από την στιγμή που αν παίρνεις 1800 καθαρά και για να βγάλεις αλλα 400 από τις υπερωρίες θα πρέπει να δουλέψεις άλλες 50 ώρες τον μήνα επιπλέον;50 ώρες είναι από τουλάχιστον 2 ώρες υπερωρία την μέρα.Δηλαδή θα γίνεις πτώμα στην δουλειά....αλλα ζεις σαν βασιλιάς;Ωραίος....και να μην σου πω 3 ώρες επιπλέον την μέρα που είναι και το πιο πιθανόν...

Φίλε μου συγνώμη αλλα λες βλακειες... Η έχεις πάει Γερμανία και έπεσες σε κανένα Έλληνα λαμογιο... Η απλά δεν έχεις πάει ποτέ και απλά έχεις ακούσει ιστορίες άλλων που την πάτησαν με αυτό τον τρόπο... Τι ακριβώς δεν κατάλαβες από αυτά που έγραψα πριν? Απαγορεύεται βάση νόμου να δουλέψεις περισσότερο από 10 ώρες την μέρα (και μέσα σε αυτές είναι και οι ώρες του διαλληματος)... Εδώ θα πω ένα περιστατικό που έγινε στους πρώτους 6 μήνες που ήμουν εδώ... Όπως πήγαινα από το σπίτι στο γραφείο/αποθήκη της εταιρίας για να πάρω χειμερινά ρούχα εργασίας ένα φορτηγό με τρακαρε ελαφρώς λόγο αφηρημαδας... Καθώς δεν ήξερα την διαδικασία εδώ πήρα τηλέφωνο τον ξάδερφο μου να έρθει... Παράλληλα ο ξάδερφος μου ειδοποίησε την αστυνομία και ήρθε κι αυτή... Τον καημένο τον οδηγό του φορτηγού τον κάνανε φίλο και φτερό... Πόσες ώρες δουλεύει... Αν έκανε διαλλημα την ώρα που έπρεπε... Αλκοτέστ... Αν το φορτηγό έχει περισσότερο βάρος από το μέγιστο επιτρεπτό... Και αφού ήταν σε όλα εντάξει έγινε η δήλωση που έπρεπε για την αποζημίωση της ασφαλιστικής... Αν δεν είχε κάνει το σωστό διαλλημα ή αν είχε δουλέψει περισσότερες ώρες βάση νόμου θα πληρώνε πρόστιμο + ότι θα πληρώνε όλη την ζημιά στο αμάξι μου από την τσέπη του..

Αυτά που γράφω τα γράφω λόγο πείρας (μικρής μεν 2 χρόνια πλέον) αλλά από προσωπική μου εμπειρία... Ούτε τα έχω ακούσει από κάποιον ούτε τίποτα τα ζω εδώ...

Για κάποιον που μίλησε ποιο πριν για κίνηση στους δρόμους γελάω όχι γιατί εδώ δεν υπάρχει... Απλά στην Ελλάδα δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα...

Για κάποιον άλλο που μίλησε για ποιότητα των δρόμων (λακουβες,ρωγμες κλπ) μόνο να γελάσω μπορώ...

Η Γερμανία δεν είναι ένα τέλειο κράτος... Αλλά τουλάχιστον όσοι ζούμε εδώ καταλαβαίνουμε είτε είμαστε Γερμανοί είτε ξένοι ότι όσες υποχρεώσεις έχεις εσύ προς το κράτος (φόροι κλπ) άλλες τόσες υποχρεώσεις έχει και το κράτος προς εσένα (σύστημα υγείας, υποδομές κλπ)

Και μιας και αναφέρθηκε πάλι έχω να πω ότι στην Γερμανία δεν χρειάζεσαι απαραίτητα γνωστούς για να βολευτείς... Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η γλώσσα... Αν βέβαια έχεις και γνωστούς είναι ένα + που θα σε βοηθήσει πολύ στην αρχή...

