Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχουν και κάποιοι που τα καταφέρνουν και χωρίς ειδικό πάντως. :)

Αυτοί οι κάποιοι δεν παίζει να είχαν σοβαρής μορφής κατάθλιψη. Κι επειδή εμείς δεν έχουμε τηλεπάθεια (αλλά ούτε και την εξειδίκευση) για να κρίνουμε αν έχει ή όχι σοβαρής μορφής κατάθλιψη, τότε δε μένει κάτι άλλο από το να συμβουλευτεί ένα γιατρό.

Αυτό που είπε η basketballfan είναι σωστό. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια bulletproof λύση στο πρόβλημα. Γυμναστήρια, αυτο-ψυχοαναλύσεις και λοιπες φανφαρες ίσως βοηθήσουν κάποιους αλλά δεν είναι λύσεις για όλους.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε κάποιον είναι να αυτοκτονήσει. Οπότε better safe than sorry.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν πονάει η ψυχή μας γιατί να μην πάμε στον αρμόδιο;

Μήτσο βάλε άλλο ένα, ακόμα θυμάμαι πώς τη λένε την κάριαααααα.... :P

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ημουν υπερβολικος σιγουρα η καταθιψη ειναι μεγαλη λεξη και δεν προκειται για κατι τετοιο απλα δεν ηξερα πως να το εκφρασω

Για να μην πολυλογω αυτο που νιωθω ειναι ενα παρα πολυ μεγαλο κενο,τιποτα δεν με κανει χαρουμενο,νιωθω σαν να τα εχω δοκιμασει ολα και επισης νιωθω παρα πολυ μονος,ολο αυτο με φθηρει ψυχολογικα

να φανταστώ είσαι ευκατάστατος;

Δημοσ.

Εάν απλά "έχεις τις μαύρες σου", διορθώνεται με self-slapping και βόλτα στο πάρκο. :)

Η κατάθλιψη όμως είναι ασθένεια και χρειάζεται ιατρική υποστήριξη. Δεν διορθώνεται από μόνη της, αλλά ούτε και με βόλτες, δραστηριότητες ή παρέα, όπως άλλωστε και καμία άλλη ασθένεια.

Εάν τα καταθλιπτικά συμπτώματα επιμένουν για 2-3 εβδομάδες είναι απαραίτητο να επισκεφτείς έναν ιατρό (ψυχίατρο - όχι ψυχολόγο ο οποίος ΔΕΝ είναι ιατρός) για να σε καθοδηγήσει. Με το να ρωτάς "τι να κάνω ΕΚΤΟΣ από γιατρό" ξεκινάς ΉΔΗ λάθος, πράγμα το οποίο σίγουρα δεν θα σε ωφελήσει. Εάν ένιωθες στηθάγχη δε θα ρώταγες "τι να κάνω ΕΚΤΟΣ από το να πάω σε καρδιολόγο" - ήδη θα είχες πάει σε έναν. Μην αντιμετωπίζεις διαφορετικά μία άλλη ασθένεια.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτοί οι κάποιοι δεν παίζει να είχαν σοβαρής μορφής κατάθλιψη. Κι επειδή εμείς δεν έχουμε τηλεπάθεια (αλλά ούτε και την εξειδίκευση) για να κρίνουμε αν έχει ή όχι σοβαρής μορφής κατάθλιψη, τότε δε μένει κάτι άλλο από το να συμβουλευτεί ένα γιατρό.

Αυτό που είπε η basketballfan είναι σωστό. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια bulletproof λύση στο πρόβλημα. Γυμναστήρια, αυτο-ψυχοαναλύσεις και λοιπες φανφαρες ίσως βοηθήσουν κάποιους αλλά δεν είναι λύσεις για όλους.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε κάποιον είναι να αυτοκτονήσει. Οπότε better safe than sorry.

Αυτές οι γενικότητες που είστε και απόλυτα σίγουροι μάλιστα είναι τόσο επιστημονικές ρε παιδί μου. Και μου ξέρεις εσύ τι έχουν κάνει άλλοι και πόσο σοβαρή ή οχι ήταν η κατάθλιψη τους? Εγώ δεν είπα να τον διαγνώσουμε. Αλλά ο άνθρωπος ρώτησε λύσεις πέραν του ειδικού που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να πάει όσο και να του το πεις εσύ είτε γιατί δεν μπορεί είτε γιατί δεν θέλει.

