Προς το περιεχόμενο

Political Animals


Tobajara

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εξομοιωτής εκλογών!

 

Σε μια φανταστική υποτίθεται χώρα, κρίνοντας από τους χάρτες, οι πολιτικοί είναι ζώα και κατεβαίνουν στις εκλογές. Ο παίκτης παίρνει το ρόλο του ζώου και δουλειά του είναι να κερδίσει με όποιο τρόπο αυτός θέλει. Θα είναι ο ιδεαλιστής? Ο αδιάφθορος? Θα τα πάρει? Θα τα δώσει? Θα τρομοκρατήσει? Θα πείσει? σύμφωνα με την περιγραφή όλα είναι στο χέρι του παίκτη. Οι developers έχουν προσπαθήσει να δώσουν σύγχρονο ύφος στο παιχνίδι, υπογραμμίζοντας την ανάγκη χρηματοδότησης, αλλά και παράλληλα αφήνοντας ελευθερία στον παίκτη για το πώς θα κινηθεί. Όλα (φαίνονται να) είναι δυνατά, οπότε και τα όρια μάλλον θα είναι αρκετά θολά.

 

Είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα ιδέα και το μόνο προηγούμενο είναι, εκτός από τα διάφορα "κοινωνικά" συστήματα σε management games τύπου Tropico ή Sim City, τα Democracy 1 - 2 - 3 με τα οποία δεν έχω ασχοληθεί (και οι developers των οποίων εκδίδουν το Political Animals). Προσωπικά κολλάω σε δύο πράγματα. Το ένα είναι το βάθος του gameplay, καθώς τέτοια συστήματα απαιτούν πολυπλοκότητα και ισορροπία ενώ η απλούστευση οδηγεί σε εύκολα αναγνωρίσιμα μονοπάτια. Το δεύτερο είναι, που θα'λεγε κι ο Χάρρυ Κλυν, το "κοινωνικό μήνυμα" του παιχνιδιού. ΟΚ, κερδίζεις την εξουσία με βία και νοθεία, λαϊκισμό, τιμιότητα ή οτιδήποτε άλλο. Μετά τι? Ποιές είναι οι συνέπειες?

 

Σε κάθε περίπτωση αξιοπρόσεκτη κυκλοφορία (ελπίζω να αναπαράγει κάπως και πραγματικά εκλογικά συστήματα, κοινοβούλια ενός ή δύο σωμάτων κλπ) που αυτή τη στιγμή στο GOG έχει 10% έκπτωση.

 

https://www.gog.com/game/political_animals

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...