• Like 2
  • Απαντ. 276
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε μου συγνώμη αλλα λες βλακειες... Η έχεις πάει Γερμανία και έπεσες σε κανένα Έλληνα λαμογιο... Η απλά δεν έχεις πάει ποτέ και απλά έχεις ακούσει ιστορίες άλλων που την πάτησαν με αυτό τον τρόπο... Τι ακριβώς δεν κατάλαβες από αυτά που έγραψα πριν? Απαγορεύεται βάση νόμου να δουλέψεις περισσότερο από 10 ώρες την μέρα (και μέσα σε αυτές είναι και οι ώρες του διαλληματος)... Εδώ θα πω ένα περιστατικό που έγινε στους πρώτους 6 μήνες που ήμουν εδώ... Όπως πήγαινα από το σπίτι στο γραφείο/αποθήκη της εταιρίας για να πάρω χειμερινά ρούχα εργασίας ένα φορτηγό με τρακαρε ελαφρώς λόγο αφηρημαδας... Καθώς δεν ήξερα την διαδικασία εδώ πήρα τηλέφωνο τον ξάδερφο μου να έρθει... Παράλληλα ο ξάδερφος μου ειδοποίησε την αστυνομία και ήρθε κι αυτή... Τον καημένο τον οδηγό του φορτηγού τον κάνανε φίλο και φτερό... Πόσες ώρες δουλεύει... Αν έκανε διαλλημα την ώρα που έπρεπε... Αλκοτέστ... Αν το φορτηγό έχει περισσότερο βάρος από το μέγιστο επιτρεπτό... Και αφού ήταν σε όλα εντάξει έγινε η δήλωση που έπρεπε για την αποζημίωση της ασφαλιστικής... Αν δεν είχε κάνει το σωστό διαλλημα ή αν είχε δουλέψει περισσότερες ώρες βάση νόμου θα πληρώνε πρόστιμο + ότι θα πληρώνε όλη την ζημιά στο αμάξι μου από την τσέπη του..

Αυτά που γράφω τα γράφω λόγο πείρας (μικρής μεν 2 χρόνια πλέον) αλλά από προσωπική μου εμπειρία... Ούτε τα έχω ακούσει από κάποιον ούτε τίποτα τα ζω εδώ...

Για κάποιον που μίλησε ποιο πριν για κίνηση στους δρόμους γελάω όχι γιατί εδώ δεν υπάρχει... Απλά στην Ελλάδα δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα...

Για κάποιον άλλο που μίλησε για ποιότητα των δρόμων (λακουβες,ρωγμες κλπ) μόνο να γελάσω μπορώ...

Η Γερμανία δεν είναι ένα τέλειο κράτος... Αλλά τουλάχιστον όσοι ζούμε εδώ καταλαβαίνουμε είτε είμαστε Γερμανοί είτε ξένοι ότι όσες υποχρεώσεις έχεις εσύ προς το κράτος (φόροι κλπ) άλλες τόσες υποχρεώσεις έχει και το κράτος προς εσένα (σύστημα υγείας, υποδομές κλπ)

Και μιας και αναφέρθηκε πάλι έχω να πω ότι στην Γερμανία δεν χρειάζεσαι απαραίτητα γνωστούς για να βολευτείς... Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η γλώσσα... Αν βέβαια έχεις και γνωστούς είναι ένα + που θα σε βοηθήσει πολύ στην αρχή...

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες καταρχήν, δεύτερον μήπως ξέρεις ένας οδηγός 3.5 τονων βαν πόσα περίπου καθαρά παίρνει; εννοείται να ξέρει την γλώσσα.

Επίσης τι συνθήκες επικρατούν; Υπάρχει πίεση όπως στην Ελλάδα; ( εδώ όπως σίγουρα ξέρεις όλοι βιάζονται).