Δημοσ.

Αλλά ο άνθρωπος ρώτησε λύσεις πέραν του ειδικού που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να πάει όσο και να του το πεις εσύ είτε γιατί δεν μπορεί είτε γιατί δεν θέλει.

"Είμαι εθισμένος στην πρέζα και φοβάμαι τι μπορεί να μου συμβεί. Πείτε μου τι να κάνω εκτός από το να πάω σε γιατρό/κέντρο απεξάρτησης."

Μερικές φορές, άσχετα από το τι ζητάει ο άλλος ή τι νομίζει πως είναι αυτό που του χρειάζεται, εσύ που ξέρεις καλύτερα έχεις την υποχρέωση να του πεις αυτό που πρέπει να ακούσει και όχι αυτό που θέλει να ακούσει.

Όταν είσαι τελείως άσχετος με το θέμα θα του πεις αυτό που θέλει. Όταν είσαι έμπειρος επαγγελματίας θα του πεις αυτό που πρέπει, κι αν συνεχίσει να φέρνει αντίρρηση θα του πεις είτε θα δουλέψεις όπως θες είτε μαζί μου, διάλεξε. Και κάπου στο ενδιάμεσο υπάρχει η γκρίζα ζώνη στην οποία είναι ελεύθερη για τον καθένα η επιλογή του πόσο σοβαρά θα πάρει το ρόλο του.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτές οι γενικότητες που είστε και απόλυτα σίγουροι μάλιστα είναι τόσο επιστημονικές ρε παιδί μου. Και μου ξέρεις εσύ τι έχουν κάνει άλλοι και πόσο σοβαρή ή οχι ήταν η κατάθλιψη τους?

Όπως έγραψε και ο Haldol, τα (σοβαρά) καταθλιπτικά συμπτώματα επιμένουν για πάνω από 2-3 εβδομάδες. Κάποιος που για (τουλάχιστον) 14-21 μέρες αισθάνεται "ψόφιος" τότε δεν πρόκειται να θεραπευτεί αμέσως μετά από μια ώρα γυμναστικής/σεξ/ψυχαγωγίας/κοινωνικοποίησης.

Εκτός αν νόμιζε ότι είχε κατάθλιψη.

Αλλά ο άνθρωπος ρώτησε λύσεις πέραν του ειδικού που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να πάει όσο και να του το πεις εσύ είτε γιατί δεν μπορεί είτε γιατί δεν θέλει.

Στα τέτοια μου.

Και ξέρεις ποιος άλλος είναι στα τέτοια του; Ο γιατρός που θα δει στα επείγοντα τον τραυματία να αιμορραγεί. Δεν πα να του λέει "μην με σώσεις, θέλω να πεθάνω" εκείνος θα απαντήσει "στα τέτοια μου, γιατρός είμαι και θα σε σώσω".

Με την υγεία δεν παίζουμε (ειδικά με κάτι που έχει τη δυναμική να καταστρέψει)

Μερικές φορές, άσχετα από το τι ζητάει ο άλλος ή τι νομίζει πως είναι αυτό που του χρειάζεται, εσύ που ξέρεις καλύτερα έχεις την υποχρέωση να του πεις αυτό που πρέπει να ακούσει και όχι αυτό που θέλει να ακούσει.

Όταν είσαι τελείως άσχετος με το θέμα θα του πεις αυτό που θέλει.

Διαφωνώ γιατί

Με την υγεία δεν παίζουμε (ειδικά με κάτι που έχει τη δυναμική να καταστρέψει)

Δημοσ.

Με πειρα απο 2 περιστατικα φιλων με καταθλιψη θα σου ελεγα καταρχην να ξεκινησεις σωματικη ασκηση και μαλιστα αν εχεις την δυνατοτητα κοντα στην φυση. Κατα δευτερον θα ηταν ιδανικο να μπες σε καποιο χομπυ να γνωρισεις ανθρωπους και να κανετε παρεα. Ψυχιατροι και ψυχολογοι ειναι μακραν ο πιο αμφιλεγομενος κλαδος ως προς την αποτελεσματικοτητα τους.  