Αν επιτρέπεται τι δουλειά βρήκες και εφυγες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

chape
είδες πουθενά να γράφω ότι απαγορεύεται ή όχι το 10ωρο;
Απλά είπα ότι αν παίρνεις 1800 καθαρά για να βγάλεις άλλα 400 από υπερωρίες θέλεις τουλάχιστον 2 ώρες + επιπλέον την μέρα,αλλιώς δεν βγαίνει.
Να στο γράψω και γερμανιστί;
Kαι ναι είμαι εδώ και 23 χρόνια Γερμανία,δουλεύω εδώ και 23 χρόνια στο ίδιο εργοστάσιο και δεν είναι Έλληνας το αφεντικό.
Και ναι δεν ξέρω καλά γερμανικά.Και ούτε θέλω να μάθω.Τα βασικά με ενδιαφέρουν,και τα ξέρω αυτά.
Και θυμάμαι πολύ καλά πως ήταν οι συνθήκες εργασίας πριν από 23 χρόνια και πως είναι τώρα.
Επίσης θυμάμαι πως ήταν το μηνιάτικο πριν 23 χρόνια και πως είναι τώρα.
Μεγάλες  οι διαφορές.
Ένας καινούργιος αυτά δεν τα βλέπει γιατί δεν τα ξέρει.
bb

Επεξ/σία από palawiaris
Δημοσ.

chape είδες πουθενά να γράφω ότι απαγορεύεται ή όχι το 10ωρο;

Απλά είπα ότι αν παίρνεις 1800 καθαρά για να βγάλεις άλλα 400 από υπερωρίες θέλεις τουλάχιστον 2 ώρες + επιπλέον την μέρα,αλλιώς δεν βγαίνει.

ΜΕ 1 ΩΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ

Καλά τώρα μην μαλωσετε.... Διάβασε λάθος ο άνθρωπος Εντάξει. Το θέμα είναι να δώσετε σωστές πληροφορίες, όχι μόνο σε εμένα γενικώς. Βασικά για να είναι κάποιος ακόμα στην Γερμανία σημαίνει ότι είναι καλά.

Δημοσ.

chape είδες πουθενά να γράφω ότι απαγορεύεται ή όχι το 10ωρο;

Απλά είπα ότι αν παίρνεις 1800 καθαρά για να βγάλεις άλλα 400 από υπερωρίες θέλεις τουλάχιστον 2 ώρες + επιπλέον την μέρα,αλλιώς δεν βγαίνει.

ΜΕ 1 ΩΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ

Αν θελήσεις έξτρα λεφτα δεν χρειάζεσαι υπερωρίες που φορολογουνται κανονικά αυτό που χρειάζεσαι είναι neben Job όπως εγώ και καθαρίζεις για 24 ώρες τον μήνα 450 φράγκα... ( Αυτό παίζεται βέβαια ανάλογα με την εταιρία)

Επιπλέον όπως είπα ότι παίζεται από την εταιρεία για την δική μου περίπτωση έτσι παίζεται και στην δική σου... Απλά δεν μπορείς να το καταλάβεις και τα ισοπεδωνεις όλα... Αλλιώς πληρώνει η Daimler (Mercedes) την υπερωρία και αλλιώς πληρώνει η ταβέρνα του Μήτσου...

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες καταρχήν, δεύτερον μήπως ξέρεις ένας οδηγός 3.5 τονων βαν πόσα περίπου καθαρά παίρνει; εννοείται να ξέρει την γλώσσα.

Επίσης τι συνθήκες επικρατούν; Υπάρχει πίεση όπως στην Ελλάδα; ( εδώ όπως σίγουρα ξέρεις όλοι βιάζονται).

Αν επιτρέπεται τι δουλειά βρήκες και εφυγες;

Φίλε μου ζητάς πληροφορίες για συγκεκριμένη δουλειά που δεν γνωρίζω να σου απαντήσω γιατί δεν ασχολήθηκα ποτέ... Από εκεί και πέρα το ποσό καθαρά θα παίρνεις εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα... Όπως το αν είσαι παντρεμένος,αν η γυναίκα σου δουλεύει και τα λοιπά...

Εγώ όταν ήρθα Γερμανία ξεκίνησα να δουλεύω σε μια εταιρία χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο που απλά παρειχαμε υποστήριξη σε άλλες μεγάλες εταιρίες (Bosch,Daimler,Luk και άλλες) από μικρό αλλαγές σε γραμμές παραγωγής, μετακομίσεις από το ένα κτίριο στο άλλο και Logistik... Την δουλειά μου την βρήκε ο θείος μου που ζει εδώ 40 χρόνια περίπου

• Like 1
Δημοσ.

Αν θελήσεις έξτρα λεφτα δεν χρειάζεσαι υπερωρίες που φορολογουνται κανονικά αυτό που χρειάζεσαι είναι neben Job όπως εγώ και καθαρίζεις για 24 ώρες τον μήνα 450 φράγκα... ( Αυτό παίζεται βέβαια ανάλογα με την εταιρία)

Επιπλέον όπως είπα ότι παίζεται από την εταιρεία για την δική μου περίπτωση έτσι παίζεται και στην δική σου... Απλά δεν μπορείς να το καταλάβεις και τα ισοπεδωνεις όλα... Αλλιώς πληρώνει η Daimler (Mercedes) την υπερωρία και αλλιώς πληρώνει η ταβέρνα του Μήτσου...

Φίλε μου ζητάς πληροφορίες για συγκεκριμένη δουλειά που δεν γνωρίζω να σου απαντήσω γιατί δεν ασχολήθηκα ποτέ... Από εκεί και πέρα το ποσό καθαρά θα παίρνεις εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα... Όπως το αν είσαι παντρεμένος,αν η γυναίκα σου δουλεύει και τα λοιπά...

Εγώ όταν ήρθα Γερμανία ξεκίνησα να δουλεύω σε μια εταιρία χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο που απλά παρειχαμε υποστήριξη σε άλλες μεγάλες εταιρίες (Bosch,,Luk και άλλες) από μικρό αλλαγές σε γραμμές παραγωγής, μετακομίσεις από το ένα κτίριο στο άλλο και Logistik... Την δουλειά μου την βρήκε ο θείος μου που ζει εδώ 40 χρόνια περίπου

απο οτι καταλααβα δουλευεις σε ανταλλακτικα αυτοκινητων οπως κ εγω....15 χρονια στη μεγαλυτερη εταιρια στην Ελλαδα.

Δημοσ.

Defacer σαφώς και είναι συγκρίσιμο μέγεθος οι καθαρές αποδοχές γιατί στην τελική αυτό έχει σημασία για να ξέρεις πως τα βγάζεις πέρα. Το να παίρνει κάποιος 3000 ευρώ στην ίδια δουλειά στη Δανία κ ένας άλλος στη Γερμανία τι σύγκριση κάνεις; Πρέπει να κάτσεις να ψάξείς ΕΣΥ που στο λένε, που μένουν. Τι εισφορές πληρώνουν, τι ασφάλεια έχουν κτλ.

Καταρχήν αυτό που λες το είπα ήδη: η μοναδική περίπτωση που σε ενδιαφέρουν τα καθαρά είναι για να δεις αν βγαίνεις. Αλλά μιλάμε για τα δικά σου καθαρά. Τι σε νοιάζει εσένα πόσα καθαρίζουν οι άλλοι για να πας να το ψάξεις κιόλας;

Επιπλέον, αν σου πει κάποιος πόσα καθαρίζει εκείνος χωρίς να ξέρεις όλα αυτά που αναφέρεις, τι κατάλαβες; Αφού εσύ μπορεί να καθαρίζεις στην ίδια δουλειά ας πούμε 15% πάνω ή 15% κάτω, και δεν ξέρεις τι από τα δύο. Ενώ τα μεικτά σου κάνουν γιατί πας και τα βάζεις σε ένα tax calculator και ξέρεις με μεγάλη ακρίβεια πόσα θα καθαρίζεις εσύ στη δική σου συγκεκριμένη περίπτωση.

Ενώ αν σου πει κάποιος "Εγώ καθαρίζω τόσα και έχω μικτά τόσα" είναι η καλύτερη απάντηση.

Χαίρω πολύ, άμα τα ξέρεις όλα πάντα είναι καλύτερο από το να ξέρεις τα μισά.