Οι φιλοι μου μετα τους ειδικους ηταν σε μονιμο φαυλο κυκλο... ο ενας σωθηκε οταν ασχοληθηκε με ομαδα ψαρεματος και ο αλλος με ασχολια με την φυση ...(ισως γελασετε αλλα θα το πω  αρχισε να μαθαινει για αγριο βοτανα και μανιταρια και στα σεμιναρια γνωρισε ανθρωπους και ειχε πολυ ωραιες ασχολιες ) 

Ο ανθρωπος ειναι φτιαγμενος να ειναι κοινωνικος, οι συγχρονες συνθηκες μας εχουν διαλυσει τελειως.

Οσο για την ψυχιατρικη...αρκει καποιος να μελετησει τις εκδοσεις συμπτωματων DSM τις λεγομενες...οπου πλεον μια μανα που εχει χασει το παιδι της σε τροχαιο αν θρινει πανω απο 2 εβδομαδες επιτρεπεται η αγωγη....  και πολλα αλλα...υπαρχεις τρελες συζητησεις για τις εκδοσεις DSM ....google ιτ...

• Like 2
Δημοσ.

Διαφωνώ γιατί

"Θα του πεις αυτό που θέλει" εννοώ επειδή εν τέλει δεν ξέρεις καλύτερα, όχι επειδή έτσι αρμόζει στους άσχετους.

Δημοσ.

"Θα του πεις αυτό που θέλει" εννοώ επειδή εν τέλει δεν ξέρεις καλύτερα,

Αυτό κατάλαβα κι εγώ.

Κάποιος λέει "βήχω λίγο αιματάκι αλλά συμβαίνει χρόνια αυτό δεν είναι τίποτα. Δεν θέλω όμως να πάω στον γιατρό"

Εκεί δεν του λες "αυτό που θέλει να ακούσει" αλλά "αυτό που πρέπει".

Ψυχιατροι και ψυχολογοι ειναι μακραν ο πιο αμφιλεγομενος κλαδος ως προς την αποτελεσματικοτητα τους.

studies? source?

Δημοσ.

Κάποιος λέει "βήχω λίγο αιματάκι αλλά συμβαίνει χρόνια αυτό δεν είναι τίποτα. Δεν θέλω όμως να πάω στον γιατρό"

Εκεί δεν του λες "αυτό που θέλει να ακούσει" αλλά "αυτό που πρέπει".

Technically θα έλεγα ότι στο θέμα βήχω αιματάκι κανείς μας δεν είναι άσχετος γιατί όλοι ξέρουμε πως σίγουρα αυτό δεν είναι καλό αλλά εν πάσει περιπτώσει πες ότι το έγραψα ποιητική αδεία.  :)

Δημοσ.

Technically θα έλεγα ότι στο θέμα βήχω αιματάκι κανείς μας δεν είναι άσχετος γιατί όλοι ξέρουμε πως σίγουρα αυτό δεν είναι καλό αλλά εν πάσει περιπτώσει πες ότι το έγραψα ποιητική αδεία.  :)

Συμφωνώ ότι δεν είναι ιδανικό παράδειγμα γιατί το αίμα το βλέπεις (από οπτική τρίτου). Την υπερβολικά κακή και επίμονη διάθεση δεν την βλέπεις.

Αλλά το "κανείς μας δεν είναι άσχετος" είναι το κλειδί. Η σημαντικότητα της κατάθλιψης ως ασθένεια αναγνωρίζεται κοινωνικά τα τελευταία χρόνια.

Ξέρεις ποιο άλλο σύμπτωμα σαν τρίτος δεν βλέπεις; Τον πονοκέφαλο. Και είναι σύμπτωμα μηνιγγίτιδας.

Δημοσ.

Το τρέξιμο και η γυμναστική βοηθάει, καθώς παράγονται ενδορφίνες, οι οποίες νομίζω είναι το κύριο συστατικό των αντικαταθλιπτικών.

Κάτι λίγο οφ τόπικ, έχει κανείς ιδέα πως γίνεται η διάγνωση της κατάθλιψης; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...