Αυτό που λες ότι τα μεικτά είναι μόνο το μέτρο σύγκρισης είναι λάθος. Εκτός αν δουλεύεις ευρωπαικός λογιστής και έχεις όλες τις πληροφορίες στα χέρια σου.

Ποτέ δεν είπα ότι είναι το μόνο μέτρο σύγκρισης. Είπα ότι για τις περισσότερες χρήσεις είναι καλύτερο μέτρο σύγκρισης από τα καθαρά.

Οσο καλά και να κάνεις την δουλειά... Στην Ελλάδα δεν εκτιμά κάνεις τίποτα.

Σοβαρά τώρα έτσι; Σοβαρά. Κανένας. Τους ρωτήσαμε έναν προς έναν.

Απλό και ξεκάθαρο μήνυμα ήταν και κοίτα να δεις...δούλεψε. :rolleyes:

Citation needed.

Πέρα από το ότι δε θα μάθουμε τώρα τι αμερόληπτο κομμάτι είσαι όταν πας και "διορθώνεις" ακόμα και στα πλαίσια του συγκεκριμένου μέτρου το "πρόσφυγες" του αλλουνού σε "λαθρομετανάστες" (αλήθεια, πώς κατάσχουν χρήματα από τους λαθρομετανάστες; υπάρχει κάποια υπηρεσία που πηγαίνουν οι λαθραίοι και δηλώνονται για να τους τα κατασχέσουν; μήπως το μέτρο αναφέρεται στους καθ' όλα νομίμως αιτώντες άσυλο και απλά πάνω στο παραλήρημά σου όποιος δεν έρχεται χωρίς να έχει ήδη δικαίωμα παραμονής είναι λαθρομετανάστης; πολλές απορίες) --

Δε μπορεί να είσαι τόσο χαζός που να πιστεύεις ότι έμαθαν όλοι πως οι Δανοί δεν αστειεύονται και απο κει που ήταν αποφασισμένοι να πάνε συγκεκριμένα Δανία, ξαφνικά λόγω του μέτρου αποφάσισαν πως αν είναι να μας πάρουν έστω και ένα δεκάρικο πάμε αλλού. Γιατί πέρα από το αστείο ύψος του συνολικού ποσού, είναι αστείος και ο αριθμός των κατασχέσεων, με τα περιστατικά να μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Προφανώς αυτό σημαίνει όχι πως π.χ. ήρθαν αλλά χωρίς να κουβαλάνε σε cash και μονόπετρα όλη την αμύθητη περιουσία τους, αλλά πως άλλαξαν ρότα. Makes perfect sense.

Ή μπορεί; Ή απλά δεν ξέρεις τι σου γίνεται και τα είπες λίγο πρόχειρα;

Δημοσ.

απο οτι καταλααβα δουλευεις σε ανταλλακτικα αυτοκινητων οπως κ εγω....15 χρονια στη μεγαλυτερη εταιρια στην Ελλαδα.

Όχι ακριβώς απλά οι μεγαλύτεροι πελάτες μας στην παλιά μου δουλειά ήταν κυρίως αυτές που ανέφερα... Μέχρι και με εταιρία που φτιάχνει κρέμες προσώπου και περιποίησης είχαμε συνεργαστεί

Δημοσ.

Λολ φιξτ.

Ναι,όντως, έχει ανάγκη η Δανία από προσηλυτισμό και παπάντζες για να φανεί ότι τα πάει καλά και της παρέχουν (φορολογία) οι πολίτες της για να είναι ικανή να παρέχει στους πολίτες της...

Θα μου επιτρέψεις κι εμένα ένα fixed τότε

Όσο για την ιστορία με τους λαθρό, ήταν απλά μήνυμα ότι ο τζάμπας τελείωσε και πρέπει να βρουν αλλού να βολευτούν.Όπως και έγινε με πτώση των εισερχομένων...

Ε τους αλήτες που θέλουν το σύστημα που βρήκες κι εσύ έτοιμο αλλά έτυχε να γεννηθείς σε πιο προνομιακό έδαφος. Να τους ωθήσουμε στα νησιά Nauru και Manus αν δεν γουστάρουν...

Κατά τα άλλα, συμφωνώ (για άλλη μια φορά) με τον defacer.

triapoulakiakathontan από το να κάθεσαι και να γράφεις μλκς, απόδειξε το αντίθετο

Τι εννοείς; Για τους δρόμους θέλεις αποδείξεις;

Α εδώ μάλλον πήγαινε το παραπάνω.

Με τις κωλοεξατμίσεις τι γίνεται; Γιατί αυτές με ενοχλούν πολύ περισσότερο από την κόρνα και υπάρχουν παντού στην Ελλάδα όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Αναφέρεσαι σε ηχορύπανση ή στα καυσαέρια;

Σχετικά καλύτερα θα έλεγα. Στα μεγάλα αστικά κέντρα προφανώς θα είναι ενοχλητικά αλλά νομίζω καλύτερα από Αθήνα.

Δημοσ.

chape

είδες πουθενά να γράφω ότι απαγορεύεται ή όχι το 10ωρο;

Kαι ναι είμαι εδώ και 23 χρόνια Γερμανία,δουλεύω εδώ και 23 χρόνια στο ίδιο εργοστάσιο και δεν είναι Έλληνας το αφεντικό.

Και ναι δεν ξέρω καλά γερμανικά.Και ούτε θέλω να μάθω.Τα βασικά με ενδιαφέρουν,και τα ξέρω αυτά.

Και θυμάμαι πολύ καλά πως ήταν οι συνθήκες εργασίας πριν από 23 χρόνια και πως είναι τώρα.

Μεγάλες οι διαφορές.

bb

23 χρόνια σε μια χώρα και ακόμα μόνο τα βασικά από ότι λέει. Είσαι σοβαρός ρε φίλε?
  • Like 2
Δημοσ.

Citation needed.

Πέρα από το ότι δε θα μάθουμε τώρα τι αμερόληπτο κομμάτι είσαι όταν πας και "διορθώνεις" ακόμα και στα πλαίσια του συγκεκριμένου μέτρου το "πρόσφυγες" του αλλουνού σε "λαθρομετανάστες" (αλήθεια, πώς κατάσχουν χρήματα από τους λαθρομετανάστες; υπάρχει κάποια υπηρεσία που πηγαίνουν οι λαθραίοι και δηλώνονται για να τους τα κατασχέσουν; μήπως το μέτρο αναφέρεται στους καθ' όλα νομίμως αιτώντες άσυλο και απλά πάνω στο παραλήρημά σου όποιος δεν έρχεται χωρίς να έχει ήδη δικαίωμα παραμονής είναι λαθρομετανάστης; πολλές απορίες) --

Δε μπορεί να είσαι τόσο χαζός που να πιστεύεις ότι έμαθαν όλοι πως οι Δανοί δεν αστειεύονται και απο κει που ήταν αποφασισμένοι να πάνε συγκεκριμένα Δανία, ξαφνικά λόγω του μέτρου αποφάσισαν πως αν είναι να μας πάρουν έστω και ένα δεκάρικο πάμε αλλού. Γιατί πέρα από το αστείο ύψος του συνολικού ποσού, είναι αστείος και ο αριθμός των κατασχέσεων, με τα περιστατικά να μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Προφανώς αυτό σημαίνει όχι πως π.χ. ήρθαν αλλά χωρίς να κουβαλάνε σε cash και μονόπετρα όλη την αμύθητη περιουσία τους, αλλά πως άλλαξαν ρότα. Makes perfect sense.

Ή μπορεί; Ή απλά δεν ξέρεις τι σου γίνεται και τα είπες λίγο πρόχειρα;

Ααα,βλέπω έτι μια φορά τα ad hominem δίνουν και παίρνουν στις όμορφες σου απαντήσεις.

Δεν πειράζει, την επόμενη φορά καλύτερα.

Μέχρι τότε, δυστυχώς για εσένα, η πραγματικότητα της εδώ κατάστασης μάλλον είναι άλλη από αυτή που φαντάζεσαι.

Θα μου επιτρέψεις κι εμένα ένα fixed τότε

Ε τους αλήτες που θέλουν το σύστημα που βρήκες κι εσύ έτοιμο αλλά έτυχε να γεννηθείς σε πιο προνομιακό έδαφος. Να τους ωθήσουμε στα νησιά Nauru και Manus αν δεν γουστάρουν...

Κατά τα άλλα, συμφωνώ (για άλλη μια φορά) με τον defacer.

Ξέχασες να συμπληρώσεις:Οι γηγενείς πολίτες και εμείς οι Ευρωπαίοι πολίτες που πληρώνουμε φόρους παράγοντας, όχι ξαπλώνοντας όπως κάποιοι από "εμπόλεμες" ζώνες 

Ναι, αλητεία και αδικία που εμένα με προσκάλεσαν/έστειλαν από Γερμανία λόγω ικανοτήτων και πληρώνω από day one φόρους, και δεν ήρθα ως λαθρό,διότι τώρα θα είχα σπίτι, εκπαίδευση και επίδομα ενώ θα ξυνόμουν/προσευχόμουν στον Αλλάχ όλη μέρα με ένα πτυχίο Δημοτικού(εάν ήμουν από τους μορφωμένους και ήξερα να γράψω το όνομα μου).

Κρίμας για άλλη μια φορά για την άτιμη κενωνία...

Συμπερασματικά:

Όσο και να μαλλιοτραβιέστε για το κρίμα και το άδικο και το πόσο αλήτης,ρατσιστής και υπάνθρωπος είμαι, αυτά(και τα άλλα για την λαθρομετανάστευση) ψηφίστηκαν, πέρασαν σε εφαρμογή και πέτυχαν τον σκοπό τους.

Μάλιστα γίνονται περισσότερα/σκληρότερα μέτρα και υποστηρίζονται από την πλειοψηφία των κομμάτων(και σημαντικό μέρος του λαού).

Όποιος δεν γουστάρει απλά τα αγνοεί ή συνεχίζει το τραγούδι για ρατσιστές.

Αυτά από εμένα επί του θέματος,δεν θα ξαναπαντήσω εδώ για αυτό.

Τώρα πίσω στο θέμα του ανθρώπου,διότι είναι κρίμα να κλειδωθεί και αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

23 χρόνια σε μια χώρα και ακόμα μόνο τα βασικά από ότι λέει. Είσαι σοβαρός ρε φίλε?

Κουμάντο κάνε στην δικιά σου ζωή.Το τι θα κάνω και πως θα τα καταφέρω δικό μου θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Kαι ναι είμαι εδώ και 23 χρόνια Γερμανία,δουλεύω εδώ και 23 χρόνια στο ίδιο εργοστάσιο και δεν είναι Έλληνας το αφεντικό.

Μεγάλες οι διαφορές.

bb

Κάθεσαι και μου συγκρίνεις τα λεφτά που έβγαζες με μάρκα με τα λεφτά που βγάζεις τώρα με ευρώ λες και μόνο στην Γερμανία χάθηκε η αξία των χρημάτων λόγο ευρώ...

Τώρα αυτό που κολλάει με το θέμα που συζητάμε δεν μπορώ να καταλάβω...

Και εδώ να σου πω ότι ο θείος μου που με φιλοξενεί αυτή την στιγμή είναι στην Γερμανία 40 χρόνια πάνω κάτω και η γυναίκα του Γερμανίδα ναι είδαν μεγάλες αλλαγές όταν ήρθε το ευρώ αλλα χεστηκε η φοραδα στο αλονι αντί να αλλάζουν αυτοκίνητο κάθε χρόνο πλέον αλλάζουν κάθε 3-4 και είναι εργάτες σε εργοστάσιο

Επίσης επειδή έχουν πέσει οι μισθοί αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει κάποιος να έρθει εδώ σήμερα για δουλειά γιατί μάντεψε στην Ελλάδα του 2016 είναι πολύ χειρότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...